Doğuma Hazırlık Yenidoğan bebeğin yatağı nasıl olmalı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

hakirem

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
17
0
286
Ankara
Merhaba arkadaşlar, doğumuma 3 ay kaldı bebeğime beşiğini aldık fakat içerisindeki pamuktan yatak kafamı karıştırdı. Bir de kayın validemin üzerine yaptığı yumuşacık yün yatak da üzerine cabası... Yeni doğan bir bebeğin omurga gelişimi için uygun olmadığını düşünüyorum. Bebeğim için ne tür bir yatak kullanmalıyım, bilgisi olanlar warsa paylaşırsa çok sevinirim...

Merhaba.Bende bebeğime bir sepet aldım içindeki yatağı(daha doğrusu iri bir yastık gibi bişey) elyaftandı.Doktorum en iyisinin pamuk olduğunu söyledi ve bende pamuktan doldurttum terletmezmiş ve de sık dolarsa bebek çok rahat edermiş.

canımm bende visco yatak almıştım herkes kullanma sakın gerş ver aldıgın yere dedi durmadım gittim verdim zaten ben adanalıyımm bizim oralarda yataklar felan hep pamukla olur bende annemi aradım ölçüsünü verdim bakalım o yapıp getirecek inşş en saglıklısıı bence pamuk hep sanki biz onlarda büyümedik mi

Aslında evet doğru söylüyorsunuz eskiden bizler nelerle büyümüşüz deil mi:)) sanırım pamuğu kullanmam doğru olacak. teşekkr ederim fikirleriniz için..

bende bebek yatağı arayışındayım ve bu aşağıdaki linkte göreceğiniz yatağı araştırırken buldum sanırım bebeğim ilk aylarda bu yatakta uyuyacak..

Son düzenleyen: Moderatör:
canim oncellikle bebegin hayirli olsun.o yatak konusunda bilgim yok ama bana cocuk doktoru dedi kesinlikle yastik koyma ve yatakgin kenar korumalari varya onuda koyma demisdi.cunki yataga her yerden hava girmelismis.ama o korumalar engelliyor.benim kizima hic yastik koymuyorum.alman doktor boyle dedi.Turkiyede nasil bilmiyorum:44::44:

bende doktoruma sormadım ama internette epey araştırdım bebekler ilk doğduklarında bu visco normal yataklarda yerini yadırgıyormus ve sert olduğundan omurga sağlığı için bu yataklar yerine yumuşak yüzeylerin kullanılması tavsiye edilmiş.. ayrıca bebek anne karnında bu yatakta gösterdiği gibi bacakları kıvrık kolları havada biraz kapanık şekilde olduğundan bebek ilk aylarda yatağa koyar koymaz uyanmıyormuş. farketmiş olabilirsiniz bazı bebekler daha yeni doğdukları halde yatağa koyar koymaz uyanırlar.. sebebi sertlik ve yerini yadırgamasıymış :) ne bileyim araştırmalarım sonucu bunları öğrendim.. :)

canım bebeklerin kemikleri daha tam sert olmadığından böyle kıvrımlı bir yatakta uyumasını dr lar önermiyor. Bebeğin kemikleri bu yatağa göre şekil alacaktır. Oto koltuklarında bile 2 saattten fazla tutmayın bebeklerinizi diyor dr lar. Kaldı ki bütün gece bu yatakt yatması bence iyi olmaz. Bence düz bir yatak tercih et.

Benide düşündürüyor bu durum visko yataklar bence kemik gelişimi tamamlanmış kişilerde kullanılmalı ben mobilya mağazasında müdürlük yapıyorum ve fabrika bize belli bi yaşın altında olanlar 14 15 gibi full ortapedik yatak satmayın yarı ortapedik olsun diyorlar kemikleri gelişim çağında olduğu için zararlı sanırım yarı ortapedik yatak tercihim ama oyun parkına oda kalın gelecek bilmiyorum ama pamuktan belki bende yaptırırım ama çok mu sert olur acaba

aynı sen gibi düşünüyorum canım,,ben de bu aralar uygun bi yatak yatak arayışındayım park yataklar için..naptın bi karar verdin mi sen....ne aldın.....

Bebekler kesinlikle yeni doğduklarında yastık kullanılmaz ve yan yatırılır kusarsa diye tıkanmasını engellemek için

Ben de yatak konusunu çok araştırdım... İlk aylarda park yatağı ile bizim odamızda kalmasını düşünüyorum. Park yatak için de çok fazla seçenek yok. Ya visco, ya sünger, ya da son anda bulduğum pamuk yatak... Tabiki pamuk yatağı tercih ettim. Oda takımının beşiği için ise yarı ortopedik bir yatak düşünüyorum ama, hangi markanın hangi modeli hala karar vermiş değilim.... Kullanıp memnun olanlardan yardım bekliyorum ben de :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…