• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi yenidoğan bebeğim memeyi almayı reddediyor. çok çaresizim. yalvarırım yardım edin :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

semradem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2011
27
1
36
Kayseri
öncelikle rabbim bütün annelere ve bebeklerine sağlık versin.
5 gün önce sezeryan ile doğum yaptım ve sütüm 3 gün gelmedi. 2 gündür geliyor. ilk 3 gün bebeğin aç kalmaması için doktor mama ile beslememizi tavsiye etti ( kaşıkla veriyorum). yemesi, gazı, kakası, uykusu çok iyiydi. o arada da sütün olmasa bile emzir dedi. ancak biraz benim tecrübesizliğim biraz da mamanın etkisi olsa gerek beni emmeyi çok istemedi. zaten çenesi küçük ( 37+2 doğdu, doktor emmekte zorlanır demişti).
şimdi ise 2 gündür sütüm geliyor ama oğlum bu kez de emme zamanı resmen kavga ediyor. çok acıkmadan vermeye çalışıyorum ki açlığı canına tak ettiğinde belki emmez diye. memeyi tutuyor ve ağlayarak saniyeler içinde bırakıyor, sürekli aranıyor.

yalvarırım yardım edin. ben yine mama takviyesi yapıyorum, her ağladığında feryat figan da olsa emzirmeye çalışıyorum. mama verirken 2 saatte bir kaka yapan bebek 16 saattir anne sütü+ mama olunca kaka da yapmadı.

kafayı yemek üzereyim, tecrübelerinizi bekliyorum, çok kötüyüm...

canım, panik yapma. benim bebeğim ilk doğduğunda ben de sağıp bibreronla beslemiştim. biberonun ucundan süt akıyo bebişlere sadece yutması kalıyo. ama memeden süt alabilmesi için kendisi çekmesi gerekiyo. bebekler de bu yüzden biberondan sonra memeye zor alışıyolar. ben ilk zamanlar neler çektim. ama şimdi 4 aylık oğlum süper emiyo:) memeden süt akmadığı için çekilip ağlıyo olabilir. memeni verirken üstünden bi kaç damla süt damlatsan işe yarayabilir. ben öyle yapmıştım bi ara.

sıkma canını seni çok iyi anlıyoru maynı şeyleri yaşadım anlattıklarının stres yapma bi süre öyle devam eder hatta ben beni ememeyecek diye süt sağma makinesi bile almıştım bazı biberonlar var kaşıklı ama değişik bişi sütünü sağıp bi süre onlarla verebilirsin benimki 20günlük falan olduktan sonra emebildi bende 37 haftalık doğum yaptım sezeryanle :(

benim bebeğimde ilk günler süt gelmesine rağmen emmek istememişti bi gün hastaneye götürmüştüm işimiz uzayınca aç kaldı bi deneyeyim dedim o gün bu gündür emiyor aç kalması gerekmiş demekki kaşıkla yada biberonla kolaya alışıyolar emmek bebek için oldukça yorucu çünkü tavsiyem emmezse sağarak vermeye devam et mama vermekten iyidir..bide kakasını ilk günler çok yapar o yemesiyle ilgili değil anne karnında yuttuklarını yapıyorlar o yüzden rengide farklı zaten..

arkadaşım pes etme uğraş emicek diye şartla ağlsada uğraş sağmakla olmuyo süt gidiyo bebek emmesi gibi olmuyo ben başaramadım aynı dert bende de vardı emziremedim bir türlü sonrada süt gitti sen uğraş sakın pes etme mama da verme bence emzirmeye çalış alışsın sonra çok zorlanırsın....

canım stres yapma sütün keslir allah korusun. benimde öyle bir sorunum olmuştu 3 gün boyunca mücadele ettim. çok acıkınca mecburen aldı. şimdi sıkıntı yok emiyor beni mama takviyeside yapıyordum. memeden hızlı gelmiyor diye mızıklıyor sinirleniyor ama sonra alışıyor. inşallah seninde öyle olur pes etme. streste yapma herşey yoluna girer

Üzme kendini genelde yeni doğan bebekler annelerine bu sorunu yaşatıyor benim oğlumda sezeryanla doğmuştu sütün gelmedi biberonla mama vermiştik mememi almak istemedi bende meme uclarını kullanmıştım 2 gün boyunca ağlasada zorladım en sonunda emmişti çok mutlu omuştum inşallah seninkide alır canım bu arada bebeğinede analı babalı güzel bir ömür diliyorum

cevaplayan ve tecrübelerini paylaşan güzel annelere teşekkür ederim. bugün 12. günümüzdeyiz ve günde bikaç kez yarımşar saat memede uyuklayarak emiyor. ama doymadığı için mecbur her emmeden sonra mama takviyesi yapıyorum :( özellikle de geceleri hiç emmek istemiyor.

pes etmicem ama inşallah bi gün çok kolay emer de bu günleri tebessümle hatırlarım.

herkese tekrar teşekkürler...

5 gün önce sezeryan ile doğum yaptım ve sütüm 3 gün gelmedi. 2 gündür geliyor. ilk 3 gün bebeğin aç kalmaması için doktor mama ile beslememizi tavsiye etti ( kaşıkla veriyorum). yemesi, gazı, kakası, uykusu çok iyiydi. o arada da sütün olmasa bile emzir dedi. ancak biraz benim tecrübesizliğim biraz da mamanın etkisi olsa gerek beni emmeyi çok istemedi. zaten çenesi küçük ( 37+2 doğdu, doktor emmekte zorlanır demişti).
şimdi ise 2 gündür sütüm geliyor ama oğlum bu kez de emme zamanı resmen kavga ediyor. çok acıkmadan vermeye çalışıyorum ki açlığı canına tak ettiğinde belki emmez diye. memeyi tutuyor ve ağlayarak saniyeler içinde bırakıyor, sürekli aranıyor.

yalvarırım yardım edin. ben yine mama takviyesi yapıyorum, her ağladığında feryat figan da olsa emzirmeye çalışıyorum. mama verirken 2 saatte bir kaka yapan bebek 16 saattir anne sütü+ mama olunca kaka da yapmadı.

Merhaba tam bes yil sonra ayni sıkıntıları ben yaşıyorum ve benim de kızım 16 kasımda doğdu ve ememedı göğüslerim şişti şimdi sağıyorum biberonla veriyprum bugun 1 hafta oldu hala emmekte çok güçlük çekiyor belki bana tavsiyeleriniz olur çünkü çok zor anlatamam

N

Ne yaptiniz merak ettim bende ayni sorunu yasiyorum ben 8 subatta dogum yaptim ve hala sutum yok ve emmiyor.... siz sorunu cozebildiniz mi cozduyseniz nasil?

Merhaba tam bes yil sonra ayni sıkıntıları ben yaşıyorum ve benim de kızım 16 kasımda doğdu ve ememedı göğüslerim şişti şimdi sağıyorum biberonla veriyprum bugun 1 hafta oldu hala emmekte çok güçlük çekiyor belki bana tavsiyeleriniz olur çünkü çok zor anlatamam
Emzirmek/ emzirememek ne zormus siz ne yaptiniz acaba sorunu cozebildiniz mi ... bende artik caresizlikten heryerde herkese soruyorum kusura bkmayin

Arkadaşlar benim bebeğim bugün 64 günlük ilk günler bende aynı problemi yaşamıştım emmiyordu sağıp verdim sonra bi gün sütün böyle kesilir sözleriyle gaza gelip oğlum ağlayana kadar emzirmedim ve ısrarla memeyi ağzına sokup elimle sütümü sağdım emmeyi reddetti ağladı ben devam ettim bi süre sonra memeyi emmeye başladı ve o günden beri sadece emiyor. Belki problem göğüs ucunuzun olmamasıdır silikon göğüs ucu da işe yaramıştı geçici olarak.

Mrb c
Arkadaşlar benim bebeğim bugün 64 günlük ilk günler bende aynı problemi yaşamıştım emmiyordu sağıp verdim sonra bi gün sütün böyle kesilir sözleriyle gaza gelip oğlum ağlayana kadar emzirmedim ve ısrarla memeyi ağzına sokup elimle sütümü sağdım emmeyi reddetti ağladı ben devam ettim bi süre sonra memeyi emmeye başladı ve o günden beri sadece emiyor. Belki problem göğüs ucunuzun olmamasıdır silikon göğüs ucu da işe yaramıştı geçici olarak.
Mrb cok sevindim bu problemi aşmaniza.. bebeginiz biberona alismis miydi sütunuzü neyle veriyordunuz.

Alışmıştı biberonla veriyordum bende. Birde bebeklerin emmesi gün geçtikçe kuvvetleniyor içinizi ferah tutun bence emmeyi sevecektir :) bir arkadaşımın bebeği 5 gün sarılık tedavisi gördü hastanede yattı hastane çıkışı emmeyi unutmuştu. 1 hafta güçlük yaşadı biberonla besledi ama o da şimdi çok güzel emziriyor

Emzirmek/ emzirememek ne zormus siz ne yaptiniz acaba sorunu cozebildiniz mi ... bende artik caresizlikten heryerde herkese soruyorum kusura bkmayin
Merhaba olur mu ne kusuru..kizim bes aylik oldu ve hala emmiyor.. Benim sutum cok geldi alamadi aylarca ugrastim sutun azalir zamanla alir dediler ama ne sutum azaldi ne de bebegim aldi.. Bence bebeginiz neden almiyor emmiyor onu bi anlamaya calisin ve sakin unutmayin cok kolay emzirebilen cok fazla kimse yok cogu kadin zorlaniyor ama pek dile getiremiyor cunku utaniyor insanlar cok acimasiz.. Ben depresyona girmistim emmedigi icin.. Bir de bazi bebekler emmeyi sevmiyor sut yoksa emmiyorlar tek istedikleri sut ama bazilari da sut olsa da olmasa da emiyor emmeyi seviyor.. Bebeginizi dinleyin o ne istiyor neden emmiyor ona gore yol alirsiniz insallah

Arkadaşlar benim bebeğim de emmiyor sağıp veriyorum o emmedikçe sütüm azalır mı acaba sağarsan bişey olmaz diyorlar ama tedirginim şu an bi fikri bilgisi olan var mı?

Sütün fazlalaşması için bişey yaptınız mı?
Sutum vardi zaten ama artmasi icin bisey yapmadim sadece sagdim hep anne sutu verdim sagdikca da artti, bana da cok dedi ozellikle ebeler.. Derdimi anlatmama firsat bile vermeden terslerlerdi sutun kesilir derlerdi cok aglardim.. Cok agladim ama hic umudumu kaybetmedim siz de kaybetmeyin hem emzirdigi halde sutu biten o kadar cok kadin var ki bu tamamen hormonal bence

Back