- 4 Mayıs 2019
- 3.482
- 6.193
- 78
- 31
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Valla ya bi gecsin cok rahatlayacagim insallah :/ Allah herkesin bebegine saglik versin dediginiz gibi cok var ama korku olunca panik oluyor insan. Allah razi olsun sagolun tekrardan60cc'yi de zor icecek belki bitiremeyecek korkma ama takibi de birakma, kontrollerini aksatma. Sariliktan yogun bakimda yatan bile çok ama inan bu da anormal degil. Henuz beslenmeye adapte olmaya çalışıyor bebeğin, şimdiye kadar plasentadan besleniyordu misler gibi :) bu ara şekeri sarılığı göbeği derken geciverecek günler, bol bol koynunda uyut :)
Bebekler sarılığı idrarla atar, yani beslenme, iyi doyurun idrarını takip edin günde 4-5 kere yapıyorsa iyidir, zaten atlatma aşamasına gelmişsiniz endişe ve panik duymayın geçmiş olsunBizimde aynisi oldu hic anlamadik saglik ocagi sarilik dediginde goturduk 13du bir gun sonra 15.7 ile yatis yaptik. Bugun 13du tekrar insallah bizimkidd duser sizinkisi gibi
20 ile yattiginda bir gunmu kaldi acaba? Birde bizimkinde hapsuruk oldu mavi isiktan sonra. Sumugu sari oldugu icin doktor endiselendi biraz sizde varmiydi boyle bi durum? Suan bizimde 13 yattiginda 15.7 idi.Ayni anlattiginiz gibi baygin malesef zaten oyle gormek beter ediyor Allah korusun insanin aklindan neler geciyor allahim esirgesin. Bizimkide gecer insallah :/Canim benim bebegimde 6. Günde 20 ile yattı 13 ile cıktı. Eve geldiğimde baygın gibiydi. Zor uyandırdım. Ben 2 saatte bir emzirip agzina bazen sağdığım sütü sütüm yoksa mamayi kasikla akıttım gozleri kapalı olsada verdim. 1 aylikken sarılığı 13 tü 2 aylıkken 3 e düşmüştü. 2.5 aylikken rengi normale döndü.
Uyandiramazsan altini aç olmadı kıyafetlerini değiştir. Bende kendimi yiyip bitirmistim ama geçiyor.
Cok zor uyaniyor bir tek biberonla beslenirken uyanik tutmaya calisiyoruz gozleri hemen geri kapaniveriyor. Topuguna vurarak veya ustunu acarak tekrar uyandiriyoruz ama tabiki daha durgun uyanikda olsabenim kizima boyle yenidogan sariligi dendi sonra degeri dustu dediler eve geldik bir ay sonra dr a gittik sarilik devam ediyormus.
anne sutu sariligi diye bir sey var ve bu sarilik 3 ay surdu.
cocugunuz uyanik oldugu zamanlarda hareketleri nasil mesela?
Valla ne yalan soyleyim banada fazla geldi. Cunku herkes yeterli besinle guzel beslenince gececegini soyluyor bu durumda 4 saat cok geliyorBu arada bana yoğun bakimdakiler 3 saatte bir 60 cc demişti. 4 saat çok fazla ve senin sütünün artması için geceleri mutlaka emzirmeyi ihmal etme.
Benimkinde de 1 ay sürdü sarılık. Kendini suclu hissetme sütüm benim kucagıma verildiği an geldi ama nafile ben yine de başaramadım sarılıktan korumayı. Sürekli uyuyordu nitekim doğumun 2. Günü sarılık oldu. Uyandıramayıp acile de cok gittik. Artık üzüntüden sütüm de azaldı ve mama bağımlısı oldu. Sütünü sağmaktan vazgecme gece de 4 saat uyutma. Ben bir cözüm bulamadım inşallah bir cözüm bulan olur. Takipteyim. Sadece diyeceğim şu; sen elinden geleni yapıyorsun onun annesisin sakın yetersizlik hissine kapılma sakın üzüntüye yer verme elbet geciyor sarılık mama da olsa anne sütü de olsa. Sen iyi ol yeter kiMerhaba hanimlar ilk defa uye oldum dogru basligami yazdim bilmiyorum kusura bakmayin ben sezeryan ile dogum yapali 7 gun oldu ilk 3 gun sutum gelmedi malesef siringalarla ogluma mama yedirmek zorunda kaldim yetersiz beslenme oldugu icin 3. Gun sarilik teshisi konuldu.
Gene 3. Gunun aksami cok kotu oldu mama reddi uykudan uyandiramama yasadik. Acile hastaneye gittigimizde 15.7 ile mavi isiga yatirildi. Bir gun kaldik ve cuma gunu 9 ile cikisimiz yapildi. Bugun tekrar kontrolumuz vardi olcum yapildi 13 cikti.
Bir kac gun yukselip tekrar dususe geciyormus sanirim ama artik icim parcalaniyor onu boyle gormeye dayanamiyorum. Mama saatlerinde cok zor uyaniyor. Tam Bir saat suruyor. 30c anne sutunu 2 saatte bir sagip veriyorum cok yavas yiyor yari baygin sekilde ama bi sekilde yediriyorum.
2 saatte bir biberonla 30 anne sutunu veriyorum. Doktorumuz gece 11den sonra 4 saatte bir 60 ver uykusunu alsin dedi bugun. Sizlerde bu durumu yasayanlariniz varmi? Tecrubelerinize cok ihtiyacim var..
Dualarinizi nolur eksik etmeyin aglayarak yaziyorum biraz uzun oldu cumlelerim daginik hakkinizi helal edin
Bendesık beslemeye calisiyorum cok tesekkur ederim sagolunBu kadar uzulmenize gerek yok bunu bir çok bebek yaşıyor.
Sık besleyin.
Uyanamamasi normal.
Sarılık şekeri düşürüyor şekeri düşünce uyanamiyor
1.5 2 saatte.bir besleyin.
Allah razi olsun insallah iyi olurda haberlerini yazarim cok sagolun. Tek istegim bir an once gecsin baska hic bir sey degil :'(Canım 30 cc içmesi bile çok iyi... Hiç yemeseydi daha çok üzülürdün... Kötü bişey olsa doktor söylerdi değil mi? Endişelenme,o da herkes gibi büyüyecek. Allah şifa versin. Hem hak helalliği istemeye gerek yok ki böyle bir durumda nasıl sakin yazabilirsin zaten? İyi haberlerini bekliyoruz![]()
Canım benimde 20 günlük bebeğim benim kızımda da var di sarılık 1 hafta da geçti saat başı emzirmek gerekiyor uyumasına izin verne sürekli uymadın emzir başka türlü geçmiyor kandaki bilirubin hormonunu karaciğer temizleyemedigi için oluyor sana tavsiyem hastaneye götür onlar kaç değerlerine bakıyorlar gerekliyse 1 hafta hastanede yatıyor ama öyle kalmayacak canım merak etme geçiyor sürekli emzir henüz sarılığın bi ilacı yok ama devit-3 diye bi ilaç var onu sağlık ocağından ücretsiz alıyorsun onu kullan iyi geliyor bebek kendini toparlıyor geçmiş olsunMerhaba hanimlar ilk defa uye oldum dogru basligami yazdim bilmiyorum kusura bakmayin ben sezeryan ile dogum yapali 7 gun oldu ilk 3 gun sutum gelmedi malesef siringalarla ogluma mama yedirmek zorunda kaldim yetersiz beslenme oldugu icin 3. Gun sarilik teshisi konuldu.
Gene 3. Gunun aksami cok kotu oldu mama reddi uykudan uyandiramama yasadik. Acile hastaneye gittigimizde 15.7 ile mavi isiga yatirildi. Bir gun kaldik ve cuma gunu 9 ile cikisimiz yapildi. Bugun tekrar kontrolumuz vardi olcum yapildi 13 cikti.
Bir kac gun yukselip tekrar dususe geciyormus sanirim ama artik icim parcalaniyor onu boyle gormeye dayanamiyorum. Mama saatlerinde cok zor uyaniyor. Tam Bir saat suruyor. 30c anne sutunu 2 saatte bir sagip veriyorum cok yavas yiyor yari baygin sekilde ama bi sekilde yediriyorum.
2 saatte bir biberonla 30 anne sutunu veriyorum. Doktorumuz gece 11den sonra 4 saatte bir 60 ver uykusunu alsin dedi bugun. Sizlerde bu durumu yasayanlariniz varmi? Tecrubelerinize cok ihtiyacim var..
Dualarinizi nolur eksik etmeyin aglayarak yaziyorum biraz uzun oldu cumlelerim daginik hakkinizi helal edin
Icim acidi yavrum Allah sifasini versin ins.Gececek bu gunler iyi olacaksinizz inssMerhaba hanimlar ilk defa uye oldum dogru basligami yazdim bilmiyorum kusura bakmayin ben sezeryan ile dogum yapali 7 gun oldu ilk 3 gun sutum gelmedi malesef siringalarla ogluma mama yedirmek zorunda kaldim yetersiz beslenme oldugu icin 3. Gun sarilik teshisi konuldu.
Amin canımAllah razi olsun insallah iyi olurda haberlerini yazarim cok sagolun. Tek istegim bir an once gecsin baska hic bir sey degil :'(
Allah razi olsun cok sagolun bende cok agliyorum oyle baygin gordukce suraya yazarken bile surekli agliyorum o yiyenedikce benim bile yiyesim gelmiyor sizin derecesi kacti sariligin mavi isikta yatmisniydi acaba?Benimkinde de 1 ay sürdü sarılık. Kendini suclu hissetme sütüm benim kucagıma verildiği an geldi ama nafile ben yine de başaramadım sarılıktan korumayı. Sürekli uyuyordu nitekim doğumun 2. Günü sarılık oldu. Uyandıramayıp acile de cok gittik. Artık üzüntüden sütüm de azaldı ve mama bağımlısı oldu. Sütünü sağmaktan vazgecme gece de 4 saat uyutma. Ben bir cözüm bulamadım inşallah bir cözüm bulan olur. Takipteyim. Sadece diyeceğim şu; sen elinden geleni yapıyorsun onun annesisin sakın yetersizlik hissine kapılma sakın üzüntüye yer verme elbet geciyor sarılık mama da olsa anne sütü de olsa. Sen iyi ol yeter ki
Baygin uyanmayan halini gorunce korkuyorum birde sanirim ust seviyelerde beyinde hasar olusma durumuda oluyor. Insallah o derecelere gelmez tabiki cok sagolun elimden geldigince yapmamaya calisicam artik :/Sarılıktan niye korkuyorsunuz ki. Yenidoğan bebeklerin %60 sararır. Kan seviyesi bilirubin değerleri 16 ortalama sınır kabul edilir. Üstünde foto terapi denilen ışık tedavisi verilir ki tamamen zararsızdır. Sarılığı daha ilk 3 ay farkedebilirsiniz. Özellikle gözlerinde ve yuzunde farkedersiniz. Çünkü Sarılık ilk göz bebeklerinde başlar bilurubin değeri 2 seviyeleri geçince. Bazen hiç bir sebep olmaz anne sütü bile sarılık yapar anne sütü sarılığı denir tamamen doğal bir hadisedir. Bazen beslenme az gelmesi veya ana baba kan uyuşmazlığı bazen tiroid yüksekliği yada idrar yolu enfeksiyonu sarılığa neden olabilir. Bir kaç tane İhtimalleri söyledim sadece gereken taramalar sizin bebeğinize yapılmıştır zaten. Beslenme konusuna gelince sezeryan doğumlarda süt inmesi bir haftayı bulabilir. Bu süreçte mama ile desteklemek gerekir buna üzülmeyin. Uyandırmakta güçlük çekebilirsiniz normaldir ilk 1 ay mutlaka 3 saati geçmeden kaldırıp az az olsada beslemek çok mühim bildiğiniz üzere. Panik stres olmadan özellikle bu kısa süreci uğraşarak anlatırsanız gerisinde sütünüz inmiş olur sadece anne sütüne dönerek bile devam edebilirsiniz çoğu anne bu şekilde ilerliyor. Ama stres yapmamak çok önemli.
Gecmis olsun sizede evet o vitamini aldim uyguluyorum cok sagolun bizimkide gecer umarim insallahCanım benimde 20 günlük bebeğim benim kızımda da var di sarılık 1 hafta da geçti saat başı emzirmek gerekiyor uyumasına izin verne sürekli uymadın emzir başka türlü geçmiyor kandaki bilirubin hormonunu karaciğer temizleyemedigi için oluyor sana tavsiyem hastaneye götür onlar kaç değerlerine bakıyorlar gerekliyse 1 hafta hastanede yatıyor ama öyle kalmayacak canım merak etme geçiyor sürekli emzir henüz sarılığın bi ilacı yok ama devit-3 diye bi ilaç var onu sağlık ocağından ücretsiz alıyorsun onu kullan iyi geliyor bebek kendini toparlıyor geçmiş olsun![]()
Bi düştü bi cıktı hatırlamıyorum ama 19u da gördü 5i de. Mavi ışığa da almadılar hep mavi ışık sınırında dediler. Süt sağmayı ihmal etme hatta hastane tipi kirala. Sütü sağmazsan düzenli istediğini ye iç artmıyor sütAllah razi olsun cok sagolun bende cok agliyorum oyle baygin gordukce suraya yazarken bile surekli agliyorum o yiyenedikce benim bile yiyesim gelmiyor sizin derecesi kacti sariligin mavi isikta yatmisniydi acaba?
O baya yüksek yani en az 25 ve üzeri icindemişti doktorum. Hic ağzını bile açmıyor mu yutmuyor bile mi? Biz beni emmedi, biberonu da cekmedi sırınga veriyorduk onu bile yutmuyordjBaygin uyanmayan halini gorunce korkuyorum birde sanirim ust seviyelerde beyinde hasar olusma durumuda oluyor. Insallah o derecelere gelmez tabiki cok sagolun elimden geldigince yapmamaya calisicam artik :/