- 18 Eylül 2007
- 2.061
- 2.184
- 658
- Konu Sahibi Makbule 05
-
Beni bilgilendirerseniz memnun olurum bi dükkan açmak istiyorum şu sıraKendi işini kuracak girişimçilere KOSGEB ten 50 Bin TL Hibe ve 100 Bin TL Faizsiz Kredi imkanı sunulmaktadır. Sorularınızı cevaplandırabilirim.
MerhabaBeni bilgilendirerseniz memnun olurum bi dükkan açmak istiyorum şu sıra
bankadaki mevcut durumunuzda bir sıkıntı yoksa uzun süreceğini sanmıyorum.Kredi başvurusu yaptıktan hemen sonra çıkıyor mu acaba ne kadar sürede teslim alabilirim 100.000 TL'yi tahminen?
Sertifika alamazmiyim lise mezunuyumMerhaba
- ne iş üzerine düşünüyorsunuz. İşletmenizde neler olacak ?
-uygulamalı girişimcilik sertifikanız var mı ? yoksa bu hibe ve desteklerden faydalanamazsınız
-sertifikanız varsa projenizi şekillendirmeye başlarız.
-üretim bazlı bir işletme acacaksanız gerekli izinlerinizi mutlaka alın.(belediye vb) bu iş için ne tür makine ekipmanlar gerekli ise bir liste oluşturun.
-Bu iş ile kimlere hizmet götürecekseniz, pazarınızı belirleyin.
-ne mezunusunuz ?
-bayan olduğunuz için destek oranı %70 ve 80 leri buluyor.
-makine-ekipmanların satın alımlarında önce proforma denilen fatura yerine geçmeyen belgelerle proje hazırlanır sonrasında esas faturalarla işlemler yapılmaya başlanır. Bu yüzden bir miktar nakitinizin olması önemli, geri ödemeleri(destekleri) alıncaya kadar.
-çok kişinin istemesi sizin şevkinizi kırmasın sz kendinize inanın yeter.
sorularınız olursa cvplarım ve yardmcı olmaya çalışırım.
Makbule Hanım bir de KOSGEB'e proje başvurusu yaparken sigortalı olmamak mı gerekiyor? Ben girişimcilik eğitimi aldım, eğitim alırken sigortalı değildim. Şimdi projemi hazırlıyorum ve işe gireceğim. Proje kabul olana kadar çalışmayı planlıyorum bir problem oluyor mu?AR-GE, inovasyon projeleri için patent nasıl alınıyor?
AR-GE, inovasyon projeleri için patent nasıl alınıyor?
Makbule Hanım bir de KOSGEB'e proje başvurusu yaparken sigortalı olmamak mı gerekiyor? Ben girişimcilik eğitimi aldım, eğitim alırken sigortalı değildim. Şimdi projemi hazırlıyorum ve işe gireceğim. Proje kabul olana kadar çalışmayı planlıyorum bir problem oluyor mu?
Merhaba, eğer kosgeb desteklerinden faydalanacaksanız sgk olmayacak.,, sgk sız çalışırsanz olur.
Projeyi hazırlama sürecinde daha sunmadan yollamadan sigortalı görünsem bile problem oluyor muymuş eyvah eyvahMerhaba, eğer kosgeb desteklerinden faydalanacaksanız sgk olmayacak.,, sgk sız çalışırsanz olur.
İşyeri kuruluş işlemlerinizi başlattığınzda zaten otomatik bağkurlu oluyorsunuz.Projeyi hazırlama sürecinde daha sunmadan yollamadan sigortalı görünsem bile problem oluyor muymuş eyvah eyvah
O halde benim proje onay veya red alana kadar çalışmamam gerekiyorProjeyi hazırlama sürecinde daha sunmadan yollamadan sigortalı görünsem bile problem oluyor muymuş eyvah eyvah
Evet evet biliyorum da projenin iş planının onay aldığı güne kadar işsiz olmam gerektiğini bilmiyordumİşyeri kuruluş işlemlerinizi başlattığınzda zaten otomatik bağkurlu oluyorsunuz.
Bence siz işyerinizi açın ve kazanmaya başlayın. Proje yazımı kendiniz mi yapacaksanz ?O halde benim proje onay veya red alana kadar çalışmamam gerekiyor
KOSGEB proje onayından önce iş yerine açanlara hibe vermiyor daha geçen hafta KOSGEB girişimcilik eğitiminden arkadaşım görüştü İstanbul Boğaziçi KOSGEB müdürlüğüyleBence siz işyerinizi açın ve kazanmaya başlayın. Proje yazımı kendiniz mi yapacaksanz ?
KOSGEB proje onayından önce iş yerine açanlara hibe vermiyor daha geçen hafta KOSGEB girişimcilik eğitiminden arkadaşım görüştü İstanbul Boğaziçi KOSGEB müdürlüğüyleBence siz işyerinizi açın ve kazanmaya başlayın. Proje yazımı kendiniz mi yapacaksanz ?
Girişimcilik desteği için böyle bir durum söz konusu değil. Proje/plan online formunu doldururken yani projeye başvururken; kira sözleşmesi, oda kaydı, Bağkur kaydı vs yapmıyorsunuz. KOSGEB sen önce proje/plan formunu önleme doldur ben projeni onaylayayım sonra vergi levhanı al, sicil kaydını yap diyor.siz projenizi sunduğunuzda zaten yasal olarak işyerinizi açmış oluyorsunuz. vergi kaydı,bağkur kaydı, odalara kayıt vb. işyeri kira sözleşmesi falan.. orada söylenen zaten açılmış işyeri için tekrardan kosgeb desteği yok..
proje plan formunu kosgeb sitesinde gördünüz mü? incelediniz mi ?Girişimcilik desteği için böyle bir durum söz konusu değil. Proje/plan online formunu doldururken yani projeye başvururken; kira sözleşmesi, oda kaydı, Bağkur kaydı vs yapmıyorsunuz. KOSGEB sen önce proje/plan formunu önleme doldur ben projeni onaylayayım sonra vergi levhanı al, sicil kaydını yap diyor.
Girişimcilik eğitiminde inceledikproje plan formunu kosgeb sitesinde gördünüz mü? incelediniz mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?