Yeşilay'cılar Kulübü

selam kızlar bende varım bende yeşilaycı olarak sigara kullanmayanlardanım.maalesef çok kucuk yasta baslayan arkadaslarım suan bırakamıyorlar sıgarayı( benım yanımda içmiyorlar cunku kırıyorum sigaraları bırbır içmesinler artık die .deryalı ellerine saglık boyle bi topik hazırladıgın için gerekliydi zten..
tum yesilaycılar saglıcakla kalmanız dilegiyle..

sigarayı babam bıraktı ama malesef annem hala içiyor hemde 16 yaşından beri. onu bencillikle suçluyorum. nasıl bile bile kendini öldürebilir ki!! çocuklarının onlara ihtiyacı varken nasıl böyle bir düşüncesizlik yapıyorlar aklım almıyor hiçbirini!! İlerde doğacak torunlarıyla vakit geçirmek istemiyorlar mı ya da bizlerle!! Bence sigara içen ya da herhangi kötü alışkanlığı olan kişiler asla ve asla çocuklarını sevmiyor!
SİGARA İÇENLER SADECE KENDİLERİNE ZARAR VERMİYOR!

Benim annem yürmi küsür yıldır sigara içiyor. Koah adlı bir hastalığa yakalandı bundan dört yıl önce doktor sigarayı bırakmasını söyledi. İki yıl sigara içmedi. İçmediği süre boyunca nefes alışları, kalp atışları düzene girdi. Ama iki yıl önce bir olaya kızdı ve tekrar içmeye başladı. Şu anda gizlice içiyor. Başlarda seyrek içiyordu ama son zamanlarda sıklaştırdı. Bırak diyoruz ama üstüne gittikçe daha fazla içiyor. İlgilenmeyelim diyoruz, hiçbir şey değişmiyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz, bırakmak istemiyor. Öksürmeye başladı, sürekli öksürüyor, merdiven çıkamıyor.ooofffff:-((((((((

aynen sana katılıyorum grin bende sigara içen anne ve babaları görünce çok kızıyorum hadi kendinizden geçtiniz ya çocuklarınız onları hiç mi düşünmüyorsunuz yani doğurdunuz ve bitti öyle mi yazık çok yazık bide çocuklar sigara içtiğimi görmüyor derler balkonda içerlermiş iyi de çocuğunuza sarılmazmısınız pis pis koktuğunuz zaman ne dersiniz sigara içmenizi çocuğunuza nasıl anlattınız örnek olacakken nasıl böyle bir illeti kullanmaya devam edersiniz ama işte acı ama gerçek anne bir elinde sigarayla bebeğine bakıyor hem de hiç acımadan

bu kulübe pek yazan olmuyor ne yazık ki sigara tüketimi son yasaktan sonra azalacağına iyice arttı kitap fuarının çıkış kapısında sigara için konan ayaklı küllüğün içi öylesine izmarit doluydu ki midem bulandı
dün akşam bir misafirim geldi balkonda sigara içti ve nasılsa tüm içtiği sigara odanın içine doldu bolca oda spreyi sıktım sabaha dek havalandırdım iğrenç ötesi bir koku bunu içen insan sonra nasıl titizlikten bahseder sigara içen bir kadın bu iğrenç kokuyla nasıl ben temizim diyebilir hayret ediyorum hem kendisi hem evi ne pis kokar
ben daha önce böyle miydim diye kendimden utandım
temizi pisi geçtik birde rabbimin verdiği vücuda eziyet ediyorlar
yazık çok yazık ama anlayan yok işte

bende kullanıyordum ve üç ay önce bıraktıma.sçocuğuma kötü örnek oluyordum ve ona içtikten sonra sarılmak istemiyordum baktımki sigaraları çantamdan bulup ağzına sokuyor iyice kötü hissettim:çok üzgünüm:sonra uyuşturucu bağımlılarından ne farkım var diye düşündüm kendimden daha çok utandım bağımlı olmak bana göre değil herşey irademe bağlı diyerek bıraktım zor oldu başlarda sinir yaptı:1shok:şimdi evimde hiç koku yok evin içinde içilmese bile üstümüze siniyor kokusu:1no2:üstelik otuz sene içmiş olan annemle beraber bıraktık o olmasaydı çok zordu canım benim:1hug:eşimde artık kullanmıyor oksijeni ciğerlerimize çekiyoruz olduğu gibi:teytey:

derincim ne mutlu sana çocuğunda böyle bir annesi oldu diye gurur duyacak anneciğinle de birbirinize yardımcı olmuşsunuz ne güzel ne güzel insanın ciğerlerini temiz hissetmesi inşallah bir daha o pis şeyi ağzımıza almayız

son zamanlarda sigara bırakan yok galiba yada kullanan yok arkadaşlar:uhm:
bence bırakan yok derincim çünkü bu irade meselesi sigarayı bırakmak demek yeni bir hayata merhaba demek ah bir bilseler nasıl bir hayat onları bekliyor değil bırakamam demek anında atarlardı sigarayı hayatlarından

gerçekten bırakmak çok zor:1no2:bağımlısın bir kere ama karar vermek önemli olan ve inanmaka.s

evet derincim öncelikle inanmak ben bunu başarırım demek gerekiyor
ben artık o pis şeyin kölesi olmak istemiyorum diye diretmek gerekiyor
onun adını bile yazmak gelmiyor içimden o benim için pis birşey
herkes başaramazsın yapamazsın diyordu ama ben bıraktım ve yeni bir hayata merhaba dedim
merhaba yeni temiz kokusuz ve sağlıklı hayat hadi bırakmak isteyen arkadaşlar sizde bu yeni hayata merhaba deyin

bizim üniversiten karı koca hocalarımız var eşimin de tez hocası halaa.shafta sonu bizdelerdi hocam sağolsun baca gibiydi çay ve sigara elinden düşmezdi:1no2:işte o bile sigarayı bıraktı:lepi:inanın benim eşimde odaklanamazdı hiçbirşeye sigara içmedenfisfisfiseşim benden önce bıraktı ve adını bile anmıyora.sonlar bıraktıysa herkes bırakır önemli olan istemek:hooray:toprak bu arada senide tebrik ediyorum bıraktığın için:hooray:

derincim hep dua ediyorum rabbim bana bir daha başlamayı nasip etmesin diye
piyasalar bile bu durumdayken başlamıyorum ya hayırlısı :roflol:zira her günümüz stres
bende baca gibiydim ama bende bırakabildim senin hocan gibi insan yeter ki istesin rabbim veriyor bir kolaylığını a.s.

biz alışkınız krizlere göğsümüzü gere gere yaşarız krizimizi de!sırnaşık şeyşaka bir yana çok işten çıkarma olmuş sanırım:1no2:Allah hepimizin yardımcısı olsun:Saruboceq:

evet canım biz Türk milleti olarak herşeye katlanırız evvel Allah
rabbim veriyor bir sabrını biliyorsun bundan önceki krizde Arjantin halkı birbirine girmişti ama biz dayandık ne de olsa Kurtuluş Savaşı çocuklarıyız bu sefer de dayanırız inşallah demekten başka çare yok zira durumlar kötü sigaradan nerelere geldik :roflol:
ama bizim kulüple de ilgilenen yok maalesef burada sadece ikimiz varız ve böyle çok katılım olan bir sitede başka sigara karşıtı olmamasına hayret ediyorum :1no2:
çok üzücü bir durum aslında ve o sigara içmeye devam edenler hele de anne iseler bunu düşününce daha da kötü oluyor ve gelecek nesilden endişe ediyorum :1no2:

evet sanki ikimiz mailleşiyoruz gibi değil mi?:uhm:ben burayı görmeden konu açmıştım sigarayı bırakanlar diye kimseler arayıp sormadı valla:sm_confused:çok efkarlı milletiz çoook!:çok üzgünüm:neyse olsun birbirimizi tanımış olduk kullanıp bırakanları gördükçe seviniyorum ve ne iyi birşey yaptığım aklıma geliyor süreklia.sanne olup içmek ayrı bir işkence ayrıca hem suçluluk duyuyorsun hemde elin pakete gidiyor iki arada kalıyorsun:1no2:biz yazmaya devam edelim. belki bir gören ,okuyan ve gelen olur ne dersin?:sm_confused:

çok güldüm derincim rabbimde seni güldürsün aynen öyle mailleşiyoruz gibi oldu :roflol:
bende burayı görmeden konu açmıştım aynı şey benimde başıma geldi :roflol:
bu başlık çok gerilerde kalmıştı göremedim açtım aslında belki de başlık dikkat çekmiyor olabilir yeşilay olunca açıkça ilk başta benimde dikkatimi çekmedi değiştirme imkanımız var mı sen bilirsin belki
hani başlığı sigara kullanmayanlar kulübü yapsak ne iyi olur değil mi a.s.

başlık konusu hakkında bir fikrim yok:sm_confusedlsada gelen olacağını sanmıyorum ben açtım ya o isimle koca bir sıfır katılım oldusositosositoneyse beklemek en iyisi dükkan açık nasılsa yirmidört saat bir gelen olur elbet:sm_confused:
sen nasıl karar verdin bırakmaya yada en baştan nasıl başladın?kimsede muhabbet yok biz idare edelim bari!:teselli:

ben 15 yıl aralıksız içtim hatta bazen günde 1.5 - 2 paket içtiğim oluyordu ve herşeyi bırakırım sigarayı bırakmam derken onun esiri olduğumu hazmedemedim ben bu kadar iradesiz olamazdım iğrenç birşey beni esiri alamazdı ailem ve çevrem bırakamazsın dediler çünkü ben sigara içmiyordum yiyordum hatta
bazen ekmek arası yapcaktım nerdeyse o derece bağımlıydım sanki uyuşturucu gibi
sigaranın sağlıkla ilgili olumsuz özelliklerini okuyunca bir tane daha yakıyordum özellikle çalışırken öyle dalıyordum ki saat 10 a dek bir bakıyordum kültabağı dolu sağlığımla ilgili olumsuz şeylere hiç takmıyordum hem bana bişey olmazdı ki canım çok su içiyordum oysa bu pis şeyin başıma ne dertler açabileceğini bilmiyordum hamdolsun beni fazla yaralamadı o konuda. ama pis olan kokan tarafı beni mahvediyordu bir arkadaşıma sarılamıyordum pis kokuyordum iğreniyordum ne kadar sakız çiğnersem çiğneyim kendimi kandırdığımı anladım evet ben kahvedeki adamlar gibi kokuyordum oysa ben bakımına çok önem veren bir kadındım kendime saygımı yitiriyordum ve birgün sigarayı nikotin bantları yardımıyla bırakmaya karar verdim şükürler olsun rabbime zoru başardım darısı isteyen herkesin başına inşallah

gerçekten koku olayı çok kötü:dilcikar:önceden akşam çıkardığımı hemen yıkayayım diye düşünürdüm dolaba siniyor kokusu:1no2:teyzem kışın montumu giymiş yıkamadan hurca kaldırmışız bizde koku inan çıkmamış aylardır!düşünsene o bizim vücudumuza nasıl işledi kimbilir?:sm_confused:
ben öyle iki paket falan içmiyordum keyif verici birşeydi benim için tabi birde sinirli olduğum zamanlar sakinleştirici:1no2:aslında uyuşturucudan hiçbir farkı yok ne yazıkki!benide durduran bu oldu uyuşturucu bağımlısı olduğumu herşeyden önce bağımlı olduğumu düşünmek!:1shok:benim için bırakmak zordu ama bir o kadar da güzeldi çünkü başarabildiğimi ve irademle herşeyi yapabileceğimi düşündüma.sumarım bunları okuyup aramıza katılmak isteyenler olur çünkü artık üzülüyorum insanlar beyinlerini ve vücutlarını dumanla dolduruyorlar !...

bende sigara kullanmıyorum hiçte heves felan edip denemedim ve kokusundanda tiksiniyorum umarım herkes bu illetten bir an önce kurtulur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…