Arkadaşlar merhaba durumum biraz karışık uzun olacak biraz ama okuyup bana akıl tavsiye verirseniz çok mutlu olurum. 26 yaşındayım. 4 aylık evliyim. Finlandiyada yaşıyorum daha doğrusu yeni yerleştim sayılır ve burada evlendim. Açıkçası ilk zamanlar bu ülkeye tam olarak adapte olmadan ve dil öğrenmeden çocuk yapmam diyordum ve bu yüzden korunuyorum. Dil okuluna başlayacam fakat bir kaç resmi prosedür olduğu için bir kaç ay daha beklemem lazım. Velhasıl ben okula gidip dil öğrenmeden asla çocuk yapmam diyordum eşiminde düşüncesi bu yönde biraz hayatımızı yaşayalım gezelim tozalım bir yandan para biriktirelim sonra çocuk yapararız diyordu. Ama son bir aydır ben çok farklı düşüncelerdeyim deli gibi anne olmak istiyorum çocuğum olsun kucağıma alayım istiyorum. Durup durup hayaller kuruyorum. Burada yalnızım biraz arkadaşlarım ve ailem yok belkide bu yüzden çok istiyorum. Ama bir yandan dil öğrenmeden çocuk sahibi olsam daha sonra okula falan gitmek zor olur ve bu ülkenin dilini bilmeden çocukla ilgili her işlemde her konuda eşim olmadan hiç bir şey yapamam. Kısacası kafam çok karışık. Biran önce anne olmak isterken, kalbim bu kadar istekliyken beynim biraz beklemelisin diyor sanki. Tavsiyelerinize aklınıza ihtiyacım var. İçimin rahatlamasını istiyorum.