Yenidoğan Uyuturken - Bebeğim üşür mü tavsiyeleriniz gerekiyor

VanessaMs

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2024
93
129
8
Merhaba, bebeğim yenidoğan döneminde yatağa kenarlarını iyice sıkıştırarak örtüyle yatırdık. Fakat gece örtünün altına hafifçe girmişti çok korktum. Allah korusun yavrularımızı. 🙏🏻

Örtülmemesi gerektiğini bilsek de çok küçük olduğundan başta örttüm. Zaten uyumuyorum sürekli başındayım beşik yanımda ama insanız uyuyakalırız Allah korusun.
İstanbul’da yaşıyoruz, evde kalorifer sürekli açık. Tavsiyeniz lazım bu şekilde giydirsem örtüsüz gece üşür mü?
-Kısa kollu zıbın, kendinden patikli alt, çorap, patik, belini kapatan uzun kollu bir üst
-Tulum olarak wellsoft polar (görsel altta)

(Biraz sıcak tutmak istiyorum gazı açısından rahatlıyor gibi geliyor)

Eklentiler

• IMG_5260.webp
    IMG_5260.webp
    6,9 KB · Görüntüleme: 61
kutuplarda yaşıyorsanız tamam da allah aşkına bunları giydirirseniz çocuk sıcaktan terden hasta olur. Oda max 24 derece olur , bir kat kısa kollu body üzerine uzun kollu ayaklı tulum yeterlidir. Uyurken zaten çorap giydirilmez. Siz hem patikli alt hem çorap hem bir daha patik diyorsunuz. Yani bu kadar yazdım ama boşuna. İki gram aklınız yok bir de çocuk yapıyorsunuz. Biraz okuyun öğrenin. Cahil geldiniz cahil gidiyorsunuz ya bir de kendiniz gibi cahiller yetiştiriyorsunuz. Bezdim valla

kutuplarda yaşıyorsanız tamam da allah aşkına bunları giydirirseniz çocuk sıcaktan terden hasta olur. Oda max 24 derece olur , bir kat kısa kollu body üzerine uzun kollu ayaklı tulum yeterlidir. Uyurken zaten çorap giydirilmez. Siz hem patikli alt hem çorap hem bir daha patik diyorsunuz. Yani bu kadar yazdım ama boşuna. İki gram aklınız yok bir de çocuk yapıyorsunuz. Biraz okuyun öğrenin. Cahil geldiniz cahil gidiyorsunuz ya bir de kendiniz gibi cahiller yetiştiriyorsunuz. Bezdim valla
Burada çok farklı şeyler yazabilirim ama seviyene inmek istemiyorum. Doğru düzgün üslubunu takınmadan umarım bir daha herhangi bir kişiye mesaj atmazsın. Seviyesizliğinle hayatta başarılar. Yazık. :)

Pamuk olmayan bir şey asla giydirmeyin gece daha da terletir. Zaten bu polar kıyafetler polyesterden üretiliyor içine pamuklu body giydirmeden de giyilmez. Normal pamuklu penye tulum üzerine de yüzde yüz pamuktan bebek yorganı serin mis. Eğer yorgan kullanmak istemiyorsanız uyku tulumu alabilirsiniz. Oda sıcaklığına göre kalınlıkları var.

Pamuk olmayan bir şey asla giydirmeyin gece daha da terletir. Zaten bu polar kıyafetler polyesterden üretiliyor içine pamuklu body giydirmeden de giyilmez. Normal pamuklu penye tulum üzerine de yüzde yüz pamuktan bebek yorganı serin mis. Eğer yorgan kullanmak istemiyorsanız uyku tulumu alabilirsiniz. Oda sıcaklığına göre kalınlıkları var.
Çok teşekkürler, odamızın derecesine göre bakıp alalım mutlaka.

O şekilde asla uyumaz. Uyursa da bilin ki baygın düşer. İsilik olması yüksek ihtimal. Terleyip kendisini hasta edebilir. Daha önemlisi ileride en ufak soğukta hasta olan bir çocuk/yetişkin olabilir. İlla yapıcam derseniz deneyin tabi ama yazık. Siz o kadar kalın yatabilir misiniz? Evin derecesine uygun tog da bir uyku tulumu alın. Gayet yeterli olur. Birde bu polarlar sentetik oluyor genelde onun zararını anlatmama dahi gerek yok.

Merhaba, bebeğim yenidoğan döneminde yatağa kenarlarını iyice sıkıştırarak örtüyle yatırdık. Fakat gece örtünün altına hafifçe girmişti çok korktum. Allah korusun yavrularımızı. 🙏🏻

Örtülmemesi gerektiğini bilsek de çok küçük olduğundan başta örttüm. Zaten uyumuyorum sürekli başındayım beşik yanımda ama insanız uyuyakalırız Allah korusun.
İstanbul’da yaşıyoruz, evde kalorifer sürekli açık. Tavsiyeniz lazım bu şekilde giydirsem örtüsüz gece üşür mü?
-Kısa kollu zıbın, kendinden patikli alt, çorap, patik, belini kapatan uzun kollu bir üst

2 cocugumu da uzerini ortmedim. Birini hatta 8 yasinda daha yeni uyku tulumunu biraktik. Yalniz polar nedir yahu ben incecik 1 tog elyafsiz uyku tulumunda uyuttum en soguklarda. Hatta 0.7 tog kullandim genelde icine uzun kollu tulum bitti gitti. Odamizda 23 derecede olur genelde

Son düzenleme:
O şekilde asla uyumaz. Uyursa da bilin ki baygın düşer. İsilik olması yüksek ihtimal. Terleyip kendisini hasta edebilir. Daha önemlisi ileride en ufak soğukta hasta olan bir çocuk/yetişkin olabilir. İlla yapıcam derseniz deneyin tabi ama yazık. Siz o kadar kalın yatabilir misiniz? Evin derecesine uygun tog da bir uyku tulumu alın. Gayet yeterli olur. Birde bu polarlar sentetik oluyor genelde onun zararını anlatmama dahi gerek yok.
Teşekkürler aldım ama kullanmadım soğukta doktora vs götürürken kullanırız belki. Isilik belirtisi yok hiç olmadı, vücut ısısı hep normal çıkıyor. Ama riske atmayız. Tulumlara bakıp oda ısına göre alalım.

Öncelikle bir termometre edinin ve uyku odasını ölçün. 21 22 dereceyi geçmesi uyku kalitesini olumsuz etkiler. Gaza iyi geliyor diyorsunuz da aksine bebek sıcakta daha huzursuz olur, uyuyamaz, isilik dökmesi yakındır. Bir de yenidoğan bebek henüz dönmediği için üstüne ince bir örtü örtseniz çok sorun olmaz, ancak kollarını serbest bırakıyorsanız, bebek dönmeye başlamışsa sorun oluşturur, dikkat edin. Benim oğlum da nisan doğumlu, evim soğuktu, odam 20 derece oluyordu, iki kat ince pamuklu kıyafetle üstünü ince örterek, bazen yarım kundak yaparak uyuttum. Bebek soğuktan değil sıcaktan hasta olur bunu da unutmayın.

Uyku tulumları var bebekler için onu kullanın. Oda sıcaklığını ölçüp sıcaklıga göre giydirme önerileri var Internetten bulabilirsiniz. Ona göre giydirirseniz cocugunuz da rahat eder. Sizde güvende hissedersiniz. Birde eğer aşırı sıcakta kalırsa uyanmakta güçlük çekecektir ve sütü az içip uyumaya devam edecektir. Bu durumda sarılık gelişebilir. Önerilen sıcaklıkta kıyafetlerle devam edin.

Teşekkürler aldım ama kullanmadım soğukta doktora vs götürürken kullanırız belki. Isilik belirtisi yok hiç olmadı, vücut ısısı hep normal çıkıyor. Ama riske atmayız. Tulumlara bakıp oda ısına göre alalım.

Ben anlıyorum sizi anne yüreği kıyamıyor ama bu kadar kat kat gerçekten gerek yok. Uygun togda bir uyku tulumuyla çözersiniz. İçiniz rahat olur. Ellerine ve ayaklarına değil, gece uyandıkça sırtına veya göğsüne bakın. Sıcaksa üşümüyor, serinse üşümüş demektir. Ordan da içinizi rahatlatırsınız.

2 cocugumu da uzerini ortmedim. Birini hatta 8 yasinda daha yeni uyku tulumunu biraktik. Yalniz polat nedir yahu ben incecik 1 tog elyafsiz uyku tulumunda uyuttum en soguklarda. Hatta 0.7 tog kullandim genelde icine uzun kollu tulum bitti gitti. Odamizda 23 derecede olur genelde
Çok iyi içim rahatladı, uyku tulumu alırız direkt mis :)

Kusura bakmayın çocuk bununla uyutulur mu yahu 😁 çok terler. İnanın çocuğun uykusu da verimsiz olur. Ayrıca siz neden uyumuyorsunuz? Gerekli önlemleri alacak şekilde yatırın, siz de ayrı bir yatakta ve yanında uyuyun.
Ortalama 22 derece oda sıcaklığında sizin giymiş olduğunuz kıyafetten 1 kat fazla olacak şekilde giydirin. Üstüne bir şey ortmeme durumu olduğu için de bir uyku tulumu alın. Onun tog dereceleri oluyor, aldığınız yere sorun oda sıcaklığına göre öneride bulunuyorlar.
Sakın ama sakın bununla uyutmayin ama :)
Önemli olan çocuğun sırt ve göğüs bölgesinin usumemesi.

Oda 23 24 derece olmalı dedi doktor en fazla o da. Derece vae duvarda asılı üstünü çok kalın giydirmeyin ayakları sıcak tutun yeter bebeklerın vücut ısısı yetıskınler gibi degılmıs. Bu sefer uyandıramazsınız

Ben anlıyorum sizi anne yüreği kıyamıyor ama bu kadar kat kat gerçekten gerek yok. Uygun togda bir uyku tulumuyla çözersiniz. İçiniz rahat olur. Ellerine ve ayaklarına değil, gece uyandıkça sırtına veya göğsüne bakın. Sıcaksa üşümüyor, serinse üşümüş demektir. Ordan da içinizi rahatlatırsınız.
Aynen kv + tanıdıklar örtelim, patik&çorap giydirelim diyor ben de öyle yaptım bir olumsuzluk gözlemleyemeyince ama bebeğimiz için en iyisi neyse o. Polar tulumu zaten hiç kullanmadık kullanmayız. Tekrar teşekkür ediyorum 🌸

Aynen kv + tanıdıklar örtelim, patik&çorap giydirelim diyor ben de öyle yaptım bir olumsuzluk gözlemleyemeyince ama bebeğimiz için en iyisi neyse o. Polar tulumu zaten hiç kullanmadık kullanmayız. Tekrar teşekkür ediyorum 🌸

Eskidenmiş onlar.
Çok şükür bişey olmamış ama olmayacağı anlamına gelmez. Hele yenidoğan da bu inanılmaz riskli. Sarılığa kadar sebebiyet veriyor. Polar olan herşey için düşünün battaniye vs dahil.

Öncelikle sağlıkla büyütün.
Lütfen sizden yaşça büyükler bu tavsiyeleri veriyorsa ki öyle umuyorum dinlemeyin. Güncel bilgileri doktorları takip edin şimdi biz söylersek kırıcı gelebilir ama gerçekten iyilik yapmıyorsunuz o polyester patikleri falan giydirerek.
Çok sıcağa alışan bebek hep hasta olur şu an havalar o kadar soğuk da değil eğer kar yapan bir yerdeyseniz tulum içine bir kat daha giydirin ev soğuksa ama evinizi ölçün ona göre hazırlanan tablolar var öyle giydirin. Vücut ısısı normal diyorsunuz ya işte o normalliği sağlamak için bebek baygın durumda kalıyor. Aa sıcakta uyuyor ne güzel diye düşünmeyin gerçekten sağlıklı değil kimseyi yanlış anlamayın artık güncel bilgilere ulaşmak daha kolay.

Kusura bakmayın çocuk bununla uyutulur mu yahu 😁 çok terler. İnanın çocuğun uykusu da verimsiz olur. Ayrıca siz neden uyumuyorsunuz? Gerekli önlemleri alacak şekilde yatırın, siz de ayrı bir yatakta ve yanında uyuyun.
Ortalama 22 derece oda sıcaklığında sizin giymiş olduğunuz kıyafetten 1 kat fazla olacak şekilde giydirin. Üstüne bir şey ortmeme durumu olduğu için de bir uyku tulumu alın. Onun tog dereceleri oluyor, aldığınız yere sorun oda sıcaklığına göre öneride bulunuyorlar.
Sakın ama sakın bununla uyutmayin ama :)
Önemli olan çocuğun sırt ve göğüs bölgesinin usumemesi.
Daha 12 günlüğüz sanki uyumamam gerekiyor gibi hissediyorum aralarda uyuyorum tabii ama lohusayken az çok herkes o psikolojiyi bilir :)
Ayrı yataktayız anne yanı beşikte uyutuyorum gözüm hep üstünde, ben de farkındayım garip olduğunun tbi aşacağız yavaş yavaş :)
Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için uygulayacağım 🤍

Daha 12 günlüğüz sanki uyumamam gerekiyor gibi hissediyorum aralarda uyuyorum tabii ama lohusayken az çok herkes o psikolojiyi bilir :)
Ayrı yataktayız anne yanı beşikte uyutuyorum gözüm hep üstünde, ben de farkındayım garip olduğunun tbi aşacağız yavaş yavaş :)
Bebiş uyudukca siz de onunla birlikte dinlenin, illa uyumak değil sevdiğiniz bir şeyi yapmakta olabilir:) ilerde bu günleri çok ararsiniz 🙈🥰 sağlıkla büyüsün

Zaten fazla ve deliksiz uyku mumkın degıl kı 2 saatte bir emzırmek için uyandırıyorsunuz degıl mı?

Back
X