Çocuk gürültü yapar olur öyle diyenleri cidden anlayamıyorum. Evet çocuktur tabi ki yapar. Ama gecenin bir vakti hop güm saatlerce ziplatilmaz bir çocuk. İmkanlardan bahsetmişsiniz. Şuan imkanlar da geniş. Etrafım ücretsiz basketbol, futbol, resim, müzik, yüzme, tekvando kurslarıyla, parklarla dolu. Ben de ordan oraya koşturuyorum mesela çocuklar enerjisini atsın diye.
Bazıları da temizlik yapacağım ev temiz olsun diye çocuğunun eline oyun hamuru vermekten aciz. Verse bile naptın bu kadar deyip carlayip çocuğa oyun hamuru pisliğini de benim tepemden pencerelerime silkeler ancak. Çocukla ilgilenme gece yarılarına aralıksız koşturup ziplat sonra da güzellikle rica edene cemkir. Bunların hepsi aynı. Benim çocuklarım da zıplıyor. Ama üçüncü dorduncuden sonra güzellikle alt komşunun rahatsız olabileceğini soyleyip bir kutu oyunu açıyorum mesela. Hemen duruluyorlar. Hareketsiz sakin oldukları için mi hayır tabiki enerjilerini atabildik leri için. Ha derseniz imkan yok götüremez herkes spora vs. o zaman da tutsun elinden yurutsun bir saat bakalım kalıyor mu enerji? Daha enerjik olanını da iki saat yürütsun. Yürümek , gezmek bedava. Tabiki bütün bunlardan bahsederken de küçük çocukları ele almıyorum. Kuralları anlayıp uygulayabilecek olan dört yaş sonrasından bahsediyorum. Yoksa ağlayan bebeğin ağzına bant yapistiracak halimiz yok. Yeni yürüyen bebeği koşturma diyecek halimiz yok.
Sikayet icin erken evet ama o gürültü artarak devam eder gibi geliyor bana, aynisi yasadim tek farkla, cocuk degildi gurultuyu yapanlar.
Yorumları okumadım, bundan önceki "komşu gürültüsü" konularinda oldugu gibi çoktaan 10dan fazla kadin huzur evi,20den fazla kadın da müstakil ev önerisi vermiştir, çok şahane fikirler ama degil mi!
Çocuklarinin zekasının ,evde koşarak gelişeceğine inanan kadınlar varken komşu gürültüsü bitmez.
Önce kadınların algısı değişmeli, çocuk gürültüsünden uyuyamıyorum diyene 'napalım çocugu baglayalım mı ' cevabının bir tık üstündeki seviyeye geçelim en azından.
elimden gelen gayreti çocuklarıma göstersemde bazen zaptedemiyorsun
Aynen öyle,Tabiki vurdumduymaz rahat annelere bende katlanamıyorum.Bunu yapıyorsanız zaten kimse size bir şey diyemez, elinizden geleni yapmış oluyorsunuz.
Öğretmen olduğum için ben kendimle gurur duyuyorum.Hani bilmediğiniz insanlar,önyargı demişsiniz ya..yorumunuzu okuyunca sizin çocuklu bir öğretmen olduğunuza inanamadım ve ne yalan söyleyeyim öğretmen olmanıza üzüldüm açıkçası
hemen, bir günden bir geceden, nasıl insanların çocuklarını eğitemediğine kanaat getirdiniz? hele ki insanlıktan anlamadığına?
insanların şu an içinde bulundukları durumu nereden biliyorsunuz?
belki çocuk otistik, durduramıyorlar?
belki kadın çok hasta, şu anda bir şeye yetişemiyor?
benim arkadaşım mesela, müstakil evden (ki o evde çocuklar istedikleri her türlü oyunu oynayabiliyordu, futbol, basketbol vb dahil) apartmana taşındığında çocukları alıştırabilmek için ne kadar çaba sarfetmişti, özgürlükten bir anda "dur yapma, gürültü yapma" ya geçişe alışamamıştı çocuklar, eğitimsiz oldukları için değil, unuttukları için... belki burada da böyle bir durum söz konusu?
başka üyeler böyle ön yargılı olsalar hadi bir derece; sizin gibi, çocukları eğiten bir insanın biraz daha ön yargıdan uzak olmasını dilerdim. öncelikle, durumu tam olarak anlamamız gerektiğini tavsiye etmenizi dilerdim.
"bu türler! insanlıktan anlamıyorlar"...ne kadar ağır bir itham, hiç görmediğiniz, bilmediğiniz insanlara...üzücü gerçekten
İnşallah canım benim
Bu buldumcuk ne oluyor gari?Eşiniz doğru söylüyor ne o buldumcuk gibi ilk günden kapıya dayanıp bebek var duvarlar ince ses geçiriyor. Yarın sizin bebeğinizde büyüyecek.
Öğretmen olduğum için ben kendimle gurur duyuyorum.Hani bilmediğiniz insanlar,önyargı demişsiniz ya..
Şimdi aynısını siz yapmışsınız siz benim ne yaşadığımı bilmeden,neye istinaden yazdığımı düşünmeden Öğretmenliğime laf edemezsiniz!
Konu sahibiyle benzer bir durum yaşamıştım hala da üst katta ki aile çocuklarını ne sabah ne gece durdurmaz çocuk sürekli evde koşuyor.O kadar aile üst katımıza geldi böylesini sadece biz değil binaca görmedik.Yüz yüze gelince de napalim çocuk durmuyor oluyor .Kadın çocuğu ile asla ilgilenmez sürekli çocuğa bağirıyor hersey bağırarak olur evlerinde Çocuğun annesi sigarasını yakar elinde telefonuyla pencere kenarında keyfini yapar çocuk koşa koşa oynar.Anne çocuğuyla kaliteli zaman geçirse,bir hikaye okusa,oyunlar oynasa ,onunla insan haklarıyla ilgili konuşsa ,yapmaması gereken şeyleri söylese anlatsa acaba çocuk böyle amaçsız koşar mi??.Bunun gecesi yok sabah 7'si yok bizde çalışan insanlarız yorgunuz ses kaldıramıyoruz. Oğlum sınava hazırlanıyor çocuk nasıl ders çalışacağını şaşırıyor.
Biz bunları yaşıyoruz umarım sizde bizim bu yaşadığımızı yaşamazsınız. Empati yapmanız için bile yaşamanızı istemem.
Konu sahibiSardenya umarım sizin ki bu kadar kötüye gitmez ama yine yazıyorum ne kadar ev taşıyor da olsalar o anne ilgisiz ve rahat bir anne daha ilk günden kendini belli etmiş.
Sizden ricam dünkü gürültü patırtı hadi bazı arkadaşların dediği gibi taşıdıkları için olsun .Bir hafta sonra tekrar yaşadıklarınızı buraya yazar mısınız?
Ben başka bir konuya buldumcuk yazmadım, ayrıca yeni öğrendiğimi nerden çıkardınız :)Bu buldumcuk ne oluyor gari?
Bu kelimeyi öğrenen her konuya bir buldumcuk yazmasa olmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?