yeni halı almak istiyorum tavsiyeleriniz neler.

meryemyilmaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2008
189
5
96
Düzce
arkadaşlar oturma odam lila mor tonlarında olacak salonda krem kahve benim bilmediğim hangi marka ve sık dokumamı yüksek iplimi.ikiz erkek çocuklarım var acayip kirleniyo ev bide halılar aylar geçsede fos fos yumuşacık kalsın istiyorum ama hangi marka alacağımı bilmiyorum siz deneyimlerinizi yazarmısınız lütfen:)

zaten bu bölümde halı ile ilgili çok mesaj var okumanı öneririm.ben sana kişisel deneyimi olarak şunu söyliyim sakın ha sakın kaşmir alma .birde akrilik ve yün halı almaya çalış elini sürdüğünde yumuşacık olsun bende yeni halı alcam ama mutfağa istiyorum hem uyumlu olsun hem uygun olsun hem kir tutmasın diyorum o yüzden bir türlü karar veremedim.

aynen bende nerden alacağımı ve ne renk alacağıma karar veremedim.ipek şagi yolluk temizliği nasıldır? mor tonlarında koltuklara grili siyahlı halı uyarmı? hangi renkler kiri göstermez ve şöyle cap canlı hangi renkler marka halılar durur bilemiyorum.halı konusunda çok yanılmalarım oldu bu seferde hata yaparsam eşim beni oyar valla :) okumaya çalıştım ama herkez ayrı bişey yazmış hiç bişey anlamadım

ya canım aslında riske girmemek için en doğrusu saray ama bana ölçüleri uymuyor.bende senin gibi halı konusunda çok hata yaptım.eğer biraz tuzlu demezsen sarayı tercih et canım benim annem kullandı çok memnun .shagy konusunda kim ne derse desin büyük risk.ama sen halı çırpabiliyosan ve güçlü kuvvetli bi hatunsan yani süpürmek çırpmak dert değil diyosan shagye karar ver araştırmalarımın sonucu bu

Canım daha önce başka bir bölümde topic açmıştım. Yazdıklarımı kopyaladım sana...

Yeni ev aldık. Bu ara sürekli halı, perde vs araştırıyorum. halı konusunda öğrendiklerimi paylaşayım istedim.

Halı seçerken kesinlikle polip, polyester türü malzemelerden seçmememiz gerekiyor. Bunlar saç kılı vs gibi pislikleri üzerinde topluyor, temizlemesi güç ve zaman içinde tüyleri sönerek çok eski bir görünüm kazanıyorlar. En kullanışlısı %100 yün ya da %100 akrilik. Yün tabii ki doğal olduğu için daha sağlıklı ama yıkanamıyor ve akriliğe göre lekeyi daha çok tutuyor. Bir de daha pahalı tabii. Akrilik olanlar lekeyi daha az tutuyor.

İlmek sayısı açısından da en ideali 600.000-1.000.000 arası olanlar. Bundan az olursa kalietsiz bir görüntüsü oluyor. Çok olursa da sağlam oluyor ama ayağınız bastığınızda çok sert bir halı oluyor. Bence 800.000 civarı en iyisi... Hav yüksekliği de orta karar olmalı. Alçak olursa yine sert halı oluyor, Çok yüksek olursa da zamanla sönüyor. Bir de halıya elinizi sürdüğünüzde tüy bırakıyorsa o kadar kaliteli bir halı demekmiş. Naylon halı tüy bırakmazmış...

Marka olarak bana da en çok önerilen Saray oldu. Nitekim benim salon halım Saray Sembol, 10 yıldır kullanıyorum, çok memnunum...

ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.haftaya cumartesi gidiyorum bakalım eşim bonkör davranırsa yatak odamın yolluklarını da araya katmaya çalışcam:) çünkü onlarda naylondu ve yarısı yanmıştı malesef.ve yollukları ipek şaği düşünüyorum çırparım bide çok girilmediğinden kirlenmez kullanışlı olur gibime geliyor.oturma odası ve salon için olanları yün alıcam şu yeni çıkan simli kabartmalı nakış lı olanlardan düşünüyorum.tavsiyelerinize uyucam kızlar inşallah içime siner. birton resim baktım internetten ama hah işte bu dediğim hiç olmadı bakalım eğer alırsam paylaşcam

canım benimde oturma odam lila mor tonlarında.salonum kırık beyaz ve kahve. bak benim halılarım şöyle;
taş desenliler yolluklarım kaşmirin egzotik serisi.araları süpürmek biraz uğraştırıyor ama benim süpürgem iyi çekiyor baya fırçalı yeriyle süpürdüğüm için problem olmuyor.birde çok seviyorum.

pembeli olan oturma odası halım.oda kaşmir talya oymalı serisinden.kaşmir alma demişler ama ben açık pembe kısmı dışında her yerinden çok memnunum.hele süpürdüğümde okadar kabarıyorki üzerine bastırmıyorum eşimi misafir gelecekse falan çok güzel görünüyor çünkü :1: ama açık pembe kısmı lekeyi çok belli ediyor.diğer yerler resimdekinden daha koyu.ve halı kaliteli ama lekeyi belli etme açısından bu seride pembe çok fazla en az bu halıda var hatta.yinede belli ediyor yani.orası sana kalmış.ama ben kaşmirlerden memnunum.
salon halımda royalin bakteri temizlerinden lotus serisi.ben çok seviyorum halımı.dokuması falan kalın.
fikirlerim işine yarar umarım.
$kaşmir-halı-egzotik-modeli-300x246.webp$11.webpEki Görüntüle 126553
bunlara ek olarak yatak odası ve bilgisayar odasında dinarsu'nun shaggy'leri var ve çok güzeller.hem içi ipli olup hem tüylü olanlar var bilmiyorum anlatabildim mi amadinarsu alesta shaggy diye geçiyor sanırım.çırptığında falan çok güzel kabarıyor.onlar ise hepsinden güzel bana sorarsan.

Son düzenleme:
Kızlar bugün itibariyle halı almaya karar verdim.royal 3 boyutlu halılarını gördüm internette. Başka hiçbir halıyı beğenem artık:) tek kelimeyle muhteşem.Tabi zevkler tartışılmaz.İsterseniz siz de bir bakın internetten.Yorumlarınızı bekliyorum.

ben bugün sitelerde bikaç yer gezdim ama malesef :50: hiç birşey beğenemedim.hiç biriside içime sinmedi hah işte bu dediğim hiç olmadı. yün halılar gösteriyolar hep eski moda renkleri soluk soluk şagide almak istemiyorum.çok kararsızım bu gidişle alamicam galiba yaa :(

ben bugün sitelerde bikaç yer gezdim ama malesef :50: hiç birşey beğenemedim.hiç biriside içime sinmedi hah işte bu dediğim hiç olmadı. yün halılar gösteriyolar hep eski moda renkleri soluk soluk şagide almak istemiyorum.çok kararsızım bu gidişle alamicam galiba yaa :(

ben dün tam bir halı beğenmiştim ama ondan da vazgeçtim başka halı düşünüyorum.Maymun iştahlıyım galiba.marka ismi verbiliyormuyuz bilmiyorum ama hani şu antibakteriyel halı markası var ya ona baktım internetten.asos diye bir modeli var orada leopar desen gibi modeli var kodu 0656C. ona bi bak derim.Benim de fikre ihtiyacım var.sonra yazarsın fikrini.en azından ben alayımmı bilemedim.umarım anlatabilmişimdir siteyi.

ben dün tam bir halı beğenmiştim ama ondan da vazgeçtim başka halı düşünüyorum.Maymun iştahlıyım galiba.marka ismi verbiliyormuyuz bilmiyorum ama hani şu antibakteriyel halı markası var ya ona baktım internetten.asos diye bir modeli var orada leopar desen gibi modeli var kodu 0656C. ona bi bak derim.Benim de fikre ihtiyacım var.sonra yazarsın fikrini.en azından ben alayımmı bilemedim.umarım anlatabilmişimdir siteyi.

baktım ben o tarz bişey düşünmüyorum.salonumda herşey koyu have tonlarında ben krem tonları yoğun arada acı kahve si seyrek olsun istedim ama bulamadım.şimdi siyah krem düşünüyoruz eşimle onda çeşit çok koltukların derisi siyah ne de olsa illaki kahve tonlarında halı olcak diye kural diye düşündüm.ben merinos da süper halılar gördüm dinarsu kaşmir ve sarayda güzel halılar var.sen bide eko halı diye bir marka var ona da bak ben son beğendiğim halıları işte size yeni halılar kızlar yazıma eklicem yenilerini bi bak belki beğenirsin.

baktım ben o tarz bişey düşünmüyorum.salonumda herşey koyu have tonlarında ben krem tonları yoğun arada acı kahve si seyrek olsun istedim ama bulamadım.şimdi siyah krem düşünüyoruz eşimle onda çeşit çok koltukların derisi siyah ne de olsa illaki kahve tonlarında halı olcak diye kural diye düşündüm.ben merinos da süper halılar gördüm dinarsu kaşmir ve sarayda güzel halılar var.sen bide eko halı diye bir marka var ona da bak ben son beğendiğim halıları işte size yeni halılar kızlar yazıma eklicem yenilerini bi bak belki beğenirsin.

tamam canım bekliyorum yeni modelleri.

tamam canım bekliyorum yeni modelleri.

birde bunlara bakın kızlar diye yeni bir bölüm açtım yeni modeller ekledim. veeee halımı aldııııııımmmmmmmmmm:52: yihuuuu .. ya ipek şagi düşünüyodum ama hiç içime sinmiyodu açıkcası.sürekli yenileri çıkıyo modası çabuk geçiyo.ondan sıkılırım diye düşündüm ama yün halı herzaman daimi ve sağlıklı.bide değişik ipliklileri çıkmış katalogda durduğu gibi değil biton marka model baktım.bir işe yaramazlar güzel renkler canlı ama kullanış zor.araları açık oymaların araları birkaç markada şagi var güzel olan (merinos simli paris )sadece beğendiğim sık ipli ve hakikaten kaliteli duruyodu.ama yünleri bana daha hoş geldi doğrusu. ben merinos venedik serisinden aldım 300 tl ye birde yolluk hediye ettiler bakalım inşallah memnun kalırım.ama bildiğin pamuk gibi yani havı da yüksek kabartmalı ve altın rsarısı simli hoştu:)$merinos venedik.webp

canım güle güle kullan halını güzelmiş.Ben günlük oturma odası için koyu renklerde arıyorum.3,5yaşında oğlum var da.bakıcam şimdi modellere

Back
X