Haziran sonunda doğum yapacağım kızlar. Bebegim için her şeyi aldım. Yenidogan ,3 aylık 6 aylık.yakinlarda kv geldi .Kızı da 7 ay önce dogum yaptı. Görümce bana dedi ki her şeyi yeni yıkayıp koydum .sana getiririm dedi .Ben istemediğimi söyledim. Hatta hiçbir şey getirmesinler diye eşyayı fazla fazla aldım. Neyse bugün getirdiği eşyaları açtı. Kimisi paketli kimisi yıkanmış. Bana dedi ki bunları yıkadım da getirdim. Neyse o an bir şey anlamadım. Getirdiklerini kendi utulediklerimin yerine astım. Sonra bir baktım. Getirdiği yenidoganlar eskimiş, çıkarmaları solmuş. Kesin bunlar kızının bebeğinin eşyaları dedim .Eşimin telefonunda o bebeğin yenidogan resimleri var .Bir baktım hakikaten aynı eşyalar. Hatta bebeğin kakali fotoğrafı var o eşyalardan biriyle. Ben asla 1 iğne bile istemedim .Ben 2.el yenidogan kıyafetine karşıyım, neticede bakteri var ,mikrop var.Ki ayrıca kızının da ilk bebeği. Niye kendi 2.bebegine saklamiyor da bana getiriyor? Kv lerin durumu iyi değil. Eşime söyledim bak böyle böyle diye. Başta inanmadı tabiki .sonra dedim ki resimleri var .şimdi de diyor ki durumları yok ya çok gözüksün diye getirmiştir. Kadın evimi temizledi,yardım etti .ama zaten evim temiz. Bunu da soyleyim
O an bunu anlasaydım söylerdim şimdi ne soyleyim bilemiyorum .
Salak yerine konulduguma mi üzüleyim, derdi bana kaldığına mi ?
Hayır madem 2.el kıyafette sorun yok neden kendisi 2.cocuguna giydirmek için saklamiyor da rengi solmuş şeyleri bana gönderiyor. Ben 2.el kıyafete karşıyım. Ne kendim giyerim ne de çocuğuma giydiririm .ayrıca konuyu okumamissiniz. Kv bana kızının 2. El kıyafetlerini getirdiğini söylemedi.Ortada dert edilecek bir şey yok ki. Çocuğun yediği helal , giydiği haram derler.
Çoğu zaman elinizdeki mevcut kıyafetlerin hepsini 1 kez giydirdikten sonra dahi , 2.kez giydirmek istediğinizde bebeğinizin üzerine olmadığını görmek mümkün.
Görümcenizden gelen bebek eşyalarını kullanmak istemiyorsanız , bir hurca koyup kaldırın. İlerleyen zamanda görümcenize geri iade edersiniz , kendisi de kısmetse 2.bebeğine kullanır.
Evi temizledi derken kötü niyetli biri değil anlamında söyledim. Ben 2.el kıyafete karşıyım. Hele bebekte çok daha fazla karşıyım. Siz olsanız başkasının çocuğunun boklu kıyafetini kendi çocuğunuza giydirir misiniz ? Ve o boklu resimleri gormusseniz?Ben bunda kötü bir niyet göremedim. Hiç kullanılmamış giysiler de var diyorsunuz. Ben kızıma arkadaşımın kızının giysilerini de giydirdim. Benim kızımın giysilerini de başkaları giydi. Ama siz bundan rahatsız oluyorsanız giydirmezsiniz olur biter. Evi tekrar temizlemelerinde de bir sorun yok. Yardımcı olmaya çalışmışlar. Bunları kendinize dert etmeyin. Evladınızı sağlıkla, huzurla büyütün .
Mantık da var? Bebeğin b.koyla yetişkinin b.ku da bir değil mesela. Ozaman yetişkinlerde hiç kimse donunu ikinciye giymesin. Hatta marka second hand shop lar kapatılsın. Enteller, vintage cılar hep mikroplu dolaşıyor desenize.Ben 2.el yenidogan kıyafetine karşıyım, neticede bakteri var ,mikrop var.
Çocuklar kusabilir ama ben başkasının çocuğunun kusmuklu elbisesini kendi çocuğuma giydirmem. Zaten anlamadığınız nokta şurası Ben 2.EL KIYAFETE KARSIYIM .YANI ISTEYEN GIYDIRIR AMA BEN GIYDIRMEM .KENDIM DE GIYMEM .Kayınvalideniz kötü niyetli değil, ve aslında yaptığı çok mantıklı. Çünkü bazı cocuklar çok kusar, çok sık değişir. İşiniz kolaylaşır bu kadar ters bakmayın o kadar çabuk büyüyecekki şaşırıp kalacaksınız. Pamuk olsun sim taş vs olmasın yeter. Yeni doğan kıyafetinde yıkanmış ütülenmiş ise ne bakterisi ne mikrobu? Magazadan daha garanti değilmi sonuçta kaç kez yıkanmış olacak ve tek 1 elden cıkmış olacak.
Şimdiden kıyafet için bu kadar kasmayın, kitap alın oyuncak alın numara numara ayakkabı alın cabucak büyüyecekler hepsi elinize gelecek. Yine de hiç istemiyorsanız, paketli dursun bebek büyüdüğünde ben çok almıştım bunlar bir kaç kez giyildi sen 2. bebege saklarsın diye iade edersiniz.
İlk bebekte her şey sıfır , mükemmel ve kaliteli olsun istiyor insan. Sanıyoruz ki aldıklarımızı uzun süre giyecek. Ben de sizin gibi asla 2. El giydirmem dedim. Kimseyi de kırmak istemedim. Bebek doğunca o kadar hızlı büyüyor ki , bir de kusma, kaka eklenince temiz kıyafet yetişmiyor.Haziran sonunda doğum yapacağım kızlar. Bebegim için her şeyi aldım. Yenidogan ,3 aylık 6 aylık.yakinlarda kv geldi .Kızı da 7 ay önce dogum yaptı. Görümce bana dedi ki her şeyi yeni yıkayıp koydum .sana getiririm dedi .Ben istemediğimi söyledim. Hatta hiçbir şey getirmesinler diye eşyayı fazla fazla aldım. Neyse bugün getirdiği eşyaları açtı. Kimisi paketli kimisi yıkanmış. Bana dedi ki bunları yıkadım da getirdim. Neyse o an bir şey anlamadım. Getirdiklerini kendi utulediklerimin yerine astım. Sonra bir baktım. Getirdiği yenidoganlar eskimiş, çıkarmaları solmuş. Kesin bunlar kızının bebeğinin eşyaları dedim .Eşimin telefonunda o bebeğin yenidogan resimleri var .Bir baktım hakikaten aynı eşyalar. Hatta bebeğin kakali fotoğrafı var o eşyalardan biriyle. Ben asla 1 iğne bile istemedim .Ben 2.el yenidogan kıyafetine karşıyım, neticede bakteri var ,mikrop var.Ki ayrıca kızının da ilk bebeği. Niye kendi 2.bebegine saklamiyor da bana getiriyor? Kv lerin durumu iyi değil. Eşime söyledim bak böyle böyle diye. Başta inanmadı tabiki .sonra dedim ki resimleri var .şimdi de diyor ki durumları yok ya çok gözüksün diye getirmiştir. Kadın evimi temizledi,yardım etti .ama zaten evim temiz. Bunu da soyleyim
Bebek kıyafetlerini elden ele geçirmek bizde gelenek gibidir, o yüzden yadırgadım sizi ama madem istemiyorsunuz ve almış bulundunuz. Olduğu gibi kaldırın, ikinci bebeği olacağında iade edersiniz ya da ihtiyacı olan birine gönderirsiniz. Bunlar kullanılmış diye iade etmeye kalkmanız çok büyük ayıp olur.Haziran sonunda doğum yapacağım kızlar. Bebegim için her şeyi aldım. Yenidogan ,3 aylık 6 aylık.yakinlarda kv geldi .Kızı da 7 ay önce dogum yaptı. Görümce bana dedi ki her şeyi yeni yıkayıp koydum .sana getiririm dedi .Ben istemediğimi söyledim. Hatta hiçbir şey getirmesinler diye eşyayı fazla fazla aldım. Neyse bugün getirdiği eşyaları açtı. Kimisi paketli kimisi yıkanmış. Bana dedi ki bunları yıkadım da getirdim. Neyse o an bir şey anlamadım. Getirdiklerini kendi utulediklerimin yerine astım. Sonra bir baktım. Getirdiği yenidoganlar eskimiş, çıkarmaları solmuş. Kesin bunlar kızının bebeğinin eşyaları dedim .Eşimin telefonunda o bebeğin yenidogan resimleri var .Bir baktım hakikaten aynı eşyalar. Hatta bebeğin kakali fotoğrafı var o eşyalardan biriyle. Ben asla 1 iğne bile istemedim .Ben 2.el yenidogan kıyafetine karşıyım, neticede bakteri var ,mikrop var.Ki ayrıca kızının da ilk bebeği. Niye kendi 2.bebegine saklamiyor da bana getiriyor? Kv lerin durumu iyi değil. Eşime söyledim bak böyle böyle diye. Başta inanmadı tabiki .sonra dedim ki resimleri var .şimdi de diyor ki durumları yok ya çok gözüksün diye getirmiştir. Kadın evimi temizledi,yardım etti .ama zaten evim temiz. Bunu da soyleyim
Nasıl salak yerine konulmamışim pardon ??? Siz konuyu okumuyorsunuz galiba .Bana bunları sıfır aldım ve yıkayıp getirdim dedi .kızımın eşyaları demedi .Bu yalan değil mi ?Kuzenlerimle hep bir birimize verdik cocuklarimizin arasi yakin oldugu icin.kimse de gocunmadi giydirmekten.
Kadin tertemiz yikamis getirmis kotu bir niyeti oldugunu dusunmuyorum.neden salak yerine konulasiniz? siz gereksiz alinganlik yapmissiniz sanki.
İstemezseniz giydirmezsiniz olur biter bunun icin kimseyi kirmaya gerek yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?