Merhaba kızlar, umarım hepiniz iyisinizdir ve güzel bir gün geçiriyorsunuzdur. Buraya yazmamın sebebi aslında fikir almaktan ziyade iç dökmek olucak tabi bu sırada tavsiyelerinizi ve fikirlerinizi almaktan memnun olacağım. Ben 22 yaşında üniversite öğrencisiyim anlatacağım iki arkadaşımda benimle aynı yaşta ve zaten üçümüzde üniversitede tanıştık. Biz üçlü bir gruptuk ama asla üçlü gruplarda olan o ayrımcılık bizde yoktu hepimiz birbirimize aynı derecede samimi ve yakındık. Zamanla bu durum değişti tabi. Arkadaşlarımı a ve b olarak isimlendireceğim. Gruptan ilk ayrılan a oldu, a biraz hazırcı bir arkadaştı. Grup ödevimiz olmuştu ve bir gram yardımı dokunmamıştı aksine gidip günlük işte çalışıp para kazanmıştı bizim sayemizde de ödevden çok yüksek almıştı. Biz tabi ( b ve ben ) bu duruma cok bozulmuştuk ancak arkadaşımız olduğu için ve hocaya böyle bir mazeretle gitmemek için ses cıkarmadık aldığı nota göz yumduk. B bu duruma cok kinlendi. Bakmayın bende cok sinirlendim ancak benim düşüncelerim dilimdedir ben a’nın suratına herşeyi söyledim bir ton laf ettim ağladı hatta. B ise sessizdir içinde biriktirdi ancak ağlayıncada kıyamadı. Bir süre bu arkadaşlık bu şekilde devam etti. Ama b işe biz artık a hakkında konusmaya başladık kötü anlamda bu zamana kadar olmamıştı bu hiç. A’nın hayatı çok hızlıydı ( belalı erkek arkadaşı falan vardı) diyeyim size bize de dokunacak diye korkmaya ve samimi olmamaya başlamıştık. B her geçen gün ben artık a ile konuşmayacağım demeye başladı ve gercekten de bir gün uzun uzadıya mesaj attı ve konusmak istemediğini söyledi. A çok caba sarfetmeyip tamam dercesine kabullendi olayı ancak bana hiçbir şey yazmadı benim fikrimi almadı böylelikle bizimde arkadaşlığımız bitmiş oldu. B ile hala arkadaşlığımız devam ediyordu konuşuyorduk vs ancak birden iletişimi benimle de kesti. Hiç bir sebepte sunmadı konuşmak istemediğine dair bir mesaj da atmadı. Bende karşılığında hiç bir şey yapmadım cünkü suçlu olduğumu düşündüğüm bir durum yoktu. Yaklaşık iki aydır konusmuyoruz asla ve bana kendisini çok yakın arkadaşım olduğunu söylerdi hep. Zamanında çok derdini dinledim çok probleminde yanında oldum hala düşünüyorum neden böyle yaptığını. A bize değer vermiyordu bunu hissediyordum sanki bizi dersler için kullanıyor gibiydi ama B için böyle düşünmedim hiç ve ondan dolayı da çok üzüldüm hala içim bir buruk. Siz olsanız ne yapardınız?