- 17 Eylül 2007
- 4.815
- 30
- Konu Sahibi AskKirintisi
Eşimin halası yeşil mercimek getirmiş o kadar çok ki... leziz ne yapabilirim bu nimetten? Bildiğiniz tarifler varsa tam ölçü olarak verebilirmisiniz?:icecream:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben pilavını günlerimde bile yaparım. Arkadaşlar sen mercimekli pilavını yap başka bir şey istemeyiz derler. Naçizhane tarifim aşağıdaki gibidir.
Mercimeği pişirip üzerine bulgurunu koy pilav gibi pişir.Suyunu çekip piştikten sonra altını kapat. Üzerine kuru soğan yakılmış yağını dök ve karıştır. Afiyet olsun.(arzuya göre yağın içerisine pul biberde koyabilirsiniz.
Ben pilavını günlerimde bile yaparım. Arkadaşlar sen mercimekli pilavını yap başka bir şey istemeyiz derler. Naçizhane tarifim aşağıdaki gibidir.
Mercimeği pişirip üzerine bulgurunu koy pilav gibi pişir.Suyunu çekip piştikten sonra altını kapat. Üzerine kuru soğan yakılmış yağını dök ve karıştır. Afiyet olsun.(arzuya göre yağın içerisine pul biberde koyabilirsiniz.
mercimeği pişirince suyu dökülüyor mu? suyu siyah oluyor ya.
EKŞİLİ ÇORBA
1 su b kadar haşla
2 avuç kadar erişte(ev eriştesi olursa güzel olur)
limon tozu(1çay kaşığı tepeleme)az suda eryicek
nane-tuz
(salça koyulmaz,yağ sıvı katı fark etmez
orta boy çorba tencerene yağı,suyu koy kaynasın içine erişteleri at,haşlandığı zaman mercimeği ilave et,piştikten sonra limon tozunu ekle,yağda naneyi kavur,oda ilave,renksiz ama ekşili güzel bir çorba olur
annem yaptığı için tadı güzel olur