Bana da evde olan is zor gelir. Hem calisip hem evine bakan kadinlari öper alnima koyarim. Ama esim calisiyor diye ben de evdeyim bir yasinda cocugum var o uyurken öglen yemek yapiyorum ben oturamadan uyaniyor. Tuvalete gitmek icin bile zaman yok.
Bu kadar kücümsenmesin. Egitimli bir kadinim ama hamile kalinca askiya almak zorunda kaldim islerimi ev hanimi oldum. Esimle cocuguma bakabilmenin bana verdigi tatmin duygusu bana yetiyor.
Evet eskiler farkliydi kesinlikle ama evde kaynana amca teyze falan olurdu, hic olmadi ablasi abisi kollardi bebekleri bir saat bile olsa ne kadar fark eder biri bana gelse yardim etse.
Söyle ki hamilelik döneminde calismak su kenarda dursum kalkip tuvalete bile gidemezdim, tansiyon yerlerde vucutta gram canim kalmamisti.. Ben bütün bunlarin hakkindan gelip kendimi ve cocugumu yasattiysam zaten isim tamamlanmistir.
Evet kadinlar da calissin evde otursun demiyorum. Ama eger cocuk dogurup bakma görevi birinci olarak bize verildiyse, eve ekmek getirme görevinde öncelik erkegindir. Dogada da böyle bu isler. Ha erkelerimiz insanliktan cikip kadinlara siddetti suydu buydu yapinca kadinlar da neye güvenerek cocuk yapiyor oluyor.. O konu da baska. Normal bireylersek bu ev hanimligi o kadar da öcü degil. Her an kocam beni evden atacak korkusuyla yasamak zaten sacma. Isim olsun da ne olur ne olmaz. Zaten bu sekilde paranoyaklasacaksak ne evliligi cocugu. girelim binalarin icine calisip reklamlarda bize ne deniliyorsa onlari alip yasayalim mutlu mesut.