• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yerimde olsaydnz ne yapardnz? Fikirlerinize ihtiyacm var

lise mezunu olarak burada ancak tercümanlık yaparsın...ondada iyi eeehhhh işte kazanırsın...kira 600 +su 10+elektrik 40+ telefon 30 +doğalgaz 200=880 yapıyor zaten hadi 900 de...bunun yemesi içmesi var..hadi 300 de o olsun...1000 tl zaten kafadan gidiyor..senin en az 1200 tl kazanman lazım..tercümanlıklada tam ne kadar alırsın bilmiyorum ama bu civarda bişi olur herhalde...hgadi olsun 1500...ama ıvır vıvır şeyler mutlaka çıkar tabii..yok lise mezunu olarak 600 lira falan alırsın.

Insan ister ise her yerde yasayabilir, herseyide yapabilir.
Ama ben dogrusu Türkiye`de yasamak istemezdim, cünkü cok seviyorum yasadigim yeri.
Ama yasin müsait neden olmasin, aklin basinda, dene istersen.
Sonradan neden denemedim demezsin, hersey tecrübe iste, ne yazsak bos. Yasa ve gör bence.
Iki tarafida tanidiktan sonrada nerede yasayacagina karar verirsin.

Bütün gün iş yerinde olacağın için elektrik faturaları ve yemek giderleri için çok fazla gideceğini sanmıyorum. Isınma gideri olarak da bütün gün iş yerinde olacağını düşünürsek kış günlerinde akşamdan akşama yakacağın bir doğalgaz veya elektrikli soba olur. Tek başına çok fazla bir giderin olmaz sanırım. Yeğenim tek başına yaşıyor. Annesi 500 lira olan ev kirasını ödüyor o da çalışıyor stajyer avukat 750 lira maaş alıyor sorduğumda çok iyi geçindiğini bir sıkıntısı olmadığını, sigara gibi masrafı olmadığı için ve c.tesi de dahil çalıştığı için bütüngün işyerinde bir gideri olmadığını para bile biriktirdiğini söylüyor . Ben senin yerinde olsam 1 dakika bile düşünmezdim. Bunun maddiyattan öte özgüven olarak seni çok geliştireceği kanaatindeyim. Tek başına burda ayakta kalmayı becerebilirsen şu hayatta üstesinden gelemeyeceğin hiçbir şey olmaz. Bence denemeye değer...Hakkında hayırlısı olsun canım.. a.s.

Bütün gün iş yerinde olacağın için elektrik faturaları ve yemek giderleri için çok fazla gideceğini sanmıyorum. Isınma gideri olarak da bütün gün iş yerinde olacağını düşünürsek kış günlerinde akşamdan akşama yakacağın bir doğalgaz veya elektrikli soba olur. Tek başına çok fazla bir giderin olmaz sanırım. Yeğenim tek başına yaşıyor. Annesi 500 lira olan ev kirasını ödüyor o da çalışıyor stajyer avukat 750 lira maaş alıyor sorduğumda çok iyi geçindiğini bir sıkıntısı olmadığını, sigara gibi masrafı olmadığı için ve c.tesi de dahil çalıştığı için bütüngün işyerinde bir gideri olmadığını para bile biriktirdiğini söylüyor . Ben senin yerinde olsam 1 dakika bile düşünmezdim. Bunun maddiyattan öte özgüven olarak seni çok geliştireceği kanaatindeyim. Tek başına burda ayakta kalmayı becerebilirsen şu hayatta üstesinden gelemeyeceğin hiçbir şey olmaz. Bence denemeye değer...Hakkında hayırlısı olsun canım.. a.s.

cok tesekkür ederim canim destegin icin a.s.

size tavsiyem ülkenimize dönün ne olursa olsun allah ın izniyle herşey güzel olur yaşam standartlarınız size bağlı ama inanın herşey yoluna girer

Canim merhaba,
Öncelikle hakkinda hayirlisi olsun. Bende yurtdisindayim, ve bir iki sene icinde evlenip Istanbula tasinacagim Allah nasip ederse.
Türkiye avrupaya göre, avrupada Türkiyeye göre cok farkli elbette. Her yerde yasamanin avantajlari ve dezavantajlari mutlaka var. Avrupada calismayana para yok, Türkiyedede öyle. Ama Avrupada en azindan calistigin paranin karsiligini aliyorsun, Türkiyede öyle mi? Malesef üniversite mezunlari o kadar yil okuyor, aldiklari maas 700-800 arasi (istisnalar haric). Hadi diyelim ekonomik durumu gecelim, mutlu olduktan sonra paranin bir önemi yok diyelim (ki bunun Istanbulda böyle oldugunada inanmiyorum ama neyse). Acaba ortama alisabilecek misin? Türkiyedeki insanlarla, avrupadaki Türkler arasinda cok fark var, bu bir gercek. Özelliklede almanyada dogup büyümüs birisin, bu farki cok cabuk hissedersin.
Türkiye her ne kadar muhtesem ve esi benzeri olmayan bir ülke olsada, orada yasamak gercekten cok zordur eminim buna.

Simdi madem öyle sen niye evlenip gidiyorsun diyeceksin.. Ben bunlari gitme, kal almanyada diye söylemiyorum. Aksine, git ve dene. Ama bütün bunlarada hazir olmalisin. Yani olaya sadece ekonomik acidan bakma. Her türlü daha zor oldugunu inandir kendine. Hazirlikli gitmis olur, hayalkirikligi yasamazsin en azindan. Ben bunlara kendimi hazirladim, düsünceyle bile bunlara alismak zor, ama benim durumum daha farkli, evlenip gidiyorum, alisamazsamda, alismak icin kendimi zorlamam gerekiyor. Sen tek gideceksin, bu yüzden tekrar geri dönmek istersen senin icin daha kolay olacak tabi, baktinki olmadi cikar gelirsin. Git dene derim, ama adimlarini saglam at canim, kendini herseye hazirla.
Türkiyede is hayatinda rekabette cok olur, insanlar para kazanmak icin her türlü seyi yapmaya hazirlar, ama insallah Allah'im seni iyi insanlarla karsilastirir. Annecigin neden Istanbulda yasamak senin icin daha uygun olur diyor, bunu biraz acarmisin?

hersey gönlünce olsun canim..

İstanbul'da ailemle yaşıyorum...
Aylık gelirim 3.250,00 - TL... Tek başına eve çıkmak için korkuyorum...Gerçi ben geçinememekten değil lüksüme para yetiştirememekten korkuyorum...
İyi bir muhitte temiz bir ev en az 1.000,00 - TL.. Aiadatı, doğalgazı, elektrik, su, telefon... Gerçi ne olursa olsun tek başına yaşıyacağım o zaman daha net bir cevabım olur size...

EVLISIN 3250 tl maasin var ailenle yasiyorsun ve yanliz yasamaktan korkuyorsun opuyorumnanaktan allah sana cesaret versin kardesim

Eğer işini bulup da gelirsen yaşarsın elbet. Ben de zarife'ye katılıyorum. Tabi ki burada hayat orada olduğundan daha zor, ama sanki hiç mi asgari ücretle yaşayan yok ıstanbul'da, hiç mi 1000 liraya iki çocuk büyüten yok. Ha zor mu, evet daha zor. Orada kendi işinizi yapıyormuşsunuz, herşeyden önce kendi işini bırakıp, ücretli çalışmak daha zor. Ama şunu söyleyebilirim, geçinmek dediğin atlaa deve değil eğer lüksün yoksa. ÜStelik eviniz de varmış. Yemene, içmene faturana ne gider ki?
ışin manevi yönüne gelirsek; ıstanbul'da tutucu sayılabilecek bir semtte 3 yıl tek başına bekar bir bayan olarak yaşadım. Başıma da hiçbir şey gelmedi. Bekarsan bazı şeyşere dikkat ederek ev tutacaksın. Bekar kadınlara kötü gözle bakılan aşırı tutucu semtlerden de güvenliği pek olmayan çok ayakaltı semtlerden de uzak duracaksın. Ailelerin oturduğu mahalle tarzı semtlerde hiçbir şey olmaz merak etme. Onca yıl tek başıma hiçbir korku yaşamadım. Ama Almanya kadar rahat olmasını da bekleme.
Ben sonuç olarak değer diyorum, gel hele bir yaşa şu şehri ıstanbul'u, anlayacaksın neden dediğimi. Bir yıl yurtdışında yaşadım. Ben geçici gittim ama orada yerleşik Türklerden çok arkadaşım oldu. Orda gece gündüz çalışıp para biriktirip birgün Türkiye'ye dönem hayali ile ömür geçirmektense; gel keyfini çıkar varsın yaşam standartların bir kalem aşağı olsun.
Ama işini ayarlayıp gelmen çok önemli, gelip de iş aramaya kalkarsan işin çok zor olur. Heryer iki üç dil bilen insan dolu. ışsizlik var gerçekten. Ama işini ayarlar gelirsen sorun olmaz.

Son düzenleme:
Canim merhaba,
Öncelikle hakkinda hayirlisi olsun. Bende yurtdisindayim, ve bir iki sene icinde evlenip Istanbula tasinacagim Allah nasip ederse.
Türkiye avrupaya göre, avrupada Türkiyeye göre cok farkli elbette. Her yerde yasamanin avantajlari ve dezavantajlari mutlaka var. Avrupada calismayana para yok, Türkiyedede öyle. Ama Avrupada en azindan calistigin paranin karsiligini aliyorsun, Türkiyede öyle mi? Malesef üniversite mezunlari o kadar yil okuyor, aldiklari maas 700-800 arasi (istisnalar haric). Hadi diyelim ekonomik durumu gecelim, mutlu olduktan sonra paranin bir önemi yok diyelim (ki bunun Istanbulda böyle oldugunada inanmiyorum ama neyse). Acaba ortama alisabilecek misin? Türkiyedeki insanlarla, avrupadaki Türkler arasinda cok fark var, bu bir gercek. Özelliklede almanyada dogup büyümüs birisin, bu farki cok cabuk hissedersin.
Türkiye her ne kadar muhtesem ve esi benzeri olmayan bir ülke olsada, orada yasamak gercekten cok zordur eminim buna.

Simdi madem öyle sen niye evlenip gidiyorsun diyeceksin.. Ben bunlari gitme, kal almanyada diye söylemiyorum. Aksine, git ve dene. Ama bütün bunlarada hazir olmalisin. Yani olaya sadece ekonomik acidan bakma. Her türlü daha zor oldugunu inandir kendine. Hazirlikli gitmis olur, hayalkirikligi yasamazsin en azindan. Ben bunlara kendimi hazirladim, düsünceyle bile bunlara alismak zor, ama benim durumum daha farkli, evlenip gidiyorum, alisamazsamda, alismak icin kendimi zorlamam gerekiyor. Sen tek gideceksin, bu yüzden tekrar geri dönmek istersen senin icin daha kolay olacak tabi, baktinki olmadi cikar gelirsin. Git dene derim, ama adimlarini saglam at canim, kendini herseye hazirla.
Türkiyede is hayatinda rekabette cok olur, insanlar para kazanmak icin her türlü seyi yapmaya hazirlar, ama insallah Allah'im seni iyi insanlarla karsilastirir. Annecigin neden Istanbulda yasamak senin icin daha uygun olur diyor, bunu biraz acarmisin?

hersey gönlünce olsun canim..

ÖNCELIKLE COK TESEKKÜR EDERIM CEVAP VERMEYE DEGER BULDUGUN icin yanliz yasamak elbette kolay degildir hayatin bir yanindan tutmak gerekir senin karsina senin sevebilicegin birisi cikmis ne kadar güzel keske benimde sevebilecegim birisi olsaydi ve ona tutunsaydim malesef tutunabilcegim birisi yok burdan oraya alismak zor olur demissin ordan buraya gelip alismak dahami kolaydi sence? avrupada calistiginin karsiligini alirsin demissin senin yasadigin ülkeyi bilemiycem ama almanyada fakir yasamak mecburiyetinde birakiliyorsun 3000 euro maas alanin eline gecen para 1500 eurodur .gerisi vergi kesinti seklinde kesilir ve calisan o parayi görmez bile serbest meslek sahipleri eger vergi kacirma yöntemine giderse ki onuda cok SIKI takip ediyorlar anca biraz rahat yasayabilirler tabi bu verdigim 3000 euro sadece bir örnekti askeri ücret 800 civari bisey ....(simdi demesinler 800 euro iyi para tek odali dairenin kirasi 400-500 euro oldugunuda söylemeden gecemeyelim) o yüzden olsa gerekki almanlar hep ucuzluk pesindeler...türkiyede ne dalaverelerin döndügüünü az cok farkindayim tv den internetten neler neler dönüyor ama basima bir gelicek varsa buradada gelir sanirim simdi diyceksinki yasadigin yeri hicmi begenmiyorsun tabiki güzel yönleride var yollari, otobanlari kaymak gibi adata ayrica otobüsü metrosu tam vaktinde gelir, devlet dairesinde isin oldugunda rüsvet vermek zorunda degilsin ... ama hepsi bu !!!!!acikcasi avrupa avrupa diye uygarlik modernlik falan filan gibi laflari gecelim bosuna insanlari özendirmeyelim cünki avrupanin hic bir iyi tarafi yok Irkcilik, fakirlik alasi var burada ne kadar basarili olursan ol türksün bir kere neyse canim benim cok tesekkür ederim uyariilarin icin allah esinle iyi bir gelecek kurmak nasip eder insallah.....a.s.]

Back