• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yerel Seçimler ve Kadın

Kazen

Yönetim
Administrator
14 Kasım 2001
21.326
2
69.485
1.623
101
Kadınlarlar Kulübü olarak, kadınlarımızın toplumsal yaşamda erkeklerle eşit şekilde var olmalarının, ekonomik özgürlükleri ile birlikte tüm karar süreçlerinde etkin olarak yer almalarının, çağdaşlığın göstergesi olduğuna inanıyoruz.

Kadınlara erkeklerle eşit haklar verildiği ve buna bağlı olarak sorumluluk yüklendiği toplumlarda büyük gelişmelerin olduğu tarih boyunca gözlemlenmiştir.

Bu anlamda biz de siyasette kadının yeri ve rolünü merak ettik ve kadınlarımızın önümüzdeki yerel seçimlerde, kendi ilçe ve illerindeki belediye başkanlarını seçerken seçim kriterlerini belirlemek ve bu kriterleri siyasi çevrelerle paylaşıp dikkat çekmek istedik.

Bu sayfamızda öncelikle belediye başkan adayı karşınıza oturduğunda tüm kadın seçmenler olarak ‘’O’na neden oy vermelisiniz?’’ sorusunun cevabını size sunacak soruları belirleyeceğiz. Ardından yapacak olduğumuz anketle en iyi, en önemli 10 soruyu belirleyeceğiz. Belirlediğimiz bu 10 soruyu belediye başkan adaylarına kadın seçmenlerin seçim kriterleri adı altında sunarak kadınların hem toplumdaki hem de siyasetteki varlığına ve önemine dikkat çekeceğiz.

Belediye başkan adayların hepimizin ortak sorularına vermiş oldukları yanıtları ocak 2014 tarihinde yayın hayatına başlayacak olan KADINLARKULUBU.TV de yayınlayacağız.

Bu çalışmayla belki de ülkemizde ilk olmakla birlikte, sizlerin de desteği sayesinde toplumumuzda kadınlarımızın önem ve rolüne katkı sağlama açısından dikkat çekeceğimize inanıyoruz.

O’na neden oy vermelisiniz ?

evet sorularınızı bekliyoruz....

İzmirden katılıyorum :1: Sanırım izmir belediye başkanı adaylarına sorularımız olacak, doğru anladıysam benim bir kaç tane var..Yanlış anladıysam affola :)

Sorularıma gelince;

-Öncelikle izmirde konut ihtiyacı olan çok vatandaş var. Konut ihtiyacı olan vatandaşlar için projeler nelerdir?

-İzmir işsizliğin yüksek olduğu, iş alanları konusunda oldukça kısır bir kent..İzmir kenti işsizlik oranını düşürmek için atılımlar var mıdır, varsa nelerdir?

- Özellikle ev hanımları ve işsiz kadınlar için, sertifika programları, milli eğitim onaylı belge veren meslek edindirme kursları düzenlenecek mi? İzmir kadınları için eğitim ve meslek projeleri neler olacak?

- İzmir jeotermal kaynaklar konusunda şanslı bir şehir. Bu enerjinin tüm kentte kullanımı konusunda çalışmalar var mı?

- Özellikle gençlerin, endüstriyel gelişim ekonomisine dahil edildiği "ekoköy" projeleriniz var mı?

Kültürel anlamda oldukça gelişmiş bir şehir olduğu için bu konuda sorum yok :6:

O’na neden oy vermelisiniz ?

evet sorularınızı bekliyoruz....

Karaosmanoğlu tamam da ilçemdeki başkan yeniden aday gösterilecek mi onu bekliyorum ? Sorularımın şekli ona göre projelerden , hesap sormaya doğru yön değiştirecek çünkü .

Bu konu neden rağbet görmedi ki ? Yapıcı olmak yerine eleştiriyi sevdiğimizi sanıyordum. Hiç mi soru yok ? Lütfen katılım bekliyoruz...

Onu seçmem çin bir gerekçe yok. Çünkü onu tanımıyorum. Tanımadığım insana oy vermek de komik geliyor.

- Kendi ilçemdeki adaya soracak olduğum sorular:
- Büyükşehir belediye başkan adayına sormak istediğim sorular:

şeklinde soruları alabilir miyiz ? Buna ek olarak kim olduğu değil sizin neler istediğinizi merak ediyoruz.

belkide başkan adaylarının partilerin gölgesinde kalmaları nedeniyle olmuştur. şahsen ben sırf diğer taraf almasın diye oy veriyorsam başkan adayının ne önemi var ki? sokaktan birini tutup oturtsanız kazanacak belkide. Partiler başkan adaylarını belirlerken neredeyse muvvakataname imzalatacak artık. ilerde kuyumu kazarsan, arkamdan iş çevirisen tazminat davası açarım, sürüm sürüm süründürüm haberin olsun. bu yüzden acaba adayların (istisnalar hariç) halk nezdinde ki itibarımı parti liderinin gözündeki itibarım mı çok önemli? ben ikincisi diyorum.
ama bunların hepsini unutalım, olması gereken gibi olduğunu varsayalım , o zaman;

ilçenin şu andaki şehirleşmesi konusnda ne düşünüyorsunuz, dere yatağı sayılabilecek yerlere 10 kat imar iznin verilmesi ne kadar doğru?
ilçenin coğrafi özellikleri düşünüldüğünde binaların deprem dayanıklılığı test edliyor mu?

ilçemiz sosyal etkinlikler açısından çok yetersiz, bununla ilgili ne gibi projeleriniz var? Bir sinemamız bile yok.

İlçemizin jeotermeal kaynakları malum ancak bunun halka ulaşması alanında sıkıntılar var? Bu konuda özel teşebbüs desteklenecek mi?

Jeotermel ısınma tek mahalle ile mi sınırlı kalacak?

Seracılığın geliştirilmesi için özel teşebbüs teşvik edilecek mi?

İlçemize , İlimize ait markalar geliştirilebilecek mi?

Ağaçlandırma faaliyetleri çok yetersiz? Bununa ilgili projeleriniz var mı?

ilçenin ortasından geçen dere yatağının ıslahı ile ilgili projeniz var mı?

Turizm açısından zengin bir ilçe olmasına rağmen ciddi tanıtım eksikliği var? Bununla ilgili projeleriniz var mı?

Hızlı tren ile birlikte ulaşım imkanının çok daha rahat sağlandığı bir bölgede bulunan ilçemizin sanayilşemesi neden bu kadar zayıf?

İler ki yıllarda özel teşebbüsün dikkatini bölgeye çekmek için projelriniz var mı?

İlçemize organize sanayi bölgesi kurulacak mı?

Son yıllarda geliştirlen alternatif tarım ürünleri oldukça sevindirici, 2014 yılı ile bu ürünlerin tanıtımı, pazarlanması konusunda üreticilerin teşviki devam edecek mi? Yeni alternatif ürün çalışmaları devam edecek mi?

Genç nüfusu oldukça fazla olan ilçenin ( ki çoğu üniversiteye gidemiyor maalesef) gençlerine ait kurs, sportif aktiviteler gibi uğraş alanları açılması gerekmez mi?

Otopark mağduru ilçemizde bu konu ile ilgili bir çalışma var mı?

Bir şehre gridiğinizde dikkatinizi çeken ilke şey şehrin renkleridir. özellikle bahar ve yaz döneminde şehrimiz renklendirmek için fidan ve çiçek dikimi konusunda çok daha fazla çabaya ihtiyaç var.

Kültürel faaliyetler konusunda çok daha fazla atılım bekliyoruz. En kısa zamanda bi sinema salonun na ihityacmız var. Tiyatro, konser, resim sergileri, paneller v.b

Şehir dolmuş hattının yeni kurulan mahalleleride kapsayacak biçimde yeniden düzenlenmesi

Dolmuş durağının yerinin değişitrlmesi, çeşmenin de bulunduğu bu alanın yendien tanzim edilerek modern bir mimari algıya ulaştırılması

Şehir içinde bulunan özellikle tarihi eser konumundaki çeşme ve diğer yapıların restore edilmesi.

Bir müze kurulması

Son düzenleme:
bu altyapı çalışmalarını eş güdümlü sürdürmenizin bir yolu yok mudur? su, elektrik, doğalgaz vs.. bunların hepsi aynı zamanlarda bakım çalışmalarını yapamazlar mı? bizim sokak 3 senedir (sadece 3 yıldır orda oturduğum için) bilfiil kazılıyor.

çalışıyor görünmek için illa alt yapı çalışmaları mı yapılmalıdır?

bütün bu çalışmalara rağmen ilçeyi neden sel almıştır?

metrobüsler etkin kullanılsın diye, şehir minübüs hatlarının güzergahlarını kime sorup da değiştirdiniz? bu konuda halkın fikirlerine yer verildi mi?

engelli vatandaşlarımız için ne gibi projeleriniz var? görme engelliler için olan kaldırım taşı yaptırmanız çok güzel. diğer projeleriniz?

belediye personeli sabah akşam refüjlerde vs. çiçek dikiyor, bu çiçek dikimi işinden şahsen hiç haz etmiyorum, göze hoş gelen fakat mevsimlik olmayan tek sefer uğraştıracak bir şey yok mudur? belediye işçileri daha farklı alanlarda, daha etkin kullanılamaz mı?

Dusünup cevap verecegim oyle objektif sorularim yok benim hepsi sorula bilir degil mi :1:

Bir de 'şu partideki adaya sormak istiyorum diye birsey var mi ben diger adayin neler yapip yapmadigini biliyorum mesela ? ,

sorulara alınan cevaplar ikna edecek mi bizi oy vermek için? çünkü zaten bu insanlar konuşmaya programlı kişiler; işleri o yani.. konuşarak oy almak. o yüzden alınan cevaplar geçmişte de görüldüğü gibi seçim meydanlarında alkışlardan ileri gitmiyor. bizim halkımız alkışlıyor, karşındaki de alkışlandıkça gaza geliyor olsa gerek ki atışlar istikrarlı artıyor...
o yüzden belediye başkanlığı gibi seçimlerde kişiler önceki başkandan memnunsa devam ettirmek isteyeceklerdir.. Mesela Eskişehir belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen karşısında rakip tanımıyorum. milyon donanımla gelsin rakibi, laftan önce icraat..

belediye zabıtalarından gıda müsseselerinin denetimi gibi konularda mı faydalanacak, yoksa parklarda kızlı-erkekli oturanların dikizlenmesi konularında mı?

belediye başkanı olursa, önce hısım akrabayı mı belediyeye sokacak, yoksa hakkıyla görevini ifşa edebilecekleri mi?

aydın belediyesinin yaptığı gibi çöp kamyonları ve bidonlarının sterilizasyonuna gereken önemi verir mi?

geri dönüşüm konularında projeleri var mı?

atık su konusunda bir teşebüsü olacak mı?

birlikte çalışmayı düşündüğü ekip "başganım çok yaşa" diyen şakşakcılardan mı, yoksa kendisine yol gösterebilecek donanımdaki kişilerden mi oluşacak?

Kadınlarlar Kulübü olarak, kadınlarımızın toplumsal yaşamda erkeklerle eşit şekilde var olmalarının, ekonomik özgürlükleri ile birlikte tüm karar süreçlerinde etkin olarak yer almalarının, çağdaşlığın göstergesi olduğuna inanıyoruz.

Kadınlara erkeklerle eşit haklar verildiği ve buna bağlı olarak sorumluluk yüklendiği toplumlarda büyük gelişmelerin olduğu tarih boyunca gözlemlenmiştir.

Bu anlamda biz de siyasette kadının yeri ve rolünü merak ettik ve kadınlarımızın önümüzdeki yerel seçimlerde, kendi ilçe ve illerindeki belediye başkanlarını seçerken seçim kriterlerini belirlemek ve bu kriterleri siyasi çevrelerle paylaşıp dikkat çekmek istedik.

Bu sayfamızda öncelikle belediye başkan adayı karşınıza oturduğunda tüm kadın seçmenler olarak ‘’O’na neden oy vermelisiniz?’’ sorusunun cevabını size sunacak soruları belirleyeceğiz. Ardından yapacak olduğumuz anketle en iyi, en önemli 10 soruyu belirleyeceğiz. Belirlediğimiz bu 10 soruyu belediye başkan adaylarına kadın seçmenlerin seçim kriterleri adı altında sunarak kadınların hem toplumdaki hem de siyasetteki varlığına ve önemine dikkat çekeceğiz.

Belediye başkan adayların hepimizin ortak sorularına vermiş oldukları yanıtları ocak 2014 tarihinde yayın hayatına başlayacak olan KADINLARKULUBU.TV de yayınlayacağız.

Bu çalışmayla belki de ülkemizde ilk olmakla birlikte, sizlerin de desteği sayesinde toplumumuzda kadınlarımızın önem ve rolüne katkı sağlama açısından dikkat çekeceğimize inanıyoruz.
Açıkçası ben bir şehre kadın elinin değmesini çok isterim. Bugün başkan adayı olmayı bırakın il genel meclislerinde bile çok az kadın üye var. Kadınlar pasifize ediliyor. Desteklenmiyor. Öncelikle kadın üye zorunluluğu getirilmeli.
Oysa kadın bakışı estetiktir. Lütfen o meclislere kadın mühendisler, mimarlar alın ve fikri tasarruflarına önem verin şehre elleri değsin. 7/24 evini düzenli tutmak için üstün efor sarfeden bir hanım nasıl vazifelendirildiği şehrin bakımını önemsemez.
Çiçek gibi bir şehir görmek istiyorsanız dişi kuşlara yol açın!

İzmirliyim ben . . .

İzmirde yollari yurunemeyecek halde olan yerler var merkez bile yurunemez halde yillardir bunlar haedileceek mi ?

İzmirde kiz yurtlari cok dip koşelerde merkez de yok denecek kadar neredeyse.. Bu.konuda bir gelisme olacak mi ?

İzmir en buyuk derdi çarpik kentlesme bu sorunu.nasil gidereceksiniz ?

İzmir deki en buyuk eksiklik temizlik ve aydinlatma sorunu. Sahil pislikten sadelikten gecilmiyor tristler rabeti.bile azaldi bu konuda ne yapmayi dusunuyorsunuz.

Ve izmirde ev kadinlarinin gidebilecegi belediye destekli cok az aktivite yerleri var bu konuda ne duşunuyorsunuz ?

Baska da sorum yok merakla bekliyorum cevaplari .. :ssz:

Oy kullanamiyor olsak bile TC vatandasi olarak sorularimizi yöneltemiyor muyuz ya?
Sahsen ben Büyüksehir Belediyesi adaylari icin, Il ve ilce Belediye adaylari icin ayri ayri sorularimi sormak isterdim?

ben eskişehir tepebaşı belediye başkanına şunu soruyorum ki buyuk ihtimal yeniden secilecek diyede dusunuyorum fatih kumlubel mahalleleri tepebaşına bağlı değilmi acaba cunku benim değil gibi davranılıyo hiç yatırım hiç bişey yok unutulduk resmen

Bulunduğum şehirdeki en büyük sorunlardan başlayalalım;

1-Şuan belediyeye ait şehrin atık su sorunun çözecek bir arıtma tesisi yok,atık sular derelere bırakılıyor.Bu sorunu ivedilikle çözmeye niyetiniz var mı?Ve bir tarih verebilir misiniz?

Dipnot:2012 yılında yapılan araştırmaya göre Türkiyede bulunan 2950 belediye den sadece 438 adedinin arıtıldığı saptanmış.Malesef çoğu kentin en büyük sorunu bu.Bu arada atık suyu arıtmayan belediyelerde vatandaştan atıksu parası topluyor:27:

2-Çoğu kentin aksine ,bulunduğum şehirde eski yerleşim bölgelerinde değilde yeni yerleşim bölgelerinde !! ciddi bir alt yapı sorunu var.Öyleki yeni yapılan asfalt yağmur suyu kanalı olmadığından birikip akarken asfaltı delik deşik ediyor.:Bu soruna köklü bir çözüm önerisi var mı ve hangi tarihte?

Dipnot;Bu sorunu benden başka problem eden pek yok aslında,halkın bir kısmı belediyenin delik deşik olan yolları her yıl yenilemesini çok çalışmak olarak algılıyor:27:Tabii her yıl yenilenen asfaltın hangi müteahhitleri zengin ettiği kısmıyla ilgilenmiyorlar:51:

3-Şehrin bazı bölgelerinde yakılan kötü kalite kömür ciddi bir hava kirliliği yaratıyor,bu sorun için çözüm önerisini duymak isterim.

Dipnot;Tabii bu kötü kalite kömürü bugüne kadar belediyelerin dağıttığını görmezden gelirsek.:27:

4-Benim için en önemli kriterlerden bir taneside plansız kentleşme ve imar sorunu.Birlikte çalışacağı meclis üyeleri içinde mutlaka bir kentsel tasarımcı veya şehir bölge planlamacı bulunduracak mı?.Gecekondu sorununu nasıl çözer?

Dipnot;Bugüne kadar gelen belediye başkanları genelde imar planlarını kendi veya yakınlarının arsalarının bulunduğu bölgeleri baz alarak hazırladılar.Ben belediye başkanlarının seçilmeden önce şehirde değiştireceği imar planlarını seçmene açıklamaları gerektiğini,sonradan değişiklik yapamamaları gerektiğini düşünüyorum.Böylelikle herşey şeffaf olur değil mi?

5-Bulunduğum kent yeraltı su kaynakları bakımından oldukça zengin bir şehir.Bugüne kadar gelen hiçbir belediye başkanı bu kaynakları rekreaktif amaçlı veya termal turizm amaçlı kullanacak bir çalışma yapmadı.Kendisinin bir projesi var mı?

6-İşsizlik sorununa getireceği akılcı çözümler varsa dinlemek isterim.

Dipnot;Eşi,dostu akrabasına iş vermek değil tabii kastettiğiim:51:

7-Gittikçe artan trafik sorunu özellikle kent merkezinde çözülmezse 2 yıl içinde kitlenip kalacak.Kent merkezindeki trafiği çözmek için kaç adet alt geçit,üst geçit veya yonca projesi var?

8-Şehrimiz için yaptırılan yeni 1/5000 ölçekli Nazım İmar planının halka yeterince tanıtılmadığını,ve konut ve trafik sorunlarını tam çözecek yeterlikte olmadığını düşünüyorum.Sizin görüşlerinizi ve bu planda eksik bulduğunuz noktaları,aynı zamanda da çözüm önerilerinizi dinlemek isterim.

9-Bulunduğumuz şehir şuan HES cenneti.Sürekli yenileri eklenen hidroelektrik santrallerin zamanla bu şehre vereceği zararları bertaraf etmek imkansız olsa da,minimum a indirmek için projeleriniz nelerdir.Ve şehrimiz sınırlarında bu kadar HES varken yenilerinin yapılmasına engel olmak gibi bir düşünceniz var mı?

Son düzenleme:
Yerel seçimlerde genel seçimlerden farklı olarak her ne kadar aday oldukları partiler belirlediyse de kişilere oy verdiğimizden hep partiler üstü değerlendirmişimdir....

Ancak bu seçimde belli bir adayım yok çünkü yaşadığım şehir ilk kez bu seçimde büyük şehir belediye başkanını seçecek...

Ve işin kötüsü bizim mahalle yeni belediyelik olduğundan adayları da tanımıyorum hiç...

O yüzden büyük şehir adayları da dahil olmak üzere keşke hepsine teker teker yöneltebilseydim dediğim genel sorularım var...

***Neden belediye başkanlığına aday olduğunuzu genel geçer vaatlerle süslemeden açıklayabilirmisiniz?

***Belediye başkanı seçilmeniz size ne kazandıracak?

***Sizce bu şehrin yada belediyenin en büyük sorunu nedir?

***Bu sorunu (en büyük sorun dediğini) çözmek için ''yeni ve denenmemiş'' bir projeniz var mı?

***Bana sizi seçmem için sizden başka bir adayın yapamayacağını düşündüğünüz 2 (aslında 3 ama klasik olmasın dedim :1:) icraat planınızı söyleyebilirmisiniz?

***Verdiğimiz oydan pişman olup toplu imza kampanyasıyla istifanızı istersek istifa edeceğinize kamu oyuna bir bildiri yayınlayarak söz verirmisiniz?

Keşke yöneltebilsem bu soruları tüm adaylara :ssz:Cevaplarını beğendiğim adaya da oyumu verdim gitti derim :51:

Back