• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidogan sarilik yavrumu boyle gormeye dayanamiyorum

Baygin uyanmayan halini gorunce korkuyorum birde sanirim ust seviyelerde beyinde hasar olusma durumuda oluyor. Insallah o derecelere gelmez tabiki cok sagolun elimden geldigince yapmamaya calisicam artik :/
Beyin hasarı dediğiniz hadise 19 bilirubin ve üstü değerlerde risk oluşturabiliyor. Sizin bu stresi yapacak hiç bir probleminiz yok anlattığiniza bakılırsa. Siiz anlıyorum çünkü çok anne gördüm sizin gibi endişe duyan lohusalık hassas dönem tabi. Ama ilerde sizde kendinize kizacaksiniz niye böyle panik oldum ne gerek varmış diye 😊

O baya yüksek yani en az 25 ve üzeri icindemişti doktorum. Hic ağzını bile açmıyor mu yutmuyor bile mi? Biz beni emmedi, biberonu da cekmedi sırınga veriyorduk onu bile yutmuyordj
Bizimkide ayni daha ustu degil cok sukur biberonu agzinda tutuyor emmiyor yani cekmiyor bazen cekiyor topuguyla oynaya oynaya yedirmeye calisiyorum

Gecmis olsun sizede evet o vitamini aldim uyguluyorum cok sagolun bizimkide gecer umarim insallah
Hiç merak etme sen öyle kalmıyor zaten canım illaki geçiyor yenidoğanların %75 bunu yaşıyor zaten kendini sıkıntıya sokma çünkü bebekler annelerinin ruh halini hissederler hayirla sağlıkla buyutmen dileğiyle bebeğini 😊😊🥰🥰

Yani bilemiyorum da az vermişsiniz gibi.
Hele anne sütünü saat başı 30 cc içer, mama ise 2 saatte 60 bitirebilir.
Benim küçük 1 haftalıkken 90cc içiyordu.
Değerler yüksek değil ışın aldığı dönemde de yüksek değilmiş, 20 21 ve üstü diye tehlikeli diye biliyorum.
Geçici bir durum endişe etmeyin, bu sürede istedikçe mama süt neyse verin bebişe, saate takılmayın.

Öncelikle bı an önce toparlar ins bebeğiniz sağlıkla büyütürsünüz kızımda yaşadık bizde sarılık bizimki bi ay sürdü malesef uzamış sarılık dedielr 18-19 lari gördük bizde 4gun hastanedeysek 2 gün evde anca geçirdik bı ay sürekli gidip geldik benim hem göğüs ucum yoktu ondna pek emme alışkanlığı olmadı üzülmeyin insAllah düşer bı an önce anne sütü alıyorsa endişe etmeyin

Bebegin hayırlı ugrulu olsun saglıkla buyusun yavrunuz 😍
Öncelikle panik yapmayin bu gunler gecicek, sen cok iyi bir annesin bunu unutup stres yaparsan sutun etkilenir. Bol su ic cok cok iç

Benimde bebegim sarilik oldu isiga almadilar 2 saatte bir degil gerekirse 10 dk bir emzir dedi doktorumuz.. biz de cok zor uyandiriyorduk burnu kipkirmizi oluyordu uyandirmak icin sıkın burnunu ayaklarinin altina baski yapın diyordu en son aglayarak sıkıyordum bu gunler gecicek bol bol emzir tamam mı güzel anne 😊

Sarilik cogu yeni doğanda oluyor,ilk kızımi hastaneye yatırmıştık bikac gün mavi ışık almıştı ama her tarafını delik deşik etmişlerdi,hemşirelere saldırmamak için zor tutuyordum kendimi..2.kizimda oldu ama hastaneye götürmedim bu sefer..sık sık besledim ve muhakkak ışıkta bıraktım..bi haftada kendiliğinden geçti..endişelenme yani,sağlıcakla al kucağına inşallah.

Az verme mamayı canım 20 cc çok az geldi bana 60cc den az olmasın birde 2 saatten fazla aç bırakma çok kilo veriyorlar yoksa kızım emmedigi için hep mama yedi doğduğu günden beri kızimda olmadı sarılık oğlum emiyodu ama sütüm az olduğu için sarılık oldu çok kilo verdi zor toparladı kendini..anne sütü en iyisi ama mama veriyorsan kısma bari iyice doysun yavrucak yoksa uyanmaz kolay kolay

Evet duydum ama onu uygulamaktanda korkuyorum cunku kan sekeri en son olculdugunde normal cikmisti besini iyi demislerdi. Acaba sekerli su bunu etkilermi bilmiyorum
İdrar yolu enf olabilir doktor öyle demişti bizim vardı enf

Cok zor uyaniyor bir tek biberonla beslenirken uyanik tutmaya calisiyoruz gozleri hemen geri kapaniveriyor. Topuguna vurarak veya ustunu acarak tekrar uyandiriyoruz ama tabiki daha durgun uyanikda olsa
topuk kani sonuclari gelmedi sanirim daha degilmi?
kollarini kaldirdiginizda falan ne yapiyor ?

topuk kani sonuclari gelmedi sanirim daha degilmi?
kollarini kaldirdiginizda falan ne yapiyor ?
Yok topuk kani gelmedi dogugu hastanedeki. Saglik ocaginda ise bugun daha yeni alindi topuk kani. O topuk kani olan kagitta sonuclar temiz cikarsa aranmayacagi yaziyordu ama? Mizmizlaniyor cogu zaman gozu kapali veya gozunu aciyor bir iki saniye tekrar kapatiyordu.
Bugun buraya yazdiktan bir sure sonra mama icin uyandirdim ve cok cabuk uyandi. Normal sartlarda en az 40 dakika ugrasirdim uyanmasi icin. Mamasini daha rahat yedirdim hatta normalde yerken zor uyanik tutardim direk uykuya dalardi ama bu sefer yedikten sonra bile 1.5 saat uyumadi etrafa bakindi insallah bu iyi biseydir:)
Yani kisaca bir kac beslenme saatinden beri daha cabuk uyanma var mamayi daha rahat yiyor farkettiklerim bunlar

Az verme mamayı canım 20 cc çok az geldi bana 60cc den az olmasın birde 2 saatten fazla aç bırakma çok kilo veriyorlar yoksa kızım emmedigi için hep mama yedi doğduğu günden beri kızimda olmadı sarılık oğlum emiyodu ama sütüm az olduğu için sarılık oldu çok kilo verdi zor toparladı kendini..anne sütü en iyisi ama mama veriyorsan kısma bari iyice doysun yavrucak yoksa uyanmaz kolay kolay
2 saatte bir 30 veriyorum doktor 4 saatte bir 60 dedi birde ama onu uygulamiyorum cok uzun sure ac kalmasini hic istemiyorum valla
Birde bir seferinde anne sutu digerinde mama seklinde veriyorum
Insallah bizimkide toparlar kendini cok sagolun :)

Merhaba hanimlar ilk defa uye oldum dogru basligami yazdim bilmiyorum kusura bakmayin ben sezeryan ile dogum yapali 7 gun oldu ilk 3 gun sutum gelmedi malesef siringalarla ogluma mama yedirmek zorunda kaldim yetersiz beslenme oldugu icin 3. Gun sarilik teshisi konuldu.

Gene 3. Gunun aksami cok kotu oldu mama reddi uykudan uyandiramama yasadik. Acile hastaneye gittigimizde 15.7 ile mavi isiga yatirildi. Bir gun kaldik ve cuma gunu 9 ile cikisimiz yapildi. Bugun tekrar kontrolumuz vardi olcum yapildi 13 cikti.

Bir kac gun yukselip tekrar dususe geciyormus sanirim ama artik icim parcalaniyor onu boyle gormeye dayanamiyorum. Mama saatlerinde cok zor uyaniyor. Tam Bir saat suruyor. 30c anne sutunu 2 saatte bir sagip veriyorum cok yavas yiyor yari baygin sekilde ama bi sekilde yediriyorum.

2 saatte bir biberonla 30 anne sutunu veriyorum. Doktorumuz gece 11den sonra 4 saatte bir 60 ver uykusunu alsin dedi bugun. Sizlerde bu durumu yasayanlariniz varmi? Tecrubelerinize cok ihtiyacim var..

Dualarinizi nolur eksik etmeyin aglayarak yaziyorum biraz uzun oldu cumlelerim daginik hakkinizi helal edin

Bizde sarilik yaşadik 2 saate bir zorla uyandirip emzirmeye ozen gosterdigim halde yukseldi 1 ay kadar devam etti. Sonra yavaş yavaş geçti. Hatta ben normal saniyordum surekli uyumasi bunu 1 ay sonunda gaz sancilari baslayinca farketimki normal dgilmiş. Uzun surdu yani sariligi. Siz moralinizi yuksek tutacaksiniz. Bizimkide surekli uyuyordu 4 saatte bir normalmi bilmiyrum ama 2 saatte bir beslenmesi gerekki vucuttan atsin. Bizimki 3 dk emiyor uyuyordu.

Bzde hic uyandiramazdk erken de dogmustu ben yarim saatte bir zar zor uyandirabiliyorum 15 gun boyunca yarim saatte 1
1 ogun sut 1 ogun mama olarak yaptk iki cekiyo uyuyordu meme ztn hic kabul etmedi nerdeyse oyle boyle olmadan atlattik hic uyanik icmedi bir firtta birakti hep

Benim kızımın gözlerine kadar vardı beyazı bildiğin sapsarıydı canım sık sık alabildiği kapsar vermeye bak süt çünkü bu hastalık ancak cişle atılıyor gece yatarken ışığı kapatma yansın sabaha kadar benim kaynanam 5 6 kasık şekerli du verirdi günde geçti. Emzirmekten vazgeçme sakın

Cok sagolun valla gecsin yeterki cok zormus evladi boyle gormek. Sanirim bizde 30cc demesinin sebebi besinin yuksek olmasi bir an once atlatmasi icin cunku gece 11den sonra 4 saatte bir 60cc dedi
4 saat çok geç daha bir haftalık bebeğin çok sık beslemen gerekir sarılığın tedavisi anne sütü ben ilk doğduğunda 2 şaatte bir bazen bir saat yarım saat sürekli emzirdim bir haftada atlattık sarılığı şuan 4 aylık kızım 4 saatte bir emziriyorum bazen daha sık oluyo yani inşallah en kısa zamanda atlatırsınız

Bzde hic uyandiramazdk erken de dogmustu ben yarim saatte bir zar zor uyandirabiliyorum 15 gun boyunca yarim saatte 1
1 ogun sut 1 ogun mama olarak yaptk iki cekiyo uyuyordu meme ztn hic kabul etmedi nerdeyse oyle boyle olmadan atlattik hic uyanik icmedi bir firtta birakti hep
Bizimde ayni meme reddi var mecbur sagip veriyorum

Back