• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yerimde olsaydnz ne yapardnz? Fikirlerinize ihtiyacm var

scheker

herseyin hayirlisi...
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2009
3.151
146
373
İstanbul
Öncelikle bayraminizi kutlarim nice mutlu bayramlar dilerim...

Ben almanyada yasiyorum yasim 26 annemle birlikte kendi isimizi yapiyoruz ama bu aralar isler burda pek parlak sayilmaz... Annemde istanbula yerlesmemi istiyor orada evimiz var mutlaka is bulursun calisirsin diyor bende ciddi ciddi düsünmeye basladim artik annemden bagimsiz yasamak istiyorum kazandigim parayi harcarken anneme hesap vermekten biktim acikcasi... kendi evim olsun istiyorum ... evlilik de su an kismet degilmis gibi gözüküyor benim sorum su sizlere yerimde olsaydiniz istanbula yerlesirmiydiniz ve orda yasamak icin en az ne kadar kazanmaliyim???? türkiyede yasayanlar tavsiyelerinizi bekliyorum..
.. turkbayragiturkbayragiturkbayragiturkbayragi

Eğitim durumunuz,meslek tecrübeniz nedir bilmiyorum..
Ancak Türkiye'de kriz çok fena..
Alt komşumun 30 yaşındaki elektrik-elektronik mühendisi oğlunu işten çıkardılar, adam 3 aydır iş diye ağlıyor..
Maalesef..:delphin:

ben lise mezunuyum ama istanbulda alman firmalari var yani is olayini burdan ayarlamayi düsünüyorum biliyorum trde üniverste mezunu olmadan hatta olsada cok kolay degil is bulmak ama dedigim gibi is icin sormadim ben benim bilmek istedigim orada yasamak icin ne kadar kazanmaliyim ve bir bayan olarak yasamayi tavsiye edermisiniz sonucta yanliz yasamayi pilanliyorum cvplar icin tskler

ben lise mezunuyum ama istanbulda alman firmalari var yani is olayini burdan ayarlamayi düsünüyorum biliyorum trde üniverste mezunu olmadan hatta olsada cok kolay degil is bulmak ama dedigim gibi is icin sormadim ben benim bilmek istedigim orada yasamak icin ne kadar kazanmaliyim ve bir bayan olarak yasamayi tavsiye edermisiniz sonucta yanliz yasamayi pilanliyorum cvplar icin tskler

Ohooooo...
Çok para kazanmanız gerek çoooooook...
İstanbul'da orta halli bir yerden kirada ev tutmanız,faturalar,masraflar...
İstanbul'da yaşayan arkadaşlar daha iyi bilir ama en azından 2000 lirayı gözden çıkarın diyorum ayda ben..Sadece kira+faturalar için yani.. Kenara para atacaksanız daha da yüksek maaş almanız gerek..
Tabii daha düşük fiyata kira bulursunuz da ama oralarda yaşayabilir misiniz bilmiyorum..

Ohooooo...
Çok para kazanmanız gerek çoooooook...
İstanbul'da orta halli bir yerden kirada ev tutmanız,faturalar,masraflar...
İstanbul'da yaşayan arkadaşlar daha iyi bilir ama en azından 2000 lirayı gözden çıkarın diyorum ayda ben..Sadece kira+faturalar için yani.. Kenara para atacaksanız daha da yüksek maaş almanız gerek..
Tabii daha düşük fiyata kira bulursunuz da ama oralarda yaşayabilir misiniz bilmiyorum..

evimiz var yan giderler ne kadar olur sence? tek kisilik olsun ama:))

evimiz var yan giderler ne kadar olur sence? tek kisilik olsun ama:))

Aidat,ısınma,telefon,internet,su,elektirik faturaları..
İşinize giderken yol+yemek masrafları..
Bu masraflar hep size bağlı..
Ne yediğinizi ne içtiğinizi bilemem..
İstanbul soğuktur,doğalgazı ne kadar kullanırsınız bilemem ki..
Anneniz yurtdışında onunla olan irtibat netle mi olacak telefonla mı,masraf yine değişir..

bunlar o kadar değişken şeyler ki.
yani hayat standardınız, yaşam şekliniz, evinizin semti bile giderinizi çok değiştirecektir.
sonuçta 500 lira alanda acak geçiniyor, 2000 lira alıp da ancak geçinebilen de var.
eviniz-işiniz aradaki yol masrafı bile kriter sayılır sonuçta.

siz gene en en en azından 1000-1200 tl'yi gözden çıkarın derim ben.
çünkü paranızı yetişteremezseniz kapısını çalabileceğiniz kimse yok sanırım.

26 yasinda genc bir bayansin annenden ayri istanbul gibi metropol bir yerde nasil yasarsin,tanidiklarin olsa bile düzenli bir gelirin yoksa zorlanabilirsin.Yurt disinda aldigin diplomani türkiye tanirmi,herseyi arastir ...annenden kopuk, uzakta zor,yinede hayirli olsun...

turkiyede yasamak bulundugun yasayacaigin semte gore degisir sanirim.
bir ankarada yasamak var birde istanbulda.yani fark aliveris yaptigin yerlere gore bile degisir.
sen kendini bildikten sonra heryerde yasarsin.
tansastan alisveris yaparsin orneigin ayda yiyecek masrafin 400 ytl diyelim.
ama gider kosedeki bakkal amcadan alirsin aylik yiyecek 200 ytl olur.
yani buyuk merkezler pahali. benim gordugum kadariyla.

Almanyada yasayan biri olarak öncelikle cesaretine hayran kaldim....:delphin:

Cok istememe ve cokta yardimci olacak insanlar olmasina ragmen böyle bir adim atmaya cesaret edemiyorum ben acikcasi....:hulya:

Ama denemedende bilemez insan, hic belli olmaz belkide burdaki hayatindan cok daha güzel ve farkli bir hayat bekliyor seni istanbuldaşutarafagitti.....lakin her zaman madalyonun diger yüzünede bakmak lazim.....gidip cok feci sekilde hayal kirikligna ugrayanlarda var.:kahve:

Sadece sunu tavsiye ederim: Adimlarini saglam at, kesin birseyler olmadiktan sonra gitme.....ve orda yanliz yasamamanin zorluklarinida hafife alma....:hulya:

Almanyada yasayan biri olarak öncelikle cesaretine hayran kaldim....:delphin:

Cok istememe ve cokta yardimci olacak insanlar olmasina ragmen böyle bir adim atmaya cesaret edemiyorum ben acikcasi....:hulya:

Ama denemedende bilemez insan, hic belli olmaz belkide burdaki hayatindan cok daha güzel ve farkli bir hayat bekliyor seni istanbuldaşutarafagitti.....lakin her zaman madalyonun diger yüzünede bakmak lazim.....gidip cok feci sekilde hayal kirikligna ugrayanlarda var.:kahve:

Sadece sunu tavsiye ederim: Adimlarini saglam at, kesin birseyler olmadiktan sonra gitme.....ve orda yanliz yasamamanin zorluklarinida hafife alma....:hulya:

öncelikle mesajlariniz icin tesekkür ederim...

bende öyle düsünüyorum zaten almanyada yasayan birisi olarak istanbul tam bir kurtlar sofrasi, ama orada bana yardimci olacak olanlar var is olayiniysa kesinlikle ayarlamadan gitmem zaten ... benim sorunumda bu acaba becerebilirmiyim su ana kadar hic tek basima yasamadim ama artik kendim biseyler becermek istiyorum kendi düzenim olsun istiyorum annem sürekli beni kumanda gibi yönetmesin istiyorum sirf bu yüzden aslinda tabi almanya giris hakkimida öldürmek istemiyorum

sende almanyada yasayan birisi olarak mutlaka biliyorsundurki burdada hic kimse hic kimseye bedaavadan bir sey vermiyor ....

öncelikle mesajlariniz icin tesekkür ederim...

bende öyle düsünüyorum zaten almanyada yasayan birisi olarak istanbul tam bir kurtlar sofrasi, ama orada bana yardimci olacak olanlar var is olayiniysa kesinlikle ayarlamadan gitmem zaten ... benim sorunumda bu acaba becerebilirmiyim su ana kadar hic tek basima yasamadim ama artik kendim biseyler becermek istiyorum kendi düzenim olsun istiyorum annem sürekli beni kumanda gibi yönetmesin istiyorum sirf bu yüzden aslinda tabi almanya giris hakkimida öldürmek istemiyorum

sende almanyada yasayan birisi olarak mutlaka biliyorsundurki burdada hic kimse hic kimseye bedaavadan bir sey vermiyor ....

Tamamda güzelim bagimsiz olabilmek icin türkiyeye gitmene gerek yok ki!:delphin:

Burda bu konuda cok daha rahat yasayabilirsin istesen!
Ayri eve cikip isinde gücünde olduktan sonra ne yarisanin olur ne karisanin.:hulya:

Türkiyede helede istanbulda bir kadin yanliz yasadigi zaman gerek is yerinde gerek sosyal cevresinde türlü türlü cirkinliklere maruz kalabiliyor. KK dada bunu SIKca okuduk gördük...:delphin:

Yine sen bilirsin ama dedigim gibi cesaret ister bu is.....Umarim hayirlisi olur senin icin.:1hug:

- bana yardimci olacak olanlar var is olayiniysa
- su ana kadar hic tek basima yasamadim
- annem sürekli beni kumanda gibi yönetmesin istiyorum sirf bu yüzden aslinda
...

Tek başınıza birşeyler başarma isteğinizi,hevesinizi anlıyorum ve saygı duyuyorum,İnşallah hakkınızda herşeyin en hayrlısı olur AMa ;

1.Türkiye'yi hiçbiryere değişmeyen biri olarak Türkiyede son yıllarda yaşamayı bırak nefes almak bile çok zor .. Ekonomik sorunlar,Kriz,İnsaların bunalımları,Bir adım ötende cinayetler,içkarışıklıklar,Irk,köken tartışmaları.. Hiç haber izliyormusunuz?Türkiyenin halı içler acısı .. kısacası Burda TEK BAŞIN yaşamak Çok zor ..

2. Bana yardım ederler demişsiniz.Tecbübeyle sabittir. İnsan zora düşünce dağ gb arkasında duranlar bile yardım etmiyor.Herkes kendi derdine düşmüş,demek istediğim başkalarına güvenerek-inanarak yola çıkmayın..Bilin ki sizden başka gerçek destekçiniz yoktur

3... ve en önemlisi.. Annesini kaybetmiş biri olarak ; üstelikte simdi sızın '' annem çok üstüme düşüyor,beni yönetiyor,baskı kuruyor gb benzer '' şeyleri 3 yıl önce kuran biri olarak .. Lütfen yaşamınızda ne kurucaksanız,ne yıkacaksınız,ne yaşıycaksanız yaşayın Annenizin elini bırakmayın.. Annenızle aldıgınız her sanıye btün dünyaya bedel .. Ne demek istediğimi zamanla anlıycaksınız..

Bu yazdıklarım eleştırı değil sakın yanlış anlamayın,acizane tecrubelerımle dusuncemı belırtmek ıstedım... Allah yardımcınız olsun

bacım bence sen orada kal benim akrabam orada temizliğe gidip aldığı parayı burada üniversite mezunu anca alabiliyor orada daha rahat bence yaşamak sen gel burada bekar yaşa bakalım ne kulplar takarlar sana orada öle bişey yok kimse kimseye karışmaz kimle gelmiş kimle kalmış bunlarda önemli dimi

bence abartmaya gerek yok.:umursamaz:türkiye çok pahalı bi ülke değil.kira 600desek ki gidip de en merkezi yerde oturmazsanız sıfır evlerin fiyatı bu

yemek de tek kişi ne yicek 200, fatura da 200 etti 1000lira.biraz da harçlık olsa tmm sonuçta siz villalarda lüks bi hayat yaşamayı düşünmüyosunuz

hem artık üniversite mezunu değil tecrübesi olan iş buluyor ee almancanız var tecrübeniz var bence bi sürü insandan çabuk iş bulursunuz.

benim de kuzenim ingilterede.yıllardır her işi yapıyor,üniversite mezunu üstelik.başka ülkede temizlik yapıcağıma kendi ülkemde ayağımı yorganıma göre uzatmayı tercih ederim

sadece yalnız yaşama konusunda kendinize güvenmeniz lazımCADIARZU
vayy beealkisalkisalkisyaşadığımız yerin kıymetini bilmiyoruz o zaman..bu kadar kolay yaşandığını bilsem,bu kadar ucuz bi ülkede yaşadığımı bilsem hiç nankörlük edermiydim bu zaman kadargamyoncuiremsuallah razı olsun gözümü açtın,bidaha nankörlük etmicem:tomato:

bacım bence sen orada kal benim akrabam orada temizliğe gidip aldığı parayı burada üniversite mezunu anca alabiliyor orada daha rahat bence yaşamak sen gel burada bekar yaşa bakalım ne kulplar takarlar sana orada öle bişey yok kimse kimseye karışmaz kimle gelmiş kimle kalmış bunlarda önemli dimi

Bacim seni akraban kandirmis bence buraninda ne oldugunu bir allah bilir birde biz almancilar akannehir

Tek başınıza birşeyler başarma isteğinizi,hevesinizi anlıyorum ve saygı duyuyorum,İnşallah hakkınızda herşeyin en hayrlısı olur AMa ;

1.Türkiye'yi hiçbiryere değişmeyen biri olarak Türkiyede son yıllarda yaşamayı bırak nefes almak bile çok zor .. Ekonomik sorunlar,Kriz,İnsaların bunalımları,Bir adım ötende cinayetler,içkarışıklıklar,Irk,köken tartışmaları.. Hiç haber izliyormusunuz?Türkiyenin halı içler acısı .. kısacası Burda TEK BAŞIN yaşamak Çok zor ..

2. Bana yardım ederler demişsiniz.Tecbübeyle sabittir. İnsan zora düşünce dağ gb arkasında duranlar bile yardım etmiyor.Herkes kendi derdine düşmüş,demek istediğim başkalarına güvenerek-inanarak yola çıkmayın..Bilin ki sizden başka gerçek destekçiniz yoktur

3... ve en önemlisi.. Annesini kaybetmiş biri olarak ; üstelikte simdi sızın '' annem çok üstüme düşüyor,beni yönetiyor,baskı kuruyor gb benzer '' şeyleri 3 yıl önce kuran biri olarak .. Lütfen yaşamınızda ne kurucaksanız,ne yıkacaksınız,ne yaşıycaksanız yaşayın Annenizin elini bırakmayın.. Annenızle aldıgınız her sanıye btün dünyaya bedel .. Ne demek istediğimi zamanla anlıycaksınız..

Bu yazdıklarım eleştırı değil sakın yanlış anlamayın,acizane tecrubelerımle dusuncemı belırtmek ıstedım... Allah yardımcınız olsun

annemi herseyden cok seviyorum sorun onun beni istememesi benim icin böylesinin daha hayirli olucagini düsünüyor
hem unutulmamasi gerek bir durum varki oda ekonomik krizin sadece türkiyede olmadigi
yani burda bize kimseden bedava biseylerin geldigi yok irk köken ayrimciilgi demissin sen kendi ülkende bunu yasiyorsun birde bizi düsün istenmeyen tek milletiz araplar bile bizden öncelikli burada cogunluk oldugumuz icin korkuyolar ve biz hep dislaniyoruz cevabin icin tsk ederim kendinize iyi bakin allah sizinde hayatiniza huzur mutluluk verir insallah

Back