Yeni meme protezi yaptırdım ama,sorularım var yaptıranlara.Yardımmmm.

lalemerve

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2014
19
0
1
44
24 Eylülde göğüs protezi yaptırdım.Boyum 1,65.Kilom 52.Yuvarlak Natrelle marka 295 cc. takıldı.Bugün 14.günüm.2.gün sinirlerim bozuldu.Çok ağladım.Pişman oldum yaptırdığıma.Hata yaptım dedim kendi kendime.Malesef doktorum da milyon kere aynı ameliyatı yaptığından sanırım, "Çok güzel olacak merak etme, sabret" cümlesinden öte çok da rahatlatıcı açıklayıcı konuşmalar yapmıyor.Şimdi daha iyiyim.Süreci rahat geçirip beklemeye karar verdim.Ama kafamda merak ettiğim çok soru var.Protez taktıran arkadaşlar lütfen bana yardımcı olun.Çok ihtiyacım var buna.

1.sorum : Öncelikle göğüslerim küçülmeye başladı evet.(İlk başta çok büyük görünmüşlerdi oysaki,çok büyük bunlar diye üzülmüştüm)Ne kadar oranda bir küçülme yaşıyoruz.Çünkü şu biraz daha küçülürse çok güzel olacak benim için.fazla da küçülsün istemiyorum.

2.sorum: Protezler yuvarlak hatlar şeklinde görsel olarak belli oluyorlar şu an.Bu kenarlardaki keskin çizgi şeklinde gözüken hat yumuşak bir görüntüye dönüyor mu gercekten.

3.sorum: Dokunuyorum göğsüme.Protezi hissediyorum.Özellikle de göğüs çevresinde.Yumuşayacaklar, hissetmeyeceksin diyorlar, kaçıncı aydan itibaren dokunduğumda hissetmeyeceğim.Yapılan yorumların birazını okudum aslında,çoğusu hissetmiyorum dokunduğumda demiş.

4.sorum.Bugün ilk defa eğilip kalktığımda sağ göğsümdeki protezin hareket ettiğini hissettim.Gerçekten bazı hareketlerimde kıpırdıyor.Bu normal mi.Sizde de oldu mu.Doktorumu aradım.Normal olduğunu onun zamanla yerleşeceğini söyledi.İleriki aylarda da bunu yaşayan var mı.

5.sorum: Evli olup protez taktıran arkadaşlar.Çok özel olacak ama belki ama.Eşleriniz protezlerden hoşlandı mı.Evet öncelikle kendimiz için yaptırdığımız bişiy.Ama cinsellikde eşimin bundan hoşlandığını veya hoşlanmadığını bilmek çok önemli olacaktır benim için.Merak ediyorum .Şayet net bir şekilde cevaplarsınız beni çok aydınlatacaksınız.

Teşekkür ediyorum hepinize ayrıca, böyle bir paylaşım ortamında insanları ne kadar aydınlattığınızı bilemezsiniz.2.günümde pişman olup ağladığımda bu sitedeki yorumlarınıza göz gezdirerek birazcık kendime gelmiştim.Şimdi beni yalnız bırakmayacağınızı ümit ediyorum.

Canım merhaba ameliyat olalı çok yeni olmuş panik yapma bukadar önce sakin ol ben ayın 25. De üçüncü ayımı doldurmuş olacağım öncelikle şunu söyliyim ilk 1-2 aya kadar küçülüyor çünkü ameliyat şişlikleri iniyor ilk ayda benimkilerde çok yapay duruyordu koltuk altlarımdan taşıyordu ama inan bana zaman geçtikçe bu yapay olan görüntü doğallaşıyor şu an göğüslerinin böyle olması çok normal 6. Aydan itibaren hissetmezsin dedi doktorum bana benim 3 ay olacak ama inanılmaz bir Yumuşama var seninkilerde yumuşucak merak etme 3. Aya girdikten sonra anlıcaksın zaten protezlerin oynamasına gelince evet oynuyorlar ama ilk zamanlarda bu çok oluyor benim şimdiden o hareketlilik geçti diyebilirim çok çok geçmiş olsun umarım herşey dilediğince olur

Ben 16 eylül de oldum ve benimki nentor 350 cc yuvarlak..senin yazdiklrinin cogu bendede var..benim doktorumda sabret diyor..üstelik benim biraz aciyor daha..bence bunlar gececek..6 ay veya 1 yil arasi iyice oturur diyor olan arkadaslar..hakikatten sabir istiyor..benim esim cok begendi mesela vede iyiki olmussun diyor..

ben boyut konusunda da çok tereddüt etmiştim büyük istemiyorum diye tutturmuştum.295 e bile bu ne çok büyük dedim ama anlıyorum şu an aslında büyük değillermiş.doktorum sana ben 340 a kadar çıkabilirdim ameliyatta demişti.Göğüs içi alan genişti,ama sen asla istemiyordun dedi.Ve sonra bunlara küçük diyeceksin demişti :) Senin boy kilo nedir arkadaşım.sanırım aslında 340 çok da büyük değilmiş.

Teşekkür ederim.Çok saol.

13 ay oldu yaptıralı ve şuan 6 aylık hamileyim , sorularına da cevap veriyim
Birinci soru : Evet küçülüyor , ameliyattan çıktıktan sonra vücut ödem yapıyor. Gün geçtikçe ödemlerde gidiyor. Ama çok fazla bi küçülme kesinlikle olmaz.. Yani atıyorum şuan c kupsa b cup olmaz
İkinci soru : Bende yuvarlak taktırdım, ilk bi iki ay yusyuvarlaktı, ama şuan izim olmasa kimse anlamaz silikon olduğunu,çok doğallar
Üçüncü soru: İlk zamanlar o kadar serttiki eşim füze diyordu,şimdi ise mıncıklanıcak kadar yumuşak ama sarkık değil.. Ne kadar güzel değil mi ??
Dördüncü soru : Ben şuan hissetmiyorum protezi ama 6 aydan fazla bir süre hissettim, Resmen içerde sağ sol yapıyordu
Beşinci soru : Eşim kesinlikle çok memnun , ilk zamanlar sertti , beraber masaj yaparak yumuşattık, Şimdi ikimizinde tam zevkine göre.. Artık silikon olduğunu konuşmyoruz bile. Sanki ben hep böyleymişim gibi yani :)

Ayyyyyy.Evet ya bak tam da duymak istediğim cümleler.Çok saol.İnşallah sonra ben de senin gibi bahsederim benden sonrakilere :)

Canim ben 158 boyunda ve 49 kiloyum..bende hep büyük istemiyorum dogal olsun diyordum ama burada arkadaslar hep bana olabileni iste dediler..sonradan yerlesince kücük gelir gözüne dediler.birde resim görünce tamam dedim.ben doktoruma sadece 300 den asagi olmasin dedim.oda denerim dedi vede 350 almis..basta cok sislerdi ve gözüme büyük geliyordu ama simdi yumusamaya basladi ve iyiki böyle büyüklük olmus diyorum

Resimlerime bak istersen..beni izlemeye al görürsün..resimlerde daha 3 günlük dü..simdi daha da degisiyorlar.yakinda yenisini koyucam

Merabalar 13ay önce yaptirdim şuan 6aylik hamileyim deyince aradigim kişiyi buldum dedim:) şöyle ki ben yaptirali 3ay oldu nisan ayi gibi bebek denemelerine baslamayi düşünüyorum ama bu konuda tam bi bilgim yok siz tam olarak ne kadarlikken hamile kaldiniz suan hamile olali 6ay olmuş kendinizi nasil hissediyorsunuz.vereceginiz cevaplar benim için çok önemli bi bebek sahibi olmak istiyorum ve esimde çok istiyor sizce ne kadar beklemeliyim bu gebelik için şimdiden teşekkürler...

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim Ameliyatınız henüz çok yeni,bazı sorunlar ve duygusal olarak karmakarışık bir durumda olmanız normal Sorularınıza göre cevap vermek istiyorum.Yaşadıklarıma ve gördüklerime dayanarak
1-Gögüsleriniz zamanla altı ay bir sene içerisinde çok çok değişecek bunu unutmayın.Gögüsleirnizde ve vücudunuzda çok ödem var.Bu ödemler indikçe gögüsleriniz küçülmüş gibi hissedeceksiniz.Aslında giden şey ödemler,protezinizin büyüklügü sabittir değişmez.Gözünüz alışacak bu görüntüye,küçülmüş gibi gelecek size birazda.Zamanla aşşagıya doğru kıvam inecek,protez kendini salacak ve daha doğal bir görünüme gelecek.İlk üç ayda bunu gözlemleyebilirsiniz.Sonrasında yumuşama ile ilgili ve birazda şekli ile ilgili değişiklikler yaşayacaksınız.Sabırlı olur ve bekleyin
2-Yönteminiz nedir?Hiç meme dokunuz yoktuysa ve ince derili bir yaoınız varsa protezin hatlarını hissetme durumu olabilir.Ama asla şu anki gibi hissetmezsiniz..Tabiki hatlar yumuşayacak ve böyle kalmayacak.Henüz bu kadar yeni bir durumda paniklemeniz gereksiz
3- Bu da biraz yönteminize ve sizin önceki meme dokunuzun yoğunluğuna bağlı bir durum.Kısmen hiissetme olabilir.Zamanla oluşacak yararlı kapsül protezinizin daha iyi gizlenmesine yardımcı olur endişe etmeyin En az altı ay bir sene sabırlı olmanız ve doktorunuzun önerdiği masajları yapmanız sizin süreci daha hızlı ve rahat geçirmenize yardımcı olacaktır
4-Proteziniz henüz yerleşmedi,tam yerine oturmadı.Ve en önemlisi ödemler,hava baloncukları var içeride.Kolunuzu hareket ettirince sesler bile duyabilirsiniz Bunlar normal şeyler ve zamanla düzelecek şeyler endişe etmeyin..
5-Evliyim,eşim ilk ameliyat fikrini söyleyince karşı geldi.Ameliyattan hemen sonra ilk gördüğünde bile iyiki yaptırmışız yahu dedi Şimdi keyfini hem o sürüyor hemde ben İkimizde çok memnunuz durumdan.Cinsel yaklaşımlarda bile çok rahat ve özgüven içinde oldugumdan çok iyi geçiyor Kenine güvenmek ve özgüveni tam bir şekilde yaşamak harika bir duygu

Teşekkür ederim arzum çok rahatlıyorum gerçekten yorumlarınızı okudukça.

ben meme büyütme ameliyatı olalı 6 ayı geçti. ameliyat sonrası ilk ay gerçekten sabır işi. ben sonraki süreci doktorumla ayrıntılı konuştuğum için az çok ne yaşayacağımı biliyordum. yine de bazen telaş etmek normal. şuan meme dokunuz sert ama 1 aydan sonra gerçekten yumuşamaya başlıyor. ancak öyle söylendiği gibi belirgin bir küçülme olmuyor. sadece meme şişlikleri azaldıkça şekliniz oturuyor.
bunun dışında protez hareketi dediğiniz sanırım daha çok içerdeki hava ve sıvının hareketi ki bunlarda 1 ay içinde geçiyor.
ancak protezin elinize gelmesiyle ilgili net birşey söyleyemeyeceğim. benim dual plan yerleştirildi ve ben protezi açıkçası hiç hissetmedim. meme altı yada kas zarı altı konduğunda belki hissediliyor olabilir.
bence sabırlı olun zamanla herşey düzelecek

Resimlerime bak istersen..beni izlemeye al görürsün..resimlerde daha 3 günlük dü..simdi daha da degisiyorlar.yakinda yenisini koyucam

canım boy ve kilomuz birbirine çok benzer bende 1.58 boyunda 45 k,loyum ve estetik düşünüyorum, yardımcı olması acısından izlemeye alır mısın beni ben aldım seni :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…