Eski konunuzda ve hatta eski bir çok konunuzda nefret ettiğiniz kayınvalide haliyle yardıma gelmez. Evimden çıkmazlar, pazardan 2.el zıbın aldı diye iftira attığınız kişiler görüyoruz ki hic de evinize yerlesmemisler. Böyle olduğunu hepimiz biliyorduk. Size kolay gelsin umarım sakince atlatırsınız bu dönemi ama kendiniz ettiniz biraz da. Annenizin de normal şartlarda 4 yaşındaki çocuğa değil sizin çocuğunuza bakması lazımdı ama artık eminim ki onların da mutlaka geçerli bir sebebi vardır.Cocuk olacak evden cıkmayacaklar ben bunun önüne nasıl geçebilirim. Ciddi anlamda etrafımda istemiyorum. Bir kaç gün kendi annem yanımda olacak sonrasında rabbiminde yardımıyla eşimle halledeceğiz. Bu kadın ve kızının yardımından cok zararı var bana hem psikolojik hemde maddi
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Yeni hayatıma adapte olamıyorum
- Konu Sahibi pumpkiinn
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 4 Ekim 2012
- 16.353
- 31.936
- 798
20 günlük bebeğin gelişim aktivitesi ona sarılmanız ve bol bol konuşmanızdır. Özentiliğe gerek yok. Temel ihtiyaçlarını karşılayın yeter. O şu an kendini sizin bir parçanız sanıyorhiç bir şekilde gelişimi için aktivitelerde bulunamıyorum
- 4 Ekim 2012
- 16.353
- 31.936
- 798
Sizin bebeğinizin okullar açıkken doğacağı belliymiş baştan, bu konuda bir şey konuşmadınız mı ailenizle plan yapmadınız mı? Ablanız ne dedi siz hamileyken?Evet çalısıyor ama yarım gün kreşe gidiyor yeğenim. Sorun şu ki kreşe kim hazırlayacak kim götürecek kim alacak yani o kadar annemler rahata alıştırmışki kendisini asla zora gelemiyorlar karı koca. Hal böyle olunca 4 yasındaki yeğenimin konforu daha önemli oluyor benim 20 günlük bebeğimden ziyade.
- 29 Mayıs 2021
- 13.477
- 87.381
- 548
- 36
Kayınvalide gelir diye ne konular açtınız burada. Öyle olmuyormus değil mi? Keşke onlara karşı olmayan şeyler üzerinden bir set cekmeseydiniz bu kadar. İnsan insana ihtiyaç duyuyor bir yerde.
Annenizin sizin halinizi görüp biraz daha kalması lazım aslında. Yeğeniniz dört yaşında onun için başka alternatifler bulunabilir. Babanız gitse , anneniz kalsa, yeğeninizi okula bırakıp, almayi o yapar en azından, anneniz biraz daha kalmış olur.
Gelişimi icin bir şey yapamıyorum diye düşünmeyin şuan ihtiyacı olan, temel ihtiyaçlarının karşılanması lazım zaten.
Annenizin sizin halinizi görüp biraz daha kalması lazım aslında. Yeğeniniz dört yaşında onun için başka alternatifler bulunabilir. Babanız gitse , anneniz kalsa, yeğeninizi okula bırakıp, almayi o yapar en azından, anneniz biraz daha kalmış olur.
Gelişimi icin bir şey yapamıyorum diye düşünmeyin şuan ihtiyacı olan, temel ihtiyaçlarının karşılanması lazım zaten.
- 23 Ekim 2022
- 983
- 1.804
- 43
- 4 Ekim 2012
- 16.353
- 31.936
- 798
- 20 Eylül 2024
- 217
- 143
- 18
- 1 Ekim 2013
- 7.916
- 15.975
- 448
- 34
Öncelikle çocukların yüzde 80-85 I anlattığın gibi o yüzden bunun normal olduğunu bilin.Herkese merhaba
20 günlük bir bebeğim var ve inanılmaz zor bir bebek. Sezaryen olduğu için sütüm geç geldi geldiğinde bebek emmek istemedi altını değiştirmek için resmen savaş veriyorum kıyamet kopartıyor acıktığında katılarak ağlamaya baslıyor mama verdiğim için onu hazırlayana dek elim ayağım birbirine giriyor. Annem şuanlık yanımda güç bela yapmaya calısıyoruz 3 kişi ( annem ve eşim) yetemiyoruz bebeğe öyle söyliyim.
Cocuğun temel ihtiyaclarında bu kadar zorlanıyor ve çaresizken hiç bir şekilde gelişimi için aktivitelerde bulunamıyorum bir yürüyüşe götürelim dedik kıyameti koparttı çevredeki insanlar korkuyla baktılar resmen. Doktor kontrollerini yaptırdık cok şükür herhangi bir sorunu yok ama bunu sadece ben mi yaşıyorum günlük 1 saatlik uykuyla hayatımı idame ettirmeye calısıyorum bu yaşadıklarım normal mi kabullenemiyorum eski beni çok özledim..
ablam kendi 4 yasındaki cocuğunu anneme baktırdığı için artık gelmesini istiyor baskı var üzerinde en azından bir kaç gün daha destek olur diye düşündüm ama ablam asla müsade etmiyor annemi babamı doldurup cocuk perişan oldu vs diye vicdan yaptırıyor yarın annem gittiğinde ben ne yapacağım eşim gün içinde yok zaten. Kayınvalideden bir günlük destek istedim ben bakamam cocuğunuza dedi. Ya ne yapacağım ben, kendime güveniyorum ama cocuk ağlayınca kitleniyorum öyle böyle bir ağlama şekli yok nolur destek verin bana
1- bence anane-babaanne yardımcı olan kimse o gittiğinde insan çok daha hızlı adapte oluyor yeni duruma
2- uykusuzluk bi süre değişmez kural. O yüzden bebek uyuduğunda ev toplama,temizlik yapma gibi şeylerle ilgilenmeden hemen uyumasanız bile gözünüzü kapatıp uzanın.
3- şimdiden hiç öyle aktivite falan düşünmeyin. Önveliğibiz bebeğinizin size ve dünyaya alışması aktivite yapacak çooook vaktiniz olacak daha.
4- bebek stresi inanılmaz hisseder. Gergin ve stresli hal ona da yansır. Biraz sakinleşin ve her şeyi aynı anda tam yapamayacağınızı bilin.
5- doktor uygun görüyorsa mama takviyesi muhakkak kullanın
- 26 Ağustos 2023
- 1.484
- 2.703
- 53
Ayni durumdayim iki aylik bebegim ama benim annem yakinimda Allah yardımcıniz olsun cok zor gaz diyolar onu probiyotik kullanarak çözdük ama benim de bebegim uykuya direniyor uyumak istemiyor uyduğu zamanda devamli sallanmak istiyor derin dalmiyor kac defa doktora tahliklere vs götürdük birsey çıkmadı ultrasonla bile incelendi yoruldum bende sizin gibiHerkese merhaba
20 günlük bir bebeğim var ve inanılmaz zor bir bebek. Sezaryen olduğu için sütüm geç geldi geldiğinde bebek emmek istemedi altını değiştirmek için resmen savaş veriyorum kıyamet kopartıyor acıktığında katılarak ağlamaya baslıyor mama verdiğim için onu hazırlayana dek elim ayağım birbirine giriyor. Annem şuanlık yanımda güç bela yapmaya calısıyoruz 3 kişi ( annem ve eşim) yetemiyoruz bebeğe öyle söyliyim.
Cocuğun temel ihtiyaclarında bu kadar zorlanıyor ve çaresizken hiç bir şekilde gelişimi için aktivitelerde bulunamıyorum bir yürüyüşe götürelim dedik kıyameti koparttı çevredeki insanlar korkuyla baktılar resmen. Doktor kontrollerini yaptırdık cok şükür herhangi bir sorunu yok ama bunu sadece ben mi yaşıyorum günlük 1 saatlik uykuyla hayatımı idame ettirmeye calısıyorum bu yaşadıklarım normal mi kabullenemiyorum eski beni çok özledim..
ablam kendi 4 yasındaki cocuğunu anneme baktırdığı için artık gelmesini istiyor baskı var üzerinde en azından bir kaç gün daha destek olur diye düşündüm ama ablam asla müsade etmiyor annemi babamı doldurup cocuk perişan oldu vs diye vicdan yaptırıyor yarın annem gittiğinde ben ne yapacağım eşim gün içinde yok zaten. Kayınvalideden bir günlük destek istedim ben bakamam cocuğunuza dedi. Ya ne yapacağım ben, kendime güveniyorum ama cocuk ağlayınca kitleniyorum öyle böyle bir ağlama şekli yok nolur destek verin bana
- 28 Ağustos 2024
- 140
- 62
- 13
Cnm doktora götür gaz sancısından bazı bebekler kolik oluyor öyle olabilir sana gaz ilacı yazsin metsil falan değil ama sigortanın karşılamadığı gaz ilaçlarından pahalı olanlardan yani baya iyi geliyor 4 aylık oldu mu gerek kalmaz kullanmayaHerkese merhaba
- 11 Şubat 2023
- 9.725
- 1
- 21.290
- 268
Ilık duşla rahatlamiyor mu ? Gaz yoksa karnı da doyuyor diyorsunuz CC mi yetmiyor diyecektim yoksa , bebeğe de zaman vermek lazım 20 gündür bu hayatta ve alışmaya çalışıyor bol bol ten teması yapın (çıplak)Herkese merhaba
- 25 Aralık 2020
- 5.122
- 18.792
- 198
- 41
ben de o kısmı anlamadımİlk zamanlar böyle zor geçer. Merak etmeyin halledersiniz zorlansanız da. Madem mama alıyor gece eşiniz ve anneniz sizi biraz dinlendirsin. Biraz uyku sonrası kendinize gelirsiniz adapte olana kadar da anneniz yine gelsin hafta 1-2 gün ablanız da artık idare edecek.
zaten emmiyormuş ki bebek- emen bebeği 2 saate bir emziriyorsun biliyorum.
e anne var evde, kocası da gece evde, doğumdan sonra yılbaşında h.sonunda bari olsun gündüz de evdeymiştir
e uyusun işte, anne evdeyken uyumuyorsa anne gidince nasıl uyuyacak ki anlamadım
her 2 yeğenim de sezaryanla oldu, ikisinde de başlarında ben vardım memeye tutuyordum alıp bebeği oyalıyordum biraz (hemen çıkartırsa diye) sonra da yatırıyordum kardeşim ben memeden çekince direkt uyumaya çalışıyordu, bebek uyurken de anneyi yürütmeye filan geçiyordum.
ki bu daha hastane odası, bunlar evdeler, git bir odada uyu 2 saat, 2 saat de gündüz uyu, hakketen anlamadım, evde insan varken neden uyumuyor?
- 23 Ekim 2018
- 15.370
- 35.025
- 598
5 s yöntemini araştırmanızı tavsiye ederim. Uyutacağınız zaman kundak(özellikle kolları)
Emzik alıyorsa emzik
Beyaz gürültü eşliğinde sallama(ağlama ne kadar şiddetliyse hızlı sakinleştikçe yavaşlatarak)
Bunları aynı anda yaparsanız fayda göreceğinizi düşünüyorum. Başta istemeyecek kundağı tabiki ama vazgeçmeyin kısa bir sürede sakinleşecektir
Emzik alıyorsa emzik
Beyaz gürültü eşliğinde sallama(ağlama ne kadar şiddetliyse hızlı sakinleştikçe yavaşlatarak)
Bunları aynı anda yaparsanız fayda göreceğinizi düşünüyorum. Başta istemeyecek kundağı tabiki ama vazgeçmeyin kısa bir sürede sakinleşecektir
- 9 Ağustos 2021
- 15.350
- 52.542
- 548
Allah ablaniza akıl ve vicdan versin . Bencil bir insanmış . Ama inanin bende çok çok zorlandım ve bir haftadan sonra yalnız baktım isterse anneniz üç ay kalsın gitsin yine aynı şeyleri yaşayacaksınız o yüzden üzülmeyin . Eninde sonunda alisacaksiniz . Bırakın ağlasın demek ki ihtiyacı var bol bol ten teması yapın
- 18 Kasım 2014
- 4.456
- 5.664
- 358
Ablanında bencilliği!!!Herkese merhaba
İlk zamanlar çoğu bebek böyle oluyor, hepimiz geçtik o dönemlerden, geçiyor , bitiyor, unutuluyor çok şükür.
Alerjik durumu ya da mamanın ağır gelme durumu olabilir mi? Doktorla bu konularda görüştünüz mü?
Annen yanındayken dondurucunu hazır yemeklerle doldurup annen gittikten sonra sadece bebek ve kendi dinlenmene odaklanabilirsin. O uyuyunca yanına yatıp uyumasan bile en azından dinlenebilirsin. Onun dışında bir slip-kanguru edinip kendine bağlayabilirsin gün içerisinde sürekli ten teması rahatlatabilir bebeği böylece sende yapmak istediklerini bir nebze de olsa yapabilirsin.
Ama temeli söylüyorum, bu günler geçecek henüz çok küçük bebeğin. Allah bağışlasın.
- 17 Aralık 2024
- 4
- 3
- 1
- 34
benim kızım sizin dediğiniz gibiydi insan kendi bebeginden korkar mı ben korkuyordum yanliz kalmaktan dediğiniz gbi herseye agliyan bi bebekti ama öle kalmıyor 4. ayda düzeldi benim kızım o kız gtti sakın bi bebek oldu bu süreçte destek almanız lazım sling kullanın bol bol o dha iyi gelir ona Allah yardımcınız olsun bnde sizin geçtiğiniz süreçten geçtim ama annem beni bırakmadı hiç yanlizHerkese merhaba
- 3 Eylül 2010
- 1.045
- 2.385
- 333
- 8 Şubat 2024
- 3.993
- 5.699
- 73
Araba sireni gibimi ağlıyor itfaiye arabası geçiyor tarzda bebek arabası giderken bir de komşular neyi var niye ağlıyor diye kapıya geliyormu tahmini bir buçuk yaşına kadar gider sonra başka başka şeyler çıkıyor zar zor bazen cinnetliik büyüyor Yani 9 doktor gezdim sonuç alamadım en son bir doktor sağolsun huyu bu yapacak birşey olsa yapardık dedi meali çekeceksin ama gün gelecek bitecek ha o huysuzluk o DNA kodları gectimi nerde.Allah bebişle sağlık size sabır versin benimki bildiğin siren bildiğin ambulans sesi cikariyordu ve ne aç ne hasta ne altı pis kisacasi kolik krizleri olmadığında da huysuzdu öylede büyüdü.Simdi bakıyorum boyuna ve inanamıyorum insan içindeyken hiç bitmeyecek hiç gecmeyecek sanıyor ama geçiyor zaman.