- 25 Eylül 2017
- 50
- 218
- 8
- 30
- Konu Sahibi Makbule 05
-
Çalışanlar içinde destekler mevcut.. kosgeb in bazı destekleri işsizlere yönelik çalışıpta kendi işinin patronu olmak isteyenlerede destekler bulunmaktadır.sanırım bu calismayanlara hitap eden birsey , ben baya araştırmıştım bi ara onu.
İş fikri sadece calısmayan kesimde var düsüncesi kötü olmus:)
sayfasında göremedim o tür destek nerden görebilirim?Çalışanlar içinde destekler mevcut.. kosgeb in bazı destekleri işsizlere yönelik çalışıpta kendi işinin patronu olmak isteyenlerede destekler bulunmaktadır.
kosgebin kendi sitesinde ve aile ve sosyal politikaların sitesinde bakabilirsiniz. İş fikriniz nedr? Çalışıyormusunuz.? Başka bir tanıdığınızın üzerinden de gidebilirsiniz bu iş fikrine ..Bayanlara % 90 hibe verilmektedir..sayfasında göremedim o tür destek nerden görebilirim?
iş fikrim var yaptığım örneklre bile var ama ben destek olmadıgı icin acıkcası bakmamıstım
kücük işletme fakat yicek türlerinde farklı düşünüyoreumkosgebin kendi sitesinde ve aile ve sosyal politikaların sitesinde bakabilirsiniz. İş fikriniz nedr? Çalışıyormusunuz.? Başka bir tanıdığınızın üzerinden de gidebilirsiniz bu iş fikrine ..Bayanlara % 90 hibe verilmektedir..
sitede bunları bulamazsınız . direk kosgeb müd.gidebilirsiniz.kücük işletme fakat yicek türlerinde farklı düşünüyoreum
bulamdaım ama bayanlara özel olanıda bulamadım. calısanlara da bulamadım sayfasında baktım simdi
sitede bunları bulamazsınız . direk kosgeb müd.gidebilirsiniz.
öncelikle uygulamalı girişimcilik eğitimi sertikası bulunması gerekli desteklerden faydanlanmanız için.sitede bunları bulamazsınız . direk kosgeb müd.gidebilirsiniz.
KOSGEB'in diğer destekleri konusunda bilginiz var mı acaba?Kendi işini kuracak girişimçilere KOSGEB ten 50 Bin TL Hibe ve 100 Bin TL Faizsiz Kredi imkanı sunulmaktadır. Sorularınızı cevaplandırabilirim.
Merhaba siz bana ne yapmak istediğinizden bahsederseniz yardımcı olurum.KOSGEB'in diğer destekleri konusunda bilginiz var mı acaba?
Merhaba,Merhaba siz bana ne yapmak istediğinizden bahsederseniz yardımcı olurum.
okul ?
yaş ?
herhangi bir işte çalışyormusunuz ? ssk varmı ?
meslek lisesi mezunumusunuz ?
herhangi bir iş yeriniz varmı halen faal olan ?
Ne yapmak istiyorsunuz ? şu an ki yaptığınız iş nedr ?Merhaba,
Ben üniversite mezunuyum (4 yıllık, Türkiye'nin en iyilerinden birinden) SSK yok, bir işim var ama ortak görünmüyorum.
Öcelikle Kosgeb desteklerinden faydalanmak için Uygulamalı Girişimçilik Sertifikasına sahip olmanız gerekmektedir. Bu kurs 4 gün sürmektedir. Fazla bir zamanınızı almaz.Ama destek alabilmek için şart.Size en yakın Kosgeb il müd. giderek kurs başvurunuzu yapın. Kurs bitiminden sonra kuruluş işlemlerinizi yaparak( iş yeri bulma, vergi ve odaya kayıt vb.) girişimçiliği başlıyorsunuz. Daha sonra desteklerden faydalanmak için proje yazımınızı gerçekleştireceğiz. Aşağıdaİyi günler ben 4 yıllık lisans mezunum. Sigortam yok çalışmıyorum. Bi butik dükkanı açmak istiyorum bunun için bu hibe destekten faydalanma şansım var mı varsa nasıl bi yol izlemeliyim
Teşekkür ederimÖcelikle Kosgeb desteklerinden faydalanmak için Uygulamalı Girişimçilik Sertifikasına sahip olmanız gerekmektedir. Bu kurs 4 gün sürmektedir. Fazla bir zamanınızı almaz.Ama destek alabilmek için şart.Size en yakın Kosgeb il müd. giderek kurs başvurunuzu yapın. Kurs bitiminden sonra kuruluş işlemlerinizi yaparak( iş yeri bulma, vergi ve odaya kayıt vb.) girişimçiliği başlıyorsunuz. Daha sonra desteklerden faydalanmak için proje yazımınızı gerçekleştireceğiz. Aşağıda
KOSGEB DESTEKLERİ nin yeni iş kuracaklar için (girişimciler ) desteklerinden bilgiler verdim.
(1) İşletme kuruluş giderleri için geri ödemesiz olarak 2.000 (iki bin) TL destek sağlanır.
(2) Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği kapsamında, işletmenin kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınan/alınacak makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanımları için geri ödemesiz olarak üst limiti 18.000 (on sekiz bin) TL destek sağlanır.
(3) İşletme Giderleri Desteği kapsamında, işletme kurluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde gerçekleşen işyeri kirası ve personel net ücretlerine yönelik olarak, aylık azami 5.000(beş bin) TL ve toplamda geri ödemesiz olarak 30.000 (otuz bin) TL destek sağlanır.
(4) Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Yazılım ve Ofis Donanım Desteği ile İşletme Giderleri Desteği üst limitleri; bu destek unsurları için belirlenen üst limitlerin toplamını aşmamak üzere ihtiyaç duyulması halinde Kurul Kararı ile % 50 (elli)’ye kadar arttırılabilir. Bu durumda Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Yazılım ve Ofis Donanım Desteğinin üst limiti 27.000 (yirmi yedi bin) TL, İşletme Giderleri Desteği üst limiti 45.000 (kırk beş bin) TL ve her iki desteğin üst limitleri toplamı ise 48.000 (kırk sekiz bin) TL’yi geçemez.
(5) Sabit Yatırım Desteği kapsamında, işletme kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınacak makine, teçhizat ve yazılım için teminat karşılığı geri ödemeli olarak 100.000 (yüz bin) TL destek sağlanır.
Öcelikle Kosgeb desteklerinden faydalanmak için Uygulamalı Girişimçilik Sertifikasına sahip olmanız gerekmektedir. Bu kurs 4 gün sürmektedir. Fazla bir zamanınızı almaz.Ama destek alabilmek için şart.Size en yakın Kosgeb il müd. giderek kurs başvurunuzu yapın. Kurs bitiminden sonra kuruluş işlemlerinizi yaparak( iş yeri bulma, vergi ve odaya kayıt vb.) girişimçiliği başlıyorsunuz. Daha sonra desteklerden faydalanmak için proje yazımınızı gerçekleştireceğiz. Aşağıda
KOSGEB DESTEKLERİ nin yeni iş kuracaklar için (girişimciler ) desteklerinden bilgiler verdim.
(1) İşletme kuruluş giderleri için geri ödemesiz olarak 2.000 (iki bin) TL destek sağlanır.
(2) Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği kapsamında, işletmenin kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınan/alınacak makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanımları için geri ödemesiz olarak üst limiti 18.000 (on sekiz bin) TL destek sağlanır.
(3) İşletme Giderleri Desteği kapsamında, işletme kurluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde gerçekleşen işyeri kirası ve personel net ücretlerine yönelik olarak, aylık azami 5.000(beş bin) TL ve toplamda geri ödemesiz olarak 30.000 (otuz bin) TL destek sağlanır.
(4) Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Yazılım ve Ofis Donanım Desteği ile İşletme Giderleri Desteği üst limitleri; bu destek unsurları için belirlenen üst limitlerin toplamını aşmamak üzere ihtiyaç duyulması halinde Kurul Kararı ile % 50 (elli)’ye kadar arttırılabilir. Bu durumda Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Yazılım ve Ofis Donanım Desteğinin üst limiti 27.000 (yirmi yedi bin) TL, İşletme Giderleri Desteği üst limiti 45.000 (kırk beş bin) TL ve her iki desteğin üst limitleri toplamı ise 48.000 (kırk sekiz bin) TL’yi geçemez.
(5) Sabit Yatırım Desteği kapsamında, işletme kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınacak makine, teçhizat ve yazılım için teminat karşılığı geri ödemeli olarak 100.000 (yüz bin) TL destek sağlanır.
Girişimcilik kursları İstanbul'da gün sürüyor. Girişimcilik kursuna katıldıktan sonra işletmenizi açmayın, yeni güncellemelere göre KOSGEB proje onayı almadan işletme açanlara hibe vermiyor. Önce proje onayı sonra açılış, girişimcilik eğitimi aldım sınıftaki bir arkadaşım mali müşaviri ile KOSGEB'le görüşmüş güncel bilgi.Teşekkür ederim
Proje onayı verilmeden kuruluş işlemlerinizin bitmesi gerekiyor.Proje onaylandıktan sonra ilk ödenen destek kuruluş masGirişimcilik kursları İstanbul'da gün sürüyor. Girişimcilik kursuna katıldıktan sonra işletmenizi açmayın, yeni güncellemelere göre KOSGEB proje onayı almadan işletme açanlara hibe vermiyor. Önce proje onayı sonra açılış, girişimcilik eğitimi aldım sınıftaki bir arkadaşım mali müşaviri ile KOSGEB'le görüşmüş güncel bilgi.
Makbule 05 Makbule Hanım iyi akşamlar bir şey sormak istiyorum. Ben hem fatura karşılığı 50 bin TL hibeyi almak hem de teminat karşılığı 100.000 TL krediyi almak istiyorum. Proje onaylandıktan ne kadar süre sonra 100.000 TL'yi teslim alabilirim?[/QUOTE
Kredi başvurusu yaptıktan hemen sonra çıkıyor mu acaba ne kadar sürede teslim alabilirim 100.000 TL'yi tahminen?Merhaba, projeniz onaylandıktan sonra kredi için başvurunuzu yapabilirsinz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?