• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

kızlar ben birde kıymalı karnıbahar yapıyorum,onuda seviyorum.
kıyma soğanı kavuruyorum.yeşil biber,donates,atıyorum.karabiber,tuz.piştikten sonra
tencereye yıkadığım ve küçük parçalara ayırdığım karnıbaharları diziyorum.dizdiğim karnıbaharların üzerine kıyma karışımını döküyorum.1.5 su bardağı su ekleyip pişiriyorum.
karıbahar deyince aklıma karnıyarık geldi.yaz gelsede yapsak,canım çekti :çok üzgünüm:

ayy dirimcim seninde bugün herşeyi canın çekti benim gibi
karnıbahar beşamel soslu kaşarlı fırındada güzel oluyor
brokolide öyle güzel oluyor
ben nedense yemekten çok böyle fırında olanlarını daha çok seviyorum

hım tavuk soteyi yemez kociş soğan biber tam zıttı şeyler
ama galeta unu alayım ben şinitsel yapayım güzel fikir

peki cnm sana bişi daha sorcam; hiç bagetleri kızarttınmı hani çıtır pane harcıyla falan güzel oluyor gibi ama denemedim çünkü kızarmaz gibi geliyro bana

Canım ben kızartma yemiyorum,diğer şinitselide eşim için yapıyorum.Ama butların öyle kızardığını söylüyorlar,banada içi çiğ kalır gibi geliyor.Biraz haşlayıp yapabilirsin cnm

angalcığım hiç sevilmez mi böyle çıtır çıtır fırında tavuk,patates,yemede yanında yat ya,bana bişeyler oldu ya :çok üzgünüm:
canım bol salça,yoğurt soslu mantı da çekiyor :sm_confused:benneyaptımki

Bu arada o pane harcıylada yapabilirsin şinitseli ,ben hiç yapmadım ama ona göre

evde pane harcı var ama denemediysen olmayabilir belki

Canım ben kızartma yemiyorum,diğer şinitselide eşim için yapıyorum.Ama butların öyle kızardığını söylüyorlar,banada içi çiğ kalır gibi geliyor.Biraz haşlayıp yapabilirsin cnm

bende çok yemem eşimde benim aksine kızartmaya bayılıyor işte hep aksi
ben evlendikten sonra bu kadar çok patates kızartmaya başladım eskiden ayda bir ancak yerdik annem çeşir çeşit sebze yemeği yapardı şimdi eşim hiçç yemiyor bende fazla yapamıyorum işte ıspanak pırasa falan yapıyorum annem gidince onlara bana yapıyor öyle idare ediyorum işte

Bende neredeyse tüm yemekleri fırında severim.Nohut,fasülye vede türevleri hariç tabi.

bende kayınvalidemden alıştım fırında yapmayı mesela patatesi falanda fırında çok güzel yapıyor
hazır krema ve kaşarla fırına atıyoruz patatesleri hem mis gibi kokuyor hemde lezzetli

ya ben de şöyle gerçekten denenmiş güzel olan ölçülü bi kek tarifi istesem sizlerden mümkünmü acaba :uhm: öğrenmem lasım da

Hımmm sevindim cnm güzel olmasına.

Benim, eşimin ,tadını bilen dostlarımın favorisi havuçlu kek :)))))(Epeyce büyük bir kalıba veya tepsiye dökmelisiniz ben büyük yuvarlak borcama döküyorum,pişince havuç dilimi şeklinde kesiyorum)

Malzemeler

3 Adet (iri) Yumurta-küçükse 4 yumurta
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı (Rendelenmiş) Havuç
2,5 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı (ıri Çekilmiş) Ceviz
1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
2 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Yapılışı

Yumurta aklarını cam bir kasede, krem şanti kıvamına gelinceye kadar mikser ile çırpın. 1 su bardağı şekeri azar azar ekleyip 2-3 dk. daha çırpın.
Ayrı bir kasede yumurta sarılarını ve 1 su bardağı şekeri, şeker eriyene kadar mikser ile çırpın. Yağı ekleyerek çok az daha çırpın.
Bir kaseye havuçları ve limon kabuğunu rendeleyin, ceviz ekleyerek karıştırın. Önce yumurta sarısı, şeker ve yağ olan karışımı ekleyip çırpın, yumurta akları ve şeker olan karışımı da ekleyip hafifçe çırpın. Üzerine, un, kabartma tozu, tarçın ve vanilyayı birlikte eleyin ve mikserin en düşük seviyesinde yada kaşıkla karıştırın.
Sonra 175 veya 180 derece fırında pişirin

Bu arada arkadaşlar biliyor musunuz birgün biraz param olursa yada mesleğimi bırakmam icap ederse kekevi açacağım.Eşimde hergün söylüyor,düşünürken bile çok mutlu oluyorum.

Gecekondu bölgelerinde yaşayan kadınlarada iş imkanı sunacağım.Kekleri onlara öğreteceğim:))))))

Bu arada arkadaşlar biliyor musunuz birgün biraz param olursa yada mesleğimi bırakmam icap ederse kekevi açacağım.Eşimde hergün söylüyor,düşünürken bile çok mutlu oluyorum.

Gecekondu bölgelerinde yaşayan kadınlarada iş imkanı sunacağım.Kekleri onlara öğreteceğim:))))))
ne güzel ilk öğrencilerinden biri ben olurdum :lepi:

evet cnm çok yakışır sana
çünkü bıkmadan sıkılmadan yapıyorsun bizimle paylaşıyorsun tariflerini
bu çok hoş

havuçlu kekte müthiş gözüküyor ama dediğin gibi bu kalıba sığmaz büyük tepsiye yapmak lazımda borcam yeter dimi
bende dün cevizli üzümlü kek yaptım bitince bunu yapyım
bizim mutfak masasında da her zaman kek kurabiye vs. bişey olur canım çünkü hem atıştımalık hemde işe de getiriyorum hemde kendimi deniyorum işte.

Canım benim ki tam olarak böyle olmadı sabahta yazmıştım çünkü benim tarifte 3 bardak un yazıyordu.Hamur çok koyuydu hiç yayılmadı.Bu tarif gayet iyi görünüyor deneyin derim.

maşallah mısracım ya ne güzell
tariflerin var ben bu konuda zayıfım biraz
yapınca güzel oluyor
ama repertuarım geniş diill
senin güsel tariflerinden yararlanırız burda

Back
X