Mutfak Püf Noktaları Yerli Gıda Ürünleri

perikizii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2009
11
0
Arkadaşlar belki diğer başlıklarla biraz alakasız kaçacak ama benim için önemli bir konu, hepimiz için de önemli olmalı bence.

Alış veriş yaparken özellikle yerli ve kaliteli olan markaları tercih ediyorum. Örneğin Danone yerine Pınar, Sütaş vs, Nestle Yerine Eti, Saray, Ülker... alıyorum. Tamam mesela bir elektronik alış verişi yapacağınız zaman seçeneğiniz sınırlı olsa da gıda konusunda Türk markalarının pek çoğu en az yabancılar kadar iyi.
Unutmayın aldığınız her yabancı ürün sizin ve çocuklarınızın gelecekteki iş olanaklarını ve refah düzeyinizi düşürüyor.
Eğer yöneticiler reklama gireceğini düşünmezlerse bence burada gıda ürünlerinde beğendiğimiz yerli ürünleri paylaşalım.

Mesela ben Piyale'nin yerli olduğunu bilmiyordum, aslında 1922 yılında kurulmuş ve Türkiye'nin ilk makarna üreticisiymiş. Ben öğrenci olduğum için hazır çorbalar kimi zaman benim için büyük bir nimet oluyor ve neredeyse bütün markaların hazır çorbalarını denedim. Mesela "Bizim" çorbaları denedim, mercimek ve ezogelini beğenmedim, diğerleri fena değildi. "Knorr"u denedim, pek çok çeşidi güzel olsa da mercimek çorbasını yine beğenmedim. Ama Piyale'nin mercimek ve domates çorbalarını denedim, gerçekten çok güzellerdi, ev yapımı çorbalara yakındı. Üstelik yerli marka ve yerli malı olduğu için hep onu arıyorum marketlerde ama maalesef her yerde bulamıyorum.

Bir de su markaları var mesela. Danone'ye ait olan "Hayat Su" dansa yerli malı olan "Erikli" ve "Saka Su"yu tercih ediyorum, tatları gerçekten çok güzel.

Siz de hoşunuza giden yerli gıda ürünlerini paylaşın, hepimiz öğrenelim diyorum, ne dersiniz?turkbayragi

Katılıyorum. Ben de yerli almaya özen gösteriyorum. Örneğin en son yeğenime uyku seti alacaktım girdiğim mağazada bizimle ilgilenen görevli hemen Alman malı olan setleri gösterdi e önerdi. Ancak ben yerli malı istediğimi söyleyince çok şaşırdı. Çocuk ürünlerinin çoğunun yabancı olduğunu belirtti. Ben de bunu bildiğimi ama en azından tekstilde yerli ürün bulabileceğimi ve bulabildiklerimi yerli alacağımı söyledim. Açıkçası görevli bana yadırgayarak baktı. Düşünebiliyor musunuz Türk malı istemek artık suç gibi bir şey.

X