Aynı anda aynı şeyleri yazmisizSert bi bebek yatağına yastıksız yatırın bi şey olmaz korkmayın. Yumuşak yere yatırmayın sadece ve üstünü örtmeyin sadece tulum. Kundak da yapmayın dönüyorsa .
Dönmesini biraz kısıtlar diye kundak yapıyordumSert bi bebek yatağına yastıksız yatırın bi şey olmaz korkmayın. Yumuşak yere yatırmayın sadece ve üstünü örtmeyin sadece tulum. Kundak da yapmayın dönüyorsa .
Yok kundak yapmayın kendini kaldıramaz dönerse, daha kötü . Normalde de kundak yapanlara dönmeye başlayınca yapmayın diyor hekimler.Dönmesini biraz kısıtlar diye kundak yapıyordum
Reflü yatağım var ama rahat eder mi bilmediğim için yatırmamıştım. Onu denerim. TeşekkürlerBak sen minige yahumasallah sana.
Annesi, memory foam olmayan sert yataklar var, onlardan kullanirsaniz sorun yasamazsiniz. Herseyi hallettik yeni yataga butce yok diyorsaniz reflu yatagi satin alin hem sert olur hem de kenarlarinda korumalari oldugu icin bebek guvende olur.
Benim bebegim de 5 gunluktu, yogun bakimdan cikarip eve geldigimiz gundu. Annem yatagin biraz kenarina koymustu. Anne dikkat et duser dedigimde gulmustu bana. "Kizim 5 gunluk nasil donsun" der demez bacagini cevirip donmek icin hamle yapti bizimkisi. Rahmetli annem sok olmustu. Artik bebekler farkli bilissel, fiziksel ve duygusal yetilerle doguyor bence.7 günlük bebeğim var. Prematüre doğdu 34 haftalık. 2.5 kilo minicik :)
Bebeklerin 5 6 aylıkken dönebildiğini dün gittiğim çocuk doktorundan öğrendim. Kendisi şaşırdı aa bu bebek dönüyor filan deyip hemşirelere gösterdi hatta. Evet ilk doğduğu günden beri başını kaldırıp dönme hareketi yapabiliyordu.
Şimdi ben bebek uyurken onu yan yatırıp kendim de uyumayı planlıyordum ama normalde dönmemesi gerekirken dönüyorsa yalnız uyutamam anlamına mı gelir? Ya yüz üstü dönüp boğulursa? Başında mı bekleyeceğiz her zaman uyurken?
İzlediğim bakım videolarında bile bebek uyurken siz de dinlenin diyordu şimdi ben nasıl dinleneceğim? Streslendim.
Eder eder, kenarliklari var mi?Reflü yatağım var ama rahat eder mi bilmediğim için yatırmamıştım. Onu denerim. Teşekkürler
Evet var ama kendisi minik olduğu için içinde küçük kalıyor biraz müslin örtüyle destekleyip sıkıştırırımEder eder, kenarliklari var mi?
Neden yan yatırmıyoruz? Şimdiye kadar okuduğum tüm kaynaklarda yan yatırın diyordu?Bebekleri asla yan yatırmayın. Hem dönme hem de bogulma riski var. Sasılacak durum degıl. Doktorunuz abartmıs. Cogu bebek gerınırek, kafasını gerıye atrak bacak atarak doner kayar
7 günlük bebeğim var. Prematüre doğdu 34 haftalık. 2.5 kilo minicik :)
Bebeklerin 5 6 aylıkken dönebildiğini dün gittiğim çocuk doktorundan öğrendim. Kendisi şaşırdı aa bu bebek dönüyor filan deyip hemşirelere gösterdi hatta. Evet ilk doğduğu günden beri başını kaldırıp dönme hareketi yapabiliyordu.
Şimdi ben bebek uyurken onu yan yatırıp kendim de uyumayı planlıyordum ama normalde dönmemesi gerekirken dönüyorsa yalnız uyutamam anlamına mı gelir? Ya yüz üstü dönüp boğulursa? Başında mı bekleyeceğiz her zaman uyurken?
İzlediğim bakım videolarında bile bebek uyurken siz de dinlenin diyordu şimdi ben nasıl dinleneceğim? Streslendim.
birşey sormk istiyorum hep korkarım bebekler düz yatıp kusarsa ya bogulurlarsa yan yatırmak mantıklı değil mi? kusunca kenardan akar diye düşünüyorum tabi anne olmadım bilmiyorum ama minik bebeklerin kusma durumu beni korkutuyor ya:/Bebekleri asla yan yatırmayın. Hem dönme hem de bogulma riski var. Sasılacak durum degıl. Doktorunuz abartmıs. Cogu bebek gerınırek, kafasını gerıye atrak bacak atarak doner kayar