- 27 Mayıs 2015
- 156
- 46
- 31
-
- Konu Sahibi ymnmhmtbsr
Tek tesellim zaten yavrumuz büyütüyor olmamAnlıyorum seni. Ev hanımlığı benim tercihim olduğu halde bazen benimde zoruma gidiyor. Bir de ben seçtim evde kalmayı. Yine de çok şükür çocuğum annesiyle büyüyor.
Tek tesellim zaten yavrumuz büyütüyor olmam
Kesinlikle hayır dünyanın en zor şeyi çünkü bir yerden bir işten sorumlu değiliz bir candan sorumluyuz ve hiç bitmeyen bir mesaimiz varSanki istersem çalışamazmışım gibi bazı insanların söylemleri zoruma gidiyor. İşte benim kızım bilmem ne oldu işte benim kızım doktor öğretmen şu kadar maaş alıyor falan. Ben mi yanlış yapıyorum? Ev de çocuk bakmak bu kadar basit bir iş mi ufaltılıp alçaltılıyor?
Denizde kum bende dert o yüzden burada takılmak o kadar hoşuma gidiyor ki. Şu birkaç gündür kafama taktığım şey çevremdeki insanların yaşam şekli... Ben adalet MYO mezunuyum. İki kere katiplik sınavına girdim olmadı. Bu yıl da kpss günü doğum yaptım diğer kpss sınavına kadar başvuru hakkım da yok. Şu an çevremdeki herkes memur tek ev hanımı benim. Geçen gün bi arkadaşta kaldım. Evi o kadar güzel ki güle güle otursun öyle beğendim ki benim evimde 3 kanepe bir yatak odasından ibaret çünkü tek maaşla geçiriyoruz buna da çooook şükür tabi ki ama düşünüyorum ben de çalışıyor olsaydım benim de evim öyle olurdu hayatım daha güzel olurdu ne bileyim çalışan bir bayan olurdum var mı ötesi o kadar zoruma gidiyor ki sizinle dertleşmek istedim
Kesinlikle için çok teşekkür ederim haklısın tabi ki ama insanın zoruna gidiyor işteOlsun canım hiçbirşey bitmiş değil.. Seneye girersin bu arada bebişini büyütürsün.. İnan şükretmeyi bilen kula Allah herşeyin daha güzelini veriyor.. Gece aç karnına yatan aileler var yatacak yatağı olmayanlar var.. Varsın 2 kanepe 1 yatağın olsun senin dünyalar güzeli bir evladın var
Tek sen değilsin ki evde çocuk büyüten.. Bütün hanımlar çalışıyor mu sanki ev hanımı olanlarda çok.. Sende evde uğraşacak birşeyler bulabilirsinGüzel di
Kesinlikle için çok teşekkür ederim haklısın tabi ki ama insanın zoruna gidiyor işte
Neden hasretlik çekiyorsunuzYinede şüketmen hoşuma gitti.. Sabrın sonu Selamet..
elhamdullilah durumum iyi eşimle.. Yalnız büyük bi hasret çekiyoruz ,ne para ne mobilya ne de iş konumu doldurur bu boşluğumuzu.. herkesin hayatı kendine kıymetli ve değerli..
çok da takma bence hayırlı bi zamanda istediğin işe girersin.
ya milletin ne dediğine takılma ben çalışıyorum da noluyor laf edecek illaki birşey buluyorlar kariyer yapmaya kalkıyorsun daha evlenmedin mi evimde çocuğuma bakıyım deyip işi bırakıyorsun ee çalışmayacak mısın sana birşey diyim mi bu insanlar tarihi belli olsa ee ne zaman ölecektin sen diye sorarlarSanki istersem çalışamazmışım gibi bazı insanların söylemleri zoruma gidiyor. İşte benim kızım bilmem ne oldu işte benim kızım doktor öğretmen şu kadar maaş alıyor falan. Ben mi yanlış yapıyorum? Ev de çocuk bakmak bu kadar basit bir iş mi ufaltılıp alçaltılıyor?
eşimle ben çalışıyoruz benim evimdede bir oturma odası bir yatak odası var çocuk odamda eşimin bekarken kullandığı eşyaları var bir odam boş çeyizlerim duruyor ama ben çok mutluyum ve huzurluyum. dilerim sende işe başlarsınDenizde kum bende dert o yüzden burada takılmak o kadar hoşuma gidiyor ki. Şu birkaç gündür kafama taktığım şey çevremdeki insanların yaşam şekli... Ben adalet MYO mezunuyum. İki kere katiplik sınavına girdim olmadı. Bu yıl da kpss günü doğum yaptım diğer kpss sınavına kadar başvuru hakkım da yok. Şu an çevremdeki herkes memur tek ev hanımı benim. Geçen gün bi arkadaşta kaldım. Evi o kadar güzel ki güle güle otursun öyle beğendim ki benim evimde 3 kanepe bir yatak odasından ibaret çünkü tek maaşla geçiriyoruz buna da çooook şükür tabi ki ama düşünüyorum ben de çalışıyor olsaydım benim de evim öyle olurdu hayatım daha güzel olurdu ne bileyim çalışan bir bayan olurdum var mı ötesi o kadar zoruma gidiyor ki sizinle dertleşmek istedim
Bu kadar celallenmeyin bence. İnsanlar sizin iyiliğiniz için söylüyordur. Kenarda köşede tonlarca paranız varsa tamam evinizde oturun; bir gün olur da kocanız yamuk bir şey yaparsa ya da Allah korusun başına bir iş gelirse sizin tek başınıza ayakta kalma gücünüz olur. Ama yoksa ve yarın öbür gün bir aksilik olursa görürsünüz siz tembellik etmek mi iyiymiş yoksa çalışmak mı. Geçmiş zamanla günümüz arasındaki farkın bile bilincinde değilsiniz. İnşallah her zaman her şey iyi olur sizin için ve sıkıntı yaşamazsınız iş hayatına atılmadığınız için. Ama bunun garantisi yok tabii.Hayır eskiden analarımız evde oturuyormuş kimsede aaayy ev hanımımı demiyormuş.Ne oldu anlamadım. Çalışmayınca salak aptal oluyor artık kadınlar. Çalışmayınca cahil oluyorlar modern olmuyorlar geri kafalı oluyorlar. Eziliyorlar artık.. Çalışmıyorum deyince aa olur mu hiç çalış çalış.. Kime ne. Önce beni ilgilendirir bu durum. Belki rahatsızlığım var belki hastayım.
Sen benden daha doluymuşsun be kardeşimömer hayyam ne güzel demiş
Mal mülk düşkünleri rahat yüzü görmezler,
Bin bir derde düşer, canlarından bezerler.
Öyleyken, ne tuhaftır, yine de övünür,
Onlar gibi olmayana adam demezler.
Aynen durumum bu.
Tembellik edip pes etmedim ki doğumuna iki hafta kala adliye köşelerinde sınavlardaydım bu tembellik değil çaba ve tekrar uğraşmak için sınavı bbekliyorum ama bu süreçte moral bozuluyor işteBu kadar celallenmeyin bence. İnsanlar sizin iyiliğiniz için söylüyordur. Kenarda köşede tonlarca paranız varsa tamam evinizde oturun; bir gün olur da kocanız yamuk bir şey yaparsa ya da Allah korusun başına bir iş gelirse sizin tek başınıza ayakta kalma gücünüz olur. Ama yoksa ve yarın öbür gün bir aksilik olursa görürsünüz siz tembellik etmek mi iyiymiş yoksa çalışmak mı. Geçmiş zamanla günümüz arasındaki farkın bile bilincinde değilsiniz. İnşallah her zaman her şey iyi olur sizin için ve sıkıntı yaşamazsınız iş hayatına atılmadığınız için. Ama bunun garantisi yok tabii.
Sadece dua.
Yalnız ilerde kızınız olursa ona mulakameslek edinmesini tavsiye edip destekleyin.