- 21 Nisan 2022
- 177
- 267
- 23
- 29
- Konu Sahibi Papatyamnm
-
Genetik sonuç gelmeden karar vermeyin o gelsin eğer ağır bir anomaliyse sonlandırın bence o zaman tam emin olursunuz daha az yıpranırsınızŞu an çapa hastanesindeyim. Ama siz paylaşım tabi ki ben not alıyorum hep ne olur ne olmaz diye. Az önce aile komple konuşuldu. Gebeliğin ilerlemesine riskli ve olumsuz bakıyorlartabii ki en son karar benim.
Bebek ameliyat olsada hep kalp hastası olacak. Hep sorunlu olacak. Normal çocuklar gibi rahat olamayacak. Anne baba olarak bir yer de düştü kaldı mı, kalbi mi durdu diye paronoyak yaşarsınız sizinde hayatınız kalmaz diyorlar. Ağlıyor sabahtan beri dinmedi gözümün yaşı. Bebeğim büyüdüğünde sorunlarla boğuşur mu diye
Merhaba tekrardan, Bi gelişme var mı merak ettim.Eşimle ağlayarak gebeliği sonlandırma kararı aldık. Doktor ameliyat olur ama sonrasında ne olur garanti verilmiyor. Ameliyat esnasında beynine pıhtı gittiği için felç olan hastası da varmış. Yani bebeğim ileride çok acı çeker diye daha kötü olur kalp yetmezliği yA da kalp Nakli gibi. Ben nasıl dayanırım gözümün önünde erimesinesanırım en sağlıkl karar bu olur. İçim paramparça yaşayan ölü gibi oldum. Eşim de bende maf olduk oğlumuz hayatı göremeden toprağın altına girecek
Benim kızımın da kalbinde çok büyük Bi delik vardı ve av kapak tekti üstelik gebelikte anlaşılmadı hiç Bi şekilde. Doğumdan 20 gün sonra rutin muayenede üfürümle kendini belli etmişti 4 aylıkken açık kalp ameliyatı oldu şuan iyi hamdolsunHanımlar ben bittim maf oldum Allah rızası İçin başımdan geçen yazsın.
22 haftalık gebeyim. Detaylı ultrasonda bebeğimin kalbinde büyük bir delik ve kalp damarlarının yeri yer değiştirmiş temiz kan pompalamıyormuş. Şu an da da benim vücudumda olduğu için yaşıyormuş ve bebeğim doğar doğmaz ağır açık kalp ameliyatı olacak
Kalpte ki bu sıkıntıdan dolayı amniyosentez de istediler. Amniyosentez sonucu kötü çıkarsa gebelik sonlanacak. Eğer genetik iyi çıkarsa doğduğunda kalp ameliyatı için sonuna kadar ilerleyecek
İçim yanıyor yaşayan ölü gibiyim. Allah rızası İçin bu yollardan gecen varsa yazı.
Bebeğim hareket ediyor ben nasıl kıyayım yavruma.
Yüreğim dağlandı nefes alamıyorum
Bu riskler her insanda var ki ama sağlıklı doğdu sandığımız çocuğumuza çıktı kalp hastalığı tabi karar sizin ama...Eşimle ağlayarak gebeliği sonlandırma kararı aldık. Doktor ameliyat olur ama sonrasında ne olur garanti verilmiyor. Ameliyat esnasında beynine pıhtı gittiği için felç olan hastası da varmış. Yani bebeğim ileride çok acı çeker diye daha kötü olur kalp yetmezliği yA da kalp Nakli gibi. Ben nasıl dayanırım gözümün önünde erimesinesanırım en sağlıkl karar bu olur. İçim paramparça yaşayan ölü gibi oldum. Eşim de bende maf olduk oğlumuz hayatı göremeden toprağın altına girecek
Bizde sadece delik yok. Kalp damarları da tersti. Kirli temiz kan karışıyorduBenim kızımın da kalbinde çok büyük Bi delik vardı ve av kapak tekti üstelik gebelikte anlaşılmadı hiç Bi şekilde. Doğumdan 20 gün sonra rutin muayenede üfürümle kendini belli etmişti 4 aylıkken açık kalp ameliyatı oldu şuan iyi hamdolsun
Tanı olarak fallot tetrolojisi mi dendiBizde sadece delik yok. Kalp damarları da tersti. Kirli temiz kan karışıyordu
Hayır bizim tanı başka. Ama falot tetrolojisi de çok ağır bir anomaliTanı olarak fallot tetrolojisi mi dendi
Rabbim hakkınızdan hayırlısını nasip eylesin engelli bir çocuk annesi olarak yazıyorum beni yanlış anlamayın benimde kızımın kalbinde çok büyük sıkıntıları vardı ve zihinsel geriliğide var ama biz bunları hiç düşünmüyoruz yine gelsem dünyaya yine kızımın annesi olmak isterim şuanda da lösemi tedavisi görüyor sonradan kime ne olacağını bilemeyiz tabi ki kararınız saygım sonsuzHayır bizim tanı başka. Ama falot tetrolojisi de çok ağır bir anomali
Canımmmm hayırrr benim durumum çok farklı. Tabii ki evladımız ne ise o şekilde kabul edip köle oluruz. Engelli olması evlat aşkından bir yudum eksiltmez tabiRabbim hakkınızdan hayırlısını nasip eylesin engelli bir çocuk annesi olarak yazıyorum beni yanlış anlamayın benimde kızımın kalbinde çok büyük sıkıntıları vardı ve zihinsel geriliğide var ama biz bunları hiç düşünmüyoruz yine gelsem dünyaya yine kızımın annesi olmak isterim şuanda da lösemi tedavisi görüyor sonradan kime ne olacağını bilemeyiz tabi ki kararınız saygım sonsuz
Merhaba ben hamilelikte farkedilmemişti doğdu zaman 1haftalık kontrolünde farkedildi ve 6aylık tan sonra direk kalp ameliyatına aldılar benim oğlumunda kalp sorunu var hem kalbi delik hem damarlar farklı kalbinde açıklık var ağlamasını falan hiç istemiyordu doktorumuz 7aylıkken ameliyata aldılar 5saat sürdü ve şuan çok iyiyiz 9aylık olduk çok iyi bir doktora git gözük İstanbul’da oturuyorsan Başakşehir çam sakura eğitim ve araştırmaya gidebilirsinHanımlar ben bittim maf oldum Allah rızası İçin başımdan geçen yazsın.
22 haftalık gebeyim. Detaylı ultrasonda bebeğimin kalbinde büyük bir delik ve kalp damarlarının yeri yer değiştirmiş temiz kan pompalamıyormuş. Şu an da da benim vücudumda olduğu için yaşıyormuş ve bebeğim doğar doğmaz ağır açık kalp ameliyatı olacak
Kalpte ki bu sıkıntıdan dolayı amniyosentez de istediler. Amniyosentez sonucu kötü çıkarsa gebelik sonlanacak. Eğer genetik iyi çıkarsa doğduğunda kalp ameliyatı için sonuna kadar ilerleyecek
İçim yanıyor yaşayan ölü gibiyim. Allah rızası İçin bu yollardan gecen varsa yazı.
Bebeğim hareket ediyor ben nasıl kıyayım yavruma.
Yüreğim dağlandı nefes alamıyorum
Bebeğinizde herhangi bir kromozon bozukluğu var mıydı acabaKalp ameliyatı olan bebekler evet iyi oluyor ama kalp sorunu boyutu çok değişiyor. Mesela sadece delik olsaydı kolay atlatılırdı dedi doktor ama benim bebeğimin kalbi ciddi ve ağırmış
Kalpte: Transpozisyon tipi çift çıkışlı sağ ventrikül.
Pulmoner arter dar.
Geniş Vsd var.
Ayrıca: Ön duvarda Plesanta previa
Böyle sorunlar var bende
Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Bende hamileyim sizin gibi detaylı ultrasonda öğrendim tanimiz aynı hatta avsd var dediler bize isomerizm dediler ki isomerizm çok daha ağır neler çektim ama vazgeçmedim. Doğuma bı hafta faln kaldı. Şuan isomerizm değil dediler sırf ona bile çok sevindim.tanimiz aynı çift çıkışlı sağ ventrikul vs. Araştırırken sizin konuyu buldum. Sizin sonuç ne oldu acaba inşallah sağlıkla kavusmussundur. Hatta bizimde tupbebek merakla cevabını bekliyorum.Kalp ameliyatı olan bebekler evet iyi oluyor ama kalp sorunu boyutu çok değişiyor. Mesela sadece delik olsaydı kolay atlatılırdı dedi doktor ama benim bebeğimin kalbi ciddi ve ağırmış
Kalpte: Transpozisyon tipi çift çıkışlı sağ ventrikül.
Pulmoner arter dar.
Geniş Vsd var.
Ayrıca: Ön duvarda Plesanta previa
Böyle sorunlar var bende
Merhaba sizin bebeğiniz doğdu mu nasıl. Ba arter damarları ters mi doğdu? Ameliyat oldu mu?Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Bende hamileyim sizin gibi detaylı ultrasonda öğrendim tanimiz aynı hatta avsd var dediler bize isomerizm dediler ki isomerizm çok daha ağır neler çektim ama vazgeçmedim. Doğuma bı hafta faln kaldı. Şuan isomerizm değil dediler sırf ona bile çok sevindim.tanimiz aynı çift çıkışlı sağ ventrikul vs. Araştırırken sizin konuyu buldum. Sizin sonuç ne oldu acaba inşallah sağlıkla kavusmussundur. Hatta bizimde tupbebek merakla cevabını bekliyorum.
Bunu bende merak ettim....ve bebek doğdu mu son kararını yazmış mı okuyamadımBebeğinizde herhangi bir kromozon bozukluğu var mıydı acaba
Doğdu kalp pili takıldı damarlar ile ilgili amaliyat olmadi iki damar sağ tarafta diye biliyoruzMerhaba sizin bebeğiniz doğdu mu nasıl. Ba arter damarları ters mi doğdu? Ameliyat oldu mu?
Çok geçmiş olsun. Amaeliyat olmayacak mı yoksa günü mü bekleniyorDoğdu kalp pili takıldı damarlar ile ilgili amaliyat olmadi iki damar sağ tarafta diye biliyoruz
Merhaba, çok üzüldüm yazdıklarınıza sizin bebeğiniz nasıl doğdu mu veya test yaptınız mı?Çok geçmiş olsun. Amaeliyat olmayacak mı yoksa günü mü bekleniyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?