öncelikle rabbim bütün annelere ve bebeklerine sağlık versin.
5 gün önce sezeryan ile doğum yaptım ve sütüm 3 gün gelmedi. 2 gündür geliyor. ilk 3 gün bebeğin aç kalmaması için doktor mama ile beslememizi tavsiye etti ( kaşıkla veriyorum). yemesi, gazı, kakası, uykusu çok iyiydi. o arada da sütün olmasa bile emzir dedi. ancak biraz benim tecrübesizliğim biraz da mamanın etkisi olsa gerek beni emmeyi çok istemedi. zaten çenesi küçük ( 37+2 doğdu, doktor emmekte zorlanır demişti).
şimdi ise 2 gündür sütüm geliyor ama oğlum bu kez de emme zamanı resmen kavga ediyor. çok acıkmadan vermeye çalışıyorum ki açlığı canına tak ettiğinde belki emmez diye. memeyi tutuyor ve ağlayarak saniyeler içinde bırakıyor, sürekli aranıyor.
yalvarırım yardım edin. ben yine mama takviyesi yapıyorum, her ağladığında feryat figan da olsa emzirmeye çalışıyorum. mama verirken 2 saatte bir kaka yapan bebek 16 saattir anne sütü+ mama olunca kaka da yapmadı.
kafayı yemek üzereyim, tecrübelerinizi bekliyorum, çok kötüyüm...
Ne yaptiniz merak ettim bende ayni sorunu yasiyorum ben 8 subatta dogum yaptim ve hala sutum yok ve emmiyor.... siz sorunu cozebildiniz mi cozduyseniz nasil?öncelikle rabbim bütün annelere ve bebeklerine sağlık versin.
5 gün önce sezeryan ile doğum yaptım ve sütüm 3 gün gelmedi. 2 gündür geliyor. ilk 3 gün bebeğin aç kalmaması için doktor mama ile beslememizi tavsiye etti ( kaşıkla veriyorum). yemesi, gazı, kakası, uykusu çok iyiydi. o arada da sütün olmasa bile emzir dedi. ancak biraz benim tecrübesizliğim biraz da mamanın etkisi olsa gerek beni emmeyi çok istemedi. zaten çenesi küçük ( 37+2 doğdu, doktor emmekte zorlanır demişti).
şimdi ise 2 gündür sütüm geliyor ama oğlum bu kez de emme zamanı resmen kavga ediyor. çok acıkmadan vermeye çalışıyorum ki açlığı canına tak ettiğinde belki emmez diye. memeyi tutuyor ve ağlayarak saniyeler içinde bırakıyor, sürekli aranıyor.
yalvarırım yardım edin. ben yine mama takviyesi yapıyorum, her ağladığında feryat figan da olsa emzirmeye çalışıyorum. mama verirken 2 saatte bir kaka yapan bebek 16 saattir anne sütü+ mama olunca kaka da yapmadı.
kafayı yemek üzereyim, tecrübelerinizi bekliyorum, çok kötüyüm...
Emzirmek/ emzirememek ne zormus siz ne yaptiniz acaba sorunu cozebildiniz mi ... bende artik caresizlikten heryerde herkese soruyorum kusura bkmayinMerhaba tam bes yil sonra ayni sıkıntıları ben yaşıyorum ve benim de kızım 16 kasımda doğdu ve ememedı göğüslerim şişti şimdi sağıyorum biberonla veriyprum bugun 1 hafta oldu hala emmekte çok güçlük çekiyor belki bana tavsiyeleriniz olur çünkü çok zor anlatamam
Mrb cok sevindim bu problemi aşmaniza.. bebeginiz biberona alismis miydi sütunuzü neyle veriyordunuz.Arkadaşlar benim bebeğim bugün 64 günlük ilk günler bende aynı problemi yaşamıştım emmiyordu sağıp verdim sonra bi gün sütün böyle kesilir sözleriyle gaza gelip oğlum ağlayana kadar emzirmedim ve ısrarla memeyi ağzına sokup elimle sütümü sağdım emmeyi reddetti ağladı ben devam ettim bi süre sonra memeyi emmeye başladı ve o günden beri sadece emiyor. Belki problem göğüs ucunuzun olmamasıdır silikon göğüs ucu da işe yaramıştı geçici olarak.
Merhaba olur mu ne kusuru..kizim bes aylik oldu ve hala emmiyor.. Benim sutum cok geldi alamadi aylarca ugrastim sutun azalir zamanla alir dediler ama ne sutum azaldi ne de bebegim aldi.. Bence bebeginiz neden almiyor emmiyor onu bi anlamaya calisin ve sakin unutmayin cok kolay emzirebilen cok fazla kimse yok cogu kadin zorlaniyor ama pek dile getiremiyor cunku utaniyor insanlar cok acimasiz.. Ben depresyona girmistim emmedigi icin.. Bir de bazi bebekler emmeyi sevmiyor sut yoksa emmiyorlar tek istedikleri sut ama bazilari da sut olsa da olmasa da emiyor emmeyi seviyor.. Bebeginizi dinleyin o ne istiyor neden emmiyor ona gore yol alirsiniz insallahEmzirmek/ emzirememek ne zormus siz ne yaptiniz acaba sorunu cozebildiniz mi ... bende artik caresizlikten heryerde herkese soruyorum kusura bkmayin
Sütün fazlalaşması için bişey yaptınız mı?Banada cok dediler emmezse azalir diye kizim bes aylik oldu hala sagiyorum ve azalmayi birakin dqha da artti
Sutum vardi zaten ama artmasi icin bisey yapmadim sadece sagdim hep anne sutu verdim sagdikca da artti, bana da cok dedi ozellikle ebeler.. Derdimi anlatmama firsat bile vermeden terslerlerdi sutun kesilir derlerdi cok aglardim.. Cok agladim ama hic umudumu kaybetmedim siz de kaybetmeyin hem emzirdigi halde sutu biten o kadar cok kadin var ki bu tamamen hormonal benceSütün fazlalaşması için bişey yaptınız mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?