Yenidoğan gece beslenmesi

Wanda Maximoff

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2022
283
298
Hanımlar bebeğim 15 günlük ilk başlarda geceleri 3 saate bir kalkıp emziriyordum ama bir kaç gündür uyanamıyorum. Ancak bebeğim ağlayınca uyanabiliyorum. O da 4-5 saat sonra uyanıyor. Gece uyumadan önce baya emiyor acaba o yüzden mi 4-5 saat uyuyor? Arayı bu kadar uzun tutmak bir problem yaratır mı acaba?

Doktor be dedi? Sarılığı var mı? Kilo alımı nasıl?

Bizim doktorumuz tüm bunlarda sorun yoksa uyumak da beslenmek kadar önemli. Uyuyan çocugu uyandırma demişti.

Ama mesela 2 numaranın kilo alımı iyi değildi doktor onu uyandır dedi.

Yani bu çocugun durumuna göre doktorun söylediği bir şey. Bizim buradan yorum yapmamız çok doğru olmaz.

• Beğen
Reactions: The
Daha çok küçük en azindan 2 ay kdr gayret edin
Uyanamadığım zaman o kadar çok vicdan yapıyorum ki 😢
Doktor be dedi? Sarılığı var mı? Kilo alımı nasıl?

Bizim doktorumuz tüm bunlarda sorun yoksa uyumak da beslenmek kadar önemli. Uyuyan çocugu uyandırma demişti.

Ama mesela 2 numaranın kilo alımı iyi değildi doktor onu uyandır dedi.

Yani bu çocugun durumuna göre doktorun söylediği bir şey. Bizim buradan yorum yapmamız çok doğru olmaz.
Son kontrolde sarılığı iyidi ama doktor 30 gram daha fazla almasını beklerdik dedi

Yenidoğan bebekler gündüz 1.5 -2saatte bir gecede 2 saatte bir emzirilmeli . Maksimum 3 saattir .Fakat 3 saate gelmeden emzirmen daha iyi çünkü sarılık var. mutlaka saatinizi kurun sarilikdan kaynakli uyuyorlar. Benimde bebeğim bıraksan uyuyordu sarilikdan 40 günden sonra gözünu açmaya uyku hali gitmeye basladi.mutlaka kaldirin. uyanmazsa ıslak mendille silerdim yüzünü gene uyanmazsa en son altını açardım aktif emmesi için gene uyursa memede hem auni şeyleri tekrarlardim. Wanda Maximoff Wanda Maximoff

Yenidoğan bebekler gündüz 1.5 -2saatte bir gecede 2 saatte bir emzirilmeli . Maksimum 3 saattir .Fakat 3 saate gelmeden emzirmen daha iyi çünkü sarılık var. mutlaka saatinizi kurun sarilikdan kaynakli uyuyorlar. Benimde bebeğim bıraksan uyuyordu sarilikdan 40 günden sonra gözünu açmaya uyku hali gitmeye basladi.mutlaka kaldirin. uyanmazsa ıslak mendille silerdim yüzünü gene uyanmazsa en son altını açardım aktif emmesi için gene uyursa memede hem auni şeyleri tekrarlardim. Wanda Maximoff Wanda Maximoff
Sarılığı düşük çıktı şükür o konuda problem yok. Derin uykulu günleri de geçti. Bende uyandırmakta zorlanıyordum ama artık hemen uyanıyor

Hanımlar bebeğim 15 günlük ilk başlarda geceleri 3 saate bir kalkıp emziriyordum ama bir kaç gündür uyanamıyorum. Ancak bebeğim ağlayınca uyanabiliyorum. O da 4-5 saat sonra uyanıyor. Gece uyumadan önce baya emiyor acaba o yüzden mi 4-5 saat uyuyor? Arayı bu kadar uzun tutmak bir problem yaratır mı acaba?
İki saatte bir emzirmeniz gerekiyor
Kilo alımı iyi de olsa, sarılık olmasa da, bebek saatlerce ağlamasa uyusa da iki saatte bir beslemeniz gerekiyor
Uykusunda şekeri düşen bebek hiç uyanmayadabilir bunu hiç düşündünüz mü
15 günlük bebeğin 4-5 saat beslenmemesi sizin tüm gün aç susuz kalmanızla aynı şey, tek farkı bu sizin için hayati olmayabilir ama onun için hayati. Beslemediğiniz süre boyunca iki kez beslenmiş üçüncüye geçmek için bekliyor olmalı. 15 günlük bebeğin iki öğününü birden atlamak çok tehlikeli ve yazık günah

Sarılığı düşük çıktı şükür o konuda problem yok. Derin uykulu günleri de geçti. Bende uyandırmakta zorlanıyordum ama artık hemen uyanıyor
Benimkinde ikinci hafta düştu 8 di hatta . olsun genede emzirin öğün atlamayin. Saati kurun en gıcık alarm sesine kalkın. Uzmanlar maksimum 3 saat derler yenidoğana 4-5 saat çok . 40 günden sonra uyusun ama şimdi erken daha okadar açlık süresi için.

Biraz daha sabredin lütfen . Biliyorum yorgunsunuz ama lohusalıkta var ama siz 2 saatte bir emzirin . Kan şekeri düşmesin .
1aylık olduğunda bırakırsınız ..

Gece beslenmesi kilo aldırır ve sütünüzü arttırır aslında. doktorumuz bize 4-5 saate kadar uyanmıyorsa dokunmayın derdi kilo alımı iyi diye. Gece uykusu da kıymetli bir şey. Kilosu çok iyi değil dediyse aralarda bir kez alarm kurup kalkmayı deneyin. En azından 1. Aya kadar. Çok vicdan yapacak bir şey yok gündüz iyi emiyorsa. Sadece emzirseniz daha iyi diyebilirim.

Uyanmiyor cunku bebegin duzgun emzirilmedigi icin direk kan sekeri dusuyor.. geceleri en gec 2 saatte bir emzirmek sart 3 saat bile uzun.. gerekirse uc dort alarm kurun kalkin

Uyanmiyor cunku bebegin duzgun emzirilmedigi icin direk kan sekeri dusuyor.. geceleri en gec 2 saatte bir emzirmek sart 3 saat bile uzun.. gerekirse uc dort alarm kurun kalkin
Doktorumuz 3 saate bir emzirin dediği için 3 saatte bir emzirdim hep tabii kendisi istemediği sürece 🤷🏼‍♀️
Biraz daha sabredin lütfen . Biliyorum yorgunsunuz ama lohusalıkta var ama siz 2 saatte bir emzirin . Kan şekeri düşmesin .
1aylık olduğunda bırakırsınız ..
Evet birkaç tane alarm kuracağım artık 😢 acıktığında hemen ağlayan bir bebek ama gece baya uyuyo nedense 🤷🏼‍♀️

Mac 2 saatte bir emzirmelisin, ben uyanmasada(hafif sarılıpı vardı çık yukselmwsi hiç) altını açıyordum yine uyanmıyorsa ayağının altına parmakla tık tık haifif acıtarak uyandırıp emzir mutlaka, 3-4 saatler kendi uyanmazsa uyandırmayı kilo alımı baya iyi ve 1,5 aylıkken dedi doktorumız bize , çok zor biliyorum uykusuzluk berbat bişey hele birde sezeryanlıyken ama dayan

X