Gebeliğe Hazırlık Yeni yerleştiğim bir ülkede çocuk yapmak doğrumu sizce?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

bayanuzun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2014
4
0
86
34
İstanbul
Arkadaşlar merhaba durumum biraz karışık uzun olacak biraz ama okuyup bana akıl tavsiye verirseniz çok mutlu olurum. 26 yaşındayım. 4 aylık evliyim. Finlandiyada yaşıyorum daha doğrusu yeni yerleştim sayılır ve burada evlendim. Açıkçası ilk zamanlar bu ülkeye tam olarak adapte olmadan ve dil öğrenmeden çocuk yapmam diyordum ve bu yüzden korunuyorum. Dil okuluna başlayacam fakat bir kaç resmi prosedür olduğu için bir kaç ay daha beklemem lazım. Velhasıl ben okula gidip dil öğrenmeden asla çocuk yapmam diyordum eşiminde düşüncesi bu yönde biraz hayatımızı yaşayalım gezelim tozalım bir yandan para biriktirelim sonra çocuk yapararız diyordu. Ama son bir aydır ben çok farklı düşüncelerdeyim deli gibi anne olmak istiyorum çocuğum olsun kucağıma alayım istiyorum. Durup durup hayaller kuruyorum. Burada yalnızım biraz arkadaşlarım ve ailem yok belkide bu yüzden çok istiyorum. Ama bir yandan dil öğrenmeden çocuk sahibi olsam daha sonra okula falan gitmek zor olur ve bu ülkenin dilini bilmeden çocukla ilgili her işlemde her konuda eşim olmadan hiç bir şey yapamam. Kısacası kafam çok karışık. Biran önce anne olmak isterken, kalbim bu kadar istekliyken beynim biraz beklemelisin diyor sanki. Tavsiyelerinize aklınıza ihtiyacım var. İçimin rahatlamasını istiyorum.

Merhaba, ben de dil okuluna giderken bir ihmal sonucu hamile kaldim.
Tabi plansizdi benim, senin gibi bir istegim dahi yokken. Planlar degisti, aklimda hic olmadigi icin kabullenmek zor oldu.
Sizin gibi isteyerek olsaydi mesela baska olurdu
Ben basta bu yüzden zorlandim, ikincisi ehliyetim yoktu, ücüncüsü de dile hakim degildim.
Zor oldu tabi esimle yaptim ne varsa, insanin tabi eli kolu baglaniyor.
Pesinden ikinci cocugumu da yaptim büyüttüm o arada dil sertifikami aldim ehliyetimi aldim, e tabi cocuklarla zor oldu.
Simdi bes alti yil ara vermis gibi oldum hayatima.
avantajlari genc anne olmak, onlarla büyümek ve de yipratici süreci arkada birakmak bir an önce
Yasim hala genc simdiden sonra calismak istesem de evde sorumluluklarim cok
Ama yine de deger, erkenden yuvam senlendi
Ileride onlar büyüdükce isler daha da kolaylasacak
Dezavantaji esimi cok özlüyorum, emzirme dönemleri cocuk pesinde kosmak derken kendimize ayirdigimiz zaman azaldi
Cok da yorulduk, ama iste bazen böyle olmasi gerekiyormus diyorum
Büyük fedakarlikti benim icin, cok sükür saglikliyiz hepimiz, arabada koltuklari doldurduk dört kisilik bir aileyiz bu da paha bicilemez

Yazdıklarınız için çok teşekkür ederim. Peki tavsiye eder misiniz? Yani tekrar olsa tekrar aynı şekilde anne olmayı ister miydiniz? Bu arada siz hangi ülkedesiniz?

Yazdıklarınız için çok teşekkür ederim. Peki tavsiye eder misiniz? Yani tekrar olsa tekrar aynı şekilde anne olmayı ister miydiniz? Bu arada siz hangi ülkedesiniz?

Nasil desem, aslinda ben hic cocuk hayali kurmamis biriydim yani olacak ama cok ilerde derdim
Bir de hormonlarla da cok ilgisi var cocuk isteyip istememek buna bagli, ikinci cocugumu sartlarim ne kadar zor olsa da ben yapmak istedim asla da pisman olmadim.
Aslinda en kolayi dil ve ehliyeti halledip cocuk yapmak. Mantikli olan da bu
ama cocuk istegi bambaska bir duygu
Ve bazen kendimiz icin dogrunun ne oldugunu kestiremeyiz, cocuk evlilikte de cok seyi degistiriyor
Bazen evlilige bambaska bir tat katiyor
Cocuk olduktan sonra esimle aramizda bambaska bir bag olustu
eger zorluk cekmeyeceginizi düsünüyorsaniz yapin, benim gibi sonradan da helledebilirsiniz
Simdi ilk cocugum öyle büyüdü ki, alti yasina girecek ve ben 28 yasindayim, büyümeleri ve benim genc olmam icimi rahatlatan bir duygu
Tercih meselesi, genc anne olmak ya da olmamak
Bir de illa ki cocuk yapacagim erkenden olsun da geride kalsin hersey diyebilirsin
Ya da ilk önce iyice gezeyim dinleneyim sonra yorulurum da diyebilirsin
Tercih sana kalmis

Çok teşekkür ederim. Sanırım biraz daha düşünmem lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…