yesim5'in başarı öyküsü...

yesim5

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2010
21
3
36
Ankara
68 kiloydum. Artık iyice sıkılmış kesin kez karar vermiştim. 4 gün sonra diyeti bırakmayacaktım. Hayatımda bir kez olsun şöyle 62leri 63leri görsem nasıl mutlu olacaktım. Hiçbir zaman zayıf olmamıştım. Bir kez olsun zayıf olma duygusunu tatmak istemiştim. Gerçi 62 hala zayıf denilecek bir kilo değildi benim boyuma göre. Ama o kiloları nasıl hızlı geçtiysem 62 olduğumu hatırlamıyordum. Ortasonda 60 kiloydum herkes 45-50 kiloyken.
Neyse diyete başladım herkesin yapamazsın boşuna uğraşma telkinleri arasında. Sürekli sağlıklı yaşam ve kilo vermek hakkında okuyordum. Bazen hiç kilo veremiyor, bırakmanın eşiğine geliyordum Arkadaşlarım pasta, börek yerken ben salata yiyordum. Kimisi acıyor, kimisi de boşa uğraşma verilmiyor bu kilolar diyordu. Sonra benim karnım guruldarken aman ben şu kadar yiyorum da hiç kilo almıyorum da alaylı alaylı anlatıyorlardı. Bu acılar içinde 6-7 ayda 13-14 kilo verdim. Hatta bir ara 53 olmuştum. Hayatımın en güzel anlarını yaşıyordum. İnsanın her yeri mi incelirmiş. Bilekleri, ayakları bile. Her şey bol geliyordu. Eskiden pantolon alırken bana hiçbir şey olmuyor, hadi buradan gidelim diye alıp başımı yürür, zavallı anneme kızardım. Onun ne suçu varsa. Şimdi ise pantolonlar bol geliyordu, zorlayınca LCwaikikinin 34 beden pantolonları bile oluyordu. Çok mutluydum.
Sonra bir hastalık devresi yaşadım. Diyetle ilgisiz olduğunu düşünüyorum. Çünkü hiç sağlıksız bir yönteme başvurmamıştım. Çok hızlı da kilo vermemiştim. O zaman dedim ki en önemli şey sağlıkmış. Keşke kilolarımı dert etmeseydim. Keşke sağlığım için dua edip şükredenlerden olsaydım. Şimdi o hastalık için ara ara kontrol oluyorum. İnşallah düzeldi gibi. Neyse hastalık devresi de bitti. Kilom 54-55. Hala mutluyum. Sağlıklı bir yeme düzeni tutturmuş gidiyorum. Sonra baktım kilo almıyorum, hafiften açılmalar başladı. Arkadaşlarımla iken nispet yaparcasına deliler gibi yiyor, hatta onların yemediklerini de yiyor, ertesi gün az yiyerek dengeliyordum. Esas kopmayı Ramazanda yaşadım. İftarda tabiri caizse hayvanlar gibi yiyordum. Herkes suya doymuyordu, ben ise yemeğe. O ağır iftarların arkasına tek başıma 1lt dondurma yiyordum(1000 kcal yaklaşık olarak). Sonra sahurda iftar kadar yiyordum neredeyse. Sonra pat yatıyordum. Bayram sonunda 59lara çıkınca bir uyanma başladı. Ne yapıyorsun dedim. O kadar çalıştın, uğraştın, alaylara maruz kaldın. Şimdi her şeyi mahvediyorsun. Biraz yediklerimi azalttım 57 oldum. Ama 57de kaldım. Daha gitmiyor. Ama yediklerim de çok azalmadı. Bir gün az yiyorsam diğer gün yine aşırı yiyor, diyet filan yapmıyordum. Sonra teraziye çıkıyor yine 57 diyor sinirleniyor daha da yiyordum.
Sonra baktım böyle olmayacak teraziyi kendime yasak ettim 5 gün için. Yediklerimi de bir deftere yazdım. 5 gün sonunda 500 gr bile benim için zaferdi. 57 kabusundan kurtulmak istiyordum. 5 gün az yedim. Sonra eşofmanlarımı filan çıkarıp tartıya çıktım. Amaç az da olsa kaybı görüp diyeti bozmamak.
5 gün sonunda 55.6 olmuşum. İnanamadım. Nasıl sevindim.
Yediklerimi de yazdığım için sizle paylaşmak istedim. Belki faydası olur. Diyetle ilgili sorularınız olursa da seve seve yanıtlarım. Çünkü bu konuda yüksek lisans yapacak seviyeye geldim Hem türk hem yabancı kaynaklardan devamlı okudum.
Şimdi elimde olan 4 günü yazabilecem sadece. (1 günü yazmamışım, yorgunluktan heralde)
2.gün
Kahvaltı : 1 incir, 1 mandalina, müsli+süt, çay, 1 parmak grisini
Öğle : 1 porsiyon et, 1 elma, 5 kaşık erişte
Akşam : 1 kase yoğurt, 1şeftali, 1 mandalina, 1 erik, yarım paket Ülker altınbaşak, 1 hurma ( eve gece 12 de gelebildiğim için yemek yemedim ama bunlar da yemek kadar oldu neredeyse)

3.gün
Kahvaltı: yarım paket diyet bisküvi, 1.5 kibrit kutusu beyaz peynir, 1 mandalina
Öğlen : bezelye, 2 dilim ekmek, cacık
Ara : 1 incir, 1 mandalina, 1 salkım üzüm, 1 grisini
Akşam : 6 köfte, salata, 1 dilim ekmek
Ara : müsli+süt, bir parmak grisini, 1 hurma

4.gün
Kahvaltı: 2 kibrit kutusu peynir, 5 zeytin bir dilim ekmek
Öğlen : 4 büyük köfte, 1 kase çorba, salata, 1 kestane şekeri
Akşam : yoğurtlu havuç kavurması, salata, domates sosu, erik, hurma, grisini, çeyrek kavun
Ara : müsli+süt

5.gün
Kahvaltı : yapamadım elimde olmayan nedenlerden ötürü
Öğlen : 1 kase çorba, 1 tabak türlü, 1.5 kase aşure
Akşam : Kıymalı patlıcan (ama aşırı yağlıydı) cacık
Ara : çeyrek kavun, acur

Şunu da ekleyim. Bir sene önceki kilo verme diyetim bu kadar katı değildi. Bunu sadece 57den çok sıkıldığım için yaptım. Az ye az ye 57. Sonra kilo veremiyorum diye ne bulursam yemeyeyim diye.
Ama unutmayın ki önemli olan sağlıklı olmak. Sağlıklı beslenme düzenini hayat biçiminiz yapın. Ben de tekrar sağlıklı yaşama dönmek istiyorum. Umarım ne zorluklarla kilo verdiğimi unutmam

bu arada başlık kiloyu verdikten sonra kiloyu korumak en zoru olsa gerek olacaktı. bir yanlışlık olmuş

canımtebrik ederim çok güzel kilo vermişsin darısı bana ve bütün diyet yapanlara bende 4 buçuk kilo verdim daha hedefime 10 kilo var ama şimdiden korumaktan korkuyorum .....sen bu yediklerinle kilo almıyorsun yani pek tatlı yememişsin onun haricinde herşeyden yemişsin

çok teşekkür ederim canım. Sana da kilo verme maratonunda başarılar dilerim. İsteyince oluyor. Bak 4.5 kiloyu nasıl vermişsin. Gerisini de verirsin. İnsanlar 30-40 kilo veriyor. Onları düşünüp ben de veririm demek lazım.
Ama gerçekten kiloyu korumak da büyük çaba gerektiriyor. Ben ilk diyetten çıktığımda midem küçülmüştü. Cok az bir şey yiyordum. Sonra iyice açıldım. Hiç doymaz oldumcokacimcoook
keşke vucudumuza gerekli olan şeylerden ihtiyacımız kadarını yemeyi bilsek, o zaman zafer bizim olurdu:lepi:

bende 78 kilodan 67 ye düştüm diyetisyen kontrolunde.aslında 5 kilo daha vermem gerekiyor ama bi türlü inemiyorum boyum 167

tebrikler...benimde vermem gereken 12 kilom var......en buyuk kabusum verilen kilonun geri alinmasi.......

tebrikler. inşallah herkes istediği kiloya kavuşurguclubacismile

bende 78 kilodan 67 ye düştüm diyetisyen kontrolunde.aslında 5 kilo daha vermem gerekiyor ama bi türlü inemiyorum boyum 167

tebrikler...benimde vermem gereken 12 kilom var......en buyuk kabusum verilen kilonun geri alinmasi.......

Tebrik ederim,güzel bi başarıııyerimseniben

canlarım çok teşekkür ederim
kusura bakmayın son zamanlarda çok yoğundum. bilgisayarın başına oturamadım.
bu arada güzel bir haberim daha var. 54 olmuşum çok şükür.

yeme düzenim genel olarak şoyle
kahvaltı 2 dilim ekmek, 2 kibrit kutusu peynir, 5 zeytin
ara bazen diyet bisküvi
oglen yemekte ne çıkarsa ama pilav, makarna yememeye çalısıyorum. yersem de 3-4 kaşık
aksam ogle gibi
gelelim yatmadan önceki zamana. işte bu aşamada genelde kontrolümü kaybediyorum. her şeyden yemeye başlıyorum. kilo almayım diye az kalorili şeyler yemeye çalısıyorum. musli ile yogurt karıştırıp üzerine tarçın atıyorum. meyve yiyorum. salata yapıyorum. kuru meyve yiyorum. ama bunları o kadar çok yiyorum ki bayagı bir şey yapıyor. dizi seyrederken elimde bir şey olması lazım sanki. bu huyumu da atlatsam ve yediklerime dikkat edersem kilomu korusam keşke.
çok şükür bayram kilolarını attım. ama diğer bayram zamanı da geldi. eve gidince yine kontrolü kaybedecem diye korkuyorum.
hadi darısı sizin başınıza.
sizde inşallah ıstedigınız kiloya gelirsiniz.

tebrik ederim ya muthiş bi azim (= hemen hemen aynı durumdayız aslında daha doğrusu aynı durumdaymışız :)) inş bende senin gibi olurum aynen mağazalardan zavallı anneme kızarak çıkarım hep onun ne suçu varsa :) şu an 72 kg m hedefim 58 kg bugün diyetisyenle görüştüm azmedersen 3-4 ayda çok sağlıklı verirsin dedi (= hdi bakalım 3 aydan burda bende bi başlık açabilcekmiyim acaba ? (=

kızlar ya bayramdır şudur budur ay yoruldum biraz daha yiyim derken 1.5 kilo almışım. agzım açıldı yine kendimi durduramıyorum. ne olacak benim bu halim. akşama kadar normal yiyip akşam oyle bir bırakıyorum ki. özellikle de tatlıya dayanamıyorum. şimdi yine bir sürü çikilota yedim. var mı tatlı yeme isteğini baskılamanın bir yolunu bilen???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…