• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeşil Çayın Tadı...

• Konu Sahibi Konu Sahibi toka
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yesil cayin demleme sekli cok önemli arkadaslar; yanlis demlendigi takdirde acimci bir tadi oluyor...
Suyu kaynattiktan sonra biraz bekletmeniz ve en fazla 3-4 dakika demlemeniz gerekiyor...
Bunlara dikkat edildigi takdirde bayila bayila olmasa da en azindan icilecek sekilde oluyor...

doğuş çayın yeşil çayını içiyorum limonlu. gayet güzel. :) yeşil çayı severim de ztn :)

arkadaşlar lımonlu içmeye alışmıştım ben etkısını sıfıra ındırıyormuş uzuldum ya

kızlar burcunun yeşil çayı en güzeli teneke kutuda olan.
doğuşu filan denedim en güzel kokan bence burcu(çaykur)

bergamut aromalı yeşilçay derim ben, gerçi benden önce de arkadaşlar söylemiş ama yine de eklemek istedim:))

bende bugün başladım içmeye doğadanınkini aldım bakalım ne olacak

merhaba kızlar ben kucukken annem bana bı cay içirirdi boyle paketlerde satılmazdı pazarda demet seklınde alırdı artık evlendım gecenlerde sen seversın dıye yıne almış ama adını bılmıyorum şu yesıl cayın bı fotosunu koysanız....

merhaba kızlar ben kucukken annem bana bı cay içirirdi boyle paketlerde satılmazdı pazarda demet seklınde alırdı artık evlendım gecenlerde sen seversın dıye yıne almış ama adını bılmıyorum şu yesıl cayın bı fotosunu koysanız....

adaçayıdır canım o..yeşil çay demet şeklinde değil...

images

ben şuna bitürlü alışamadım faydalı diyorlar ama tadı kötü beğenmediğim şeyde ne bileyim işte içemiyorum

Arkadaşlar slm, ben doğuşun limonlu yeşil çayını şekersiz tüketiyorum, günde 3 poşet. Yemeklerin üzerine içiyorum genelde. 1 haftadır düzenli içiyorum, sanki karnımın şişliğini aldı gibi, hiç ölçülerimi almadım ama değişikliği görebiliyorum. Hatta sizin için göbek ölçümü alıp yazacağım yarın buraya. Haftaya da değişiklik var mı bildiririm sizlere kızlar. Bu arada günde 2 kezde sabah ve akşam yemeklerinden önce elma sirkeli su da içiyorum, onun da çok faydasını gördüm, acayip su içiriyor ve yağlarda eriyor gibi geliyor bana bayanssulusmile 3 hafta sonra gelişmeleri sizlerle paylaşırım

ben yeşilçayın tadını çok seviyorum hertürlüsünü içerim.:içelim:bi ara çaykuru almıştım,hakikaten balık kokuyodu:sinifsinif:sonra doğadan,lipton falan içiyorum çok güzel.aslında tadı o kadar kötü değil neden bu kadar tiksindiniz anlamadım.:sm_confused:ben şekersiz içiyorum zaten şeker etkisini yok ediyor.

Yani bende anlamadım, balık kokusunu falan nerden çıkardınız kızlar ya, alakası yok bence. Bazı markaların sade yeşil çayları biraz yoğun ve acı sadece hepsi bu bence. Liptonun limonlu yeşil çayını bir deneyin derim ben, içim kolay oluyor

ben de bir türlü içemiyordum yeşil çayı, tadı ve kokusu çok kötü geliyordu ama sırf kilo vercem diye inatla içmeye başladım. her türlüsünü denedim bence en güzeli ballı yeşil çay. ben doğuşunkini almıştım, artık sayesinde 5 aydır nescafe alışkanlığımı bıraktım (haftada bir sadece) ve yeşil çayla sağlıklı bir şekilde yoluma devam ediyorum :)

bende 1 yıldır düzenli içmeye çalışıyorum.sadesini içemedim.şeker katıyodum önceleri ama aromalı olanlara başlayınca şekeride azalttım şimdi şekersiz tüketebiliyorum.yaseminli vardı hangi marka bilmiyorum o güzeldi.şeftali tadı da vardı içinde severek içtim.bi ara tarçınlı karanfilli aldım en güzeli oydu.şimdiki melisalı ama sevemedim.bitsin diye içiyorum işte şifa niyetine:kahve:

Türkiyedeki yeşil çayların tadı bence çok kötü sanırım bizim çayımızın cinsinden kaynaklı. Rengi kokusu herşeyi farklı ve biz bu kültürü bilmiyoruz aslında. Sanıyoruz ki bizim demli çaylar gibi ağır olmalı tadı.

Hayır hiç alakası yok.

Bulabilirseniz Japonya'dan ve ya Çin'den gelmiş olanı için de görün... Japonyadakilerin şekli çam iğneleri gibi sivri sivri oluyor. Çin'den gelenler daha topak topak oluyor suya atılınca yaprak gibi açılıyor. Ama onların da kendi içlerinde çok çeşitli yeşil çayları var. Örneğin Japonlarda bir çeşit yeşil çay var aynı bizim yeşil kınaya benziyor görüntüsü toz gibi çay seremonilerinde kullandıkları bu çeşit. bu çayı yapınca su bildiğimiz fıstık yeşili gibi tuhaf bir renk alıyor. Çinlilerde top şeklinde bir yaseminli yeşil çay var bardaktaki suya atınca birkaç dakikada yüzeye çıkıp açılıyor ve bardağın içinde kocaman bir çiçek halini alıyor müthiş birşey...

Gerçek yeşil çay çok çok az demlenir. Porselen çaydanlıkta sadece 30 saniye kadar daire şeklinde sallanarak demler ve hemen bardağa dökersiniz rengi çok çok açık sarımsı yeşil olur adeta sade sıcak su gibidir ve hafif bir tadı vardır. Kokusu ve tadı biraz değişiktir böyle normal çay gibi değil de sanki çimen gibi ya da hafif yosun gibi ama hiç kötü değil. Sadece biraz yadırgamıştım ilk zamanlarda. Ama çok hafif bir tadı olduğu için alışılıyor. Bizim çayları da bu şekilde demlemelisiniz. Çok hafif olmalı tadı.

İşte asıl bu anlattığım cins çaylardan bulup içebilirseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız yeşil çayın ne demek olduğunu anlayacaksınız aslında...o meyvalı olanlar yok limonlular vitaminliker falan bana çok uydurmasyon geliyor açıkçası. Çamur gibi...

Bir de yeşil çayın içine asla şeker atılmaz aklınızda bulunsun :)

ewet ya aynen ılıkken içersen bi nebze içiliyor ama bende balık balık geliyor ama zayıflama çayı mecburen içiyoruz:kedi:

eeet bende aktardan aldığımda top gibi şekersiz içiyorum ama çayda içmediği m için sevmiyorum çay içmeyi

valla ben cok seviyorum yesil cayi,
hatta artik kahvaltilarda siyah cayi biraktim uzun zamandir.

herturlusunu yapiyorum.

son zamnalarda yesil cay, hibiskus ve icine 1 ad. cubuk tarcin atiyorum. hmmmhhhh nefissss

Arkadaşlar bugün lipton limonlu form çayını denedim, tek kelimeyle süperdi. ıçimi bu kadar kolay bir form çayı daha görmedim. Yeşil çayda da doğuşun limonlusu üzerine yok bence opuyorumnanaktan

Back