Yeni hamile oldugunu ogrenen arkadaşlar oruç tutuyor musunuz?

Tutmuyorum bebegime bunu yapamam kesemde su azalablr bol suicmem lazm duzenli beslenmem lazm. Kusuyorum zaten.
Tutana Allh kabul etsn

Bende tutmuyorum arkadasar. Zaten doktorumu aradigimda direk oruc yasak dedi. Bide igne filan kullaniyorum. Rabbim hepimizin saglikla kucagimiza amamizi nasip etsin bebislerimizi. Ben dün kalp atisini gòrdum darisi sizlere ins

Benim ilk gittiğim gayrimüslim doktor 'Ben Islami çok iyi biliyorum. Tanrı sana zorluk istemez susuz kalma' dediği için tutmamıştım.
Ama içime sinmedi ve Müslüman bi doktora gittim.

Başın, kasıkların ağrırsa, bulantın çok olursa, kusarsan, halsiz düşersen, Başın döner, gözün kararır, kalp atışında fark hissedersen; iftara bir saat de kalsa mutlaka boz dedi.

Ve oruç tutarken sonra tutması zor olur diye değil sadece Allah rızası için tut dedi.

Böylesi çok içime sindi. Ramazanı idrak etmek için gerçekten oruçlu olmak büyük nimet. O yüzden ben son günler de olsa tutabildigim için mutlu oldum. Bünyenize bakın eğer müsaitse Allah rızası için niyet edin.

Bunu sorduğumda 10 haftalıktı.
Bilginize.

Ben ay boyunca orucumu tuttum çok şükür, zaruri haller dışında tabii. Son günlerinde kahverengi leke geldi, duş aldım yine geldi o gün tutamadım. Gebelik testi yaptım silik çizgiyi görünce ertesi gün kan tahlili verdim. 3+3 gebelik varmış çok şükür yavrum bu mübarek günlerde gelmiş. Kan tahlilimde değerlerim iyi çıktı, zaten vitamin destekli folik asit kullanıyordum. Leke az da olsa devam ettiği için artık tutamıyorum ama öncesinde tuttum ve olumsuz bir etkisi olmamıştır inşallah.

Ben ay boyunca orucumu tuttum çok şükür, zaruri haller dışında tabii. Son günlerinde kahverengi leke geldi, duş aldım yine geldi o gün tutamadım. Gebelik testi yaptım silik çizgiyi görünce ertesi gün kan tahlili verdim. 3+3 gebelik varmış çok şükür yavrum bu mübarek günlerde gelmiş. Kan tahlilimde değerlerim iyi çıktı, zaten vitamin destekli folik asit kullanıyordum. Leke az da olsa devam ettiği için artık tutamıyorum ama öncesinde tuttum ve olumsuz bir etkisi olmamıştır inşallah.
Merhaba öncelikle hayırlı olsun bebişin🙏🏽🥰
Ben 5 gün sonra adet olcam ama bazı belirtiler yaşıyorum. Sizde belirti varmıydı nasıl anladınız.? Direk testlemi

Merhaba.
Orucumu eksiksiz tutuyordum,hamile olduğumu ogrenince de tutmaya devam ettim. Ama 2 gun once asiri zorlandım ve bebegim etkilenir diye 2 gundur tutmuyorum.
Kadir gecesi diye yarin tutacagim.
Aslinda kizim olmasa yine tutardım, parkti oyundu cok yorucu(2 yasinda)

Yeni de olsa tutmazdım. Bu sıcakta susuz kalmak mantıklı gelmiyor. Hamilelere kaçıncı hafta olursa olsun bol su öneriliyor. Sonradan inşallah tutup borçlarımı ödeyeceğim. Herkesin kendi kararı tabi saygı duymak gerekir.

Merhaba öncelikle hayırlı olsun bebişin🙏🏽🥰
Ben 5 gün sonra adet olcam ama bazı belirtiler yaşıyorum. Sizde belirti varmıydı nasıl anladınız.? Direk testlemi
Merhaba, teşekkür ederim 🤲😊
Bu ay çok belirti yaşamadım aslında. Sol kasık ağrım hep olurdu yumurtlama dönemi ve adet önü, bu ay da oldu. Tek farkı daha alt taraftaydı ve zonklama şeklinde ara ara iğne batması gibiydi. O dönemde ilk defa adetten 3 gün önce kahverengi leke geldi. Bir de adet öncesi çok sivilcem oldu. 1 tane filan çıkıp geçerdi normalde, bukez bir çok yerimde aynı anda şişip, inmeden bir yenisi çıktı. Belirti midir bilemiyorum tabii bu sivilce olayını. Başka da hiçbir şey yaşamadım. Oruç tuttuğum için öğle aralarında iş yerinde uyuyordum, hafif halsizlik oluyor öğleden sonrası rahat geçsin hem de zaman geçsin diye ama onu da oruca bağladım hep. Umarım yardımcı olabilmişimdir. 🥰

Merhaba, teşekkür ederim 🤲😊
Bu ay çok belirti yaşamadım aslında. Sol kasık ağrım hep olurdu yumurtlama dönemi ve adet önü, bu ay da oldu. Tek farkı daha alt taraftaydı ve zonklama şeklinde ara ara iğne batması gibiydi. O dönemde ilk defa adetten 3 gün önce kahverengi leke geldi. Bir de adet öncesi çok sivilcem oldu. 1 tane filan çıkıp geçerdi normalde, bukez bir çok yerimde aynı anda şişip, inmeden bir yenisi çıktı. Belirti midir bilemiyorum tabii bu sivilce olayını. Başka da hiçbir şey yaşamadım. Oruç tuttuğum için öğle aralarında iş yerinde uyuyordum, hafif halsizlik oluyor öğleden sonrası rahat geçsin hem de zaman geçsin diye ama onu da oruca bağladım hep. Umarım yardımcı olabilmişimdir. 🥰
Teşekkür ederim benim inanılmaz baş dönmem oluyor ve 3 gündür dehşet acıkıyorum benimde batmalarım oluyor. Orucum normalde iftarda ne yedimse onunla ertesi gün oruç tutardım 3 gündür acıkıyorum ve canım çılgın şeyler istiyor🤣🤣☺️ Acaba dedim ondan sormak istedim tabiki yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim🙏🏽🤲🏽🥰

Ramazan başında alerjik astımım vardı su içmem gerekiyor diye tutmadım ilk 3-4 gün tam tutarım artık derken hamile olduğumu öğrendim.
Ve tutmuyorum herkesin kendi düşüncesi elbette ama şu halde normalden daha çok acıkıyorum sanki.
Allahım affetsin sonrasında tutmayı nasip etsin ne diyelim..

Teşekkür ederim benim inanılmaz baş dönmem oluyor ve 3 gündür dehşet acıkıyorum benimde batmalarım oluyor. Orucum normalde iftarda ne yedimse onunla ertesi gün oruç tutardım 3 gündür acıkıyorum ve canım çılgın şeyler istiyor🤣🤣☺ Acaba dedim ondan sormak istedim tabiki yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim🙏🏽🤲🏽🥰
Baş dönmesi benim de ayağa kalkınca oluyor, gözüm kararıyor biraz bekliyorum geçiyor ama gebelikten mi değil mi bilemem.inşallah sizinki bir işarettir. Bat ne zaman?

Back
X