Kekler - Pastalar Yer Fıstıklı Karamelli Brownie-İçim Krema Sponsorluğunda

s i d e l y a

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2016
6.202
26.758
548
Merhaba hanımlar :KK25:
Çok özlemişim buraya konu açmayı bile. Yarışma heyecanı çok farkli oluyor. Önceden 'kazanmış olanlar neden katılıyorlar ki bıraksalar da biz de kazansak' derdim. Şimdi öyle diyemiyorum:oops:
Kazanmaktan ziyade burada yer almak istiyor insan. Ben kazanamamış arkadaşlarımın da kazanmasını çok istiyorum. Ama tabi iddialıyım her zamanki gibi:21:Nasip. Hakeden kazansın diyerek artık tarifime geçeyim.
Malzemeler
Kek için
3 yumurta
1+çeyrek su bardağı şeker
1 su bardağı un
210 Gr. Bitter çikolata
160 Gr tereyağı
1 yk kakao
1 tk tuz

Karamel sosu için
1su bardağı yer fıstığı
70 Gr tereyağı
Yarım paket İçim şef krema
1 su bardağı şeker

Üzeri için
100 Gr sütlü çikolata
GDWPbZ.jpg
  1. Öncelikle bitter çikolata ve tereyağı benmari usulü eritilir.
  2. Ayrı bir kapta şeker ve yumurtalar beyaz bir krema halini alıp kabarıncaya kadar çırpılır.
    JD8q7J.jpg
  3. Üzerine eritilmiş çikolata+tereyağ karışımı ilave edilerek tekrar çırpılır.En son tuz,un,kakao ilavesiyle birlikte hamur spatulayla özleşinceye kadar karıştırılır.
    LD8Z2Z.jpg
  4. 20×20 cm ebatlarındaki bir kalıba Brownie hamuru boşaltılır.Üzeri düzlenerek önceden ısıtılmış 175 derece fansız ayar fırında 30 dakika pişirilir.
    yqJNPn.jpg
  5. Pişen Brownie soğumaya bırakılır.
  6. Bu esnada genişçe bir pişirme kabına şeker ilave edilir.Şeker karamel rengini alıncaya kadar ocakta eritilir.
    VD8PVB.jpg
  7. Ardından tereyağı ilave edilir ve bir taşım daha pişirilir.Süt kreması da eklenir ve karıştırılarak hafif yoğunlaşması beklenir.En son fıstıklar ilave edilip yaklaşık 1 dakika daha ocakta tutulur ve ocaktan alınır.
    dBl82n.jpg
  8. Karamel ılık hale geldiğinde soğuyan Brownie’nin üzerine eşit bir şekilde yayılır.
    4zW18q.jpg
Üzerine eritilmiş çikolata gezdirilir ve tamamen soğuyup çikolata sertleştiğinde servise hazırdır.
Z3jMJo.jpg

Bazı fotoğrafları çekmeyi unutmuşum umarım anlaşılır olmuştur tarif. Çoğumuz tarifi okumadan sunuma geçiyoruz tarifi okumuş olanlara da ayrıca teşekkür ediyorum:KK68:

OD8yp3.jpg
BzWy5G.jpg
g6v9JQ.jpg
pnMGQz.jpg

Canım ellerine emeğine sağlık:kk77:Ben yer fıstığı,karamel ve çikolata karışımına bayılıyorum.Kekini birgün mutlaka deneyeceğim:kk77:
Ben senden ümidi kesmiştim sürpriz oldu:KK73:Bebeğin sana uğur getirir inşaallah:KK36:Yarışmada bol şans diliyorum:KK15:
Teşekkür Ederim ablacım. Söz verdiğim için katılmak istedim. Zor oldu biraz ama olsun özlemişim. Sunum falan o kadar özensiz oldu ki yanina ocaktaki çayı koyup da çekememişim. :KK70:
Keke gelince ben bitter ve fıstık sevmememe rağmen bayıldım gerçekten çok güzel oldu. Mutlaka dene ablacım:KK60:

ayyy sidelyaammmm :KK200:
Ne kadar güzel olmuşş :KK200:
Özlemişim tariflerini görmeyı :KK200:
2 bebeğin sana ugur getirsin inşallah :KK200:
Ellerine sağlıkk , yarışmada bebişinle sana başarılar dilerim :KK200:

- Nikadan kalpli bir yorum oldu bu :KK53:

Merhaba hanımlar :KK25:
Çok özlemişim buraya konu açmayı bile. Yarışma heyecanı çok farkli oluyor. Önceden 'kazanmış olanlar neden katılıyorlar ki bıraksalar da biz de kazansak' derdim. Şimdi öyle diyemiyorum:oops:
Kazanmaktan ziyade burada yer almak istiyor insan. Ben kazanamamış arkadaşlarımın da kazanmasını çok istiyorum. Ama tabi iddialıyım her zamanki gibi:21:Nasip. Hakeden kazansın diyerek artık tarifime geçeyim.
Malzemeler
Kek için
3 yumurta
1+çeyrek su bardağı şeker
1 su bardağı un
210 Gr. Bitter çikolata
160 Gr tereyağı
1 yk kakao
1 tk tuz

Karamel sosu için
1su bardağı yer fıstığı
70 Gr tereyağı
Yarım paket İçim şef krema
1 su bardağı şeker

Üzeri için
100 Gr sütlü çikolata
GDWPbZ.jpg
  1. Öncelikle bitter çikolata ve tereyağı benmari usulü eritilir.
  2. Ayrı bir kapta şeker ve yumurtalar beyaz bir krema halini alıp kabarıncaya kadar çırpılır.
    JD8q7J.jpg
  3. Üzerine eritilmiş çikolata+tereyağ karışımı ilave edilerek tekrar çırpılır.En son tuz,un,kakao ilavesiyle birlikte hamur spatulayla özleşinceye kadar karıştırılır.
    LD8Z2Z.jpg
  4. 20×20 cm ebatlarındaki bir kalıba Brownie hamuru boşaltılır.Üzeri düzlenerek önceden ısıtılmış 175 derece fansız ayar fırında 30 dakika pişirilir.
    yqJNPn.jpg
  5. Pişen Brownie soğumaya bırakılır.
  6. Bu esnada genişçe bir pişirme kabına şeker ilave edilir.Şeker karamel rengini alıncaya kadar ocakta eritilir.
    VD8PVB.jpg
  7. Ardından tereyağı ilave edilir ve bir taşım daha pişirilir.Süt kreması da eklenir ve karıştırılarak hafif yoğunlaşması beklenir.En son fıstıklar ilave edilip yaklaşık 1 dakika daha ocakta tutulur ve ocaktan alınır.
    dBl82n.jpg
  8. Karamel ılık hale geldiğinde soğuyan Brownie’nin üzerine eşit bir şekilde yayılır.
    4zW18q.jpg
Üzerine eritilmiş çikolata gezdirilir ve tamamen soğuyup çikolata sertleştiğinde servise hazırdır.
Z3jMJo.jpg

Bazı fotoğrafları çekmeyi unutmuşum umarım anlaşılır olmuştur tarif. Çoğumuz tarifi okumadan sunuma geçiyoruz tarifi okumuş olanlara da ayrıca teşekkür ediyorum:KK68:

OD8yp3.jpg
BzWy5G.jpg
g6v9JQ.jpg
pnMGQz.jpg
O neydi gız :confused:
Ellerine sağlık Sidelya,hamile hamile uğraşmasaydın ya:63:
Şaka şaka başarılar diliyorum :KK36:

Ellerine sağlık, bebişine sağlık sidelyam :KK200: enfes görünüyor :KK68:
Çok teşekkürler kuzum.❤️
ayyy sidelyaammmm :KK200:
Ne kadar güzel olmuşş :KK200:
Özlemişim tariflerini görmeyı :KK200:
2 bebeğin sana ugur getirsin inşallah :KK200:
Ellerine sağlıkk , yarışmada bebişinle sana başarılar dilerim :KK200:

- Nikadan kalpli bir yorum oldu bu :KK53:
Ayy Elçinim ben de özlemişim yarışmayı cok. Yerim senin kalbini. Çok tesekkur ederim. Benden de sana bir sürü çok❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️:KK200:
O neydi gız :confused:
Ellerine sağlık Sidelya,hamile hamile uğraşmasaydın ya:63:
Şaka şaka başarılar diliyorum :KK36:
Valla deynebim nasıl yaptım fotolari nasıl çektim yükledim Allah biliyor:KK70:
Bana da degisiklik iyi gelir dedim ama sor bana memnun muyum :KK51:Bu sefer sunum fiyasko oldu aksilikler oldu.
Bir de tut sen kek yaptım diye komşuları çağır komşular gelecek ben koştur koştur sunum fotoğraf telaşında. Öyle böyle oldu şükür:KK70:

Çok teşekkürler kuzum.❤️

Ayy Elçinim ben de özlemişim yarışmayı cok. Yerim senin kalbini. Çok tesekkur ederim. Benden de sana bir sürü çok❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️:KK200:

Valla deynebim nasıl yaptım fotolari nasıl çektim yükledim Allah biliyor:KK70:
Bana da degisiklik iyi gelir dedim ama sor bana memnun muyum :KK51:Bu sefer sunum fiyasko oldu aksilikler oldu.
Bir de tut sen kek yaptım diye komşuları çağır komşular gelecek ben koştur koştur sunum fotoğraf telaşında. Öyle böyle oldu şükür:KK70:
Sunum fiyasko mu olduuuuu:KK57:
Tövbe de çarpılacaksın :rolleyes:

Teşekkür Ederim ablacım. Söz verdiğim için katılmak istedim. Zor oldu biraz ama olsun özlemişim. Sunum falan o kadar özensiz oldu ki yanina ocaktaki çayı koyup da çekememişim. :KK70:
Keke gelince ben bitter ve fıstık sevmememe rağmen bayıldım gerçekten çok güzel oldu. Mutlaka dene ablacım:KK60:
Çok teşekkür ederiz canım bizimle paylaştığın için çok nefis görünüyor.
İnşaallah canım:KK200:

Back
X