Yenidoğan yoğun bakım taburculuk

sinemas

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2014
249
557
303
30
Merhaba, benim bebeğim de 34 hafta ama 30 hafta ile uyumlu olarak doğdu.

Belki daha önce yaşayan vardır diye umutsuzca yazıyorum hiç sanmasam da. 29 gün önce doğdu. 4 gün oksijen desteği ile nefes aldı ama o günden beri desteksiz nefes alıyordu. Çene kasları henüz gelişmediği için ememiyor mideden besleniyordu. Başka bir sağlık sorunu da yok şükür. Yoğun bakım doktorumuz emme refleksinin gelişmesini bekliyoruz diyor haftalardır. Dün ziyaret saatinden sonra emzirmeyi dene dediler ve oğlum emebildi. Doktor önce 2 gün gel emzir 1 gün de normal (ücretli) odada kalırsınız taburcu ederiz dedi. Bu odanın ücreti de hiç makul değil ve sadece emzirmek için kalmak istemiyorum. Durumu belirttiğimde o zaman 2-3 gün sonra çağırırız seni 2-3 gün de emzirirsin iyice emin oluruz ama yine de sorumluluk bana ait diye imza atar çıkarsın dedi. Çocuk emebiliyorken neden 2-3 gün emzirmeden boş bekliyoruz anlayamadım. Haftalardır emmesini bekliyorken neden hala süreç üzüyor onu hiç anlamadım. Bir de daha fazla gün hastanede tutulacakken neden hala sorumluluk bana ait diye imza atmam isteniyor onu hiç anlamadım. Nasıl bir yol izlemeliyim daha fazla hastanede kalmasını istemiyorum çocuğumun çünkü sadece beslenme için duruyor orda başka bir yoğun bakıma ihtiyacı yok. Her türlü akıl vermeye açığım. Çocuğumu hastanede bırakıp çıkıp gelmek çok canımı yakıyor.

İmza atma durumu kafamı karıştırdo. Ücretli odada kalırsanız sorumluluk bana ait diye imza atmadan çıkaratacaklarmıymış? Sizi sanki pata ödetmeye zorluyolar gibi geldi bana. Bi avukatla falan mı konuşsanız acaba. Böyle bir şeye zorlamaya hakları yok gibi geldi bana.

Bebeginizi alin devlet hastanesine goturun. Biz anne otelinde kalmistik annelerle yani sacma olmus para tuzagi

Özel hastanede mi bebeğiniz? Kızım yenidoğan yoğun bakımda kaldı 1 hafta. Bende kaldım odada. Hiç para istemediler devlet hastanesinde.
Evet özel hastane, doğum yaptığım hastanede. Daha önce ödeme birimine sormuştum odaya çıkarmak istersek hoca nasıl oluyor diye anne Bebek uyum odası alabilirsiniz dediler. Odada da sadece 24 saatlik emzirme takibi yapılacak
Evet odada kalırsak onlar 24 saat emzirmeyi inceledikleri için (sanki her sağımda başımızda bekleyecekler) çocuğun hazır olduğundan emin olup taburcu edeceklermis ama süreci uzatıp gidip yoğun bakımda emzirsem bile sorumluluk kabul etmeden bırakacaklarmış. Ama ben yarın çıkarmak istiyorum gibi bir talepte bulunmadım tek fark oda almamamiz

Bebeginizi alin devlet hastanesine goturun. Biz anne otelinde kalmistik annelerle yani sacma olmus para tuzagi
Dediğiniz mantıklı fakat çocuğumun şu an herhangi bir takip altında kalmasına da gerek yok. Devlet hastanesinin de alakoyacağını sanmıyorum. Emiyor kendisi nefes alıyor, uygulanan bir tedavi yok. Eşim şu an şehir dışında ve eğer çıkarırsak ya bir şey olursa diye korkuyor, hastane zaten sorumluluğu bize bırakmadan taburcu da etmiyor

Özel hastanedeymiş bebeğiniz. Benim kızım şehir hastanesinde kaldı, anne oteli vardı ama kendi başıma yatıp kalkamadığım için emzirme saatlerinde git gel yapıyordum. Eviniz yakınsa gidip gelemez misiniz? Karar vermesi zor maalesef, tek sorunu emme refleksiyse ordan taburcu ettirip devlet hastanesine götürebilirsiniz ama yerinizde olsam önce devlet hastanesinin doktorlarıyla konuşur ona göre hareket ederim.

Canım bilgim yok ama yenidoğandan hiçbir şekilde ücret alınmıyor yasak. Biz bu şekilde sgk şikayetiyle 15 bin tl geri ödeme aldık. Şikayet edin para isterlerse. Devlet hastanesine götürebilirsiniz.

Benim bebeğim aynı haftalarda doğdu 36 gün boyunca yoğun bakıma hergün gittim. 17 gün günde iki kere sabah akşam gittim. Çok şükür bi süre sonra oksijen desteğini kesmişlerdi aynı şekilde. Evdeki hazırlığınızı tamamlayın her an taburcu edebiliriz deyip bi sabah gelip alabilirsiniz dediler. Emzirmek için gittiğimde hemşire diğer annelere ne yapması gerektiğini gösterirken ben orda rütbeli olduğum için göstermeyip kontrol ediyodu beni sadece her şey yolunda mı diye. Bana normal odada 1 gün kal demediler ama yanımdaki başka bi anneye demişlerdi nedense. Ama aklıma şunlar geliyo anne bebek arasındaki uyumu takip etmek için olabilir, bebek emerken nefesini kontrol etmek için (çünkü erken hafta olduğu için bazen nefes nefese kalıp yorulup emmeyi bırakabiliyor sonra tekrar devam ediyor) bu gibi olası bir durumda müdahale etmeleri daha hızlı olur diye istemiş olabilirler risklerden kasıtları bunlar olabilir. Bebeğinizin dış dünyaya alışma sürecini gözlemlemek gibi düşünün yani. Sağlıkla büyüsün

Ben gidip gelmek istiyorum fakat doktor odaya çıkmayacağımı öğrenince 2-3 gün sonra gel dedi. Şimdiye kadar emme refleksi yok diye bekliyorduk, dün emdi şu an o sorunu da kalmadı yani

Çok teşekkür ederim bize maalesef haftada sadece 2 kere gösteriyorlar. Dün emzirme sırasında da yanımıza hemşireler gelmedi. İlk emsin diye yardım ettiler o da ben ilk çocuğum bilmiyorum diye yardım istedim o ana kadar 4-5 dk yanımıza bile uğramadı hemşiresi. Dün emdiği için emzirmeye gitmek istiyorum ama doktor 2-3 gün sonra çağırırız gelir emzirirsin diyor. Maalesef daha çene kası güçlü değil doyacak kadar ememez biraz daha bekleyelim gibi hiçbir açıklama yapmıyor. Odayı kabul etsek bugün emzirmeye gidecekken kabul etmeyince bekletiyor. Maalesef oda ücreti çok yüksek, oda için sadece 24 saat emzirme takibi yaparız diyor. 28 günden sonra yoğun bakım için ekstra bir ücret ödediniz mi? Açıkçası oda ücretini kabul etmeyince SGK veya bizden nasıl oluyorsa prosedür para almak için süreç uzatılıyor gibi geliyor.

Ben gidip gelmek istiyorum fakat doktor odaya çıkmayacağımı öğrenince 2-3 gün sonra gel dedi. Şimdiye kadar emme refleksi yok diye bekliyorduk, dün emdi şu an o sorunu da kalmadı yani
O zaman saçma geldi bana bu durum, siz söyleyin ve ısrarcı olun bence. Gidip gelebiliyorsanız niye 2 gün bekleyesiniz? Nedeni neymiş söylemiyorlar mı?

Şu söyledikleri oksijen için olsa anlarımda emzirme için çok saçma. Bebeği damardan mı besliyolar şu an?

Ben iyi niyet sezemedim bu durum için nedense ya. Para alabilmek için yapıyorlar sanki. Bence biraz daha dişli olmalısınız epikriz raporunu isteyin şu an bebeğiniz oksijen desteği almıyorsa ağızdan beslenmek için bir problemi kalmadıysa hukuksuz bir işlem yapıyorlar. Dediğim gibi bence bir avukat tanıdığınız vs varsa ona danışın.

İlk defa emecek bebeğe bile gelip bakmayanlar oda tutturup 24 saat emzirmenize mi bakacaklarmış

Hayır doğum hariç hiçbir ücret ödemedim küvöz için

Merhaba öncelikle sağlıkla büyüsün. Oğlum 26haftalik doğdu kuveste yattı. Öncelikle ağzında hortumla besliyordu 30 haftalık olduğunda cene yapısında gelişmedigi için sadece kucağıma verdiler anne kokusu hissesin diye.annemgilde kalıyordum hastane çok yakındı 5dklik mesafedeydi hergun kucağıma aldım. Konuştum oğlumla okşadım yanlız hissetmesin diye.bi kaç hafta sonra emzirdm yardım ettiler, gazı çıkarmasi kadar başımda beklediler. Taburcu olmadan önce 1gun odada kaldım.bebegimi kilo alıp almadığını bakicagini soylediler hem sarılık olmasın diye. Doğum hariç ücreti ödemedim.

O zaman saçma geldi bana bu durum, siz söyleyin ve ısrarcı olun bence. Gidip gelebiliyorsanız niye 2 gün bekleyesiniz? Nedeni neymiş söylemiyorlar mı?
Evimle hastanenin arası 3 dk ama doktor sormadı bile. Hayır hiçbir açıklama yapmıyor sadece 2-3 gün sonra çağırırız dedi. O an sinirden ben de deşeleyemedim. Bir de konu çocuğu olunca insanın aman zarar gelmesin diye susuyormus yoksa baya hesap sorardım
Şu söyledikleri oksijen için olsa anlarımda emzirme için çok saçma. Bebeği damardan mı besliyolar şu an?
Hayır ağızdan besliyorlar. Hiç damardan beslenmedi. Mideden besleniyordu ağzında bir hortum gibi şey vardı ama 1 haftadır o da yok normal ağızdan besleniyor artık.
Ben de iyi niyet olduğunu düşünmüyorum. Oda olunca hemen gel emzir olmayınca 2-3 gün sonra gel emzir deniyor iyi niyet olamaz yani. Oksijen desteği de yok şu an bağlı olan tek cihaz ayağında nabız ölçer var o. Maalesef tanıdık avukat yok
İlk defa emecek bebeğe bile gelip bakmayanlar oda tutturup 24 saat emzirmenize mi bakacaklarmış
Aynen öyle. Arkamda başka bir bebek vardı o yeni doğmuş. Ona da emzir dediler gittiler. Kadının 2. Çocuğu olduğu için emzirdi de biz kaldık öyle. Bir de hemşire benden de tecrübesizdi bir türlü tutturamadık çocuğu. Sonra ebeyi çağırdı ebe biriniz yanlış tutuyor biriniz çocuğu ne biçim battaniyeye sardı diye ikimize de kızıp o emzirtti
Hayır doğum hariç hiçbir ücret ödemedim küvöz için
Teşekkür ederim bugün gidip ben de soracağım sanmıyorum bizden alacaklarını. SGK'dan alıyorlardır diye düşünüyorum da teyit edeyim

Merhaba çok teşekkür ederim yorumunuz için. Bizim hastane maalesef haftada sadece 2 kez görüşe izin veriyor. Benim evim de çok yakın ama sormuyorlar bile. Kendimiz gittiğimizde de kesinlikle çocuğu göstermiyorlar ziyaret günü saati değil diye. Dün emzirdim ama zorla yardım talep edince ettiler. Çocuk emerken de süre bitti diyip çocuğu zorla memeden ayırdılar. O da bırakmamak için çenesini kitledi memeye. O durum ekstra üzdü. Oda için sorayım bir daha ama doktor odaya çıkaracak olursa ücret var mı demiştim ödeme kısmına anne Bebek uyum odası satın alabilirsiniz dediler direkt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…