Çocuk Hastalıkları Yenidoğan pişik acil

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Mervikli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2016
622
267
103
29
Selam arkadaşlar 20 günlük bebegim asitli dışkı dan dolayi pişik sürekli bezini değişiyorum ama çok ağlıyor her seferinde. Ve baya pişik oldu çinko içerikli krem kullan dedi doktor ama geçmiyor başından geçen varsa farklı çözümü ne olur yazın

Cnm Bepanthol pişik kremi çok ii geliyor. Ya da sudokrem i de çok öneren var memnunlr hemen küçük paketinden al kulllan

Özellikle gündüz her bez değiştirmenizde alt bölgesini ılık suyla yıkayın güzelce.

Bepantol ve sudo krem tavsiye ederim . Ayrica hakiki zeytin yağını da sürebilirsiniz cabuk iyilestirir.

Mümkün olduğu kadar bezini sık sık değiştirmeyi unutmayın. Geçmiş olsun...

Selam arkadaşlar 20 günlük bebegim asitli dışkı dan dolayi pişik sürekli bezini değişiyorum ama çok ağlıyor her seferinde. Ve baya pişik oldu çinko içerikli krem kullan dedi doktor ama geçmiyor başından geçen varsa farklı çözümü ne olur yazın
Canım bilmiyorum yapar mısın ama pişiğe kesin çmzüm olarak görüyorum. Annanemin taktiği ama annem bizde de yapmış ve 2 yaşındaki kardeşimde de yaptı gördüm. Sanayağ(margarin) sürüyorlar pişiğe ve sabaha hiç bişeyi kalmıyordu. İstersen bi dene🌸

Troysd ve bepanthen kremi karıştırıp sürün. Islak mendil asla kullanmayın iyileşene kadar. İlk sürüşte fayda edecek. Gördüğüm herkese söylüyorum çünkü bir ay uğraşmıştı o pişikle yavrum.

Penaten, Bepantol ve Sudocrem önerebilirim.

Canım hafif zeytinyağı sürerek geçirmiştim ben.bezini biraz açık bırakıyordum ıslak mendil yerine temiz nemli bezle sıliıyordum.sonra parmağımla biraz zeytinyağı sürüyordum.
Asitli şeyler tüketme sende.sirke,limon gibi.
Margarin süren ve gecirenleri de gördüm.ama denemedim.
Kardeşim yeni doğum yaptı oda sudokrem kullandı hep.

Çinkolu kremi bulayın

Yani hep kalsın bolca sürün altı açık kalıp kurusun krem

Çiş vs yapınca asla silmeyin

Kaka sonrasında da üstten silin kremi cildine kadar silmeyin yani bir nevi katman olacak cilt üstünde

Cilt ve kaka değmeyecek

İyileşince de beze dikkat edin zaten belli olur kaka hemen değişin

Yediklerinize de dikkat edin

Çilek domates vs yememek lazım

Geçmiş olsun iyileşir annesi sen de üzülme güzel güzel emsin bebek

Canım bilmiyorum yapar mısın ama pişiğe kesin çmzüm olarak görüyorum. Annanemin taktiği ama annem bizde de yapmış ve 2 yaşındaki kardeşimde de yaptı gördüm. Sanayağ(margarin) sürüyorlar pişiğe ve sabaha hiç bişeyi kalmıyordu. İstersen bi dene🌸
Çinkolu kremi bulayın

Yani hep kalsın bolca sürün altı açık kalıp kurusun krem

Çiş vs yapınca asla silmeyin

Kaka sonrasında da üstten silin kremi cildine kadar silmeyin yani bir nevi katman olacak cilt üstünde

Cilt ve kaka değmeyecek

İyileşince de beze dikkat edin zaten belli olur kaka hemen değişin

Yediklerinize de dikkat edin

Çilek domates vs yememek lazım

Geçmiş olsun iyileşir annesi sen de üzülme güzel güzel emsin bebek
Hepinize tek tek dönmek istiyorum ama çok fazla sancısı var asitli sarı bir kaka her emisinde geliyor Pamuklu su ole silip selpak la kuruluyorum 3 dk bekleteyim diyorum o esnada aşırı ağlıyor emziriyorum tekrar yapıyor ve her yapısında canı acıyor çok ağladı sesi falan kısıldı suan güç bela kivranarak konumda uyuyor çocuk doktoruyla konuştum travazor kullan dedi şuan onu sürüyorum Allah kimseyi evladiyla sınamasın 😢

Geçecek ama o kaka neden o şekilde onu bulmak lazım

Üşümüş mü alerji vs mi olmuş

Emerken yapıyorsa bez takma pamuklu atılacak bir şeyler ayarla ütü ile dezenfekte et

Altına onu sar hatta tenine değmeyecek gibi ser yani yaptığı az sürülsün cildine

Geçecek üzülme

Su içmeye iyi beslenmeye devam sen ve sütün en değerli ilaç

hametan en iyisi, ayrıca bol bol hava aldır poposuna altını değiştirirken 10 dk hava alsın

Hepinize tek tek dönmek istiyorum ama çok fazla sancısı var asitli sarı bir kaka her emisinde geliyor Pamuklu su ole silip selpak la kuruluyorum 3 dk bekleteyim diyorum o esnada aşırı ağlıyor emziriyorum tekrar yapıyor ve her yapısında canı acıyor çok ağladı sesi falan kısıldı suan güç bela kivranarak konumda uyuyor çocuk doktoruyla konuştum travazor kullan dedi şuan onu sürüyorum Allah kimseyi evladiyla sınamasın 😢

Dediğim kremleri al lütfen :( Dört kez doktora gittik bunun işin, travazor fayda etmemişti, ağırdı gerçekten.

Merhaba canım inanki konuyu gördüğüm gibi aklıma bu geldi ama dalga gecicekler die düşündüm yinede yazicaktim.😊 Aynısını kendi 6 yaşındaki kızım küçükken uyguladım. Her türlü kremi kullandım fayda etmedi. Zeytin yağı da denedim oda biraz iyi gelmişti ama en iyisi margarin oldu.
Benden sonra hatta abimlerin çocukları ablamlaminda daha bir çok bebek için ayni şeyi söyledim çünkü bende kaynanamdan öğrenmiştim onlarda çok memnun kaldılar gönül rahatlığıyla yapabilirsin konu sahibi🌸 deneyen ve deneyenler den gördüklerim kadarıyla söyledim 🌸🙏 geçmiş olsun tekrar

O sarı kaka çok normal yenidoğan anne sütü alırken sarı hatta altın sarısı kaka olur zaten.

Belki yediklerinizi sadeleştirmek iyi gelebilir. Kremler anında etki etmiyo zaten sık sık yaptığı için Allah kolaylık versin.

Ben kremi sürünce beze geçmesin diye bide pudrayı buluyodum tende kalıyodu doğrumu bilmiyorum tabi.

Sarı hametan trosyd vermişti dr geçsede 6 hafta kullanıcaksın demişti

Merhaba canım inanki konuyu gördüğüm gibi aklıma bu geldi ama dalga gecicekler die düşündüm yinede yazicaktim.😊 Aynısını kendi 6 yaşındaki kızım küçükken uyguladım. Her türlü kremi kullandım fayda etmedi. Zeytin yağı da denedim oda biraz iyi gelmişti ama en iyisi margarin oldu.
Benden sonra hatta abimlerin çocukları ablamlaminda daha bir çok bebek için ayni şeyi söyledim çünkü bende kaynanamdan öğrenmiştim onlarda çok memnun kaldılar gönül rahatlığıyla yapabilirsin konu sahibi🌸 deneyen ve deneyenler den gördüklerim kadarıyla söyledim 🌸🙏 geçmiş olsun tekrar
Evet çok etkili gerçekten benimde olsa bende hiç düşünmeden yaparım margarini sürmeyi☺️

Canım margarin kullan dua edeceksin☺️

Merhaba benimde bebeğimde pişik sıkıntı var sürekli oluşuyor geçirdim diyorum tekrar kocatıyor hatta bi kere geçmedi komple yara yara oldu poposunun hemen dışında çatlak gibi yaralar var . 43 günlüğüz şuan köpüklü kakası , emdiği anda karınsan bağırsaklarından gelen gürültülü sesi , aşırı gaz sıkıntısı , ve pişiği olduğu için en son alerjiden şüphelendik . Süt yumurta diyetine başlayalı 1 hafta oldu ama pişik sürekli alevlenip sönüyor ne yapacağımı bilemedim :( sizin yazdıklarınınızı da görünce hemen yazmak istedim

Merhaba benimde bebeğimde pişik sıkıntı var sürekli oluşuyor geçirdim diyorum tekrar kocatıyor hatta bi kere geçmedi komple yara yara oldu poposunun hemen dışında çatlak gibi yaralar var . 43 günlüğüz şuan köpüklü kakası , emdiği anda karınsan bağırsaklarından gelen gürültülü sesi , aşırı gaz sıkıntısı , ve pişiği olduğu için en son alerjiden şüphelendik . Süt yumurta diyetine başlayalı 1 hafta oldu ama pişik sürekli alevlenip sönüyor ne yapacağımı bilemedim :( sizin yazdıklarınınızı da görünce hemen yazmak istedim
Çok geçmiş olsun bizde sizin le aynı durumdaydik ben cevizi bıraktım ve altını degistirirken silmek yerine yıkadım. İyiz suan çok şükür. Köpüklü kaka olayı da bir göğüsü bitirmeden diğerine geçmeyin ben bir makalede okudum on süt arka süt diye öyle yapıyorum

Çok geçmiş olsun bizde sizin le aynı durumdaydik ben cevizi bıraktım ve altını degistirirken silmek yerine yıkadım. İyiz suan çok şükür. Köpüklü kaka olayı da bir göğüsü bitirmeden diğerine geçmeyin ben bir makalede okudum on süt arka süt diye öyle yapıyorum
Aslında tek meme veriyorum artık önceden 2 memede doyuyordu sütüm geldikçe tek memede 15 dk yeterli oluyor ama köpüklü kaka hala devam ediyor sürekli değil tabi ara ara . Bir de günde her alt açımızda kaka var o yüzden pişik geçmiyor ne yaptıysam geçiremedim geçti ertesi gün tekrar oluştu . Okadar gazlı ki gazıyla beraber az az kaka yapıyor tabi o da hep pişiriyor .. sizde başka sorun varmıydı pişik haricinde peki ?

Back