yeni evliydim =acemiydim şimdiki aklım olsaydı yapmazdım dediğiniz ?

DilaNaz

Körler sağırlar,birbirini ağırlar.
Kayıtlı Üye
12 Mart 2008
2.707
46
geçenlerde bi evli arkadaşımla
sohbet ediyordum
bana yeni evlendiği sıralarda eşinin
ailesinin herşeyine karıştığını anlattı
öyleki kayınvalidesi giydiği kıyafetin rengine
varana kadar karışıyormuş
bende kendisine neden kibarca
bu durumdan rahatsız olduğunu
dile getirmedin dedim
oda bana yeni gelindim
ama şimdiki aklım olsaydı
her şeyi kabullenmezdim dedi
sizinde başınızdan böyle şeyler geçtimi?
sizce bazı tavırlar baştan konulmalımı?

Evliliğimin ilk yılında benim ailem bizi rahatsız etmemek için evimize hiç gelmezdi. O zamanlar pek anlamadım,fark etmedim. Ama şimdi alışkanlık oldu bu! Ben hergün anamı babamı görürüm hala ama nerdeyse 3 sene olacak babam bir defa bile evime oturmaya gelmedi,annem 3 defa geldi.benneyaptımki
Çok üzülüyorum bu duruma cidden. O kadar söylüyorum,kızıyorum ama yine de gelmiyorlar işte.Oysa baştan en azından aydabir evime çağırsaydım,alışkanlık olacaktı,ailemi ben de ağırlayabilecektim evimde.fisfisfis
Bir şey daha var ki; eve yardımcı kadın almak için de geç kaldım. İlk seneden başlamalıydım bu konuya da. Gerçi artık yardımcım var. Zararın neresinden dönersen kardır,diyerek teselli ediyorum kendimi.sengözlerimebaksanab

buna benzer olayları bende yaşadım...
gelinlik seçiminde eşimin kuzeni ukalalık yapıp en ucuz gelinliği istemişti..bende o ortamda utandığım için sesimi çıkartamamıştım..daha sonra satış görevlisine ellerinde ki en pahalı elbiseleri göstermesini istemiştim...inadımdan en pahalı modeli aldırtmıştım.kayınvaldemle aynı evde oturduğum için çok çektim...eğer sessiz kalmaya devam etseydim,bugun tımarhanelik olmuştum...bana ağlamayan bebeğe meme verilmediğini öğrettiler...bende sessizliğime son verip hakkımı aramaya başladım..o zmanlar evliliğimi bile bitiriyordum...şimdi 22 yıllık evliyim...
demek istediğim şu:çok genç yaşta evlendiğim için hak'ın verilmediğini,hak'ın söke söke alındığını öğrendim...

eşimle yeni evlendiğimiz zamanlar heryere annesiyle gitmemi istiyordu.arkadaşalrımla buluşurken yada arkadaşlarım bana geliceğinde bile annemide çağır diyodu.başlarda ses çıkarmadım ama sonra dayanamamışım bir gün'' eh anneni çanta gibi heryere taşımak zorundamıyım '' dedim ama dediğime bende pişman oldum çok ağır oldu biliyorum ama çıktı ağzımdan birden.baya alındı eşimde hep laf soktu durdu annem çantamı diye ama alıştı oda bazı yerlere annesiyle gitmek istemediğimi.

şimdi olsa o lafı demezdim işte gençlik ve cahillik.....eşimi baya kırmıştım çünkü.

Şimdiki aklım olsa geniş biri olurdum herşeye karşı , aklım sıra asi tavırlar sergileyip , gurur yapmazdım. Biraz akıllı davranır , saman altından su yürütürdüm.. O anki saflık işte , sudan çıkmış balık gibi oluyorsun yeni evlendiğinde , bir de herkesi kendin gibi sanıyorsun.. Biz ana kız olalım muhabbetlerine de inanıyorsun saf gibi.. Şimdiki aklım olsa he he der , bildiğimi okurdum yine de ve temkini elimden asla bırakmazdım , mesafemi de kat be kat arttırırdım!

benim şimdiki aklım olsa dediğim ewlenmeden önce yani nişanlıyken bana yaptıklarıydı.esyalar alırken hep kayınavalidemin istediği gibi oldu.benim begendiklerime yok o büyük ewe sığmaz yok onler ii deil.maddi acıdan pahalıydı tabi benimkiler.yine benim istediğim oldu ama ucuz aldılar hep.yeni ewliydim ve esyalarıma baktıkca sinir geliyodu.beyaz esyalarımıda onlar kendi isteklerine göre aldılar.bana bişi sorulmadı yani onlarda hep eski modeller istediğim hiç bişi olmadı.hevesim kursağımda kaldı hep.

şimdiki aklım olsaydı. büyük tartışmalarımızda şu ağzımı azcık tutabilseydim. ipin ucunu kaçırdınmı devamı geliyormuş.

benim böle bir durumum olmadı baştan tavrımı koydum mesafeli olunca kimse sana karışamıyor.

Offfffffff Offffff Benim çok Var öyle Mesela En Büyük Hatam Kesinlikle Kayinvalidemle Altli üstlü Oturmazdim Ama Napalim Hazir Ev Varkende Kiraya çikmak Mantiksizlik Olurdu Evimizin Tadilatini Onlar Yapti Birtek Diğer Herşeyi Biz ödedik Ama Düğünden Sonra Bütün Takilarimi Aldilar Ve Bize Göstermediler Bile Bizde Enayi Gibi Bir Sürü Taksit ödedik En Azindan Ufak Yollu Taksitleri Kapasalardi şimdiki Aklim Olcak O Takiyi Birakirmiyim:eek:klava::eek:klava:napıcan yeni evlendiğin zaman herşey toz pempe geliyor balayı alışverişine eşim ben ve GÖRÜMCEM gittik şimdi olcak nah gelir hey gidi hey daha neler nelersenağlamasenağlama

yok cok sukur bøyle bir pismanligim,
basindan beri tavrimi hep koydum ben, samimide asla olmadim, birazda yapim øyle zaten.
Kayinvalidem giysime bile karismaya kalkisti inadina oraya gidecegimde istemedigi gibi giyindim,
Cunku hic hakki yok bana karismaya, nerden buluyor o cesareti anlamadim gitti...

Simdi sesi cikmiyor ama, Gunahi sevabi baskalari hatirlatinca gicik oluyorum inadina yapmak istiyorum sanki, sanki ben bilmiyorum o gunahtir su sevaptir, kime ne yaa biraksinlar herkes istedigi gibi yasasin.

şimdiki aklım olsa evliliğimin ilk günlerinde yaşadığımız tartışmaları büyütmezdim, bunların gelip geçici birbirimize alışma evreleri olduğunu düşünüp, kin gütmezdim. herşeye küsmezdim. zamanla herşey oturuyor yerine, birbirimizi daha iyi tanıdıkça.. bunu anladım..

bende baştan tavrımı koydum.çünkü koymasaymışım çok eziceklerdi beni. asla izin vermedim eşimde herzaman yanımdaydı sağolsun.şimdi benden korkuyorlar iyi de oluyor.tavrımı koymama rağmen psikolojimi altüst ettiler

Şimdi ki aklım olsaydı,evliliğimizin ilk zamanlarında ki tartışmaları gereksiz yere uzatıp tatlı canımı üzmezdim...

Eşimin söylediği herşeye alınıp uzun süre küs durmazdım bu kesin. Şimdi o küs geçirdiğimiz zamanlara yanıyorum.
Arkadaşlarıyla çıkmak istediğinde üzmezdim kendimi.
Ha bide ilk zamanlar o evdeyken tuvalete bile girerken utanırdım.:roflol: Onu markete yollar o zaman işimi hallederdim. Ne alakaysa o zamanlar çok mantıklı geliyordu.

Yaa bayanlar yazdıklarınızı okuyunca bende diyorumki şimdi anladım tartışmalarımızın normal oldugunu :) ben 8 aylık evliyim 3 sene çok güzel ibr aşkla beraberdik ve evlendik ama inanın evlendigimizden beri tartşmalar,küsmeler felan çok oldu demekki normalmiş meğer herşey zamanla oturcakmış diyorum sizin yazdıklarınızı okuyunca inş. öyledir. Tavır meselesine gelince bende elimden geldigince tavrımı koyuyorum kayınvalidemlere karşı çok samimi olmamaya çalışıyorum ben hep isterdimki ne iyi olim nede kötü galiba şuan başardım biz 3 eltiyiz dedimki eşime gecenlerde bizi iyilik sırasına göre diz dedim oda dediki 1.büyük yengesi, 2.sen, 3. ortancı eltimmiş :) yani ne iyi ne kötü olmuşum ortasıyım :)

Allaha şükür hiç pişmanlığım olmadı.
Başta bi eşya yüzünen kavga ettik o oldu, Asla karışamadılar eşimde karıştırmadı zaten...

bilmiyorum ben yeni evliyim zaten ama ben çok sıcak kanlıyım herkese öyleyim keşke birazcık suratsız olsaydım ama yinede çok şükür bir pişmanlığın yok herşey istediğim gibi inş. hep böyle kalır.
...

bende evlendikten sonra yeni kimliğimi ilk gördüğümde ben soyadımı değiştirmiycem diye çok ağlamıştım çocukluk işte şimdi gülüyorum ve eşimin soyadını gururla taşıyorum çok şükür.

X