• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni hayatıma adapte olamıyorum

pumpkiinn

Üye
Kayıtlı Üye
Herkese merhaba
20 günlük bir bebeğim var ve inanılmaz zor bir bebek. Sezaryen olduğu için sütüm geç geldi geldiğinde bebek emmek istemedi altını değiştirmek için resmen savaş veriyorum kıyamet kopartıyor acıktığında katılarak ağlamaya baslıyor mama verdiğim için onu hazırlayana dek elim ayağım birbirine giriyor. Annem şuanlık yanımda güç bela yapmaya calısıyoruz 3 kişi ( annem ve eşim) yetemiyoruz bebeğe öyle söyliyim.
Cocuğun temel ihtiyaclarında bu kadar zorlanıyor ve çaresizken hiç bir şekilde gelişimi için aktivitelerde bulunamıyorum bir yürüyüşe götürelim dedik kıyameti koparttı çevredeki insanlar korkuyla baktılar resmen. Doktor kontrollerini yaptırdık cok şükür herhangi bir sorunu yok ama bunu sadece ben mi yaşıyorum günlük 1 saatlik uykuyla hayatımı idame ettirmeye calısıyorum bu yaşadıklarım normal mi kabullenemiyorum eski beni çok özledim..
ablam kendi 4 yasındaki cocuğunu anneme baktırdığı için artık gelmesini istiyor baskı var üzerinde en azından bir kaç gün daha destek olur diye düşündüm ama ablam asla müsade etmiyor annemi babamı doldurup cocuk perişan oldu vs diye vicdan yaptırıyor yarın annem gittiğinde ben ne yapacağım eşim gün içinde yok zaten. Kayınvalideden bir günlük destek istedim ben bakamam cocuğunuza dedi. Ya ne yapacağım ben, kendime güveniyorum ama cocuk ağlayınca kitleniyorum öyle böyle bir ağlama şekli yok nolur destek verin bana

Canim ilk aylarda öyle oluyor maalesef birde 2.hafta gaz sancilari başlıyor ya ondan ağlamalar çok benimki de öyleydi akşam 6 9 arası sebepsiz saatlerce ağlardı allahim ne zor günlerdi şimdide 2 yas sendromundan dolayı ağlıyor ama hemen sakinlesiuor o dönemde sakinlesmeleri de çok zor sabır biraz daha canim

Herkese merhaba
20 günlük bir bebeğim var ve inanılmaz zor bir bebek. Sezaryen olduğu için sütüm geç geldi geldiğinde bebek emmek istemedi altını değiştirmek için resmen savaş veriyorum kıyamet kopartıyor acıktığında katılarak ağlamaya baslıyor mama verdiğim için onu hazırlayana dek elim ayağım birbirine giriyor. Annem şuanlık yanımda güç bela yapmaya calısıyoruz 3 kişi ( annem ve eşim) yetemiyoruz bebeğe öyle söyliyim.
Cocuğun temel ihtiyaclarında bu kadar zorlanıyor ve çaresizken hiç bir şekilde gelişimi için aktivitelerde bulunamıyorum bir yürüyüşe götürelim dedik kıyameti koparttı çevredeki insanlar korkuyla baktılar resmen. Doktor kontrollerini yaptırdık cok şükür herhangi bir sorunu yok ama bunu sadece ben mi yaşıyorum günlük 1 saatlik uykuyla hayatımı idame ettirmeye calısıyorum bu yaşadıklarım normal mi kabullenemiyorum eski beni çok özledim..
ablam kendi 4 yasındaki cocuğunu anneme baktırdığı için artık gelmesini istiyor baskı var üzerinde en azından bir kaç gün daha destek olur diye düşündüm ama ablam asla müsade etmiyor annemi babamı doldurup cocuk perişan oldu vs diye vicdan yaptırıyor yarın annem gittiğinde ben ne yapacağım eşim gün içinde yok zaten. Kayınvalideden bir günlük destek istedim ben bakamam cocuğunuza dedi. Ya ne yapacağım ben, kendime güveniyorum ama cocuk ağlayınca kitleniyorum öyle böyle bir ağlama şekli yok nolur destek verin bana
Oyle bir anneyide ablayida bir daha asla aramazdim net soyluyorum. Kendi oğluna baktiririken iyi ama yeni anne olmus tecrubesiz kardesine bir ay bile destege kendi annesini gondermiyor. Anneniz ve babanizda bu kadar doldurusa geliyorsa lutfen kapiyi acin kendileri ciksinlar. Destek alin bir ebeden. Ayip ya. Evet cocuklari ailelere guvenerek dogurmuyoruz ama yeni dogmus bebekte bunlarin tecrubelerine ihtiyacimiz var.

Herkese merhaba

Ablanız çalışıyor mu? Çalışıyorsa o da haklı ama 4 yaşındaki çocuğu kreşe vermesi gerekir zaten. Benim annem de oğluma bakıyor, kardeşim doğurduğunda 10 gün gitti sadece, çünkü oğlum da küçük, bebekti o zaman. Bazı bebekler çok çığırtkan oluyor, zamanla alışıyorsunuz merak etmeyin. Benim küçük aşırı çığırtkan, her şeye bağırır, her şeye ağlar. 1.5 yıl hiç uyumadı ve uyutmadı desem yeridir. 1-2 saat içinde tam 20 kez uyandığımı biliyorum. Zamanla kolaylaştı çok şükür. Hala zor bir çocuk ama yapacak bir şey yok, kişiliği bu.

Herkese merhaba
ilk öncelikle bebişiniz hayırlı olsun 🌸
Aynı durumları bende yaşadım. 🥲 tecrübelerimi aktarıyorum size.
Anne yani siz ne kadar stres altında olursanız çocuk o kadar anlayıp strese giriyor. İlk başta siz kendinizi telkin edin. Eminimki siz çokta güzel bakarsınız 💕 sakinliğinizi korumanız püf nokta 😊 bebeğiniz kolik olabilir mi acaba? Beyaz gürültü o kriz anlarında biraz hafifletiyor. Bol bol temas annesi 🤗

Canim ilk aylarda öyle oluyor maalesef birde 2.hafta gaz sancilari başlıyor ya ondan ağlamalar çok benimki de öyleydi akşam 6 9 arası sebepsiz saatlerce ağlardı allahim ne zor günlerdi şimdide 2 yas sendromundan dolayı ağlıyor ama hemen sakinlesiuor o dönemde sakinlesmeleri de çok zor sabır biraz daha canim
Benim kızım saat farketmeksizin atakta yani gecemiz zaten yok perişan oldum ağlıyor ağlayıp katıldıkça ben kahroluyorum

Ablanın da hayırlısı... Size şuan destek olmayacakta ne zaman olacak çok yazık..
Oyle bir anneyide ablayida bir daha asla aramazdim net soyluyorum. Kendi oğluna baktiririken iyi ama yeni anne olmus tecrubesiz kardesine bir ay bile destege kendi annesini gondermiyor. Anneniz ve babanizda bu kadar doldurusa geliyorsa lutfen kapiyi acin kendileri ciksinlar. Destek alin bir ebeden. Ayip ya. Evet cocuklari ailelere guvenerek dogurmuyoruz ama yeni dogmus bebekte bunlarin tecrubelerine ihtiyacimiz var.
Evet anne ve babam ablamın ağzından cıkacak bir kelimeye bakıyorlar asla göze alamazlar onunla ters düşmeyi. Ben elbette onlara güvenerek yapmadım ama inanın bana annem bile kitlenip kalıyor yeri gelince öyle bir bebeğim var

Ablanız çalışıyor mu? Çalışıyorsa o da haklı ama 4 yaşındaki çocuğu kreşe vermesi gerekir zaten. Benim annem de oğluma bakıyor, kardeşim doğurduğunda 10 gün gitti sadece, çünkü oğlum da küçük, bebekti o zaman. Bazı bebekler çok çığırtkan oluyor, zamanla alışıyorsunuz merak etmeyin. Benim küçük aşırı çığırtkan, her şeye bağırır, her şeye ağlar. 1.5 yıl hiç uyumadı ve uyutmadı desem yeridir. 1-2 saat içinde tam 20 kez uyandığımı biliyorum. Zamanla kolaylaştı çok şükür. Hala zor bir çocuk ama yapacak bir şey yok, kişiliği bu.
Evet çalısıyor ama yarım gün kreşe gidiyor yeğenim. Sorun şu ki kreşe kim hazırlayacak kim götürecek kim alacak yani o kadar annemler rahata alıştırmışki kendisini asla zora gelemiyorlar karı koca. Hal böyle olunca 4 yasındaki yeğenimin konforu daha önemli oluyor benim 20 günlük bebeğimden ziyade.

ilk öncelikle bebişiniz hayırlı olsun 🌸
Aynı durumları bende yaşadım. 🥲 tecrübelerimi aktarıyorum size.
Anne yani siz ne kadar stres altında olursanız çocuk o kadar anlayıp strese giriyor. İlk başta siz kendinizi telkin edin. Eminimki siz çokta güzel bakarsınız 💕 sakinliğinizi korumanız püf nokta 😊 bebeğiniz kolik olabilir mi acaba? Beyaz gürültü o kriz anlarında biraz hafifletiyor. Bol bol temas annesi 🤗
Amin çok teşekkür ederim
Doktora sorduğumda henüz kolik diyebilmek için bile cok kücük dedi yani elimden gelenin fazlasını yapmaya calısıyorum gözünün içine bakıyorum ama yetemediğim konular cok. Emziremedim içim acıyor sanki 1-0 cocuğum eksik baslamıs gibi hissediyorum inanılmaz kötü bir psikolojinin içindeyim

Herkese merhaba
Gelişimi için dediğin kısıma şu an gerek yok illa hava alsın diyorsan balkona çıkar instagram annelerine bakmayın siz . Normal bi süreç ağlayabilir sizin panik olmanız işleri hızlandırmaz bırakın ağlasın. Siz hazırlayın mamasını. İlk aylar biraz zor oluyor elbet her şey yoluna girecektir

Amin çok teşekkür ederim
Doktora sorduğumda henüz kolik diyebilmek için bile cok kücük dedi yani elimden gelenin fazlasını yapmaya calısıyorum gözünün içine bakıyorum ama yetemediğim konular cok. Emziremedim içim acıyor sanki 1-0 cocuğum eksik baslamıs gibi hissediyorum inanılmaz kötü bir psikolojinin içindeyim
Hayır hayır lütfen öyle düşünme 🥺 en herşeyi elinden gelen güzel bir annesin 💕 henüz lohusasın seni o kadar iyi anlıyorum ki.. Geçecek inşallah 🙏 emzirme konusuna gelince bu konuda destek aldın mı?

Evet çalısıyor ama yarım gün kreşe gidiyor yeğenim. Sorun şu ki kreşe kim hazırlayacak kim götürecek kim alacak yani o kadar annemler rahata alıştırmışki kendisini asla zora gelemiyorlar karı koca. Hal böyle olunca 4 yasındaki yeğenimin konforu daha önemli oluyor benim 20 günlük bebeğimden ziyade.
Ablanız konusunda yorum yapmak istememiştim ki bu mesajınıza kadar ama burada annenlere iki çift kelamınız olmalı..

Anneniz, babanız bu durumda nasıl sizi tek bırakmayı düşünebilir ki?
En azından babanız gitsin ablanızın yanına.
4 yaşındaki çocukla dede tek başına ilgilenebilir.

Kolik, bebekler 15 günlükken başlıyor ve en erken 4 aylıkken bitiyor. Sizin bebeğiniz de kolik. Bence bir şekilde memeye alıştırın. Kolik bebekler sadece memede sakinleşiyor. Mama için de suyunuz sürekli hazır olsun, hemen karıştırıverin. Bebeği sürekli kucağınızda hoplatın. Size ne kadar zorsa, bebeğe daha zor.
Aileleri de kafaya takmayın. Benim kayınvalidem 1 buçuk gün, annem hastane dahil 5 gün kaldı yanımda. 7. gün yalnızdım ve kolik bebeğimle 4 ay nasıl geçti anlatmak bile istemem.

20 günlük bebegın gelişimi diye kafanızı yormayın suan. ilk 3 ay zaten dunyaya uyumlanmaya calısıyolaar . uyku duzenı bıle olmuyor. sız ne kadar stres olursanız ona da yansıyacaktır. rahat olun. annenız gıtse bıle emın olun ona en guzel sekılde bakacasınız ALLAH o gucu verıyor. lohusalık huznu yasıyosunuz .eski hayatınızı özleme,eski hayatınıza dönemeyecegınız düşüncesi... ama inanın şu gunler geçmiyor gibi gelse zaman cok hızlı gecıyor. bu gunlerınız de gececek. 3 . bebegımı beklıyorum tecrubeyle sabit. gerıye bakınca ne cabuk buyuduler dıyosunuz. emziremedim içim acıyor demıssınız. bunun ıcın cabaladıgınıza emınım ama olmuyorsa olmuyordur. cok sukur kı kalıtelı mamalar da var. herkes anne sutu gıbı olmaz dıyodur bla bla konusurlar ama evladınız ıcın en dogrusunu sız bılırsınız ve suan sartlar neyı gerektırıyorsa onu yaparsınız. yani emziremediğiniz için suçlu değilsiniz. bol bol sarılın . gaz olabilir, masajlar var onları deneyin. kendinizi üzmeyin. ablanız ve annenız ıcın de sizi üzmemek için birşey yazmıyorum. ama elinizdeki şartları kabullenmek işinizi kolaylastıracaktır.

Benim oğlum o kadar çok ağlardı ki göbek fıtığı oldu. O derece ağlardı katılırdı. Ne yapsam da asla susmazdı. Bebek görmeye gelen insanlar bana acıyarak kalkıp hemen gidiyorlardı. Benim de annem geldi ama zaten bebekle hep ben ilgileniyodum. Oğlum biraz düzelene kadar ev işi yemek vs hiçbi şeyi elleyemedim. İstesem de yapamadım. Aylarca günlük 2 saat uykuyla falan yaşadım. O zamanlar hep kendimi geçecek diye teselli ediyodum. Çok şükür geçti. Siz de sakin olun. Geçecek. Hayırlı olsun minik yaramazınız güle güle büyütün inşallah 🌸

Back
X