Merhaba hanimlar,
Bu konuyu buraya acmamdaki sebep bebegim şilotoraks tedavisi gordugu sure boyunca bunu benzer bir durum yasamis sadece 1 anne gormem. Birden fazla yasanmislik okuyan baska bir annenin kendisini daha iyi hissetmesini istedim.
Oglum 10.07.2019 gunu gece 1:52 de 3.52 kg ve 52cm olarak Ufuk Unv. Ridvan Ege Hastanesinde dunyaya geldi. 37+2 de sancilarimin sıklaşmasi nedeniyle hastaneye gittik. Acilma olmadigi icin sezeryana aldilar. Ancak ben bayginken bebegim 40nabizla dogmus. Apar topar canlandirmislar yavrumu. Cekilen akciger filminde akcigerlerinde sivi farkedilmis. Ambulansla Kecioren Egitim Arastirma hastanesi yenidogan yogun bakima goturulmus.
Ben kendime geldigimde bebegimin baska bir hastanede tedavi gordugunu endiselenecek birsey olmadigini soyleyen esim oldu.
2 gun sonra taburcu olduktan sonra hergun gunde 15 dakika bebegimi gormek icin yolllari asindirdik. Dogumundan sonra once igneyle 3 gun boyunca siviyi cektiler bebegimin bedeninden. 3. Gun sonunda tup takildi. 1. Haftanin sonunda gelen sivinin lenf sivisi oldugunu ogrendiler. Hangi lenfin kacak yaptigi bulunamadigi icin akarak bitmesini bekledik. Ancak hicbir gelisme olmuyordu. Anne sutu zaten almiyordu, mamasi da yag yonunden zayif bir mamaydi. Yatisinin 17. Gunu oral beslemeyi durdurup damardan beslemeye gectiler. Ayni zamanda somatostatin tedavisine de karar verdiler. Damar yollari tukenene kadar delinmedik yeri yoktu yavrumun. Somatostatin tedavisinden once gunluk 270cc sivi geliyordu oglumun akcigerinden. Tedaviden sonra toplamda 155cc sivi geldi ve bitti. Bu tam 10 gun surdu. Bu andan itibaren tupun cikarilmasini bekledik. 1 hafta sonra tupu cikardilar ve anne sutu almaya basladi bebegim sonunda. Ama bu arada enfeksiyon kapti tup cikarken. Bebegimde delinmedik damar yolu kalmadigi icin en son kafasindan damar yolu actiklarinda aglama nobetleri geciriyordum. Henuz emziremiyordum ama sagdigim sutler yavruma ulasiyordu. Tedavinin 34. Gunu emzirme icin cagirdiklarinda bayramin 2. Gunuydu ve benim icin bayram o zaman olmustu. Yavrumu ilk defa kucagima aliyordum o duyguyu tarif etmem imkansiz inanin. Ve sadec 3 gun sonra bize taburcusunuz dediler tarih 16 agustos 2019du. Bebegim dogumundan 37 gun sonra evine ailesine kavusmustu.
Zor bir surecti hergun bugun sivisi bitti mi, rengi daha mi iyidi sanki bugun, nefes alis verisi daha iyi dimi diyerek gecirdik gunleri esimle.
Yavrum suan saglikli ve mutlu bir bebek. 2. Ayimiz bitti artik tek derdimiz asilarimiz gazimiz ve bugun kaka yaptik mi :)
Benimle ayni duygulari yasayan annelere tek soylecegim sey var, lutfen metanetli olun inanin o gunler gecmiyor bir turlu biliyorum ama biticek bebeklerimiz bizden daha iyi birer savasci ve basariyorlar.