YENİ İŞ KURACAKLARA KOSGEBİN DESTEKLERİ İÇİN PROJE YAZIMI

Merhaba Makbule 05 Ben daha çönce araştırmıştım başvuru dahi yapmıştım ama benim hiçbir gelirim yok bana denildi ki projen onaylanırsa önce sen para ödüyorsun kira giderleri,ürün satınalma vs gibi bunları faturalandıryorsun sonra sana ödeme yapıyorlar.
İş fikri de önemli tabi ki çünkü ben yemek konusunu severdim aslaında ev ve diyet yemekleri yapmak istemiştim ama o zaman bana demişlerdi çok kişi var bunu isteyen umutsuz gibi konuşmuşlardı şevkim kırıldı.
Sadece üretim yaparsan daha çok destek alıyorsun diye biliyorum.

Beni bilgilendirerseniz memnun olurum bi dükkan açmak istiyorum şu sıra
Merhaba
- ne iş üzerine düşünüyorsunuz. İşletmenizde neler olacak ?
-uygulamalı girişimcilik sertifikanız var mı ? yoksa bu hibe ve desteklerden faydalanamazsınız
-sertifikanız varsa projenizi şekillendirmeye başlarız.
-üretim bazlı bir işletme acacaksanız gerekli izinlerinizi mutlaka alın.(belediye vb) bu iş için ne tür makine ekipmanlar gerekli ise bir liste oluşturun.
-Bu iş ile kimlere hizmet götürecekseniz, pazarınızı belirleyin.

-ne mezunusunuz ?
-bayan olduğunuz için destek oranı %70 ve 80 leri buluyor.
-makine-ekipmanların satın alımlarında önce proforma denilen fatura yerine geçmeyen belgelerle proje hazırlanır sonrasında esas faturalarla işlemler yapılmaya başlanır. Bu yüzden bir miktar nakitinizin olması önemli, geri ödemeleri(destekleri) alıncaya kadar.
-çok kişinin istemesi sizin şevkinizi kırmasın sz kendinize inanın yeter.
sorularınız olursa cvplarım ve yardmcı olmaya çalışırım.

Sertifika alamazmiyim lise mezunuyum

AR-GE, inovasyon projeleri için patent nasıl alınıyor?

AR-GE, inovasyon projeleri için patent nasıl alınıyor?
Makbule Hanım bir de KOSGEB'e proje başvurusu yaparken sigortalı olmamak mı gerekiyor? Ben girişimcilik eğitimi aldım, eğitim alırken sigortalı değildim. Şimdi projemi hazırlıyorum ve işe gireceğim. Proje kabul olana kadar çalışmayı planlıyorum bir problem oluyor mu?

Merhaba, eğer kosgeb desteklerinden faydalanacaksanız sgk olmayacak.,, sgk sız çalışırsanz olur.
Projeyi hazırlama sürecinde daha sunmadan yollamadan sigortalı görünsem bile problem oluyor muymuş eyvah eyvah

Bence siz işyerinizi açın ve kazanmaya başlayın. Proje yazımı kendiniz mi yapacaksanz ?
KOSGEB proje onayından önce iş yerine açanlara hibe vermiyor daha geçen hafta KOSGEB girişimcilik eğitiminden arkadaşım görüştü İstanbul Boğaziçi KOSGEB müdürlüğüyle

Bence siz işyerinizi açın ve kazanmaya başlayın. Proje yazımı kendiniz mi yapacaksanz ?
KOSGEB proje onayından önce iş yerine açanlara hibe vermiyor daha geçen hafta KOSGEB girişimcilik eğitiminden arkadaşım görüştü İstanbul Boğaziçi KOSGEB müdürlüğüyle

siz projenizi sunduğunuzda zaten yasal olarak işyerinizi açmış oluyorsunuz. vergi kaydı,bağkur kaydı, odalara kayıt vb. işyeri kira sözleşmesi falan.. orada söylenen zaten açılmış işyeri için tekrardan kosgeb desteği yok..

Girişimcilik desteği için böyle bir durum söz konusu değil. Proje/plan online formunu doldururken yani projeye başvururken; kira sözleşmesi, oda kaydı, Bağkur kaydı vs yapmıyorsunuz. KOSGEB sen önce proje/plan formunu önleme doldur ben projeni onaylayayım sonra vergi levhanı al, sicil kaydını yap diyor.

proje plan formunu kosgeb sitesinde gördünüz mü? incelediniz mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…