yenidogan sariligi / uzayan sarilik ve luminaletten ilacı

drajem

1 adam 1 madam "Baldan Günler"
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2011
392
283
merhabalar cocugu uzayan sarilik olup da doktoru luminaletten adli ilaci veren var mi acaba? 17 ile baslayan sarilik seruvenimiz 2 gun fototerapinin ardindan 10a inmisti ve biz hastaneden taburcu olmustuk... 1.ay kontrolune kadar da sık sık emzirmistim bebegimi... 1.ay kontrolunde doktor sariligi yine yuksek gibi dedi tahliller istedi... degeri 13.8 cikti... idrar kulturu temiz cikti... bu arada 4 5 gun sonra baska bi doktora daha goturdum... ates olcer benzeri bi aletle vucudunun cesitli noktalarina bakti 9 10 civari sariligi dedi... ve luminaletten adli genelde epilepsi hastalarina verilen hapi verdi. 8 gun kullancaksiniz, 5 gun sabah ve aksam 1 tane, 6.7.gun yarimsar tane,8.gun 1/4unu verceksiniz dedi. bugun sabah ilk dozu verdim ve aksam oldu cocugum hala uyuyor. doktoru aradim normal minciklayarak uyandir emzir dedi... ya ben simdi ne yapayim kullanmak istemiyorum ama cocugum da bu illetten kurtulsun istiyorum.. kafam fena karisik... sizlerden bu ilaci sarilik icin kullanan var mi acaba?

merhabalar cocugu uzayan sarilik olup da doktoru luminaletten adli ilaci veren var mi acaba? 17 ile baslayan sarilik seruvenimiz 2 gun fototerapinin ardindan 10a inmisti ve biz hastaneden taburcu olmustuk... 1.ay kontrolune kadar da sık sık emzirmistim bebegimi... 1.ay kontrolunde doktor sariligi yine yuksek gibi dedi tahliller istedi... degeri 13.8 cikti... idrar kulturu temiz cikti... bu arada 4 5 gun sonra baska bi doktora daha goturdum... ates olcer benzeri bi aletle vucudunun cesitli noktalarina bakti 9 10 civari sariligi dedi... ve luminaletten adli genelde epilepsi hastalarina verilen hapi verdi. 8 gun kullancaksiniz, 5 gun sabah ve aksam 1 tane, 6.7.gun yarimsar tane,8.gun 1/4unu verceksiniz dedi. bugun sabah ilk dozu verdim ve aksam oldu cocugum hala uyuyor. doktoru aradim normal minciklayarak uyandir emzir dedi... ya ben simdi ne yapayim kullanmak istemiyorum ama cocugum da bu illetten kurtulsun istiyorum.. kafam fena karisik... sizlerden bu ilaci sarilik icin kullanan var mi acaba?

Merhaba..Benimde bebegim sarilik oldu.Su an 11 haftalik.Ve sariligi fototerapi ile 12.den 5 e dusmusken gecen hafta 9 a yukseldi.Doktoru luminaletten verdi 7 gun sabah aksam yarim..Verdigim ilk aksam bebegim asiri huzurduz oldu ve hic uyumadi tum gece boyunca surekli agladi.Baska bir doktora goturdum bu ilacin zeka geriligi yaptigini soyledi.Ve kullanma dedi.Epilepsi hasltaarinda sinirleri baski altina almak icin kullaniliyormus ve ancak dogar dogmaz kullanilabilir cok riskli bir ilac dedi.Yetinmedim baska bir doktora daha goturdum.O da aynisini soyledi ve ilaci kestim .Anne sutuyle atilacakmis ancak su verebilirsin bir kasik dedi.Insallah iyilesir bebekciklerimiz.Bu kadar yan etkisi olan bir ilac nasil verilebiliyor anlayabilmis degilim.

Benimde bebegimin uzayan sariligi vardi anne sutu sarligida olabilir dediler vücuttan kolay atilmasi için bi mama verdim bi sutumu ve bi hafta kadar bu ilaci kullandim ve çok şükür geçti atlattik simdi 3.5 aylik oğlum bende iki ayri doktora göturdüm ikisde kullanabilirsin dedi ama zeka geriliği yapsa neden versinler ki vede uzun sure kullanilan bi ilaç değil ama yinede siz bilirsiniz gerçi bana da öyle deseler hemen keserdim ilaci Rabbim kolay atlamayi nasip etsin.

sizin doktorlariniz yarim vermis benimki gunde 2 kez 1 adet dedi... ve ben saga sola sorup sonunda bi sabah 1 adet verdim... cocugum 10saat boyunca uyanmadi.. mincira mincira arada gozlerini baygin bi sekilde acti bi kac saniyede kapatti... zaten beyni ve sinir sistemini yavaslatiyormus... bir daha da vermedim ilaci...bugun 41 gunluk hala sarimsi ama geccek oyle ya da boyle... cunku test sonuclarinda falan kotu bir sey cikmadi... bu illet sey bir an once terk etsin bebeklerimizi...

sizin doktorlariniz yarim vermis benimki gunde 2 kez 1 adet dedi... ve ben saga sola sorup sonunda bi sabah 1 adet verdim... cocugum 10saat boyunca uyanmadi.. mincira mincira arada gozlerini baygin bi sekilde acti bi kac saniyede kapatti... zaten beyni ve sinir sistemini yavaslatiyormus... bir daha da vermedim ilaci...bugun 41 gunluk hala sarimsi ama geccek oyle ya da boyle... cunku test sonuclarinda falan kotu bir sey cikmadi... bu illet sey bir an once terk etsin bebeklerimizi...
Kesmekle iyi yapmissiniz doktor yanlis söylemiş günde iki defa yarim verdik biz ama uyku felan yapmadi siz tüm verdiğini için uyku yapmis agir gelmiştir anne sutu sariligi olabilir mi acaba bizimki öyleydi anne sutundeki bi madde bilurubin seviyesinin dusmeni engelliyomus biz o yüzden mama basladik düşmesi için kaynamış su verin bol bol idrar ile atiyo çünkü allahim tez zaman da geçmesini nasip etsin

Kesmekle iyi yapmissiniz doktor yanlis söylemiş günde iki defa yarim verdik biz ama uyku felan yapmadi siz tüm verdiğini için uyku yapmis agir gelmiştir anne sutu sariligi olabilir mi acaba bizimki öyleydi anne sutundeki bi madde bilurubin seviyesinin dusmeni engelliyomus biz o yüzden mama basladik düşmesi için kaynamış su verin bol bol idrar ile atiyo çünkü allahim tez zaman da geçmesini nasip etsin

ilactan sonra 1 haftada mi gecti... sma gold aldik sewmedi... tek ogun verelim diyorduk... suyu kac cc verdiniz? tesekkur ederim :)

Biz 70 ginluguz hala var bizde tedavi gorduk 19 la dustu ciktik hastanedenn tekar cikti derken devam etti 10-13 lerde baya kaldi deger suan az da olsa var . Guatr ve tiroid uzatir bakalim dediler bi kac kan testi bakti hicbjrsey cikmayinca uc uc bucukk aya gecicek dedi bol bol emziriyorum 2 aylik 6 kusur kilo ama hala tam gecmedi bakalim . Idrar ve kakayla atiliyormus bu yuzden emziriyorum fazla

ilactan sonra 1 haftada mi gecti... sma gold aldik sewmedi... tek ogun verelim diyorduk... suyu kac cc verdiniz? tesekkur ederim :)
Evet on gün içinde geçti çok şükür ben evolvia kullandim Dr bi hafta boyunca bi sütunu ver bi mamayi ver dedi öyle yaptik suyu ise içtiği kadar verdim bide ne kadar doğru bilmiyorum ama bana ve bebege yasli bi teyze sarilik için okudu sarilik geçene kadar yumurta yeme dedi ve yar cay bardagi suya bi iki damla limon sik ondan ver gün boyu bi iki cay kasigi dedi denemek de fayda var ben yapmistim limonu denemedim acikcasi onun yerine şekerli su verdim suyuna çok az seker atiyodum ondan bi iki cay kasigi veriyordum tabi aradan 5 dk felan geçtikten sonra şekersiz su verin agzi kurumasin:KK66:

Biz 70 ginluguz hala var bizde tedavi gorduk 19 la dustu ciktik hastanedenn tekar cikti derken devam etti 10-13 lerde baya kaldi deger suan az da olsa var . Guatr ve tiroid uzatir bakalim dediler bi kac kan testi bakti hicbjrsey cikmayinca uc uc bucukk aya gecicek dedi bol bol emziriyorum 2 aylik 6 kusur kilo ama hala tam gecmedi bakalim . Idrar ve kakayla atiliyormus bu yuzden emziriyorum fazla

ben dogdugu gunden beri 1.5 2 saatte bir emziriyorum...her bezi de kakali nerdeyse...bezlerini de 2 saatte degisiyorum... 8 subatta kontrolumuz var bakalim ne dicek ilk doktorumuz.. sizinki de gecsin insallah meleginiz kendi rengine kavussun...

Benim kızım da vardı 3 kez ışık tedavisi gördü sürekli kan alıyorlar di sonunda kan ile ilgili anne bebek kan grubu alt dallarında uymayan maddeler olduğu ortaya çıktı ve İzmir de tedavi oldu kan bankasından kan alıp uymayan maddeleri ayristirip kızıma verdiler kanı boylelikle geçti sarılığı allah herkesin bebeğin şifa versin inş

X