- 15 Nisan 2017
- 3.311
- 8.595
- Konu Sahibi strawberry_cake
Herkese iyi geceler. Çok kısa zaman önce yeni bir işe başladım. Full time (40 saat) bir iş, tamamen Home Office. Geliri ve yan hakları vs güzel. Uzaktan bakınca yol derdi yok maaşı guzel ama çalışma saatleri çok sıkıntılı. Bir hafta 10:30 - 19:30 arası ertesi hafta 13:00 - 22:00 arası. Çocuklarım henüz küçük vicdan azabı çekiyorum onlarla yeteri kadar ilgilenemedigim icin. Eşim saat 17:30 gibi geliyor o gelince ilgileniyor ama annenin yerini tutmuyor. Ben işe başladığımda part time imkanın olduğunu bilmiyordum bugün proje başkanıyla konuştum şu an icin kontenjanımız dolu ama listeye yazıyorum seni, senden önce sadece bir kişi var kontenjan açılırsa hemen haberdar edeceğiz seni dedi ama ne kadar sürer bilmiyorum. Sanırım işede alışamadım içten içe eski işimi özlüyorum. Ama en çok çocuklarım konusunda huzursuzum büyüğüm 6 küçüğüm 4 yaşında. Onlarla doya doya ilgilenmek istiyorum ama ekonomik şartlar malum. Çalışmadığım dönemler aklıma geldikçe kimseye bağımlı olmamak icin çalışmaya mecbursun diyor iç sesim ama bir yandanda annelik iç güdüm rahat bırakmiyor beni. Oğlum bu sene ilk okula başladı ödevlerine hem eşim hem ben yardımci oluyoruz ama çalışmaydı odevdi derken bunun dışında kaliteli vakit geçirecek zamanımiz hiç kalmıyor hafta içi. Bu arada boş durmuyorum çalışma saatleri daha uygun olan bir iş denk gelir diye iş ilanlarini takip ediyorum ama bana hitap eden benzer nitelikte bir projenin denk gelme ihtimali düşük. Zamanla severmiyim bu işi aceba biraz dişimi sıkıp part time kontenjanın açılmasını mi bekleyeyim. Her sabah uyandigimda işi biraksammi diye geçiriyorum aklımdan. Bu durumu yenebilirmiyim aceba?