• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek İkinci El yenidoğana bebek arabası arıyorum

merhaba canım
İlk doğumumda pierre cardin enigma aldım 7 kg idi. Hep araba ile biyerlere gittiğimden pek kullanamadım. Hatta onu burda sattım :) Çocuk büyüyünce babyhope un en basit baston modeli vardı. onu aldım. Yatmayan modeliydi ama zaten kızımda dışarda çok uyumadığından kızımda çok işe yaradı. Şimdi 11 aylık oğlum var ama dışarıda çok uyuyor. Bu yüzden arkası yatan veya çocuk uyuduğunda kafasını yana düşürmeyen bir model araştırmaya başladım. Evet çok araştırdım. chicco snappy ve maclaren volo arasında idim ama bunu buldum valla ben tavsiye ederim. Nasıl birşey geliceğini bilmeden beğenmezsem geri gönderirim mantığı ile hareket ettim. Ama iyiki de almışım. Benim aldığım 5,5 kg. 2 yatarlı. Açma kapaması çok kolay. Tutma yerleri yüksek. Daha kullanmadığım için sürüş kalitesini bilmiyorum ama sorun çıkarmayacak gibi. Dedim ya şimdi geldi kargom. 1 yaş ve üstü öneririm. Kalite, parasına göre süper. Birde Kanz 120 var daha hafif ama yatmıyor. Birde Caminoyu incelemiştim. oda iyiydi açması kolay fakat kapanması biraz zor gelmişti bana.ama 160 dediler.
Araştırmalarım sonucu tecrübelerim bunlar :) Umarım ihtiyaç duyanlara yardımcı olmuşumdur.

İlk çocuğuna hamile olanlara tek tavsiyem ilk 6 ay çok gezmeyeceklerse bebek arabası almayıp sonra yatarlı baston puset alsınlar. bebek arabaları çok ağır oluyo. İnsan özenip alıyor ama çok kullanılmadığı için İnanın verdiğiniz paraya yazık oluyor. Siznde gördüğünüz gibi tecrübeli anneler satmaya çalışıyor. Ben 375 e almıştım ve çok kullanmadığım halde 90 a sattım. Yeter ki yer kaplamasın istedim.

yenidoğana genellikle puset ve anakucağı olan travel sistemler daha uygun oluyor aynı zamanda oto koltugu olarakta kullanılabiliyorlar sitelerini bir inceleyin bence

Son düzenleme:
bu travel sistemler hep böyle apartman gibi üst üste mi kullanılıyor..

yani şöyle kullanılan yok mu? :

arabanın sadece iskeletini kullanıp puseti öyle yerleştirilen araba yok mu.. bebek büyüyünce de puseti çıkarıp arabanın kılıf kısmını takıp kullanabileceğimiz.. bununla ilgili bilgisi olan var mı..

var canım ben kullanıyorum..bebe comfort markası...ama 6 senelik bi araba..şimdi uretiliyormu bilmiyorum..bebe comfortun sitesine bi bak istersen...

arabanın sadece iskeletini kullanıp puseti öyle yerleştirilen araba yok mu.. bebek büyüyünce de puseti çıkarıp arabanın kılıf kısmını takıp kullanabileceğimiz.. bununla ilgili bilgisi olan var mı..

Canım puset çıkabiliyo zten.

Canım ben ne yaptım biliyor musun? Isımlerini karıştırıyorum hep, araba koltuğu var ya ondan aldım,ucuz bir şey, bilindik markası bile yok..Bir tane de bebek arabası aldım normal..İkisini de uygun fiyatlı ayrı yerlerden aldım.Renkleri de çok benziyor birbirlerine... Bebek arabam tam yatmıyor,yeni doğana pek uygun değil... Araba koltuğunu bebek arabasının üzerine koydum, kaymıyor, tam oturuyor.Yüksek de oluyor hem..Ağlasa hemen uzanabiliyorsun.. 5 günlükten 6 aylık olup oturana kadar üst üste kullandım.Şimdi 6,5 aylık. Şimdi araba koltuğunu arabaya taktım, bebeğim arabasına oturabiliyor artık. Yok travel sistemmiş, bir sürü maliyet. Varsa araba koltuğun (her marka olabilir) al bir tane de ortalama bebek arabası..Koy üstüste..Alışverişte bebeğim uyuyordu mesela, üstte araba koltuğu duruyor ya, araba koltuğunun kulpunu açıp alıp istediğim yere koyuveriyordum bebişimi çanta gibi taşıdım, yoruldun mu, koy gene bebek arabasının üzerine.. Ağladı mı, koy yere salla (araba koltuğu sallanabiliyor ya:)) Eve getirince bebek arabamın tekerlerini siliyordum, üstte de araba koltuğu duruyordu, yatırıyordum bebişimi, her işimi yapıyordum, evde gezdiriyordum, kollarım ağrımıyordu. Eşimle yemek yiyeceğimiz zaman arabayla mutfaga götürüp bebişimizi orada yatarken kahvaltı yapıyorduk..Ağladı mı, ben ya da eşim alıp evde gezdirip geri getiriyorduk mutfağa:))

Mantıklı geldiyse, evde resmini çeker buradan gönderirim sana.. Boşa para verme bence.. Bebişin 6 aylık olunca sen de araba koltuğunu arabana takar, bebek arabasına oturtursun bebişini..

Unutmadan araba koltuğunu Migrostaki alışveriş arabalarına da oturtup rahatça alış verişini yapabilirsin. İçine değil,üzerine kolayca oturuyor:)

vallahi Allah razı olsun.. ne güzel yazmışsınız.. burada bir sürü danışabileceğim insan olduğunu bilmek çok güzel.. çok teşekkür ederim..

bendede kraft travel sistem var kırmızı siyah yeni doğana uygunlar bence çünkü tam yattırılıyor içinde yenidoğan zamanı için ayrı bir kılıfı var sonraki zamanlarda oturarak kullanmak içinde onu çıkarıp kullanıyorsun 2kez kullandım ben 2010da aldım oğlum hiç yatmadı alıştıramadık az öncede yazdım bi arkadaşın konusuna bende satabilirim aslında 3senedir öylece duruyor tekerlekleri bile sıfır gibi avm de ve sokakta 2kez kullandım yağmurluğuda var

Mrb arkadaşlar. Bende dün park yatak yorgan, nevresim vs. Hallettim sıra araba işine geldi ama bir türlü karar veremedim. Sizin yazdığınız travel sistem ne onu anlayamadım. Biri bana açıklasın lütfen. Birde birkaç model arasında kaldım ama bu yazıları okuyunca şimdi, çokmu pahalı ve gereksiz diorum. Quinny buzz ve concord die 2 marka arasında kalmıştım. Bunlardan kullanan varmı? Birdeana kucağı ile nerden bakasanız 1500-2000 arası bir fiyata geliyor. Arabalar oldukça ağır sanırım 15 kg falan. Sanki ağır olması daha iyi die duydum ama yanılıyomuyum bilemedim.. Yardım lütfenn

Mrb arkadaşlar. Bende dün park yatak yorgan, nevresim vs. Hallettim sıra araba işine geldi ama bir türlü karar veremedim. Sizin yazdığınız travel sistem ne onu anlayamadım. Biri bana açıklasın lütfen. Birde birkaç model arasında kaldım ama bu yazıları okuyunca şimdi, çokmu pahalı ve gereksiz diorum. Quinny buzz ve concord die 2 marka arasında kalmıştım. Bunlardan kullanan varmı? Birdeana kucağı ile nerden bakasanız 1500-2000 arası bir fiyata geliyor. Arabalar oldukça ağır sanırım 15 kg falan. Sanki ağır olması daha iyi die duydum ama yanılıyomuyum bilemedim.. Yardım lütfenn

kraft twist trawel sistem olarak gir canım netten bak orda görürsün ben bu bebek arabasıyla ayrıyetten oto koltuğu almıştım çünkü bu bebek arabası tam yatıyor yeni doğan için sonradan kaldırabiliyorsun araştırınca anlarsın zaten ağır ama sağlam araba bende satıcam karar verdim çünkü 2kez kullandım tekerlekleri bile sıfır nerdeyse bakalım kısmet

kraft twist trawel sistem olarak gir canım netten bak orda görürsün ben bu bebek arabasıyla ayrıyetten oto koltuğu almıştım çünkü bu bebek arabası tam yatıyor yeni doğan için sonradan kaldırabiliyorsun araştırınca anlarsın zaten ağır ama sağlam araba bende satıcam karar verdim çünkü 2kez kullandım tekerlekleri bile sıfır nerdeyse bakalım kısmet

ben arabayı aldım.. :) chicco simplicity travel sistem.. inşaallah doğru karar vermişimdir.. yardımlarınız için teşekkürler

Back