Çatlaklar yeni oluşan ve pembe-mor görünümlü çatlaklar.. lütfen yardım!!

Çatlaklar; nedenleri ve çözümleri

yesica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2010
2.841
0
ergenlikten kalan çatlaklarıma alışmıştım. şu an hamileyim ve yeni yeni oluşan çatlaklarım ergenliktekilerden çok daha yoğun ve kötü görünümlü. çatlaklar göbeğimi tamamen sarmış durumda. ancak henüz pembe-mor renkteler. belki yapılacak bişeyler vardır hala. lütfen yardım edin. arkadaşlar bilginize ve deneyiminize çok ihtiyacım var.. zaman dar renk beyaza dönmeden bişeyler yapabilir miyim? en azından bi kısmını gidereyim senağlama

ergenlikten kalan çatlaklarıma alışmıştım. şu an hamileyim ve yeni yeni oluşan çatlaklarım ergenliktekilerden çok daha yoğun ve kötü görünümlü. çatlaklar göbeğimi tamamen sarmış durumda. ancak henüz pembe-mor renkteler. belki yapılacak bişeyler vardır hala. lütfen yardım edin. arkadaşlar bilginize ve deneyiminize çok ihtiyacım var.. zaman dar renk beyaza dönmeden bişeyler yapabilir miyim? en azından bi kısmını gidereyim senağlama

Canım boshayallersmileçatlakları, doğuştan veya sonradan oluşan leke ve çilleri, yara izlerini vs yüzde 100 geçirdiği iddia edilen bir yöntem var. Adı buzlu terapi. Ama kryo terapiyle karıştırma, bu daha farklı. Bir tek İstanbul'da uygulanıyor diye biliyorum...

benim çatlaklarım yeni değil o yüzden bilmiyorum, ama bana dermatolog kırmızı çatlaklar için yapılacak çok şey var demişti. bence bir dermatoloğa sor sonuçta hamilesin

çok sağolun kızlar ne kadar fikir edinsem o kadar iyidir. ama iyi bi dermatolog lazım. hepsi anlamıyor maalesef. tecrubelerim var da:))

canım bende aynı durumdayım senınle.. benımde cok catlagım oldu karnımda mor renkteler cok kotu gorunuyolar..umarım bı caresı vardır takıpteyım...

bencede bır dermatologa gorunun cunku burda beklerkende zaman kaybedıyorsunuz hemde ıse yararmı yaramazmı bılınmeden bız buralarda umut arıyoruz cunku bızım ısımız ısten gectı beyaz oldu catlaklar taaa ergenlıkten kalma hem hamılesınızde allahım korusun bebıse bır zarar gelır falan allah korusunda tabı tekrar tekrar en ıyısı doktor olmazsa burda hep beraber care ararız artık hoscakalın

canım bende aynı durumdayım senınle.. benımde cok catlagım oldu karnımda mor renkteler cok kotu gorunuyolar..umarım bı caresı vardır takıpteyım...

hem de ne kötü. aldığım kilolardan gocunmuyorum. dikkat edilirse verilir. ama zaten eskiden kalma bir sürü çatlağım var dı. ama karındakiler hiç birine benzemiyormuşsenağlama

bencede bır dermatologa gorunun cunku burda beklerkende zaman kaybedıyorsunuz hemde ıse yararmı yaramazmı bılınmeden bız buralarda umut arıyoruz cunku bızım ısımız ısten gectı beyaz oldu catlaklar taaa ergenlıkten kalma hem hamılesınızde allahım korusun bebıse bır zarar gelır falan allah korusunda tabı tekrar tekrar en ıyısı doktor olmazsa burda hep beraber care ararız artık hoscakalın

başından sonuna katılıyorum. gidicem yarın inşallah. ama sonuç alacağımı sanmıyorum. belki daha önce gidenler bu topikte bizi bilgilendirir. beyaz olanlara da allah kerim. o da var:))

kızlar gittim dermatoloğa ama ne fayda. yapacak şey diyor. daha önce de dediğim gibi bilen bi dermatolog bulmam lazım

daha önce dermatologdan yardım alan yok mu aranızda.. hadi kızlar yardım giderek artıyo bunlar senağlama

diğer topiklere baktığımda henüz oluşmuşsa çözümü var diye şeyler yazıyodu. ama şimdi kimse yazmıyor buraya. kızlar bu kadar mı zor yazmak

diğer topiklere baktığımda henüz oluşmuşsa çözümü var diye şeyler yazıyodu. ama şimdi kimse yazmıyor buraya. kızlar bu kadar mı zor yazmak
Merhaba Yesica..Hamileliğin kaçıncı ayındasın?Hamile olduğun için herhangi bi krem kullanmadan önce Kadın doğum doktoruna danış bence.Cilt bakım kursuna giderken hocamız badem-kakao yağının hamilikte çatlaktan koruyucu olarak kullanılabileceğini soylemişti.Geçen aktara gitiğimde aktarcıda kakao yağından memnun olanlar olduğunu soyledi.Tabi bunlar koruyucu önlemler.Ama çok su içerek te içten bence vücüdu desteklemek lazım.Su içiyormusun yeterli miktarda yada çatlak önleyici bişeyler kullandın mı?Bende 1 yılda 20 kilo aldım ve iç bacaklarımda kırımızı çatlaklar oluştu 3-4 aylık henüz.Bi arkadaşım gittiği kadın doğum doktoruna sormuş ve oda Lierac ampülü önermiş.Dün kullanmaya başladım.ınşallah etkili olur..Bide eczanede bi bi bayan ben çatlak kremi sorarken duymuş ve bana kendisinin hamileliğinde çok kilo aldığını mustela adlı çatlak önleyici (krem yada jel olabilir hatırlamıyorum tam) çok iyi geldiğini ve çatlamadığını soyledi..Tabi bu tür kremlerin etkisi kişiden kişiye değişebilir.En iyisi bi cildiyeciye yada kadın doğumcuya danışmak..ınşallah Rabbim bebeğine sağlıkla dünyaya getirmeyi nasip eder bide kırmızı çatlardan kurtulmanı..

Merhaba Yesica..Hamileliğin kaçıncı ayındasın?Hamile olduğun için herhangi bi krem kullanmadan önce Kadın doğum doktoruna danış bence.Cilt bakım kursuna giderken hocamız badem-kakao yağının hamilikte çatlaktan koruyucu olarak kullanılabileceğini soylemişti.Geçen aktara gitiğimde aktarcıda kakao yağından memnun olanlar olduğunu soyledi.Tabi bunlar koruyucu önlemler.Ama çok su içerek te içten bence vücüdu desteklemek lazım.Su içiyormusun yeterli miktarda yada çatlak önleyici bişeyler kullandın mı?Bende 1 yılda 20 kilo aldım ve iç bacaklarımda kırımızı çatlaklar oluştu 3-4 aylık henüz.Bi arkadaşım gittiği kadın doğum doktoruna sormuş ve oda Lierac ampülü önermiş.Dün kullanmaya başladım.İnşallah etkili olur..Bide eczanede bi bi bayan ben çatlak kremi sorarken duymuş ve bana kendisinin hamileliğinde çok kilo aldığını mustela adlı çatlak önleyici (krem yada jel olabilir hatırlamıyorum tam) çok iyi geldiğini ve çatlamadığını soyledi..Tabi bu tür kremlerin etkisi kişiden kişiye değişebilir.En iyisi bi cildiyeciye yada kadın doğumcuya danışmak..İnşallah Rabbim bebeğine sağlıkla dünyaya getirmeyi nasip eder bide kırmızı çatlardan kurtulmanı..

merhaba elfida. ilk günlerde kendime kakao, badem, kayısı, badem yağlarından bi karışım hazırlayıp sürüyordum. bi de alpine premama diye bi krem kullanıyorum. tabi hamileler içindi o da. ama ne yazık ki çatlamama mani olamadı. bi de bebe yağı var tabi. onu da kullandım. su da içiyorum allahtan bebeğimin hatıına yoksa su içmezdim eskilerde. Lierac jel i de kullanmaya başladım. ama ampulü denemedim. çatlakları önleyemedim anlıyacağın. bari yeniyken en azından azaltabilsem diyodum ama bulamadım bi çözüm. göbüşü benimkinin 2 katı olan arkadaşlarım var çatlamadışlar. ben genetik olduğunu düşünüyorum. ayrıca cilt esnekliğiyle de ilgili. bacaklarımdakilere falan alıştım ama göbeğimdekiler öyle kötü ki aynalara küstüm. tek tesellim bebeğim. bazen kızsam da beni çatlattı diye. canı sağolsun diyorum sonra o iyi olsun yeter. haziranın 26 sına kadar gelecek yavrum inşallah. güzel dileklerin ve ilgin için çok teşekkür ederim. allahım isteyen herkese bu mutluluğu yaşatsın :Saruboceq:

Hamileliğin boyunca bi sürü şey yapmışsın suda içtine göre kişiden kişiye değişiyor o zaman..Bende Lierac Ampülü kullanmaya devam ediyorum..Tabi bende hamilelik gibi bi durum yok.Sen kullanabilir misin onuda bilmiyorum.Sonuçları bildiririm.Herşy gönlünce olsun..

kızlarr lierac jel de işe yaramıyor. :1no2:

ben bu sitede çok yerde yeni oluşan çatlaklar için kolayı var ifadeleine rastladım.
ama kimse ne olduğunu yazmamış.
neymiş bilen var mı erken tedavi yöntemini.

Hamileliğin boyunca bi sürü şey yapmışsın suda içtine göre kişiden kişiye değişiyor o zaman..Bende Lierac Ampülü kullanmaya devam ediyorum..Tabi bende hamilelik gibi bi durum yok.Sen kullanabilir misin onuda bilmiyorum.Sonuçları bildiririm.Herşy gönlünce olsun..

evet hem de neler.
bio-oil, kayısı yağı, hodan yağı, acı badem sütü, alpin premama, lierac, zeytin yağı bebeyağı. uğur dündar gelse eve kaçak yağ üretimi var diye kapatır evi :KK1:
lierac ampulun hamilelikte kullanımı öneriliyor. ama baksana sen de fayda etmedi demişsin of yaa :sinifsinif:

evet hem de neler.
bio-oil, kayısı yağı, hodan yağı, acı badem sütü, alpin premama, lierac, zeytin yağı bebeyağı. uğur dündar gelse eve kaçak yağ üretimi var diye kapatır evi :KK1:
lierac ampulun hamilelikte kullanımı öneriliyor. ama baksana sen de fayda etmedi demişsin of yaa :sinifsinif:

bio oil araştırmiştim oda mı işe yaramıyor almayı düşünmüştüm

bio oil araştırmiştim oda mı işe yaramıyor almayı düşünmüştüm

canım benim mor çatlaklarımda hiç bi işe yaramadı.
beyaz olanlara ise denemedim bile
ama işe yaradı diyen arkadaşım da var.
birine yarayan başkasına yaramayabiliyor
ama bi sonuca vardım. ben de hiç bişey işe yaramıyor:roflol:

ne yapacağımı bilemez oldum ya kafamçokkarıştı

X