ewli arkadaşlar ben bişey sormak isitiyorum size..
Bissürü paralar saydğınız görüntüsüyle cezbeden yatak örtülerinden muhakkak almışşsınızdır. Acaba aranızda onu hergün kullanan var mı?
Ben nişanlımı ikna edemedim .. Hem pahalı hem kullanımı zor gereksiz diye bana hayıflanıyor.
Gerçekten almasamda olur mu, yoksa almalımıyım? Ya bilemedim bi türlü .. Şu yumaşak battaniye gibi ucuz yatak örtülerinden alsam yeter mi?
yaralım sana ıslak kekimin tarfini vereyim:
3 yumurta,1 bardak toz şeker,1 bardak süt,1 bardak sıvı yağ(1 parmak az koyuyorum ben),2 paket kabartma tozu(çok kabarsın diye istersen 1 tanede atabilirsin) 1 paket vanilya,2 yemek kaşığı(dolu) kakao aldığı kadar un(ben 2 su bardağı koyuyorum,yumuşak olsun diye)
YAPILIŞI: şeker,süt ve kakao iyice çırp sonra bu karışımdan
1 su bardağı al.(tarifte 1 su bardağı ama tam ıslatmadığı için ben 3 su bardağı kullanıyorum),Kalan karışıma;yumurta,yağ, kabartma tozu, vanilya ve un ilave et.
karıştırılıp180 derecelik onceden ısıtılmış fırında 1 saat pişir.
fırından çıkarınca da ayırdığımız karışım üzerine dök...
sensicim yağlamanın tarifini aldım canım,haftasonu bazlama alıp yapıcam,anlamadığım,kıymayı önce değil sonra mı atıyorsun.soğandan sonra yani,doğru değil mi?,
mandilin canım bende tepe homedan almıştım.200-250 arası birşeydi.tavsiyem çok pahalı birşeye kaçma gerek yok,mısranın dediği gibi yapabilirsin yerimseniben
sensicim yağlamanın tarifini aldım canım,haftasonu bazlama alıp yapıcam,anlamadığım,kıymayı önce değil sonra mı atıyorsun.soğandan sonra yani,doğru değil mi?,hafta sonu sabahta mısra arkadaşımın peynirli ekmeklerini yapıcam.ama kafaam takılan ızgara değilde tepside yaparsam tepsiyi yağlıcakmıyım.ızgara olunca,ızgara aralarından sosu dökülür diye çekiniyorum.
kızlar dün sütlaç yaptım 1.5 çay bardağı ile 1 litre suyu haşladıktan sonra 1 litre süt döktüm,2 yemek kaşığı pirinç ununu1 su bardağı su da ezip ekledim,sonrada 2.5 su bardağı şeker koydum.tarifte böyleydi.ama annemin sütlacıyla kıyaslarsam 2.5 su bardağı çok sanki,tatlı oldu biraz.1 litre süt de çok sanki,pirinçler içinde yüzüyor.tadına azcık baktımda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?