Yeni Evliler ve Birikim :(

cicekokulukadin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2017
95
39
Arkadaşlar merhabalar,
Ekim ayında evlendik. Ve 1920 TL ev kredimiz var. Eve giren maaşımız 4000 bin tl kredi içinde. Ama bir türlü birikim yapamıyoruz. Artık paramızmı bereketsiz diye düşünüyorum.. Evet ilk aylar çok savuruyorduk harcıyorduk dışarda yemeler alışverişler abur cuburlar.. Ama Yazda geliyor en azından birikim yapmak istiyorum. Fakat tatil aldık bir de 375 tl 6 ay onun ödemesi var. Bir de bu ay arkadaşımın oğluna çeyrek aldım evet tamam başlıyoruz birikime diyoruz ama bir şey çıkıyor sürekli. Arkadaşımıza gidiyoruz ee mecbur bi baklava alsan 50 tl yol masrafı desen aynı. Şimdi bu haftasonu arkadaşlarımız bize gelicek. Ev alışverişi sebze meyve kahvaltılık derken 250 tl tuttu. Yine gidiyor. Ve birikmiş paramız var onun üstüne katmak istiyorum. İstedğimiz her şeyi alabiliyoruz ama artı olarak kalmıyor ve birikim olmuyor.. Sizin de ilk evlendiğiniz zamanlar bu şekildemiydi ya da tavsiyeleriniz var mıdır acaba?
Şimdiden teşekkür ederim.:KK54:

Arkadaşlar merhabalar,
Ekim ayında evlendik. Ve 1920 TL ev kredimiz var. Eve giren maaşımız 4000 bin tl kredi içinde. Ama bir türlü birikim yapamıyoruz. Artık paramızmı bereketsiz diye düşünüyorum.. Evet ilk aylar çok savuruyorduk harcıyorduk dışarda yemeler alışverişler abur cuburlar.. Ama Yazda geliyor en azından birikim yapmak istiyorum. Fakat tatil aldık bir de 375 tl 6 ay onun ödemesi var. Bir de bu ay arkadaşımın oğluna çeyrek aldım evet tamam başlıyoruz birikime diyoruz ama bir şey çıkıyor sürekli. Arkadaşımıza gidiyoruz ee mecbur bi baklava alsan 50 tl yol masrafı desen aynı. Şimdi bu haftasonu arkadaşlarımız bize gelicek. Ev alışverişi sebze meyve kahvaltılık derken 250 tl tuttu. Yine gidiyor. Ve birikmiş paramız var onun üstüne katmak istiyorum. İstedğimiz her şeyi alabiliyoruz ama artı olarak kalmıyor ve birikim olmuyor.. Sizin de ilk evlendiğiniz zamanlar bu şekildemiydi ya da tavsiyeleriniz var mıdır acaba?

Valla 4000 maaşın zaten yarısını krediye veriyorsunuz, helal olsun diyorum.

Bir sürü fatura, aidat var sabit gider. Şimdilik tatil borcunuz da var.
Yeme içme zaten 2000 lira ortalama bir para.
Çok sıkarsanız biriktirirsiniz belki ama düşünsene o zaman da sevdiceğinle bir sinemaya gitmemiş olursun.

Biriktirmek güzel ama biriktiremezsen de kasma derim ben.

Ama her ay maaş günü bir çeyrek altın almanı tavsiye ederim

2000 TL ile geçiniyorsunuz, buna şükür. ama birikim de şart. her ay maaşı alır almaz gidip bir çeyrek altın veya gram altın alın. kalan parayla birikim falan olmuyor canım. ayrıca her ev gezmesine gittiğinizde baklava vs almanıza gerek yok. illa eliniz boş gitmek istemiyorsanız ev yapımı kek, kurabiye yapıp götürün. misafir geldiğinde de aynı şekilde yapabilirsiniz. el emeği her zaman makbuldür. kendi adıma boş kaldığımda hemen börek, kurabiye, kek vs yapar dondurucuya atarım. fırın nasıl olsa açıldı deyip mutlaka bir kaç çeşit yaparım. bu şekilde de tasarruf etmiş olursunuz.

Gunaydın, bence gelirinize göre konut kredisi ödemeniz çok yüksek. Bir de bunun ustune birikim derseniz bayağı kısıtlamanız lazım hayattan kendinizi.
Belki gram altın alabılırsınız maas aldıgınızda ama onun dısında yeni de evlisiniz, bu yaşlar bu zamanlar bir daha gelmeyecek. Hayatınızı da yaşayın derim...

Ne güzel yolun başında ev almışsınız, birikimin öneminden de haberdarsınız
Ben şöyle yapıyorum maaşı aldığım gün o hemen kuyumcuya koşup yarım altınımı alıyorum.
Şu an tl birikimine ara verdim bir yıla yakın tl biriktirdim. Ama artık fiziki altın alıyorum tavsiye ederim

Arkadaşlar merhabalar,
Canım benim bende evleneli yedi ay oldu Allah a şükür bir şekilde hallediyoruz ben para biriktirdikleri o zaman çalışıyordu o para çok işimize yaradı gerçekten şimdi altın borcumuz var borç bitmeden birikim olmuyor maalesef canım

Canim ev almissiniz ödüyorsunuz bence bu birikim zaten. İlla nakit olmasına gerek yok ki.

Bencede gram altın alsanız yeter..zaten iyi ödeme yapıyorsunuz yeni evlisiniz gezmek tozmak istersiniz..ilerde bebek olur bu kadar kasmayın bence..misafirliğe ben kek pasta profiterol yapıp götürüyorum o kadar para vermeye gerek yok hem daha sağlıklı hem el yapımı..bana da böyle getiriyorlar bende seviniyorum :emir_bebek:

maaşınızın yarısı birikime gidiyor zaten, yapacağınızı yapmışsınız bence daha fazla sıkmaya gerek yok, gezin tozun keyifinize bakın. 4 bin TL hem ev kredisi ödeyip, hem birikim yapacak kadar yüksek bir tutar değil, üstelik yeni evlisiniz tadını çıkarın.

X