Bütün gün iş yerinde olacağın için elektrik faturaları ve yemek giderleri için çok fazla gideceğini sanmıyorum. Isınma gideri olarak da bütün gün iş yerinde olacağını düşünürsek kış günlerinde akşamdan akşama yakacağın bir doğalgaz veya elektrikli soba olur. Tek başına çok fazla bir giderin olmaz sanırım. Yeğenim tek başına yaşıyor. Annesi 500 lira olan ev kirasını ödüyor o da çalışıyor stajyer avukat 750 lira maaş alıyor sorduğumda çok iyi geçindiğini bir sıkıntısı olmadığını, sigara gibi masrafı olmadığı için ve c.tesi de dahil çalıştığı için bütüngün işyerinde bir gideri olmadığını para bile biriktirdiğini söylüyor . Ben senin yerinde olsam 1 dakika bile düşünmezdim. Bunun maddiyattan öte özgüven olarak seni çok geliştireceği kanaatindeyim. Tek başına burda ayakta kalmayı becerebilirsen şu hayatta üstesinden gelemeyeceğin hiçbir şey olmaz. Bence denemeye değer...Hakkında hayırlısı olsun canım.. a.s.
Canim merhaba,
Öncelikle hakkinda hayirlisi olsun. Bende yurtdisindayim, ve bir iki sene icinde evlenip Istanbula tasinacagim Allah nasip ederse.
Türkiye avrupaya göre, avrupada Türkiyeye göre cok farkli elbette. Her yerde yasamanin avantajlari ve dezavantajlari mutlaka var. Avrupada calismayana para yok, Türkiyedede öyle. Ama Avrupada en azindan calistigin paranin karsiligini aliyorsun, Türkiyede öyle mi? Malesef üniversite mezunlari o kadar yil okuyor, aldiklari maas 700-800 arasi (istisnalar haric). Hadi diyelim ekonomik durumu gecelim, mutlu olduktan sonra paranin bir önemi yok diyelim (ki bunun Istanbulda böyle oldugunada inanmiyorum ama neyse). Acaba ortama alisabilecek misin? Türkiyedeki insanlarla, avrupadaki Türkler arasinda cok fark var, bu bir gercek. Özelliklede almanyada dogup büyümüs birisin, bu farki cok cabuk hissedersin.
Türkiye her ne kadar muhtesem ve esi benzeri olmayan bir ülke olsada, orada yasamak gercekten cok zordur eminim buna.
Simdi madem öyle sen niye evlenip gidiyorsun diyeceksin.. Ben bunlari gitme, kal almanyada diye söylemiyorum. Aksine, git ve dene. Ama bütün bunlarada hazir olmalisin. Yani olaya sadece ekonomik acidan bakma. Her türlü daha zor oldugunu inandir kendine. Hazirlikli gitmis olur, hayalkirikligi yasamazsin en azindan. Ben bunlara kendimi hazirladim, düsünceyle bile bunlara alismak zor, ama benim durumum daha farkli, evlenip gidiyorum, alisamazsamda, alismak icin kendimi zorlamam gerekiyor. Sen tek gideceksin, bu yüzden tekrar geri dönmek istersen senin icin daha kolay olacak tabi, baktinki olmadi cikar gelirsin. Git dene derim, ama adimlarini saglam at canim, kendini herseye hazirla.
Türkiyede is hayatinda rekabette cok olur, insanlar para kazanmak icin her türlü seyi yapmaya hazirlar, ama insallah Allah'im seni iyi insanlarla karsilastirir. Annecigin neden Istanbulda yasamak senin icin daha uygun olur diyor, bunu biraz acarmisin?
hersey gönlünce olsun canim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?