Yerel Seçimler ve Kadın

• Sorularınızı yazarken il ve ilçeyi belirtmeniz sorularınızı anlayabilmemiz için önemli.

• Sorularınız çok beğendiğiniz adayınız olsa bile kadın seçmen kitlesinin farkındalığını sağlamak hepimiz için yararlı olacaktır. Sizlerden gelen soruları siyasetçilere ilettiğimizde bir nebzede olsa dikkatlerini çekip hizmet programlarında yer almak bu çalışmadaki en önemli katkıdır.

• Sorularımız parti gözetmeksizin kadınlarkulubuTV ye çıkmak isteyen her adaya sorulacak. Böylelikle başkanlarımızı seçerken onların bakış açılarını, hizmet anlayışlarını izleyerek tanıma fırsatı yakalayabileceğiz.

Bu konu gerilerde kalıyor diye üzülüyordum...Açıklamalar için ve biz kadınlar kulübü kadınlarına yarattığınız bu özel fırsat için sizin nezdinizde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim Kazen...

Ayrıca kendi adıma sorularım genel sorular olduğu için il/ilçe farkı gözetmeden bütün adaylara yöneltebilirsiniz diye düşünüyorum...

uzuuun uzuun soru sormak isterdim fakat yanıtlarını uygulayacaklar mı sanki?
kendi kişisel merakımı tatmin etmek isterdim ama
hizmet, statü, para bu kelimeler sizin için ne ifade ediyor?

belediye başkanı adaylıgı için ne kadar para harcadınız?
başkanlıgınız bunu tolere edebilecek mi? nasıl?

Yollarda kadınların gönül rahatlığıyla adeta yiyen bakışlara maruz kalmadan ya da bir gün olsun laf yemeden yürüyebilecekleri bir ortam temin edebilecekler mi? Olası bir taciz vakasında suçluyu kurbanda değil gerçek suçluda aranmasını sağlayabilecekler mi? Geri dönüşüm ile araları nasıl olacak,halkı bilinçlendirmek için çalışmalar yapılacak mı? Atık yağların biriktirilmesi konusunda ne gibi stratejilere başvuracaklar yada bunu yapacaklar mı? Sokaktaki canlara yaklaşımları nasıl olacak bir kap su bir kap yemeğe ihtiyaç duyan masum canlara şiddeti önleyebilecekler mi? Altyapı başlığı altında daha çok beton mu harcayacaklar yoksa gerçekten faydalı ve kullanışlı işler çıkarabilecekler mi?
Açıkçası ben bunlara bakarım.

sorum ?

AYdın iline yapmış olduğunuz sihirli dokunuşlarınıza minnetar olduğumuzu belirtip ,umudumun gelecek yıllarda da sehrimiz belediye başkanı olmanız olduğunu bildiriyorum...

bunun dışında tüm yeni projelerinizin halkı kalkındırmak ,refah seviyesini arttırmak olduğuna inanmakla birlikte neden kreş ve gündüz bakım evlerinin bu denli denetimsiz olduğunu sormak istiyorum...

acilen hergün bir yenisi acılan kreşlerin kalitesizliğinin gözlemlenmesini,ve bu işin bilmeyen insanların elinden kurtarılmasını umuyorum...

bir kadın başbakana sahip olmanın verdiği ayrıcalıkla bu konudada en iyisini yapacağınıza ınanıyorum ....

Son düzenleme:
aslında yerel seçimler denince ilk akla gelmesi gereken fakat çoğumuzun pekte tanımadığı, yada ismine bir şekilde aşina olduğumuz Muhtar adayları. Konu belki tek başına "Muhtar" lık seçimleri olarak düşünülmeyecek kadar ciddi ama muhtar olmanın gayri ciddi olduğunu kim söyledi ki? İl adayları belli olalı çok oldu, ilçe adayları da bi kaç gün sonra kesinleşecek. işte bu noktada adaylığı kesinleşmiş adayların muhtarlık seçimleri konusunda çok dikkatli olmaları gerektiğini düşünüyoyorum. tabi ki muhtar adayları belirli bir parti ye mensup olduğunu kanıtlamak zorunda değil ancak Başkan adaylarının muhtar adayları ile görüşerek çalışmlarını yakından takip etmeleri gerekiyor.
bizde belirli otoriteler irdelenirken yapılan en büyük yanlışlık hep en yukardan başlamak. balık baştan kokar , atasözünü çok ciddiye alıyoruz. oysa toplum bir balık değil ve toplumda düzenin yürümesi için seçilecek ilk erkten başlayarak irdelemelerimizi gerçekleştirmemiz lazım. Bir muhtar adayı talip olduğu mahalleyi ne kadar tanıyor? geçen ay içerisnde ölen Ayaz bebek örneğinde aslında bu konun ne kadar ciddi olduğu bence aşikardır. devletin en başının, ülkesinin sınıraları içersindeki bir muhitte yaşayan bebeğin durmunu bilmesi gereken ilk kişi olması beklenemez. devletin hiyerarşisi bunun bir ispatıdır. onun durmunu bilmesi gereken ilk kişi içerisinde yaşadığı mahallenin muhtarıdır. şayet bu örnekete muhtar işini doğru düzgün yapabilseydi o bebek belkide en azından soğuk ile baş etmek zorunda kalmayacaktı. sosyal bir devlet olmanın ilk şartı kayıtsız şartsız yardım etme değil aksine kayıtlı, şartlı, nitelikli, nokta atışlı, geniş ölçekli bir yardım anlayışıdır.
muhtarlara son zamlar ile ciddi bir maaş bağlanması maalesef çoğu kişinin bu merciyi yan gelip yatma yeri olarak görmesine sebep oluyor. muhtar adayları seçim çalışması yürütürken vaat değil ahbap arayışı içerisinde. bunun önüne geçmek de biz oy verenlerin bu işi ciddiye alması ile olur.

aydın belediyesini ben de takdir ediyorum. ancak kreşler belediyenin alanına girmiyor diye biliyorum. o konuda belediye değil, il sağlık müdürlüğü(?) ve milli eğitim müdürlüğünün denetim yapması gerekiyor sanırım.

Benim memnun oldğum oy vereceğim adayların şunları yapmasını beklerim.
Ona neden oy vermeliyim
-park yapmalı bol bol ama öyle kıytırık deil gezim alanı geniş olan kalitel
- yolları delik deşikse düzelttirmeli
-sosyal aktivitelerde katılımcı olmalı,organizasyonlar düzenlemeli.
-kurslar açılmalı mesleki hobi amaçlı
aklıma gelenler bunlar

ben de halk için muhtarların daha önemli olduğunu düşünüyorum.ayaz bebek konusunda da yazmıştım,o ailenin durumu yakın çevreyi ve muhtarı ilgilendirirdi ama ne çareki her yerde olduğu gibi muhtarlarda yakın çevrelerine çalışıyorlar

kızlar merhaba öncelikle

bnm hamilelik belirtim hiç yok.gögüslerim şiş sadece.benim gibi olan varmı?belirtisiz hamilelik yaşayanlar varmı?

Kocaeli Büyük Şehir Belediye Başkan Adaylarına ;

Şuan ülkenin genelindeki susuzluk felaket senaryosu özellikle Kocaelinde gündemde.Yuvacık barajı yok oluyor , barajı besleyen dereler kurudu . Ve elbette barajların kuruması belediyenin değil küresel ısınmanın sonucu olan bir durum . Lakin önümüzde bizi bekleyen susuz günlere istinaden yapılan bir çalışma yok , yeni düzenlemeler , planlamalar yok , Sapanca bize yeter mantığıyla hareket ediliyor .

1 . Yuvacık barajında yap işlet devret süresi sona erdi ve artık baraj tamamen Büyük Şehir Belediyesinin kontrolü altında . Bizi bekleyen susuzluğa karşı planlanan projeleri var mıdır yoksa yağmur duasına çıkmakla mı yetineceğiz ?

Kocaelisporun ligdeki geçmiş başarıları ve futbolun bir şehre kazandırdıkları malum . Oysa şuan Kocaelispor 3.ligde son sıralarda . Spora hizmet etmek , bir şehrin gelişmesinde spor müsabakalarının önemini bilmek gerekir .Spor denilince ülkemizde akla ilk gelen futbolda bile gereken destek sağlanmadığı için geride kalmış bir Kocaeli bulunmaktadır şuan .

2 . Bu konuda Saffet Sancaklının başkanlığını mı beklemeliyiz acaba yoksa tüm başkanların vaat olmayan , gerçekleşecek yatırımları var mı Kocaelisporla ilgili ?

Malumunuz Kocaeli sanayi kotasını doldurdu . Artık sanayi ile değil Turizm kenti olarak anılması gereken bir şehir .

3 . Kartepede yapılacak projeler başta olmak üzere adayların Kocaelini Turizm kentine dönüştürmesi ile ilgili planları nelerdir ?

Kocaelinde ulaşım büyük bir kaos .Geçen seçimlerin bir numaralı seçim propagandası olan raylı sistem ve tramvay , aradan geçen 5 yılın ardından bu sene de vaat olarak dillerde .

4 . Kocaelinde ulaşım sorununa çözüm olacak projeleri nelerdir ? Bununla ilgili gerekli alt yapı fizibilite çalışmaları tamamlanmış mıdır her partinin ve yeterli kaynakları mevcut mudur ?

Ayrıca Karaosmanoğluna nasıl oluyor da 5 senede yapılmayan bir projeden , bu seçimlerde de vaatte bulunarak nemalanmak istediğini sormak isterim ?

Karamürsel Büyük Şehirle aynı partiden çıkan bir belediye ile yönetilmediği dönemlerde yeterli hizmeti alamıyor . Karamürsel Belediyesinin kaynakları projeleri sunmakta ve yapmakta yetersiz kaldığı için , şuan da başlatılan bir çok projede Büyük Şehir destekli .. Mart ayında Karamürsel , Büyük Şehir ile farklı bir belediye ile yönetilir ise ilçeyi bekleyen senaryo ne olacak ?

Eğer Büyük şehirde mevcut AKP yönetimi devam eder , Karamürsel farklı bir parti belediyesi ile yönetilirse , yeni partinin hizmet ulaştırmaktaki kaynakları neler olacak ?

Karamürsel Merkez Kent Konut bir Büyük Şehir Belediyesi projesi , proje vatandaşa sunulup satışa geçilirken , içinde havuz , spor alanı ... barındırıyordu . Şuan tamamlanmış sitede yeşil alan azlığı bahane edilerek başlangıçta var olacağı söylenen bu hizmetler yok . Yeni belediyenin bu konudaki kararı ne olacak ?

Son düzenleme:
Bu projenin akıbeti ne durumda acaba ?

Sorularim Istanbul`a:

+Mesela yesili en cok kim koruyacak?
+Istanbul`un Topbas tarafindan bozulduguna inandigim silüetini düzeltecek yikim calismalarina kimin yüregi yetecek?
+Taksim`in ortasina gereksiz ve kocaman bir camiyi kim dikmeyecek?
+Ayasofya`nin müze olarak kalmasini kim garantileyecek?
+Istanbul`un nüfusunun artisina kim son verecek?
+Kim 3. köprü sacmaligina girismeyecek, ormanlari katletmeyecek?
+Istanbul`un tarihi dokusunu kim koruyacak?
+Alisveris merkezlerinin fazlalik olan büyük kismini yikip, yenilerine yer vermeyip, yerine kim parklar, gül bahceleri insa edecek?
+Tarihi Emek Sinemasi`ni yikanlardan kim hesap soracak?
+Istanbul`da tiyatro, bale, opera gibi sanat dallarini kim tesvik edecek ve bu kurumlari kim yeniden özgürlestirecek?
+Kültürel faliyetlerin arttirilmasina kim olanak taniyacak?
+Istanbul`da trafigi cözmek icin kim dahiyane uygulamalar getirecek? Kim yol yapacak demiyorum bakin, kim yolsuzluk yapmadan üretecek? (Mesela Istanbul`da bir aileye en fazla bir araba kurali ya da ne bileyim, belli saatlerde belli bölgelerde araba ile trafige cikma yasagi, toplu tasima araclarinin tesvik edilmesi, arttirilmasi ve ucuzlatilmasi vs.)
+Kim Istanbul`un her yerine koca koca 30-40 katli apartmanlari diktirmeyecek?
+Kim özellikle Sultanahmet, Laleli, Taksim`e dogru giden o yollardaki "ARABISTANA MI GELDIM?" havasini degistirecek? O ARAPCA kirlilik yaratan tabelalari kaldirtip, is yeri sahiplerine Türkce karsiligina göre, LATIN HAFRLER ile bir isim bulmalarini emredecek?
+Bunun yaninda yabanci turistler icin (Ingilizce) daha fazla yönlendirme saglatacak ama Ingilizce is yeri isimlerine de izin vermeyecek, hele Türkceyi katleden Simitchi gibi sacmaliklara son verecek, bir babayigit bulunabilecek mi acaba?
+Geldi gelecek olan büyük deprem icin kim acil olarak önlemlere baslayacak?
+Özellikle Istanbullu vatandaslarin ciddi bir trafik egitiminden gecmesini kim saglayacak? Yayalara yesil yandiginda arabalarin durdugu bir modern Istanbul görmek mümkün olacak mi?

Bunlar da benim önceki konuda yazdigim sorular.

bencede her vatandaş oy vermeli çünkü bir türk vatandaşı olmasının heleki böyle bir devirde kadın olarak oy vermesi en büyük gururdur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…