Yeşilay'cılar Kulübü

Yagmurun_kizi

Çocuklarım benim herşeyim...
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2015
6.602
8.284
148


sıgara ıcmeyenlerr yada sıgarayı bırakmak ısteyenlerın bölumudurra.s

bu bolumde bol bol sıgaranın zararlarından bahsedecez
bakalım sayemızde kkda kac kısı sıgarayı bırakacakk

tabıkı tek sıgara deıl ıckı eroın ve dıer kotu alıskanlılarında tartılasılacagı, konusulacagı alandırr


benım gıbı yesılayccılarrr sizleri beklıyorum yerimseniben
 
öncelıkle bu resmı atmak ıstedım bu resme her baktıgımda sıgara ıcenlere acıyarak bakıyorum buyrun bıde sız bakın
 
Sigaranın Zararları
Beyin tümörlerinin %99’u, Beyin kanamalarının %85’i, Akciğer kanserlerinin %90’ı, Gırtlak kanserlerinin %99’u sigara kaynaklıdır. Sigara içenlerde kırmızı küreciklerin oksijen taşıma kapasitesi 1/6 ilâ 1/3 oranında azalır. Sigara içenlerin vücuduna %15 ilâ %33 daha az oksijen girmektedir. Bu en önce beyin ve kalbin harabiyeti demektir. Tütün dumanında 4000 adet zararlı madde vardır. Sigara içen kadınlar içmeyen kadınlardan 15 yaş fazla ihtiyarlamaktadır. Sigara içen annelerin çocukları,oksijen azlığı sebebiyle geri zekalı olur. Tiryaki hanımların çocuklarında sakatlık ihtimali %65 gibi ciddi bir çizgidedir. Sigara içen kadınlarda kısırlık 10 kat fazladır. Erken doğum ve düşüklerin %80’inin sebebi sigaradır. Dünya ülkelerinde çıkan yangınların %70’inden sigara sorumludur. Sigaranın sebep olduğu ölümler, diğer uyuşturucularınkinden 13 kat fazladır. Sigara içenlerde ani ölüm, içmeyenlere oranla 10 kat fazladır. 45-50’nin altındaki erkeklerde koroner (kalp)den ölenlerin %80’i sigara kaynaklıdır.

Tütündeki radyoaktif, kurşun ve polonium, radyoaktif parçalar olarak hücreleri mahvetmektedir. Bacak damar tıkanıklıklarının %90’ı sigaradandır. Günde 1 paket sigara içenlerin vücudunda 20 yılda 7 kg. is ve katran birikimi olmaktadır.
 
.::.::sigaraya karşı zafer kazanmak::.::.




SİGARAYI BIRAKMAK NEDEN ZORDUR?Mark Twain "Sigarayı bırakmak kolay, ben bunu bin kere yaptım" demiş. Belki siz de bırakmaya çalıştınız.
İsterseniz neden bu kadar zorlandığınıza bir göz atalım.


Sigara iki tip bağımlılık yapar.
1.Fiziksel bağımlılık
2.Psikolojik bağımlılık
Sigara, içildikten sonra mutluluk veren duygular uyandırdığından hemen hemen tüm sigara içenler gitgide içtikleri miktarı artırma eğilimindedirler. Sinir sistemi nikotine adapte oldukça içilen miktar yine artar, böylece kandaki nikotin miktarı da artar. Daha sonra belli bir düzeye erişince tiryaki bu düzeydeki nikotin miktarını sağlamak için sigara içmeye devam eder.
Sigarayı bırakmaya çalıştığınızda vücudunuz hem fiziksel olarak nikotinin eksikliğine reaksiyon gösterir, hem de bir yandan psikolojik olarak alışkanlıklardan kurtulmakla yüz yüze kalırsınız. İkisini birden göğüslemek oldukça zor bir iştir.


Nikotin eksikliği sebebiyle aşağıdaki semptomlar görülebilir.
·Depresyon
·Sinir bozukluğu, kızgınlık
·Hassasiyet
·Uyuma güçlüğü
·Konsantrasyon bozukluğu
·Baş Ağrısı
·Yorgunluk
·İştah Artışı


Bu semptomlar kişiyi yeniden sigaraya başlamaya sevk eder çünkü nikotin seviyesi eski düzeye çıkınca semptomlar kaybolur.
Semptomlar son sigaranızdan sonra 48 ila 72 saat içerisinde doruğa çıkacaktır. Daha sonra azalarak birkaç gün içinde bitecektir.
Psikolojik bağımlılığı aşmak belki de işin daha zor kısmı. Çünkü önce sigarayı içmeyi öğreniyorsunuz. Yemekten sonra, çok yorulduğunuzda, stresli olduğunuzda, çok keyifli olduğunuzda, arabaya bindiğinizde, sabah uyandığınızda vb. Siz tüm bu durumlarla kafanızda bağlantılar kurdunuz önce. Artık bu gibi durumlarda otomatik olarak sigara yakacak kadar alışkınsınız sigaraya. Bırakırken bu bağlantıları kırmanız gerekecek.



SİGARAYA KARŞI ZAFER KAZANMAK


Sigara içen insanların hemen hemen hepsi bu dertten kurtulmak ister. Yukarıda yazılmış olan her şeyi herkes az çok bilir. Sigara içen insanların tamamı sigaranın sağlıkları için ne büyük bir tehlike oluşturduğunu, çocuklarına ya da sevdiklerine ne kadar kötü bir örnek olduğunu, sigara içmeyenleri ne kadar rahatsız ettiğini ve de ne kadar çok para kaybına neden olduğunu bilir. Sigaradan kurtulmak gerçekten kolay bir iş değildir. Ama sonuçta milyonlarca insan da sigarayı tamamen bırakmayı başarmıştır. Birazcık iradesi olan bir insan, bu milyonların arasına çok rahat girebilir.
Peki sigarayı bırakmak sadece irade işi midir? Bir insanın herhangi bir hareketi yapması için, ya kendine göre mantıklı sebepler bulması lazım, ya da bu hareketi silah zoruyla yapması lazım. Kimse sizin başınıza silah dayayıp, sigarayı bıraktırmak istemediğine göre, kendinize mantıklı sebepler bulmanız lazım. Şurası bir gerçektir ki, akciğer kanseri olmak üzere olan biri ya da kangren olmak üzere olan birinin sigarayı bırakmak için çok mantıklı sebepleri vardır. Sizin de mantıklı sebepleriniz olması için illaki iş buraya kadar mı gelmeli? Lütfen aşağıdaki tavsiyelere bir göz atın.
Sigarayı hangi nedenlerden dolayı bırakmak istediğinizi bir kağıda yazın. Bu işin ne kadar zor bir iş olduğunu tamamen kafanızdan çıkarın. Zor kelimesi ile imkansız kelimesi çok farklı şeylerdir. Kafanızda herhangi bir tarih belirleyin ve bunu da kağıda yazın. Bu tarihe kadar asla elinizdeki sigara paketi tamamen bitmeden yeni bir paket almayın. Yanınızda çakmak taşımayı bırakın. Çakmağa ihtiyacınız olduğunda bunu başkalarından isteyin. Her sigara yakarken kendinizi mümkünse bir aynada izleyin. Kül tablanızı boşaltmayın.
Sigarayı bırakma tarihinden bir gün önce içebildiğiniz kadar çok sigara için. Ailenize, arkadaşlarınıza ve sevdiğiniz herkese sigarayı bırakacağınızı ilan edin.
Sigarayı bırakmayı ilan ettiğiniz günde elinizde kalmış olan bütün sigara paketlerini, kibritleri ve de çakmakları çöpe atın, kül tablalarını boşaltın. Sürekli, sigara içmemekle kazanacağınız şeyleri düşünün. Devamlı bir şeylerle meşgul olun. Sinemaya gidin, tiyatroya gidin, uzun yürüyüşler yapın, lokantanın sigara içilmeyen bölümünde yemek yiyin. Dişçiye gidip dişlerinizi temizletin.
Sigarayı bırakmayı hedeflediğiniz ilk günde ve sonraki günlerde, mümkün olduğunca sigara içmenin yasak olduğu yerlerde bulunun. Günde yaklaşık 4 litre su için. Her sigara içme isteği geldiğinde bir bardak su veya başka bir içecek için. Kahve ve de alkolden de kaçının. Elinizde sizi oyalayacak kalem veya başka bir şeyler tutun. Şekersiz sakız çiğnemeye çalışın. Dişlerinizi yemek yedikten hemen sonra uzun süre fırçalayın. Bir anda gelip giden, sizi sigara içmeye aşırı derecede teşvik eden durumlarla mücadele edin. Sigara içmemekle ulaşacağınız yeni dünyayı düşünün. Bir kaç gün sigara içmeyen arkadaşlarınızla birlikte bulunun. Başkalarının sigara içmesi ve sizin de buna seyirci kalmanız, sizi de teşvik edecektir. Bunu bilerekten sigara içen arkadaşlarınızın yanına gidin. Düzenli olarak egzersiz yapın. Sigara içenlerin yapmakta zorlandığı aktiviteleri yapmaya çalışın. Bu işi başardığınızda bu aktiviteleri tamamen yapabileceğinizi unutmayın. Bol bol dinlenin. Dış görünüşünüze çok önem verin. Bol bol aynada kendinize bakın.Hiç kimsenin evinizde sigara içmesine müsaade etmeyin.
Şayet sigara içme krizi gelirse, hemen bir şeyler için veya yiyin. Sakız çiğneyin veya bir elma yiyin veya biraz çekirdek çıtlatın. On kere çok derin nefes alın. Aldığınız onuncu nefesi bir süre tutun. Bu esnada bir kibrit yakın. Yavaşçana kibriti üfleyerek söndürün. Kriz çabuk geldiği gibi çabuk da kaybolur, yeter ki kendinizi gevşetmeyi bilin. Kendinizi serbest bırakın ve çok hoşunuza giden şeyler düşünün. Sadece o huzur dolu görüntüye konsantre olun. Hiç bir zaman bir taneden bir şey çıkmaz diye düşünmeyin. Hiç bir zaman bir tanenin kimseye zararı olmaz diye düşünmeyin –geri dönüşü olmayan bir hata bütün çabalarınıza son verebilir. Sigarayı bırakma sebeplerinizi yazmış olduğunuz kağıda, bu sefer de sigarayı bırakmakla ne kadar memnun olduğunuzu yazın.​
 
Ben de hayatımda ağzıma sigara sürmemişimdir. İçki desen sadece birayı ayda yılda bir gece çıktığımda 1 bardaktan fazla içmem. Umarım sigara içenler bir an önce bırakırlar,içmeyenler de hiçbir zaman başlamazlar.Stresinizi sigara içerek değil spor yaparak ve ya bir hobi ile uğraşarak atın diyorum. Anlık alınan keyif sizden çok şey götürüyor bunu unutmayın.
 

aynen cnm bende hıcbır zaman agzıma sıgara surmedım ve hıcbır zaman surmeyede nıyetım yok
sıgara ıcenlerede hayretle bakıyorum ne anlıyolarsa artık tamam alıskanlık ama o alıskanlıkta kurtulamayacak bısı deıl
 
evet ya üstün başın leş gibi kokuyo,öksürüyosun,bi koşmaya kalksan tıkanıveriosun.sonra maddi boyutu da var,sigaraya verilen paralarla ne ihtiyaçlar karşılanır aslında..
 
evet ya üstün başın leş gibi kokuyo,öksürüyosun,bi koşmaya kalksan tıkanıveriosun.sonra maddi boyutu da var,sigaraya verilen paralarla ne ihtiyaçlar karşılanır aslında..


evet canım bu sıgara yuzunden bır cok kapalı ortamlara gırılmez oldu
ben suan cagelrrın coguna gıremıyorum gırdıgın zaman ustun basın ıgrenc bı koku
sıgara ıcın arkadasların agızlarında özellıkle cok ıgrenc bı koku olusuo
maddı yone oldukca cok fazla en ucuznda bı maltepe bıle 2,500 mılyon
 
rica ederim deryalı.. umarım sigara kullananlar da bakıyordura.s:1ninca:
ayrıca bu bölümü açtığın için ben teşekkür ederima.s.


sıgara ıcenler ınsallah bakıodur kı zannetmıyorumm :1no2:
burda bır kısıye bıle sıgarayı bıraktırabılırsek ne mutlu bızeeea.s

bu bölumu acmayı uzun zamndır dusunuyorum ama ılgı olmaz dıe acmamıstım
ınsallah bu fan dıerlerı gıbı gırgır samata deılde gercek amacına ulasabılır
 
Sigaradan nefret eden biri olarak bende geldiimm.
4 yildir esimi vazgecirttirmeye calisiyorum, birtürlü basaramadimfisfisfis. Yakinda döfcemm adamiKötü Kazen:1closedeyes:
 
Deryalı açtığın bu konu için seni kutluyorum.Videoyu 13 yaşındaki oğlumla izledik.Becerebilirse tüm arkadaşlarına yollayacak.Ben sigarayı bırakalı 1 ay oldu.Tam yerimi bulmuşum.Umarım hep birlikte oluruz.
 
Sigaradan nefret eden biri olarak bende geldiimm.
4 yildir esimi vazgecirttirmeye calisiyorum, birtürlü basaramadimfisfisfis. Yakinda döfcemm adamiKötü Kazen:1closedeyes:


sevgimm h.g canımm ınsallah sen esıne bende nısanlıma bıraktırabılırz

gercı benımkının bırakmasına az kaldıı

canım ınsallah burda dıer arkadaslarada bıraktırabılırızzz a.s
 


canımm asıl ben senı tebrık ederım sıgarayı bıraktıgın ve vıdeoyu cocuguna ızlettıgın ıcınn
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…