YENİDOĞAN SARILIĞI hakkında.... YARDIM !!!

gulas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2011
57
2
48
:49:Merhaba kızlar. ben 38 haftalık hamileyim. yenidoğan bebekler sıklıkla sarılık oluyorlar ya, bebeğimiz sarılık olmasın diye neler yapmalıyız, bilen yardım etsin lütfen...
oğluşumu sarartmadan büyütmek istiyorum :):) bilidiklerinizi paylaşırsanız çok sewinirim...:49:

ya canım benim sarılık biraz zor geçiyor gerçekten inşAllah olmaz bebişin ama olursada hiç panik olma benim bebiş biraz erken doğmuştu birazda emmeyi beceremedi kötü sarılık atllattık bir ben bir Allah bilir o halleri, tatlım sen bol bol emzirirsen olma ihitmali düşük olur, benim minik sıpa emmeyi beceremedi mecburen sagıp verdik, sonra memeyi emmeyi hiç beceremedi, ama geçti bitti o günler, sağlıkla bebişini eline al güzel anne:)

ya canım benim sarılık biraz zor geçiyor gerçekten inşAllah olmaz bebişin ama olursada hiç panik olma benim bebiş biraz erken doğmuştu birazda emmeyi beceremedi kötü sarılık atllattık bir ben bir Allah bilir o halleri, tatlım sen bol bol emzirirsen olma ihitmali düşük olur, benim minik sıpa emmeyi beceremedi mecburen sagıp verdik, sonra memeyi emmeyi hiç beceremedi, ama geçti bitti o günler, sağlıkla bebişini eline al güzel anne:)

Canım saolasın. amin inşallah sağ salim gelsin oğluşum :) işte şimdilerde tek kafamda o war sarılık olursa diye endişeliyim. emzirmeyi zaten cok cok istiyorum. inşallah herşey istediğimiz gibi olur...

hemen emzir gece ışığı açık tut emmiyorsa şekerli su içir en azından karaciğeri çalıştırır sarılığın doğumdan sonra 24 saat dolmadan olanından korkut gerisi allahın izni ile atlatılır

bende bu sarılık olayından çok korkuyorum bi sitede yenidoğan sarılığına karşı hamileyken günde bi şişe maden suyu için diye okumuştum arasıra içiyorum bakalım ne olacak

Yapabileceğin bişey yok maalesef.Sakın öyle yenidoğan bebeğe şekerli su falan içireyim deme.Doktorlar ne güne duruyor.Bugüne kadar hangi doktor şekerli su içirerek tedavi etmiş sarılığı.Benim oğlun erken doğdu ve ememedi maalesef sarılık oldu.Biraz da uzun sürdü nerdeyse 1.5 ay uğraştık.Her yenidoğanda olacak diye bişey yok.Şimdiden bunları düşünüp canını sıkma.Zaten olsa da çözümü olan basit bir şey.İnşallah olmaz bebişin sağlıkla gelir.Sana kolay bir doğum,bebeğine de sağlılı,mutlu bir hayat diliyorum.

hemen emzir gece ışığı açık tut emmiyorsa şekerli su içir en azından karaciğeri çalıştırır sarılığın doğumdan sonra 24 saat dolmadan olanından korkut gerisi allahın izni ile atlatılır
şekerli su mu??? şekerin zararlarını biliyor musunuz? kaldı ki ilk yıl tuz ve şeker yasak!
konu sahibi arkadaşım, bebeğini ilk kucakladığın andan itibaren 1.5 saatte bir emzir. ilk günler uyanamaz o, uyuyor diye emzirmezlik yapma. dr bize ya çenesine bastır, soy, altını aç ya da ısrarla uyanmıyorsa tabanlarına bastır demişti. bunu yaptım. bebeğim 2690 g doğduğu halde hiç kilo kaybetmedi(ilk hafta kilo kaybı olur genelde) ve sarılık olmadı. şimdiden aklına bu olumsuz şeyleri getirme. etrafındakileri tembihle 1.5 saatte bir en az 15 dk emzir her bir memeyi ki o yarım saat de dayanamaz uyur, çeneye baskı yapınca uyusa da emer ama.

hem ışık altında tutmayı hemde şekerli suyu bende duydum ama ne derece doğru bilmiyorum. doktorların hiçbir önerisi yok sadece emzir deniliyor. bunu zaten yapacağız da extra warmı diye benim merakım....

Işıktan ziyade güneş iyi gelir.Havalar güzel ve güneşli.EVin içinde sıcak bir yerde soyup yatırabilirsin.En azından body ile kalacak şekilde.Ben de oğlum da çok şey denedim tabii ki şekerli su hariç hiçbirşey işe yaramadı.Ne emzirme ne güneş ne sarı örtüler.Sonuçta 3 kere fototerapi aldı.Canım bu kadar kafaya takılacak bişey değil daha doğmamış bebeğe.Gayet basit bir tedavisi var.Bebeğinin karnındaki son tekmelerinin tadını çıkar sonra çok özleyeceksin.

Back
X