- 4 Şubat 2020
- 338
- 551
- 53
- 28
Beyin hasarı dediğiniz hadise 19 bilirubin ve üstü değerlerde risk oluşturabiliyor. Sizin bu stresi yapacak hiç bir probleminiz yok anlattığiniza bakılırsa. Siiz anlıyorum çünkü çok anne gördüm sizin gibi endişe duyan lohusalık hassas dönem tabi. Ama ilerde sizde kendinize kizacaksiniz niye böyle panik oldum ne gerek varmış diyeBaygin uyanmayan halini gorunce korkuyorum birde sanirim ust seviyelerde beyinde hasar olusma durumuda oluyor. Insallah o derecelere gelmez tabiki cok sagolun elimden geldigince yapmamaya calisicam artik :/
Bizimkide ayni daha ustu degil cok sukur biberonu agzinda tutuyor emmiyor yani cekmiyor bazen cekiyor topuguyla oynaya oynaya yedirmeye calisiyorumO baya yüksek yani en az 25 ve üzeri icindemişti doktorum. Hic ağzını bile açmıyor mu yutmuyor bile mi? Biz beni emmedi, biberonu da cekmedi sırınga veriyorduk onu bile yutmuyordj
Hiç merak etme sen öyle kalmıyor zaten canım illaki geçiyor yenidoğanların %75 bunu yaşıyor zaten kendini sıkıntıya sokma çünkü bebekler annelerinin ruh halini hissederler hayirla sağlıkla buyutmen dileğiyle bebeğiniGecmis olsun sizede evet o vitamini aldim uyguluyorum cok sagolun bizimkide gecer umarim insallah
Şırınganın iğnesini cıkarıp yavas yavas sık ağzına. Mamayı ya da sütü.Bizimkide ayni daha ustu degil cok sukur biberonu agzinda tutuyor emmiyor yani cekmiyor bazen cekiyor topuguyla oynaya oynaya yedirmeye calisiyorum
İdrar yolu enf olabilir doktor öyle demişti bizim vardı enfEvet duydum ama onu uygulamaktanda korkuyorum cunku kan sekeri en son olculdugunde normal cikmisti besini iyi demislerdi. Acaba sekerli su bunu etkilermi bilmiyorum
topuk kani sonuclari gelmedi sanirim daha degilmi?Cok zor uyaniyor bir tek biberonla beslenirken uyanik tutmaya calisiyoruz gozleri hemen geri kapaniveriyor. Topuguna vurarak veya ustunu acarak tekrar uyandiriyoruz ama tabiki daha durgun uyanikda olsa
Yok topuk kani gelmedi dogugu hastanedeki. Saglik ocaginda ise bugun daha yeni alindi topuk kani. O topuk kani olan kagitta sonuclar temiz cikarsa aranmayacagi yaziyordu ama? Mizmizlaniyor cogu zaman gozu kapali veya gozunu aciyor bir iki saniye tekrar kapatiyordu.topuk kani sonuclari gelmedi sanirim daha degilmi?
kollarini kaldirdiginizda falan ne yapiyor ?
2 saatte bir 30 veriyorum doktor 4 saatte bir 60 dedi birde ama onu uygulamiyorum cok uzun sure ac kalmasini hic istemiyorum vallaAz verme mamayı canım 20 cc çok az geldi bana 60cc den az olmasın birde 2 saatten fazla aç bırakma çok kilo veriyorlar yoksa kızım emmedigi için hep mama yedi doğduğu günden beri kızimda olmadı sarılık oğlum emiyodu ama sütüm az olduğu için sarılık oldu çok kilo verdi zor toparladı kendini..anne sütü en iyisi ama mama veriyorsan kısma bari iyice doysun yavrucak yoksa uyanmaz kolay kolay
Merhaba hanimlar ilk defa uye oldum dogru basligami yazdim bilmiyorum kusura bakmayin ben sezeryan ile dogum yapali 7 gun oldu ilk 3 gun sutum gelmedi malesef siringalarla ogluma mama yedirmek zorunda kaldim yetersiz beslenme oldugu icin 3. Gun sarilik teshisi konuldu.
Gene 3. Gunun aksami cok kotu oldu mama reddi uykudan uyandiramama yasadik. Acile hastaneye gittigimizde 15.7 ile mavi isiga yatirildi. Bir gun kaldik ve cuma gunu 9 ile cikisimiz yapildi. Bugun tekrar kontrolumuz vardi olcum yapildi 13 cikti.
Bir kac gun yukselip tekrar dususe geciyormus sanirim ama artik icim parcalaniyor onu boyle gormeye dayanamiyorum. Mama saatlerinde cok zor uyaniyor. Tam Bir saat suruyor. 30c anne sutunu 2 saatte bir sagip veriyorum cok yavas yiyor yari baygin sekilde ama bi sekilde yediriyorum.
2 saatte bir biberonla 30 anne sutunu veriyorum. Doktorumuz gece 11den sonra 4 saatte bir 60 ver uykusunu alsin dedi bugun. Sizlerde bu durumu yasayanlariniz varmi? Tecrubelerinize cok ihtiyacim var..
Dualarinizi nolur eksik etmeyin aglayarak yaziyorum biraz uzun oldu cumlelerim daginik hakkinizi helal edin
4 saat çok geç daha bir haftalık bebeğin çok sık beslemen gerekir sarılığın tedavisi anne sütü ben ilk doğduğunda 2 şaatte bir bazen bir saat yarım saat sürekli emzirdim bir haftada atlattık sarılığı şuan 4 aylık kızım 4 saatte bir emziriyorum bazen daha sık oluyo yani inşallah en kısa zamanda atlatırsınızCok sagolun valla gecsin yeterki cok zormus evladi boyle gormek. Sanirim bizde 30cc demesinin sebebi besinin yuksek olmasi bir an once atlatmasi icin cunku gece 11den sonra 4 saatte bir 60cc dedi
Bizimde ayni meme reddi var mecbur sagip veriyorumBzde hic uyandiramazdk erken de dogmustu ben yarim saatte bir zar zor uyandirabiliyorum 15 gun boyunca yarim saatte 1
1 ogun sut 1 ogun mama olarak yaptk iki cekiyo uyuyordu meme ztn hic kabul etmedi nerdeyse oyle boyle olmadan atlattik hic uyanik icmedi bir firtta birakti hep
Yarim saatte 1 saatte bir doyurmalisin kan sekeri dusmemeli rabbim sifa versin evet zor bir surecBizimde ayni meme reddi var mecbur sagip veriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?