yeni üye olduğum halde gurbet ellerde en samimi dostlarım siz tanımadığım insanlarsınız

Derdim sadece eşya değil arkadaşlar o sadece bir imrenme kısmette varsa eşya güzelleştiriyor ama çalışan kadının konumu herşeyi bambaşka işte bu bir gerçek ben bir asker eşiyim ve iki hafta sonra tayin yerimiz belli olacak allah korusun belki ayrı düşeceğiz ben çalışsaydım eş durumu bişeyleri rahatlatabilirdi ya da ben çalıştığım yerde yavruma düzenli bir hayat yaşayabilirim ama şimdi baş belası kaynanayla uğraş herşey kafanı ağrıtsın çalışsaydım böyle olmazdı

sınavlardaydım bu tembellik değil çaba ve tekrar uğraşmak için sınavı bbekliyorum ama bu süreçte moral bozuluyor işte

Yasadigin durum issizlik psikolojisi...ise girmek istiyorsun ama olmuyor..emeklerinin karsiligini almaya calisiyorsun..yasam standartlarini artirmaya calisiyorsun...bu durumunu anliyorum...ama lakin yukarida arkadas da dogru soyluyor..keske isini gucunu hallettikten sonra evlenip cocuk yapsaydin..belki simdi esyayi evi takmazdin kafaya...obur taraftan ev hanimlari da kendine yontuyo bu durumu..yani e sende calision ki ev hanimi olarak demeye calisiyolar..ama ayni sey kesinlikle degil..elma ile armudu karsilastiriolar..ayrica hangi kadinin evde calismasi durumunda sgk primleri yatiyor...kadinlar her turlu karsilasacaklari olaya karsi ayaklari uzerinde durmalidir...ekonomik ozgurluk herseyden onemlidir..isini sevsin veya sevmesinbu cok da onemli degil..zira turkiyede kac kisi isini severek yapiyor ki...

Çocuğumuz olmuyor..:KK61:çok cabaladik herşeyimızı ortaya koyduk ama Rabbim kısmet etmedi.. yinede elimizden geleni yapıyoruz maddi manevi olacağı varsa veya yoksa, Allah Kerîm deyip tevekkül ediyoruz
Çok üzüldüm canım benim sakın umudunuzu kaybetmeyin benim tanıdığım bir çift vardı kadın 40 yaşındaydı durumları da iyi değil biriktirdiklerini de tüp bebek için kullandılar ama yine olmadı şimdi 20 yıl sonra tedavisiz bir şekilde bebekleri oldu işte koca bir lütuf

Denizde kum bende dert o yüzden burada takılmak o kadar hoşuma gidiyor ki. Şu birkaç gündür kafama taktığım şey çevremdeki insanların yaşam şekli... Ben adalet MYO mezunuyum. İki kere katiplik sınavına girdim olmadı. Bu yıl da kpss günü doğum yaptım diğer kpss sınavına kadar başvuru hakkım da yok. Şu an çevremdeki herkes memur tek ev hanımı benim. Geçen gün bi arkadaşta kaldım. Evi o kadar güzel ki güle güle otursun öyle beğendim ki benim evimde 3 kanepe bir yatak odasından ibaret çünkü tek maaşla geçiriyoruz buna da çooook şükür tabi ki ama düşünüyorum ben de çalışıyor olsaydım benim de evim öyle olurdu hayatım daha güzel olurdu ne bileyim çalışan bir bayan olurdum var mı ötesi o kadar zoruma gidiyor ki sizinle dertleşmek istedim
Siz zaten çalışmak istiyorsunuz evde olduğunuz günlerin tadını çıkarın çocuğunuzla bence. Bir sonraki kpss ile atanırsınız inşallah. Evin eşyası falan da önemli değil gerçekten insanın huzuru olmadıktan sonra. En kıymetli şey huzur bu hayatta.

Çok üzüldüm canım benim sakın umudunuzu kaybetmeyin benim tanıdığım bir çift vardı kadın 40 yaşındaydı durumları da iyi değil biriktirdiklerini de tüp bebek için kullandılar ama yine olmadı şimdi 20 yıl sonra tedavisiz bir şekilde bebekleri oldu işte koca bir lütuf

Bende polis eşiyim canım. Bizim de tayin durumu oluyor sık sık.. Iş konumum çok iyidi ama artık yalnızca Hasretimi gidermek adına işi bıraktım ..huzuru evimde buluyorum.. Ve ben yurtdışında doğdum büyüdüm. Eşimin işi dolayısıyla Türkiye ye geldim. Eşimin ailesinden çok uzağız keza benim de öyle. ister istemez çocuk özlemiyle yaşamayı öğreniyor insan. ALLAH beterinden korusun..

Sana demek istediğim hayatın kıymetini ve değerini (şüphem yok bildiğine) daha da sıkı bağlanman ve her şeyi çalışıp kazanmana bağlama. Ki inanıyorum hayırlı bir zamanda işe de gireceksin.

Siz zaten çalışmak istiyorsunuz evde olduğunuz günlerin tadını çıkarın çocuğunuzla bence. Bir sonraki kpss ile atanırsınız inşallah. Evin eşyası falan da önemli değil gerçekten insanın huzuru olmadıktan sonra. En kıymetli şey huzur bu hayatta.
Hiç bu açıdan bakmamıştım haklısınız bir gün çalışmaya başlarsam oğlumla geçirdiğim vakitleri çok arayacağım bu açıdan bakınca kendimi iyi hissettim çok teşekkür ederim

Bende polis eşiyim canım. Bizim de tayin durumu oluyor sık sık.. Iş konumum çok iyidi ama artık yalnızca Hasretimi gidermek adına işi bıraktım ..huzuru evimde buluyorum.. Ve ben yurtdışında doğdum büyüdüm. Eşimin işi dolayısıyla Türkiye ye geldim. Eşimin ailesinden çok uzağız keza benim de öyle. ister istemez çocuk özlemiyle yaşamayı öğreniyor insan. ALLAH beterinden korusun..

Sana demek istediğim hayatın kıymetini ve değerini (şüphem yok bildiğine) daha da sıkı bağlanman ve her şeyi çalışıp kazanmana bağlama. Ki inanıyorum hayırlı bir zamanda işe de gireceksin.
Ya ben bu konuyu açtığımda pişman olacağım söyledikleriniz gözümü dolduruyor özür dilerim yaranıza tuz bastım umarım en kısa zamanda yüzünüz bir daha solmamacasına gülücükler dolar

Aynen ev hanimligini abartiyolar yaa ilginc...ulen evde oturuyon yani..ben ucretsiz izindeyim evde oturuyom suan yurtdisinda...yemek desen basit is..twmizlik desen halledilir..cocuk desen yaptiysan bakcan 1 tane, eskiler 3 5 taneyi bi arada bakiyolardi...ogleye kadan da yatiyodur cogu benim gibi...bes sene calistim valla muhendis olarak devlette...calisan bayanlarin isi zor...

Çoğu çalışan bayanın anası gelip bakıyor çocuğuna.. Çoğunun temizliğini bakımını da annesi yardım ediyor. Bana kimse yardım etmiyor. Haftada iki günde sürü halinde yemeğe geliyorlar. Ben kalp hastasıyım. Çok saat iş yapamıyorum.Yoruluyorum çarpıntım oluyor.. Kimsede bana aman kızım rahatsızsın yardıma geleyim demiyor.

Bu kadar celallenmeyin bence. İnsanlar sizin iyiliğiniz için söylüyordur. Kenarda köşede tonlarca paranız varsa tamam evinizde oturun; bir gün olur da kocanız yamuk bir şey yaparsa ya da Allah korusun başına bir iş gelirse sizin tek başınıza ayakta kalma gücünüz olur. Ama yoksa ve yarın öbür gün bir aksilik olursa görürsünüz siz tembellik etmek mi iyiymiş yoksa çalışmak mı. Geçmiş zamanla günümüz arasındaki farkın bile bilincinde değilsiniz. İnşallah her zaman her şey iyi olur sizin için ve sıkıntı yaşamazsınız iş hayatına atılmadığınız için. Ama bunun garantisi yok tabii.
Sadece dua.
Yalnız ilerde kızınız olursa ona mulakameslek edinmesini tavsiye edip destekleyin.

Çalışmayı denedim bir dönem fakat gerçekten çok yoruluyorum. Kalp hastalığım var eve geldim mi çarpıntım oluyor. Bir kaç kez hastaneye kaldırıldım, bıraktım işi..

Çoğu çalışan bayanın anası gelip bakıyor çocuğuna.. Çoğunun temizliğini bakımını da annesi yardım ediyor. Bana kimse yardım etmiyor. Haftada iki günde sürü halinde yemeğe geliyorlar. Ben kalp hastasıyım. Çok saat iş yapamıyorum.Yoruluyorum çarpıntım oluyor.. Kimsede bana aman kızım rahatsızsın yardıma geleyim demiyor.

Cnm senin durumun ekstrem bi durum ...hastasin sonucta..ben genelleme yapiyorum..

Geçmiş olsun ben de hamileyken kaynanam prenses gibi yaşıyordu ben de eşşek gibi işini yapıyordum sen hamilesin demiyordu çalışsak böyle olmazdık işte

Geçmiş olsun ben de hamileyken kaynanam prenses gibi yaşıyordu ben de eşşek gibi işini yapıyordum sen hamilesin demiyordu çalışsak böyle olmazdık işte

Evet aynen öyle. Eşim hiç böyle değil gerçekten. Hatta canım istemiyorsan çalışma yorulma diyor.. Hiçte para hesabı yapmaz bana. Ben çalışıyorum sen oturuyorsun demez.
Ama diğerleri öyle değil işte..

Aynen ev hanimligini abartiyolar yaa ilginc...ulen evde oturuyon yani..ben ucretsiz izindeyim evde oturuyom suan yurtdisinda...yemek desen basit is..twmizlik desen halledilir..cocuk desen yaptiysan bakcan 1 tane, eskiler 3 5 taneyi bi arada bakiyolardi...ogleye kadan da yatiyodur cogu benim gibi...bes sene calistim valla muhendis olarak devlette...calisan bayanlarin isi zor...

Bana da evde olan is zor gelir. Hem calisip hem evine bakan kadinlari öper alnima koyarim. Ama esim calisiyor diye ben de evdeyim bir yasinda cocugum var o uyurken öglen yemek yapiyorum ben oturamadan uyaniyor. Tuvalete gitmek icin bile zaman yok.
Bu kadar kücümsenmesin. Egitimli bir kadinim ama hamile kalinca askiya almak zorunda kaldim islerimi ev hanimi oldum. Esimle cocuguma bakabilmenin bana verdigi tatmin duygusu bana yetiyor.
Evet eskiler farkliydi kesinlikle ama evde kaynana amca teyze falan olurdu, hic olmadi ablasi abisi kollardi bebekleri bir saat bile olsa ne kadar fark eder biri bana gelse yardim etse.

Söyle ki hamilelik döneminde calismak su kenarda dursum kalkip tuvalete bile gidemezdim, tansiyon yerlerde vucutta gram canim kalmamisti.. Ben bütün bunlarin hakkindan gelip kendimi ve cocugumu yasattiysam zaten isim tamamlanmistir.
Evet kadinlar da calissin evde otursun demiyorum. Ama eger cocuk dogurup bakma görevi birinci olarak bize verildiyse, eve ekmek getirme görevinde öncelik erkegindir. Dogada da böyle bu isler. Ha erkelerimiz insanliktan cikip kadinlara siddetti suydu buydu yapinca kadinlar da neye güvenerek cocuk yapiyor oluyor.. O konu da baska. Normal bireylersek bu ev hanimligi o kadar da öcü degil. Her an kocam beni evden atacak korkusuyla yasamak zaten sacma. Isim olsun da ne olur ne olmaz. Zaten bu sekilde paranoyaklasacaksak ne evliligi cocugu. girelim binalarin icine calisip reklamlarda bize ne deniliyorsa onlari alip yasayalim mutlu mesut.

Sanki istersem çalışamazmışım gibi bazı insanların söylemleri zoruma gidiyor. İşte benim kızım bilmem ne oldu işte benim kızım doktor öğretmen şu kadar maaş alıyor falan. Ben mi yanlış yapıyorum? Ev de çocuk bakmak bu kadar basit bir iş mi ufaltılıp alçaltılıyor?
Hayir tabi ama calisan insanlarda hem calisip hem binbir zorlukla cocugunu buyutup bir yandan evleriyle ilgileniyorlar .bende suan calismiyorum.kpss ye hazirlaniyorum.ama calistigim donemlerde biliyorum.hem calisip hem eve yetisen kadinlari hep takdir etmisimdir.
Calismamak sizin seciminizse bu dusuncelerden kurtulup hayatiniza yogunlasin.sonucta herkesin kendi tercihi

Hayir tabi ama calisan insanlarda hem calisip hem binbir zorlukla cocugunu buyutup bir yandan evleriyle ilgileniyorlar .bende suan calismiyorum.kpss ye hazirlaniyorum.ama calistigim donemlerde biliyorum.hem calisip hem eve yetisen kadinlari hep takdir etmisimdir.
Calismamak sizin seciminizse bu dusuncelerden kurtulup hayatiniza yogunlasin.sonucta herkesin kendi tercihi

Çalışıp tek başına hem evine hem çocuğuna yetişenleri taktir ederim ama çevremde çalışan kadınların çoğuna annesi yardım ediyor. Kadın evine geliyor yemek hazır her taraf mis. Gerçekten elini bir işten diğerine atmıyor. Her şeyi annesi yapıyor hatta gece kalıp çocuğa bakıyor.Hafta sonları sürekli kocasıyla çıkıp geziyorlar, anneleri çocuğa bakıyor. Biz eşimle ne zamandır dışarı bile çıkmadık.

Bana da evde olan is zor gelir. Hem calisip hem evine bakan kadinlari öper alnima koyarim. Ama esim calisiyor diye ben de evdeyim bir yasinda cocugum var o uyurken öglen yemek yapiyorum ben oturamadan uyaniyor. Tuvalete gitmek icin bile zaman yok.
Bu kadar kücümsenmesin. Egitimli bir kadinim ama hamile kalinca askiya almak zorunda kaldim islerimi ev hanimi oldum. Esimle cocuguma bakabilmenin bana verdigi tatmin duygusu bana yetiyor.
Evet eskiler farkliydi kesinlikle ama evde kaynana amca teyze falan olurdu, hic olmadi ablasi abisi kollardi bebekleri bir saat bile olsa ne kadar fark eder biri bana gelse yardim etse.

Söyle ki hamilelik döneminde calismak su kenarda dursum kalkip tuvalete bile gidemezdim, tansiyon yerlerde vucutta gram canim kalmamisti.. Ben bütün bunlarin hakkindan gelip kendimi ve cocugumu yasattiysam zaten isim tamamlanmistir.
Evet kadinlar da calissin evde otursun demiyorum. Ama eger cocuk dogurup bakma görevi birinci olarak bize verildiyse, eve ekmek getirme görevinde öncelik erkegindir. Dogada da böyle bu isler. Ha erkelerimiz insanliktan cikip kadinlara siddetti suydu buydu yapinca kadinlar da neye güvenerek cocuk yapiyor oluyor.. O konu da baska. Normal bireylersek bu ev hanimligi o kadar da öcü degil. Her an kocam beni evden atacak korkusuyla yasamak zaten sacma. Isim olsun da ne olur ne olmaz. Zaten bu sekilde paranoyaklasacaksak ne evliligi cocugu. girelim binalarin icine calisip reklamlarda bize ne deniliyorsa onlari alip yasayalim mutlu mesut.
Sizi gerçekten alkışlıyorum bırakıp bırakmayacağına güvenmiyorsun zaten evlenmeden gerekir öyle paranoyak bir evlilik zor devam eeder benim çalışmayı isteme sebebim bu değil çok şükür

X