yeni evliyim, yalnızım

Bazen insan saçmlama pahasına bile olsa istediği herşeyi rahatça konuşabileceği birilerini arıyor. Ben de 3 aylık evliyim. Eşimle çook uzun süre çıktıktan sonra evlendim ama görünürde olmasa da biryerlerde birşeyler war. Birşey var rahatsız olduğum dile dökemiyorum. Kadın kadının derdini alır bu çok doğru ama benim etrafımda sadece eşimin akrabaları war kiminle ne kadar rahat konuşabilirsin ki. Kötü insanlar mı asla ama derinlemesine sohbet edemezsin bu mumkun değil.Anlayış farklılıkları var. Kaldı ki eşimle aynı evin içinde olmaya alışmaya çalışmanın getirdiği bazı sorunlar war. Bunları kalkıp ailesine mi anlatayım. Üniversite mezunuyum ama çok kısa bi yerde çalışıp işten ayrıldım. Şuan iş arıyorum ama bulamnıyorum da foruma yeni üyeyim yanlış yazmış olabilirim yanlış yere yazmış da olabilirim. Daha 28 yaşındayım we ben gülerken adeta etrafımda çiçekler açardı. Oysa şimdi surekli bi kısıtlanmışlık duygusu sıkıntı sanki aldığım nefesin bna yetmediği durumlar.. kocaman bi kalabalık ama sanki bi okadarda buyuk bi yalnızlık!!!

Ben de 3 yıllık evliyim.İstanbul'da yaşıyorum.Allah'a şükür eşimle aram iyi o yönden sıkılmıyorum ama hiç arkadaşım dostum yok.Üniversitedeki arkadaşlar hep bir yere dağıldı,zaten samimi olduğum 2-3 kişi vardı.Şimdi çook uzaktalar biri yurt dışına gitti.Bazen çatlayacak gibi oluyorum Allah'ım bir arkadaş bir komşu da mı olmaz.64 daireli bir apartmandayım bu kadar kalabalık arasında yalnız kalabiliyoruz ya büyük başarı..Asansörde bazen laf atıyorum merhaba iyi akşamlar falan diyorum,insanlar iyice yaban olmuş kaçar gibi selam veriyorlar.Herkeste birbirine karşı "selam verirsem musallat olur" bakışı var sanki.Bu kadar kalabalık arasında kukumav kuşu gibi yalnızız.Kimse evi dağılsın,misafir gelsin istemiyor.Kimseyle samimiyet kurulamıyor.Evlerin o şıkır şıkır salonları müze gibi hep kapalı.Arkadaşlarla dolu dolu vakit geçirip yemek yiyenleri,vakit geçirenleri içten içe öyle kıskanıyorum ki..Eşimin iş arkadaşlarının hanımları da birbiriyle samimi değil kimse gelip gitmiyor.30 yaşına girmek üzereyim benim ne zaman dostluklarım olacak?Yıllardır her 5 senede bir şehir değiştirmekten eski yıllanmış dostluklarım olamadı.Artık sap gibi yaşamaktan bıktım usandım ailelerimiz de bize çok uzakta.Bu dünya üzerinde hayırlı bir dost bir komşu yokmu Allah'ım!!

Bu hayatta okadar şeyler dönüyorki arkadaşım, inan bana lüzümsuz şeyler için kafa yoruyorsun. İlişkin ne güzel gayet güzel gidiyor.
Van da biliyorsun, insanlar çok farklı. öncelikle eşin seni kıskanması, korumak istemesi çok güzel. Fakat tek başına oralarda nereleri gezebilirsin, ne güzel mağdem eşinde gezmeyi seviyor, gidin güzel güzel gezin tozun, hazır çocukda yokken. güzel değilmi? işinizde güçünüzde olun.
kk ya üyesin işte, canın sıkıldıkca buradan takip et bazı şeyleri. Facebook olsa sorna eşinle belki başka sorunlar olacak. nerden biliyorsun? belki eşinde açacak sonra başka kızlar mızlar vs gibi lüzumsuz şeyler. sonra evliliğini bitireceksin vs gibi tipik yani. booşverrrrsene, isanların başına ne geliyorsa internet yüzünden geliyor zaten.

senin haplık hiç birşeyin yokki. boş yere bağri hap içme. kendine bir hobby bul. o sana iyi gelecektir. kendini bi kere yalnız hissetme. inançlı bir insansan önce allah var, sonra ailen, sonra bizler çok şükür :) sen hiç merak etme!!!

önemli olan eşinle anlaşman. inan bana. eşinle anlaşıyorsan, senden mutlusu yoktur. bunada çok şükür deyip oturmasını öğreneceksin. yeni evli olarak, hiç birşey için acele etme.
eşinde alışacak sende alışacaksın evliliğe, zamanla oda öğrenecek seni sıkmamayı. birşey yapmaya dışarı gidiyorsan, herşeyi eşine anlatma, rapor verme. onu böyle alıştırma mesela.
çarşıda işini hallederken, okulla ilgili dersin mesela, bir iki dükkana girer çıkar alışveriş falan derken, kafan dağılır.
bende eşim için yurtdışından gelin geldim, benimde kimsem yok allahtan ve eşimden başka. o yüzden sen herzaman haline şükret. durumun kötü değil, fakat senden kötü durumda olan arakdaşlarımız var. hiç değilse, evlisin, oralarda kız başına tek başına değilsin artık. evlisin, ve hiç değilse başın sıkıştığında kapı gibi kocan var :) bunun için şükretmen lazım...

UNUTMA, herzaman şükret ve hakkınızda hayırlısını dile... için huzurla dolsun.

Eğer sana azda yardımcı olabildiysem, sadece allah razı olsun yani hayır dualarını istiyorum. Allah yar ve yardımcın olsun..
Saygılarımla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…