Bebek Beslenmesi yeşiL mercimek çorbası tarifi istıyorum..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

asyun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
142
0
116
Ankara
oğLum 8 ayLık..bugn öğLen yeşiL mercimek çorbası yapmak istiyorum..sizLer nasıL yapıyorsunz bu çorbayı ..Lütfen payLaşırmısnz ,)

ben mercimeği balıklı yapıyorum yeşil mercimek soğan havuç patatesi pişiriyorum norveç somonunu ızgarada pişirip fırındada olabilir mercimeğe katıyorum zeytinyağı koyup blendırdan geçiriyorum ölçü vermedim bebeğinin ne kadar yiyeceğini sen bilirsin yanında yoğurtla yiyor oğlum

ben bizim çorbamızdan yediriyorum kızıma, zaten ona ne özel yapsam yemedi :)
1 çay bardağı kadar yeşil mercimeği küçük boy tencereme koyuyorum, iyice yıkayıp çeyreğine kadar su koyuyorum, su kaynadıkça üzerine soğuk su ekliyorum ki mercimeğin kabukları çıkmasın, bu işlemi su seviyesi istediğim yere gelene kadar devam ediyorum, sonra mercimekler yumuşayana kadar kaynatıyorum, üzerine 1 çay bardağı erişte döküyorum annemin evde yaptığından,hepsi bir kaynarken başka bir tavada ince doğradığım soğanı kavuruyorum, üzerine salça ve kuru nane ekliyorum, iyice kavrulduktan sonra çorbaya ekliyorum hepsini bir taşım kaynatıyorum, hem biz yiyoruz hem de bebeğim..

bir de alacadene denen buşgurlu yeşil mercimek var, onda da bulgurla yeşil mercimeği aynı anda tencere koyuyorum, yumuşayınca yine salçalı soğanını döküyorum aynı işlem yani..ikisi de çok lezzetli ve besleyici..

merhaba canım ben yeşil mercimek çorbasını şöyle yapıyorum tarifi yıllar önce oktay ustadan aldım çok güzel bir tarif
ben göz kararı yapıyorum ama sana ölçü vereyim
1 su bardağı yeşil mercimek
1 baş soğan
2 iri diş sarmısak
1 kaşık un
nane
1 tatlı kaşığı d salça
tatlı kaşığı b salça
yarım s bardağı erişte
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
yapılışı

önce ketilda suyu kaynatıp mercimeği bu suda 10 dakika siyah suyu çıkana kadar bekletiyoruz
soğanı sarmısağı doğrayıp tereyağ sıvıyağda kavuruyoruz üstüne unu koyup onuda kavuruyoruz nanesini koyuyoruz salçalarıda ilave ediyoruz sonra mercimeği yıkayıp onuda ekliyoruz önce soğuk su sonra sıcak su ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz tuzunuda atıp pişmeye bırakıyoruz mercimekler yumuşayınca eriştesini de koyuyoruz onlarda pişince ocaktan indiriyoruz afiyet olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…