Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

canım sakın öyle abartılı paralar verme yatak örtüsüne bende öyle tüllü faaln bişiy almıştım ama sanırım 300 gibi bişiydi fiyatı
şimdiki aklım olsa hiç almazdım sadece evdeki ilk haftamda kullandım o örtüyü
o da sabah iş derdi olmadığından şimdi bazanın altında pinekliyo misafir gelince bile çıkarmıyorum
kırk yama gibi bi tane almıştım 60-70 arası bi fiyata perdemle uyumlu misafir gelince onu kullanıyorum
zaten normal günlerde yatağı kapatıp çıkmak bize zor geliyo bazen ne örtüsü

Dirimcim ekmeğin üzerindeki karışım çok koyu,ızgara aralarından akması mümkün değil tatlım.Peynirlerde eriyip akmıyor cnm,sadece ekmeğin üzerinde kızarıyorlar.:)
Tepside hiç yapmadım ama mantıken düşünürsek altı yanabilir.Olmazsa tepsiye alüminyum folya serip pişir.
Ama en sağlıklısı ızgara canlarım,amacımız sadece ekmeğin üzerinin kızarması olduğu için.

Tskler canim bugun misranin havuclu kekini yapacaktim ama evde tarcin yok,
o yuzden bunu deneyecegim, insallah cokmez bu sefer haber ederim canim.

sensicim yağlamanın tarifini aldım canım,haftasonu bazlama alıp yapıcam,anlamadığım,kıymayı önce değil sonra mı atıyorsun.soğandan sonra yani,doğru değil mi?,

Canim once sogan ve biberi iyicene kavuruyorsun sonra salca ekleyim 1 dk daha kavuruyorsun,
ondan sonra kiymayi assagi yukari 5 dk kavuruyorsun,
sonra da domates rendesini ekleyim 1-2 dakika daha kavuruyorsun
sonra su ekleyip altini kisip pisiriyorsun.
Once kiymayi eklersen soganlar cig kalir canim, onlarin olmesi gerekiyor.

bende geçen ay sütlaç yapmıştım da aynı şeyler benimde başıma geldi
sütlacım hem çok sıvı oldu hemde çok şekerli
gerçi ben hayatımda sütlaç belki iki kere yemişimdir kendisini pek sevmem neden heves edip yaptım bilmiyorum artık ama eşim afiyetle yemişti hepsini delikafadulden
ben 1 çy bardağı pirinç 2 su bardağı su 2 su bardağı şeker 1 lt sütle yapmıştım sanırım
kıvamı da dolapta bekleyince normale dönmüştü gayet

Burda bir kek yapma sevdası var iki gündür maşallah
mısraaa nın havuçlu kekini bende sık sık yapıyorum misafirlerime çok beğeniliyo ben bide üstüne çikolata sosu yapıyorum o da çok yakışıyo o keke
bide ben bunun c vitamini deposu halini yapmıştım o da çok güzeldi
içinde mandalina portakal limon ve havuç vardı tam kışa uygun

ama benim en favori kekim kabaklı çikolatalı kek. yiyen herkes browni sanıyo
içinde kabak olduğunu zaten anlamıyo kimse
tavsiye ederim şimdiye kadar hiç olumsuz bi sonuç almadım o kektende hihoyyyt

sensicim resimler süper,eşimle konuştum biraz önce sana peynirli ekmekle yağlama yapıcam dedimhihoyyytkaydirigubbakcemile5,resimlerde hamurların arasıda kıymalı içten konulmuş aynı şekilde yengemde yapıyor,ama ben bazlama alıcam için biraz kalın olacak:çok üzgünüm::çok üzgünüm:,hayatımda hamur hiç açmadım
ZkYsN canım bundan sonra zaten şekeri ve sütü az koymaya karar verdim,kabaklı kekide hiç duymadım nasıl ki merak ettim şimdi CADIARZU
mısracım doğru söylüyorsun katı olduğu için dökülmez hihoyyyt
akşama haşlama yapayım diyorum,(et,patates,bezelye,soğan,su ekleyip düdüklüye atıyorum),yanınada pilav,hemen olur basit zaten.akşam gözüm kararıyor.hemen yemek yemek istiyorum

ama benim en favori kekim kabaklı çikolatalı kek. yiyen herkes browni sanıyo
içinde kabak olduğunu zaten anlamıyo kimse
tavsiye ederim şimdiye kadar hiç olumsuz bi sonuç almadım o kektende hihoyyyt[/QUOTE]

Çikolatalı kek sevmem ama kabaklı yı merak ettim.Bu kabak yemek yaptığımız yeşil kabakmı.Yoksa tatlı yaptığımız balkabağı mı cnm?:)

normal yemeklerde kullandığımız yeşil kabak canım gerçekten çok güzel oluyo ama çikolatalı kek sevmiyorum demişsin o zaman bişiy diyemiycem bol çikolata koyuyorum ben çünkü
tarifi bulim de gelim

çikolatalı kabaklı kek
Malzemeler:

2 su bardağı un
1/2 su bardağı kakao
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı toz şeker
125gr tereyağı/margarin (sıvıyağ da olur muhtemelen)
yarım su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
yarım su bardağı süt + 1 yemek kaşığı limon suyu karışımı (buttermilk)*
2 su bardağı rendelenmiş kabak
1 su bardağı damla çikolata
yarım su bardağı ceviz içi
* bu karışımı tarife başlamadan yarım saat önce hazırlayın, beklesin.

Hazırlanması:

Fırını 175C'ye getirin. Orta boy dikdörtgen bir kalıbı yağlayıp, unlayın.
Un, kakao, karbonat ve tuzu orta boy bir kaba eleyin. Ayrı bir kabın içinde şeker, katı yağ ve sıvı yağı çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyin. (her eklemeden sonra iyice karıştırın) Vanilyayı ekleyin. Unlu karışım ile limonlu sütü 3 seferde ekleyin. (un-süt-un-süt-un) Kabak rendesini ilave edip karıştırın.
Karışımı kalıba dökün. Üzerine damla çikolata ve ceviz içi serpin. 50 dakika pişirip kalıbın içinde soğumasını sağlayın.

ben toplam 1 su bardağından biraz fazla sıvı yağ kullanıyorum
ve büyük kalıpta deil de küçük boy kare borcamda pişiriyorum
kalın olunca daha yumuşacık ve güzel oluyo tadi

iştahım açıldıkça açılıyor,internette tatlı tariflerine bakmaya başladım.sonumu hiç iyi görmüyorum

ZkYsN senin tarifini de aldim canim onu da denerim bi ara.
Ama merak ettigim kek kuru kek mi oluyor, esim kuru keklerden fazla hoslanmiyor da.

dirim, canım tepehome pahalıdır diye kurallamışım kendimi hiç bakmamıştım oraya sağol .
ZkYsN, teşekkür ederim tatlım haklısın burdaki tavsiyelerle almaktan vazgeçtim:)

Bu arada çikolatalı kabaklı kek tarifini aldım bende denemek istiyoruum. Daha önce hiç duymamıştım :) haftasonu yaptığımda becerebilirsem paylaşırım sizinle..

merhaba kızlar...

konuştuklarınıza şöyle bi göz gezdirirken yağlama çarptı gözüme.Kayserinin meşhur yemeklerinden biridir.Normalde hamuru öle bazlama gibi kalın olmaz.Elde yufkadan biraz kalın olarak açılır.Eğer hamurla uğraşmak istemeyenler varsa böle pasta börek satan yerlere bi sorun bakalım "şebit" var mı diye.Kayseride her yerde bulmak mümkün.Umarım kayseri dışındada kolayca bulabilirsiniz :)

sensi benim eşim inan kek ağzına sürmezdi ama bunu çok sevdi
kuru olmuyo kesinlikle kabak yumuşacık olmasını sağlıyo ve browniden pek bi farkı olmuyo

umarım beğenirsiniz kızlar sizlerde yapınca
ama dediğim gibi kalıbı çok büyük olupta kek ince olursa aynı tadı vermiyo ona dikkat

kızlar kızlar yemekteyize dönmüş burası ayy yaa zaten acıktım diyetteyim uffff yapmayın eziyet çekiyorum resmen zaten sularımızda kesilmiş

hiç bişey yapasım yok benim bugün tembellik yapıyorum .. aslında çalışmam lazım eşim photo shopumu ilerletirsem elindeki ufak tasarım işlerini bana verebileceğini söyledi ilk başta nasıl heyecanlanmıştım hem bana güvenmesi sevindirmişti ama akşam o photoshopta bişeyler yaparken anlattıkça benim o hale gelmem için yıllar gerektiğini filan düşünüp içim sıkıldı.. yılmama gerek benim için iyi olur ama ne bilim çok çabuk sıkılıyorum ne hikmetse..

Pamukcum ben de diyetteyim,üstelik evde sürekli kocişe pasta börek yapıp karşıdan bakmakla yetinerek

Birde cnm ,photoshop işi için canın sıkılmış,bir anda ilerleyemezsin sen de biliyorsun ki.Uygulama yapa yapa neler öğrenirsin neler merak etme.Tam olarak öğrendiğinde ne denli mutlu olacaksın bunu düşün tatlım.Hadi ama gülümse birazcık.

mısra cım yemeden durabiliyosan çok güzel ben bi gün dursam öbürsü gün acısını felaket çıkarıyorum . yazık bize dimi bizimde kilo sorunumuz olmasa oy oyyyy

photo shoptada haklısın küpe girmeden sirke olmak yerine sabretmem lazım.. yavaş yavaş.. ama ne bilim hava kötü olunca bide yeme isteğiyle mücadele edince insan böyel olumsuz olabiliyo yada şımarıklık yapıyo :) peynirli ekmeğinizin tarifine bakmadım bakarsam kesin kafama onuda sokarım diye korkuyorum açıkçası :)

Pamugum, merak etme bitanem azimli olmak gerekir ve her isin sonucuna varabilirsin bence

Misraa'cim bravo sana, ben yapmiyorum cunku yaparsam karsimda esim yerde dayanamam ama sansliyim cunku esimde diyet yapiyor )

Benim kocişte zaten iri yapılı daha önce ekleyip kaldırdığım resimlerde görmüşsünüzdür belki,yedikçe yiyor ene doğru gidiyor.Biraz diyet yapmaya ne dersin dediğimde mütamadiyen açıklaması şu oluyor;Bitanem ben zaten iri kemikli bir adamım...:))))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…